Super gražus torčiukas . Bravo . O gal turi nuotraukytę prapjauto gabaliuko - labai maga pažiūrėt kas viduj...
Obuoliniai pyragaičiai
biskvitas
3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. miltų su vidutiniu kaupu (arba kitaip skaičiuojant - 1 šaukštas - 20 g miltų, 3š. - 60 g.)
Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
Atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukrų. Po to įmaišyti trynius, po to miltus. Išmaišyti ir išlyginti ant popieriaus. Kepti apie 6-8 min. Iškepęs biskvitas paspaudus pirštu lengvai spyruokliuoja. Miltus reikia būtinai persijoti (taip į tešlą įeina daugiau oro), taip pat miltus į tešlą atsargiai įmaišyti mentele (aš tai darau ranka, atsargiai, nesuspaudžiant tešlos), o ne mikseriu.
iškepti, ataušinti, popierių nuimti. Biskvito lakštą įdėti į skardą arba konditerinį rėmą
obuolių kremas
500 - 600 g. nuluptų, smulkiai supjaustytų obuolių
cukrus pageidaujant
2 pak. žele (išbrinkyti 200 ml. šalto virinto vandens)
200 ml plakamosios grietinėlės
1 citrinos cedra
obuolius išvirti arba iškepti, pertrinti arba išplakti. Želę ištirpinti ant mažos ugnies. Sumaišyti obuolius su 2/3 žele tirpalo, iškrėsti ant biskvito. Grietinelę išplakti, sumaišyti su likusiu žele tirpalu ir citrinos žievele, sudėti ant obuolių. Laikyti šaldytuve. Prieš pateikiant supjaustyti arba išspausti formelėmis ir papuošti šokoladu.
Skanaus!
Grietinėlės žėle pagaminimo ypatumai
biskvitas
3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
3 v.š. miltų su vidutiniu kaupu (arba kitaip skaičiuojant - 1 šaukštas - 20 g miltų, 3š. - 60 g.)
Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
Atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukrų. Po to įmaišyti trynius, po to miltus. Išmaišyti ir išlyginti ant popieriaus. Kepti apie 6-8 min. Iškepęs biskvitas paspaudus pirštu lengvai spyruokliuoja. Miltus reikia būtinai persijoti (taip į tešlą įeina daugiau oro), taip pat miltus į tešlą atsargiai įmaišyti mentele (aš tai darau ranka, atsargiai, nesuspaudžiant tešlos), o ne mikseriu.
iškepti, ataušinti, popierių nuimti. Biskvito lakštą įdėti į skardą arba konditerinį rėmą
obuolių kremas
500 - 600 g. nuluptų, smulkiai supjaustytų obuolių
cukrus pageidaujant
2 pak. žele (išbrinkyti 200 ml. šalto virinto vandens)
200 ml plakamosios grietinėlės
1 citrinos cedra
obuolius išvirti arba iškepti, pertrinti arba išplakti. Želę ištirpinti ant mažos ugnies. Sumaišyti obuolius su 2/3 žele tirpalo, iškrėsti ant biskvito. Grietinelę išplakti, sumaišyti su likusiu žele tirpalu ir citrinos žievele, sudėti ant obuolių. Laikyti šaldytuve. Prieš pateikiant supjaustyti arba išspausti formelėmis ir papuošti šokoladu.
Skanaus!
Grietinėlės žėle pagaminimo ypatumai
QUOTE(dekoratyvine @ 2006 11 07, 21:16)
Citrinos žievelė
cedra ne visai zievele, o nutarkuotas geltonas zieveles sluoksnis
Šokoladinis keksas su cukinijomis
Nepaprastai skanus, nelabai saldus, minkštas, drėgnas keksas. Dingsta akimirsniu. Pats tas šokolado gerbėjams. Cukinijos visiškai nesijaučia
180 g miltų
60 g miltų su selėnomis
(galima visą kiekį paimti paprastų miltų)
40 g kakavos ( aš dėjau alkalizuotą, labai tamsią kakavą)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
110 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus
vanilinis cukrus
1 šaukštas tirpios kavos
3 kiaušiniai
280 g tarkuotos cukinijos (stambia tarka)
170 g smulkinto šokolado (dėjau "Dark" šokoladą, pjausčiau gabaliukais ir tarkavau su tarka)
Smulkinti riešutai viršaus pabarstymui
Įkaitinti orkaitę iki 180C
Pailgą keksinė formą 13 x 25 cm iškloti kepimo popieriumi (arba patepti aliejumi, pabarstyti trupiniais)
Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Mikseriu maišyti sviestą su cukrumi ir kava, po to po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, po to su cukinija ir smulkintu šokoladu. Viršų išlyginti ir pabarstyti kapotais riešutais
kepti apie valandą ir daugiau - tikrinti mediniu pagaliuku. Kai bus sausas - keksas gatavas.
Recepto originalas čia
Nepaprastai skanus, nelabai saldus, minkštas, drėgnas keksas. Dingsta akimirsniu. Pats tas šokolado gerbėjams. Cukinijos visiškai nesijaučia
180 g miltų
60 g miltų su selėnomis
(galima visą kiekį paimti paprastų miltų)
40 g kakavos ( aš dėjau alkalizuotą, labai tamsią kakavą)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
110 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus
vanilinis cukrus
1 šaukštas tirpios kavos
3 kiaušiniai
280 g tarkuotos cukinijos (stambia tarka)
170 g smulkinto šokolado (dėjau "Dark" šokoladą, pjausčiau gabaliukais ir tarkavau su tarka)
Smulkinti riešutai viršaus pabarstymui
Įkaitinti orkaitę iki 180C
Pailgą keksinė formą 13 x 25 cm iškloti kepimo popieriumi (arba patepti aliejumi, pabarstyti trupiniais)
Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Mikseriu maišyti sviestą su cukrumi ir kava, po to po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, po to su cukinija ir smulkintu šokoladu. Viršų išlyginti ir pabarstyti kapotais riešutais
kepti apie valandą ir daugiau - tikrinti mediniu pagaliuku. Kai bus sausas - keksas gatavas.
Recepto originalas čia
QUOTE(lanaa @ 2006 11 07, 21:15)
cedra ne visai zievele, o nutarkuotas geltonas zieveles sluoksnis
Maniau ir taip aišku, nes baltas sluoksnis suteikia kartumo, todėl į desertus nesideda
QUOTE(dekoratyvine @ 2006 11 07, 21:22)
Maniau ir taip aišku, nes baltas sluoksnis suteikia kartumo, todėl į desertus nesideda
aga, ale as isitikinau, kad forume ne visi cia viska zino ir supranta ateis kas nors is temos "beviltiska virtuvej" i da nutarkuos ta kartuji sluoksni
QUOTE(lanaa @ 2006 11 07, 21:52)
va, o siaip as esu gana priekabi maistui, neretai, kai turiu laiko megstu marmalint ir sudetingus, ir egzotiskus, ir nelabai pigius patiekalus...
pajutau tai
QUOTE
va pastaruju as ir pasigendu forume... tai tikiuos, kad gal koki viena kita recepteli idesi ir gurmanams
Net nežinau, ar jie bus pakankamai gurmaniški bet laikas parodys
Giedrule
tai kad neturiu tokios nuotraukytės, šitas ne sau buvo skirtas
Sandriuks
o nuotraukos visos vietoje spragtelk ant kvadračiuko su kryželiu dešiniuoju pelės klavišu ir pasirink "Show picture" . turėtų padėti
Papildyta:
Vištiena troškinta moliūge
Už šio patiekalo idėją dėkoju savo draugei Natalijai, šiuo metu gyvenančiai Mauritanijoje
Iki kelionės į orkaitę
Laimingi pasitinkantieji Pelenės "avto" iš tolimos kelionės mojuoja puokštemis ir balionais
galutinis kelionės tikslas lekštėje
4-5 kg moliūgas
10 kumpelių
200 g džiovintų slyvų
200 g dziovintu abrikosų
2 rūgštūs obuoliai
50 g sviesto
1 šaukštas druskos moliūgo vidui ištrinti
2 šaukštai medaus
prieskoniai vištienai
Nupjauti moliūgo viršunę, išimti vidų, (bet sienelių kiek palikti) labai gerai sieneles ištrinti druska. Vištieną apibarstyti mėgstamais prieskoniais, lengvai pakepinti svieste. Džiovintus vaisius apiplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti penkias minutes, sumaišyti su vištiena ir dar patroškinti. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Moliūgą iš vidaus ištepti medumi, vištieną su vaisiais sudėti į moliūgą, dar pridėti obuolių, supjaustytų ketvirtadaliais, uždengti moliūgo dangčiu. Į skardą įpilti vandens. Moliūgą kepti apie dvi valandas. Patiekti kartu su moliūgo gabaliukais.
Skanaus
Glacee, o gal galėtum į pirmą puslapį sudėti nuorodas į savo parašytus receptus (net jei be nuotraukos kol kas), kaip Sonatina yra padariusi- būtų labai patogu tiems, kurie neturi laiko sekti temą? Žinoma, jei tik turi laiko. O šiaip, labai smagu, kad ir tu atidarei savo skyrelį. Kad tik kantrybės ir laiko tau nepritrūktų!
Shiduh
na jau, na jau -
smike
ačiū už gerus palinkėjimus Man labai malonu ir tokie žodžiai tikrai padrąsina Aš įdėsiu nuorodas, kai tik galėsiu redaguoti temą
Papildyta:
Falafelis
250 g nuto - avinžirniai, turkiški žirniai (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui
Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.
Nutas atrodo šitaip
Tahini
2 stiklinės sezamo sėklų
1/4 stiklinės aliejaus, geriausiai sezamo
sezamą padžiovinti keptuvėje (tik padžiovinti, negalima, kad paruduotų), ir į blenderį, trinti šiek tiek prilaistant aliejumi, kol gausis vienalitė masė. Viskas Tik patikrinti sezamą reikėtų, kad nebūtų kartus, nes gali apkarsti pats tahinis.
Išėjo šiek tiek daugiau, nei stiklinė.
na jau, na jau -
QUOTE
ni man ni man
Patikėk, akys bijo, o rankos daro - ir to nepavargsiu kartoti. Ir tikrai, kartais reikia tik pabandyti, juolab, kad nori kucharka gera patapti Tortai tik sudėtingai atrodo . Tuoj įdėsiu paprastų patiekalų smike
ačiū už gerus palinkėjimus Man labai malonu ir tokie žodžiai tikrai padrąsina Aš įdėsiu nuorodas, kai tik galėsiu redaguoti temą
Papildyta:
Falafelis
250 g nuto - avinžirniai, turkiški žirniai (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui
Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.
Nutas atrodo šitaip
Tahini
2 stiklinės sezamo sėklų
1/4 stiklinės aliejaus, geriausiai sezamo
sezamą padžiovinti keptuvėje (tik padžiovinti, negalima, kad paruduotų), ir į blenderį, trinti šiek tiek prilaistant aliejumi, kol gausis vienalitė masė. Viskas Tik patikrinti sezamą reikėtų, kad nebūtų kartus, nes gali apkarsti pats tahinis.
Išėjo šiek tiek daugiau, nei stiklinė.
O su kuo valgyt tą tahinį? aplamai čia kas gaunasi? mirkalas? padažas?
QUOTE(bea @ 2006 11 08, 12:30)
O su kuo valgyt tą tahinį? aplamai čia kas gaunasi? mirkalas? padažas?
Tahiniją su daug kuo galima valgyti. Tarkim, darant baklažanų ikrą galima įdėti, į salotas vietoj grietinės galima dėti, su humus Dar labai gerai vaikams, linkusiems sirgti peršalimo ligomis po šaukštelį kas rytą. Gerklytei sveika, nes tahinija tokią "šilumą" burnoj duoda.
Dar dėl felafelio tokis pastebėjimas Kas silpnesnį skrandį turit, šalto geriau nevalgykit, tik karštą
Insomnia
bea
tahini - plačiai naudojama prieskoninė pasta. Su pitomis (tokios apvalios baltos tuščiavidurės duonelės, į kurių viduriuką dedami įvairūs įdarai), taip pat naudojama mėsos, daržovių patiekalų gamyboje. Na kaip pas mus garstyčios
Pomidorai su medaus užpilu
net "plastikiniai" pomidorai tampa tikru skanėstu .
receptas iš kuking.net
1 kg pomidorų
Užpilui
0.5 st. aliejaus
mažiau nei pusė st. baltojo vyno acto
1 šaukštelis druskos
2 v. šaukštai medaus
česnakų
švieži ar džiovinti bazilikai, mėtos, petražolės
Supjaustyti pomidorus. Užpilo ingredientus suplakti, užpilti pomidorus. Juos palaikyti maždaug 45-60 min šaldytuve.
Skanaus
bea
tahini - plačiai naudojama prieskoninė pasta. Su pitomis (tokios apvalios baltos tuščiavidurės duonelės, į kurių viduriuką dedami įvairūs įdarai), taip pat naudojama mėsos, daržovių patiekalų gamyboje. Na kaip pas mus garstyčios
Pomidorai su medaus užpilu
net "plastikiniai" pomidorai tampa tikru skanėstu .
receptas iš kuking.net
1 kg pomidorų
Užpilui
0.5 st. aliejaus
mažiau nei pusė st. baltojo vyno acto
1 šaukštelis druskos
2 v. šaukštai medaus
česnakų
švieži ar džiovinti bazilikai, mėtos, petražolės
Supjaustyti pomidorus. Užpilo ingredientus suplakti, užpilti pomidorus. Juos palaikyti maždaug 45-60 min šaldytuve.
Skanaus