Ups... tikslių proporcijų aš net ir nepasakysiu... ne iš "vriednumo" , o tiesiog kad piliau iš akies - buvo gal du šokoladai (seniai dariau, nelabai pamenu )) ) ir graikinio riešuto dydžio gabaliukas kakavos sviesto, bet viso aš nesupiliau
galima su rožių lapais negalima naudoti nuodingų augalų, pvz. gebenė, fikas ir t.t.
O su žiedlapiais - nebent patį tortą pabarstyti , bet šokoladinti jų neišėis - jie per švelnūs
dianute
tau tikrai pasiseks! vienintelis dalykas - nenuleisti rankų, jei kas nors neišeina o pabandyti dar
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 22:31)
koks grožis
Glacee iškart prisiduodu, kad dar neišbandžiau žuvytės
Tiesiog kartais, tu žmogus gali suplanuoti vienaip, o ... Bet šaldyta lydeka šaldytuve laukia savo eilės
O to torto su baltu šokoladu grožis
Tiesiog kartais, tu žmogus gali suplanuoti vienaip, o ... Bet šaldyta lydeka šaldytuve laukia savo eilės
O to torto su baltu šokoladu grožis
Mama_Tania
Ačiū Aš stengiausi
Teressa
Taigi nieko blogo Juk iš šaldiklio žuvis neišplauks ))) ir savo eilės sulauks
pekutis
Tu turi omeny saldžius grybukus? deja, neturiu.... šiaip aš sausainių nekepu, nemėgstu vieninteliai, kuriuos kepu ir tik prieš Kalėdas - triufeliniai ir trapučiai
Ačiū Aš stengiausi
Teressa
Taigi nieko blogo Juk iš šaldiklio žuvis neišplauks ))) ir savo eilės sulauks
pekutis
Tu turi omeny saldžius grybukus? deja, neturiu.... šiaip aš sausainių nekepu, nemėgstu vieninteliai, kuriuos kepu ir tik prieš Kalėdas - triufeliniai ir trapučiai
Glacce,
Zadu ryt kept tavo medaus tortuka. Iskilo klausimai:
1) ar butina tesla nakti laikyt, tiksliau-para? ( jei taip, begsiu i parda)
2)kiek laiko reikia virti cukru-medu-soda?
3)kokioj temeraturoj daryti kurda, darysiu be voneles
3) Ar nereikia sulaistyt lakstu sirupu, jei jie gausis kieti?
Aciu, tik paskubek su atsakymu Gali prisireikt begt i parduotuve ir daryt tesla siandien...
p.s. ar galiu ta torta daryt tokia neimanele virtuvej, kaip as?
Zadu ryt kept tavo medaus tortuka. Iskilo klausimai:
1) ar butina tesla nakti laikyt, tiksliau-para? ( jei taip, begsiu i parda)
2)kiek laiko reikia virti cukru-medu-soda?
3)kokioj temeraturoj daryti kurda, darysiu be voneles
3) Ar nereikia sulaistyt lakstu sirupu, jei jie gausis kieti?
Aciu, tik paskubek su atsakymu Gali prisireikt begt i parduotuve ir daryt tesla siandien...
p.s. ar galiu ta torta daryt tokia neimanele virtuvej, kaip as?
Kiaušinienė kumpio krepšelyje
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos receptas iš lenkų forumo cincin
Reikės formelių keksiukams. Aš papildomai išklojau formeles kepimo popieriumi - iškirpau gan didelį apskritimą, viduryje iškirpau dar vieną apskritimą - jį dėjau į dugną, didesnį - jau žiedą perkirpau vienoje vietoje ir taip išklojau šonus.
8 labai ploni gabaliukai kumpio (pas mane kalakutienos file)
4 kiaušiniai
puse vid. dydžio svogūno
50 g fermentinio surio
4-6 vidutiniai pievagrybiai
šaukštas aliejaus
juodieji pipirai, druska, prieskoninės žolelės (pas mane - estragonas)
4 formelėms
Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Formeles iškloti popieriumi ir kumpio gabaliukais. Į apačią sudėti pakepintus pievagrybius, ant jų užtarkuoti sūrio, o ant sūrio - įmušti kiaušinį. Pabarstyti pipirais, druska ir žolelėmis. Kepti apie 15 min. 200 C
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos receptas iš lenkų forumo cincin
Reikės formelių keksiukams. Aš papildomai išklojau formeles kepimo popieriumi - iškirpau gan didelį apskritimą, viduryje iškirpau dar vieną apskritimą - jį dėjau į dugną, didesnį - jau žiedą perkirpau vienoje vietoje ir taip išklojau šonus.
8 labai ploni gabaliukai kumpio (pas mane kalakutienos file)
4 kiaušiniai
puse vid. dydžio svogūno
50 g fermentinio surio
4-6 vidutiniai pievagrybiai
šaukštas aliejaus
juodieji pipirai, druska, prieskoninės žolelės (pas mane - estragonas)
4 formelėms
Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Formeles iškloti popieriumi ir kumpio gabaliukais. Į apačią sudėti pakepintus pievagrybius, ant jų užtarkuoti sūrio, o ant sūrio - įmušti kiaušinį. Pabarstyti pipirais, druska ir žolelėmis. Kepti apie 15 min. 200 C
QUOTE(Glacee @ 2006 11 23, 17:14)
Kiaušinienė kumpio krepšelyje
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos
Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt.....
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
QUOTE(voveriena @ 2006 11 23, 17:48)
1) ar butina tesla nakti laikyt, tiksliau-para? ( jei taip, begsiu i parda)
Taip, būtina, nes tešla subręsta, keičiasi jos konsistencija. Šiap meduolių tešla labai net tinka palaikyti. Yra tokių tešlų, kurios yra laikomos mėnesiais ir nuo to tik gerėja
QUOTE
2)kiek laiko reikia virti cukru-medu-soda?
Cukrų-medų kol ištirps, po to sudėti sodą, trumpai išmaišyti ir nukaisti nuo ugnies
QUOTE
3)kokioj temeraturoj daryti kurda, darysiu be voneles
ant pačios mažiausios ugnies ir nuolat maišant
QUOTE
3) Ar nereikia sulaistyt lakstu sirupu, jei jie gausis kieti?
kremas gaunasi skystokas, tad to visiškai pakanka laistyti papildomai nereikia Kai sutepsi, padėk ant viršaus lentelę ir truputį paslėgti, bet ne per smarkiai
QUOTE
p.s. ar galiu ta torta daryt tokia neimanele virtuvej, kaip as?
oi-oi-oi neišmanelės )))))) aišku gali Tau tikrai gerai išeis
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2006 11 23, 18:23)
Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt.....
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
Ačiū Iš tikro buvo labai skanu, tik kiaušinienės portretas toks lietingas gavosi
Kiaušinis iškepa.... hm... baltymas tai normaliai, o trynys taip pusiau bet aš būtent taip mėgstu bet galima gal kiek ilgiau kepti ir mažesnėje t-roje tiesiog pažiūrėk, ar minkštas ar ne, ir pasireguliuok pagal savo norą Su silikoninėmis tai tikrai nereikėtų popieriaus
QUOTE(Katu @ 2006 11 23, 16:23)
Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt.....
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
Silikone tikrai labai gerai iškepa ir labai gražiai išsiima, o dėl skysto kiaušinio, kepk kol jis pilnai iškeps. Beje šį patiekalą galima daryti net mikrobangų krosnelėje, tik kiaušinio trynį galima pradurti pomidoro riekele.
aha saldžius
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus bet jau marinatas jėgelė ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus bet jau marinatas jėgelė ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt
Ačiū
tai, kaip supratau, to kakavos sviesto nedaug reikia
o jau pasidarytus lapus ilgai galima laikyti (kokioje sandarioje dėžutėje, vėsioje vietoje)? tarkim, jei pasidarau lapus kokį šeštadienį, tai iki kada reikia juos suvartoti? klausiu, nes vien lapų darymas ilgai užtrunka, nesinori skubėti ir padaryti belekaip, tai jei turėčiau gatavų lapelių, galėčiau nesijaudindama tortą kept kitą dieną.
Papildyta:
aš galėčiau mamos paklausti, ji labai skanius kepa aš tokios formos neturiu, tai dar nekepu
tai, kaip supratau, to kakavos sviesto nedaug reikia
o jau pasidarytus lapus ilgai galima laikyti (kokioje sandarioje dėžutėje, vėsioje vietoje)? tarkim, jei pasidarau lapus kokį šeštadienį, tai iki kada reikia juos suvartoti? klausiu, nes vien lapų darymas ilgai užtrunka, nesinori skubėti ir padaryti belekaip, tai jei turėčiau gatavų lapelių, galėčiau nesijaudindama tortą kept kitą dieną.
Papildyta:
QUOTE(pekutis @ 2006 11 23, 16:44)
aha saldžius
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus bet jau marinatas jėgelė ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus bet jau marinatas jėgelė ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt
aš galėčiau mamos paklausti, ji labai skanius kepa aš tokios formos neturiu, tai dar nekepu
Aciu, Glacee . Beje, ar galiu soda pakeist kepimo milteliais?