Kepiau ir aš ką tik "Čudu". Valgau ir negaliu susilaikyt neparašius, kaip skanu . Sakyčiau, netikėtai skanu . Iš tokių paprastų produktų . Dariau su kalakutienos faršu ir moliūgu. Ačiū Glacee . Neabejoju, kad dar ne kartą kepsiu šiuos pyragėlius.
P.S. dar norėjau paklaust dėl tešlos - kai kočiojau, man labai lipo prie darbastalio. Barsčiau miltais...Gal geriau aliejuku patept?
buzhiukas , Antrininkė
O, kaip jūs kartu padarėte Labai džiaugiuosi, kad patiko ši tešla. Iš tikrųjų labai paprastai ir lengvai gaminasi. O efektas - Aš nesu šios tešlos autorė, daugiau populiarintoja (šis receptas gyvena internete tikrai labai ilgai, radau jį gal prieš kokius tris metus rusiškame internete ir dar iš savo pusės irgi norėčiau padėkoti jos autoriui(-ei) Nes taip pat esu jos fanė
dėl prilipimo - kai tešla labai lipni, aliejus nelabai padės, nes tik suminkštins tešlą. Su aliejumi gerai tepti tešlą, stalą, kočėlą, kai tešla kietoka. Gal kitą kartą gaminant tiesiog į tešlą įberk kokį vieną šaukštą miltų papildomai
Igua
Kaip šaunu! Nekantriai lauksiu rezultatų Lakštai yra saldūs, bet kartu su kremu pats tas Tai manau, mažinti cukraus nereikia
špokulia
Geras dalykas Vienu kartu padaryk daugiau ir užšaldyk - kitąkart kaip surasi Aš paprasatai vienu kartu darau iš dviejų kg faršo, tai ilgam užtenka
O, kaip jūs kartu padarėte Labai džiaugiuosi, kad patiko ši tešla. Iš tikrųjų labai paprastai ir lengvai gaminasi. O efektas - Aš nesu šios tešlos autorė, daugiau populiarintoja (šis receptas gyvena internete tikrai labai ilgai, radau jį gal prieš kokius tris metus rusiškame internete ir dar iš savo pusės irgi norėčiau padėkoti jos autoriui(-ei) Nes taip pat esu jos fanė
dėl prilipimo - kai tešla labai lipni, aliejus nelabai padės, nes tik suminkštins tešlą. Su aliejumi gerai tepti tešlą, stalą, kočėlą, kai tešla kietoka. Gal kitą kartą gaminant tiesiog į tešlą įberk kokį vieną šaukštą miltų papildomai
Igua
Kaip šaunu! Nekantriai lauksiu rezultatų Lakštai yra saldūs, bet kartu su kremu pats tas Tai manau, mažinti cukraus nereikia
špokulia
Geras dalykas Vienu kartu padaryk daugiau ir užšaldyk - kitąkart kaip surasi Aš paprasatai vienu kartu darau iš dviejų kg faršo, tai ilgam užtenka
gytenis
O, kaip faina džiaugiuosi, kad tešla patiko su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo )))
lora++
lęšiai - puikus dalykas Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų čia galima paskaityti
o taip atrodo
O, kaip faina džiaugiuosi, kad tešla patiko su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo )))
lora++
lęšiai - puikus dalykas Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų čia galima paskaityti
o taip atrodo
Vištienos vyniotinis
virtas sulčių pakelyje )))) Idėja pasidalino Alexandra iš GoodCook.ru
vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs )))
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Sultis išgerti, išpilti ar kažkaip kitaip panaudoti ))) Pakelio viršų išardyti, išimti plastmasiukus, nes jie trukdys gerai ušdaryti pakelį.
Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Po to viršų sulankstyti, susukti į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatyti į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengti puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna . Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam
virtas sulčių pakelyje )))) Idėja pasidalino Alexandra iš GoodCook.ru
vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs )))
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Sultis išgerti, išpilti ar kažkaip kitaip panaudoti ))) Pakelio viršų išardyti, išimti plastmasiukus, nes jie trukdys gerai ušdaryti pakelį.
Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Po to viršų sulankstyti, susukti į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatyti į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengti puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna . Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam
Skorpionžuvės gabaliukai tešloje
6 kubeliai skorpionzuves file (apie 600 g)
puse šaukštelio druskos
tešlai:
1 kiausinis
puse stiklines gazuoto mineralinio vandens
3 saukstai miltu
1 saukstas smulkintu krapu
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
aliejus kepimui
Kubelius visiškai ištirpinti. Pasūdyti, išdėlioti gabaliukais (kubeliai sušaldyti iš skorpionžuvės filė gabaliukų). Visus tešlos ingedientus sumaišyti kartu, žuvį įdėti į tešlą, viską išmaišyti ir dėti šaukštu į įkaitintą aliejų. Apkepusius "blynelius" dėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Patiekti su mangų salsa.
Mangų salsa
1 didelis mangas
1 čili pipiras
pusė raudonojo svogūno
petražolių lapeliai
pusė šaukštelio citrinos sulčių
šaukštas aliejaus
Ką įmanoma supjaustyti - supjaustyti užpilti aliejaus ir c.sulčių išmaišyti.
6 kubeliai skorpionzuves file (apie 600 g)
puse šaukštelio druskos
tešlai:
1 kiausinis
puse stiklines gazuoto mineralinio vandens
3 saukstai miltu
1 saukstas smulkintu krapu
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
aliejus kepimui
Kubelius visiškai ištirpinti. Pasūdyti, išdėlioti gabaliukais (kubeliai sušaldyti iš skorpionžuvės filė gabaliukų). Visus tešlos ingedientus sumaišyti kartu, žuvį įdėti į tešlą, viską išmaišyti ir dėti šaukštu į įkaitintą aliejų. Apkepusius "blynelius" dėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Patiekti su mangų salsa.
Mangų salsa
1 didelis mangas
1 čili pipiras
pusė raudonojo svogūno
petražolių lapeliai
pusė šaukštelio citrinos sulčių
šaukštas aliejaus
Ką įmanoma supjaustyti - supjaustyti užpilti aliejaus ir c.sulčių išmaišyti.
QUOTE(Glacee @ 2006 12 01, 00:31)
gytenis
O, kaip faina džiaugiuosi, kad tešla patiko su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo )))
lora++
lęšiai - puikus dalykas Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų čia galima paskaityti
o taip atrodo
O, kaip faina džiaugiuosi, kad tešla patiko su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo )))
lora++
lęšiai - puikus dalykas Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų čia galima paskaityti
o taip atrodo
o kur buna ju pirkt, kokiam skyriuj?
Glacee, o kaip gaminama mangų salsa?
Ir dar norėjau paklausti, kaip tas vištienos vyniotinis į sulčių pakelį talpinamas. Man kažkaip nelabai aišku
Beje, žuvytė buvo tikrai skani
Ir dar norėjau paklausti, kaip tas vištienos vyniotinis į sulčių pakelį talpinamas. Man kažkaip nelabai aišku
Beje, žuvytė buvo tikrai skani
Labai mėgstu skorpionžuvę, man ji primena šviežią žuvį. Šiaip kepdavau ją labai paprastai, tik pavoliodavau miltuose, todėl būtinai pabandysiu šį receptą. Ačiū.
QUOTE(lora++ @ 2006 12 01, 10:36)
o kur buna ju pirkt, kokiam skyriuj?
Kur kruopos, pupelės. Tikrai yra Iki tinkle, Maximos mačiau.
lora++
Kaip tavi teisingai pasakė - lęšių yra pirkti Maximoje, prie kruopų. Aš paprastai perku šios firmos. Pakuotė kiek skiriasi
Teressa
Labai malonu, kad žuvytė patiko O tu darei, kiek pamenu iš šaldytos žuvies, ar ne? Jeigu iš šaldytos, tai kitąkart pabandyk iš šviežios
Dėl vyniotinio - kai išardai / nupjauni sulčių pakelio viršų, tai gaunasi gana talpi dežutė ir dviejų litrų talpos pakelyje vienas kilogramas mėsos labai net gerai sutelpa
Salsą būtinai įrašysiu jeigu paprastai - tai tiesiog mango supjaustyti ir sumaišyti su čili pipiriukais, kalendra i citr. sultimis ir lašiuku aliejaus
Moonlit
skorpionžuvė - labai skanu Man dar labai patinka ją apvoliuoti Saldvos kiniškuose žuvies prieskoniuose, palaikyti ir po to kepti.
tavi
Kaip tavi teisingai pasakė - lęšių yra pirkti Maximoje, prie kruopų. Aš paprastai perku šios firmos. Pakuotė kiek skiriasi
Teressa
Labai malonu, kad žuvytė patiko O tu darei, kiek pamenu iš šaldytos žuvies, ar ne? Jeigu iš šaldytos, tai kitąkart pabandyk iš šviežios
Dėl vyniotinio - kai išardai / nupjauni sulčių pakelio viršų, tai gaunasi gana talpi dežutė ir dviejų litrų talpos pakelyje vienas kilogramas mėsos labai net gerai sutelpa
Salsą būtinai įrašysiu jeigu paprastai - tai tiesiog mango supjaustyti ir sumaišyti su čili pipiriukais, kalendra i citr. sultimis ir lašiuku aliejaus
Moonlit
skorpionžuvė - labai skanu Man dar labai patinka ją apvoliuoti Saldvos kiniškuose žuvies prieskoniuose, palaikyti ir po to kepti.
tavi