pupa_uoga
O, kokį tortą tu darei Šaunuolė Visiškai nesudėtinga, a ne? Labai malonu, kad jums patiko Jeigu dėl plikytos tešlos, tai ji turėtų gautis trapesnė, nes daroma yra su krakmolu, ne tokia minkštutė, kaip eklerų O kiaušiniai L - tai yra dideli, nuo 56 gramų. Dėl snaigių tai gal ne piešėja kalta, o tutelę negerai susukai? Kažkur internete mačiau labai gerai pavaizduotą tutelės sukimą... eisiu ieškoti
Vilniuje gyvenančioms tai galiu pasakyti, kad praeitą savaitę Sangaidos parduotuvėje (Panerių g-vėje, atrodo 20 ar 20a) mačiau labai gerus kond. maišelius su visiškai mažiukais antgaliukais. bet kaina buvo... oj-oj-oj... nors aš tai žadu nusiųsti ten Kalėdų senį )))) Taip pat buvo švirkštų. Kainos skirtingos - nuo 7 litu ir toliau... Turėjau turėti labai daug valios, kad iš ten išeičiau ))))
Ugnužė
Tikrai labai džiaugiuosi, kad tau ir tavo svečiams patiko tortas o aš gal dar kelis įdomius torčiukus įmesiu )) štai ir bus tau sunku apsisręsti ))))))
Glacee , na pagaliau vakar paragavom tavojo medaus tortuko. Didziausi komplimentai tavo talentui Labai labai skanus- su vyru dviese ped diena sulapnojom VISA torta
Vienintelis maaaazas trukumelis jame, mano manymu, cukraus glajus . Kita syki pakeisiu ji tuo paciu kremu, kuris ir viduje.
Aciu . Lauksiu nauju tortuku receptu
Vienintelis maaaazas trukumelis jame, mano manymu, cukraus glajus . Kita syki pakeisiu ji tuo paciu kremu, kuris ir viduje.
Aciu . Lauksiu nauju tortuku receptu
O aš vakar pagaminau karštą tirštą šokoladą , na jis man truputį aitrokas pasirodė, gal dėl šokolado (naudojau Laimos juodą), gal dėl brendžio, bet šiaip toks gurmaniškas desertas , tik va aš esu pieniško šokolado mėgėja, o čia greičiausiai tik juodas tinka
Glacee, buvai uzsiminusi, kad daznai gaminat koldunus? Gal galetum kokia tesla jiems parasyt? Man pabodo eksperimentuot
voveriena
iš tikro tai labai laukiau tavo atsiliepimų Ir man labai malonu, kad jums su vyru patiko tortas. Dėl glajaus tai galiu paaiškinti, kodėl jį siūlau: visų pirma, torto aptepto kremu nepaslėgsi, reikės po to kruopščiai ir nuobodžiai lyginti kremu (tarp kitko kitu, ne tuo pačiu ) jeigu po paslėgimo aptepti kremu, tai uogienė tiesiog ištirpins kremą ir atrodys nevisiškai gerai Galima gal baltu šokoladu pašlakstyti viršų (bet aš išduosiu paslaptį - nemėgstu aš balto šokolado ))) kažkaip kontraversiškai skamba - šokoladas ir baltas )))) todėl pasirinkau tokį vaisinį variantą. Bet pabandyk taip, kaip būtent tau atrodo geriausia
AIRA
Galiu pasakyti, kad karštą šokoladą kuo puikiausiai gali daryti ir su pienišku šokoladu, jeigu būtent jį mėgsti aš tai labiau juodą )))
Katu
Darau-darau koldūnus, nes mano chebrytė labai mėgsta O tešlą darau paprastai:
Tešla koldūnams, virtiniams
2 tryniai
2 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
mazdaug 2 - 3 stiklines miltu
6iltas vanduo
Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau. Į dubenį išsijoju miltus (maždaug dvi stiklinės, jeigu reikia, tai po to dar pripilu), juose padarau duobutę ir į ją įpilu vandens-trynių mišinį. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi
Igua
ačiū labai
O pavydėti nereikia, geriau kartu gaminam
iš tikro tai labai laukiau tavo atsiliepimų Ir man labai malonu, kad jums su vyru patiko tortas. Dėl glajaus tai galiu paaiškinti, kodėl jį siūlau: visų pirma, torto aptepto kremu nepaslėgsi, reikės po to kruopščiai ir nuobodžiai lyginti kremu (tarp kitko kitu, ne tuo pačiu ) jeigu po paslėgimo aptepti kremu, tai uogienė tiesiog ištirpins kremą ir atrodys nevisiškai gerai Galima gal baltu šokoladu pašlakstyti viršų (bet aš išduosiu paslaptį - nemėgstu aš balto šokolado ))) kažkaip kontraversiškai skamba - šokoladas ir baltas )))) todėl pasirinkau tokį vaisinį variantą. Bet pabandyk taip, kaip būtent tau atrodo geriausia
AIRA
Galiu pasakyti, kad karštą šokoladą kuo puikiausiai gali daryti ir su pienišku šokoladu, jeigu būtent jį mėgsti aš tai labiau juodą )))
Katu
Darau-darau koldūnus, nes mano chebrytė labai mėgsta O tešlą darau paprastai:
Tešla koldūnams, virtiniams
2 tryniai
2 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
mazdaug 2 - 3 stiklines miltu
6iltas vanduo
Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau. Į dubenį išsijoju miltus (maždaug dvi stiklinės, jeigu reikia, tai po to dar pripilu), juose padarau duobutę ir į ją įpilu vandens-trynių mišinį. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi
Igua
ačiū labai
O pavydėti nereikia, geriau kartu gaminam
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 22:33)
pupa_uoga
O, kokį tortą tu darei Visiškai nesudėtinga, a ne?
O, kokį tortą tu darei Visiškai nesudėtinga, a ne?
Dariau plikytos tešlos torta su kriaušių kremu, tikrai nesudetingas dabar labai noriu medaus torto, bet nezinau kiek tu kepimo milteliu det, nes nieko neraso ant ju dezutes Na, tai gal po Naujuju-atsivesiu sodos
Del snaigiu, tai nesigavo del to, kad piesiau su konditerinio maiselio ploniausiu antgaliu, kuris nebuvo super plonas Ai, vistiek jau beveik neliko torciko
p.s o galima miltu i koldunus kieki gramais, bent mazdaug?
QUOTE(Katu @ 2006 11 25, 14:00)
Na, išbandžiau šiandien kiaušinukus
Nuuuu, pasakiška, labai skanu. Vyras suvalgė porelę ir sakė, kad net deserto (!!!!) nereikia O jis be deserto nepavalgo Liepė kept kas antrą dieną, ale to nedarysiu, nes taps kaip eiline kiaušiniene
Nuuuu, pasakiška, labai skanu. Vyras suvalgė porelę ir sakė, kad net deserto (!!!!) nereikia O jis be deserto nepavalgo Liepė kept kas antrą dieną, ale to nedarysiu, nes taps kaip eiline kiaušiniene
kaip skaniai atrodo o kokių čia formyčių reikia? kokiose kepei? klojai popierium, neprilipo?
dariau Paris Brest - plikytos tešlos vainika. gavos kazkoks transformeris, ale neblogas tingejau paisyt sokoladu, tai paprasciausia uztarkavau siaip tortas tikrai skanus ir neriebus. tik man tie plikyniai kazko nelabai iskilo. na iskilo, bet ne tiek, kiek turetu iskilt (pagal mane). nes esu kepus juos ir anksciau, tai iskildavo gerokai daugiau, ir budavo didesnes ertmes sausainiu viduje. idomu ar cia temperatura kalta, ar teslos konsistencija gleese, kaip tu manai
QUOTE(kriziukas @ 2006 11 27, 13:34)
kaip skaniai atrodo o kokių čia formyčių reikia? kokiose kepei? klojai popierium, neprilipo?
AŠ formelių neklojau popierium, nes kepiau silikoninėse.
Konkrečiai kepiau šitose formelėse
O aš vakar kepiau keksą su cukinijomis . Visiems laaabai patiko. . Jei išeis prikabinti, įdėsiu įrodymą, kad nemeluoju
glasee, o kiek mazdaug tos tahini pastos det i babaganusa kazkaip nesinoretu perdaug prisidaryt