dianute,
pasiskaityk prie Glacee tortų receptų kaip tirpinti šokoladą ir daryti glaistus. Pvz. yra labai šokoladinio torto "Triufelis" recepte.
Na štai... duosiu vyrui pyyyyyyyyyyyyylos.... tik dabar prie kompo prileido ...rrrrrr......
Kaliteja
Tikiuosi, kad patiks O kokioje formoje kepei, kad tokia nesėkminga?
dianute
Katu
Mille
Ugnužė
Oi-oi-oi, panos... su šokoladu reikia atsargiai! O su baltu - tai išvis.
Balto šokolado prie viryklės ar mikrobangės net neneškite. Ir vandens vonelė nepadės. Baltą šokoladą reikia tirpinti TIK po šiltu vandeniu - tokiu, kad rankai būtų ne karšta, o taip, kad galima būtų ranką išlaikyti vandenyje. Ir tik taip... dėja... aš dedu sulaužytą į mažus gabaliukus šokoladą į dubenėlį, o dubenėlį statau į praustuvą, atsuku vandenį ir tegul bandenukas ())))) labai taikliai parašiau... su savo sloga )))))) aišku, kad tai vandenukas ))) ) po truputį šildo dubenėlio dugną. Baltas šokoladas toks kaprizingas, kad tiesiog baisu, juolab, kad Lietuvoje gauti geros kokybės baltajį šokoladą problematška... nebent Lindtas, bet jis, manau kiek perbrangus ...
Kaliteja
Tikiuosi, kad patiks O kokioje formoje kepei, kad tokia nesėkminga?
dianute
Katu
Mille
Ugnužė
Oi-oi-oi, panos... su šokoladu reikia atsargiai! O su baltu - tai išvis.
Balto šokolado prie viryklės ar mikrobangės net neneškite. Ir vandens vonelė nepadės. Baltą šokoladą reikia tirpinti TIK po šiltu vandeniu - tokiu, kad rankai būtų ne karšta, o taip, kad galima būtų ranką išlaikyti vandenyje. Ir tik taip... dėja... aš dedu sulaužytą į mažus gabaliukus šokoladą į dubenėlį, o dubenėlį statau į praustuvą, atsuku vandenį ir tegul bandenukas ())))) labai taikliai parašiau... su savo sloga )))))) aišku, kad tai vandenukas ))) ) po truputį šildo dubenėlio dugną. Baltas šokoladas toks kaprizingas, kad tiesiog baisu, juolab, kad Lietuvoje gauti geros kokybės baltajį šokoladą problematška... nebent Lindtas, bet jis, manau kiek perbrangus ...
QUOTE(Mille @ 2006 11 22, 22:14)
dianute, o kodėl nenori pabandyti vonelėje?
Tiesiog dedi puodą su vandeniu ant virykės, ant puodo dedi dubenėlį (kad vanduo apsemtų jo dugną), į tą dubenėlį dedi sulaužytą gabaliukais šokoladą ir bemaišydama ištirpini. Super paprasta.
Aš tai net be dubenėlių apseinu - tiesiog ant nedidelės ugnies tirpinu tiesiai puode
Tiesiog dedi puodą su vandeniu ant virykės, ant puodo dedi dubenėlį (kad vanduo apsemtų jo dugną), į tą dubenėlį dedi sulaužytą gabaliukais šokoladą ir bemaišydama ištirpini. Super paprasta.
Aš tai net be dubenėlių apseinu - tiesiog ant nedidelės ugnies tirpinu tiesiai puode
tai kad vieną kartą mėginau tirpinti paprastam puode ant nedidelės ugnies, tai šiek tiek prisvilo, nors ir pastoviai maišiau...
Mille
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
Šitų lapukų tikrai nebūčiau padariusi, jei tirpinčiau ant viryklės
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
Šitų lapukų tikrai nebūčiau padariusi, jei tirpinčiau ant viryklės
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 22:23)
Na štai... duosiu vyrui pyyyyyyyyyyyyylos.... tik dabar prie kompo prileido ...rrrrrr......
Kaliteja
Tikiuosi, kad patiks O kokioje formoje kepei, kad tokia nesėkminga?
dianute
Katu
Mille
Ugnužė
Oi-oi-oi, panos... su šokoladu reikia atsargiai! O su baltu - tai išvis.
Balto šokolado prie viryklės ar mikrobangės net neneškite. Ir vandens vonelė nepadės. Baltą šokoladą reikia tirpinti TIK po šiltu vandeniu - tokiu, kad rankai būtų ne karšta, o taip, kad galima būtų ranką išlaikyti vandenyje. Ir tik taip... dėja... jis toks kaprizingas, kad tiesiog baisu, juolab, kad Lietuvoje gauti geros kokybės baltajį šokoladą problematška... nebent Lindtas, bet jis, manau kiek perbrangus ...
Kaliteja
Tikiuosi, kad patiks O kokioje formoje kepei, kad tokia nesėkminga?
dianute
Katu
Mille
Ugnužė
Oi-oi-oi, panos... su šokoladu reikia atsargiai! O su baltu - tai išvis.
Balto šokolado prie viryklės ar mikrobangės net neneškite. Ir vandens vonelė nepadės. Baltą šokoladą reikia tirpinti TIK po šiltu vandeniu - tokiu, kad rankai būtų ne karšta, o taip, kad galima būtų ranką išlaikyti vandenyje. Ir tik taip... dėja... jis toks kaprizingas, kad tiesiog baisu, juolab, kad Lietuvoje gauti geros kokybės baltajį šokoladą problematška... nebent Lindtas, bet jis, manau kiek perbrangus ...
oi, kaip greitai vienu metu žinutes parašėm
jeigu teisingai supratau, tai reikia pasidaryti tokią kaip ir vonelę: į šilto (ne karšto) vandens dubenį įdėti kitą, mažesnį dubenį, tada į šį- laužytą šokoladą ir laukti, kol ištirps? vandenį reikia dažnai keisti ar papildyti (kad šiltas išliktų)? ar geriau įdėti į kokį puodelį, tada šį- į dubenį su šiltu vandeniu ir taip tirpinti? gal galima tiksliau? kaip nepatyrusi, nelabai suprantu...
dar dėl šokolado. o jei kokį schogetten (bet tik baltą gryną) ar karūnos porėtąjį?
dianute
Jau paredagavau žinutę, gal dabar aiškiau Nesiūlyčiau naudoti porėto šokolado, nei balto nei juodo, nes jo struktūra yra pakitusi, tad gali nelabai gerai gautis arba visiškai nesigauti ))))
Jau paredagavau žinutę, gal dabar aiškiau Nesiūlyčiau naudoti porėto šokolado, nei balto nei juodo, nes jo struktūra yra pakitusi, tad gali nelabai gerai gautis arba visiškai nesigauti ))))
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 22:31)
Mille
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
na va, jei tirpinto šokolado (kad ir pieniško) reikėtų į tešlą ar tik pertepimui, tai dar išsisukčiau su vonele... bet jei papuošimams... nes man išeina su gumuliukais, gražiai apglaistyti kokį tortuką (ar daryti "tinklelinius" papuošimus) jau nebeišeitų.. ačiū, merginos, visaip mėginsiu!
Papildyta:
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 22:31)
Mille
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
Šitų lapukų tikrai nebūčiau padariusi, jei tirpinčiau ant viryklės
Tu būtent baltąjį šokoladą šitaip tirpinai? Jeigu išeina, tai valio Bet iš savo praktikos norėčiau pasakyti, kad vienas dalykas yra tiesiog ištirpinti šokoladą, kai reikią jo, sakykim į tešlą, kitas dalykas tinkamai ištirpinti, kai mums reikia šokoladinių papuošimų, gražios glazūros
Šitų lapukų tikrai nebūčiau padariusi, jei tirpinčiau ant viryklės
o gal galėtum tiksliai aprašyti procesą, kaip juos darei?
aišku, man iš pirmo (taip pat ir nuo antro iki kokio dvidešimto karto) taip nesigautų, bet lašas po lašo ir akmenį pratašo, taip ir aš savo įgūdžius lavinčiau gal net ne šiandien, o rytoj ar kitą dieną, kai laiko turėsi
QUOTE(dianute @ 2006 11 23, 00:40)
na va, jei tirpinto šokolado (kad ir pieniško) reikėtų į tešlą ar tik pertepimui, tai dar išsisukčiau su vonele... bet jei papuošimams... nes man išeina su gumuliukais, gražiai apglaistyti kokį tortuką (ar daryti "tinklelinius" papuošimus) jau nebeišeitų.. ačiū, merginos, visaip mėginsiu!
dianute
gumuliukai tai arba tirpinimo temperatūrinio režimo nesilaikymas, arba nekokybiškas šokoladas. Šiaip šokoladas, kaip jau minėjau - kaprizingas dalykas, bet kai jau supranti, kaip su juo dirbti, tai jis tikrai atsidėkoja
Išsikepiau šokoladinį keksą su cukinija - tiesiog tirpsta burnoj - skanumėlis.
QUOTE(dianute @ 2006 11 23, 00:46)
Papildyta:
o gal galėtum tiksliai aprašyti procesą, kaip juos darei?
aišku, man iš pirmo (taip pat ir nuo antro iki kokio dvidešimto karto) taip nesigautų, bet lašas po lašo ir akmenį pratašo, taip ir aš savo įgūdžius lavinčiau gal net ne šiandien, o rytoj ar kitą dieną, kai laiko turėsi
o gal galėtum tiksliai aprašyti procesą, kaip juos darei?
aišku, man iš pirmo (taip pat ir nuo antro iki kokio dvidešimto karto) taip nesigautų, bet lašas po lašo ir akmenį pratašo, taip ir aš savo įgūdžius lavinčiau gal net ne šiandien, o rytoj ar kitą dieną, kai laiko turėsi
Kantriai ))))) labai kantriai ))))
Visų pirma reikėjo prisirinkti lapų. Juos labai gerai išplauti, išdžiovinti. Paruošti teptuką. Ištirpinti šokoladą - taip, kaip aš ir rašiau. Šiuo atveju (aš naudojau shogetten šokoladą) man dar prireikė kakavos sviesto (yra pirkti konditerinėse parduotuvėse). Sviestą reikėjo ištirpinti ir po šaukštą piliau į šokoladą, kad gautųsi konsistencija tinkanti piešimui. Tada pradėjau teptuku padenginėti lapus. Juos padengiau po tris kartus. Kai sustingo (geriausiai kambario t-roje, į šaldytuvą dėti nereikėtų, nes gali pasidengti kondensatu, o šaldiklyje sukietėti labai smarkiai, net taip, kad sutrupės), tada labai atsargiai nuimti šokoladinius lapus nuo tikrų lapų. Nenustebti, jei prireiks ir adatos pagalbos ))))) Lūžio buvo apie 25 proc.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2006 11 23, 00:50)
Išsikepiau šokoladinį keksą su cukinija - tiesiog tirpsta burnoj - skanumėlis.
PUIKU!!!!!!!! Mūsų draugija auga Labai džiaugiuosi, kad tau patiko
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 23:06)
Kantriai ))))) labai kantriai ))))
Visų pirma reikėjo prisirinkti lapų. Juos labai gerai išplauti, išdžiovinti. Paruošti teptuką. Ištirpinti šokoladą - taip, kaip aš ir rašiau. Šiuo atveju (aš naudojau shogetten šokoladą) man dar prireikė kakavos sviesto (yra pirkti konditerinėse parduotuvėse). Sviestą reikėjo ištirpinti ir po šaukštą piliau į šokoladą, kad gautųsi konsistencija tinkanti piešimui. Tada pradėjau teptuku padenginėti lapus. Juos padengiau po tris kartus. Kai sustingo (geriausiai kambario t-roje, į šaldytuvą dėti nereikėtų, nes gali pasidengti kondensatu, o šaldiklyje sukietėti labai smarkiai, net taip, kad sutrupės), tada labai atsargiai nuimti šokoladinius lapus nuo tikrų lapų. Nenustebti, jei prireiks ir adatos pagalbos ))))) Lūžio buvo apie 25 proc.
Papildyta:
PUIKU!!!!!!!! Mūsų draugija auga Labai džiaugiuosi, kad tau patiko
Visų pirma reikėjo prisirinkti lapų. Juos labai gerai išplauti, išdžiovinti. Paruošti teptuką. Ištirpinti šokoladą - taip, kaip aš ir rašiau. Šiuo atveju (aš naudojau shogetten šokoladą) man dar prireikė kakavos sviesto (yra pirkti konditerinėse parduotuvėse). Sviestą reikėjo ištirpinti ir po šaukštą piliau į šokoladą, kad gautųsi konsistencija tinkanti piešimui. Tada pradėjau teptuku padenginėti lapus. Juos padengiau po tris kartus. Kai sustingo (geriausiai kambario t-roje, į šaldytuvą dėti nereikėtų, nes gali pasidengti kondensatu, o šaldiklyje sukietėti labai smarkiai, net taip, kad sutrupės), tada labai atsargiai nuimti šokoladinius lapus nuo tikrų lapų. Nenustebti, jei prireiks ir adatos pagalbos ))))) Lūžio buvo apie 25 proc.
Papildyta:
PUIKU!!!!!!!! Mūsų draugija auga Labai džiaugiuosi, kad tau patiko
na, dar čia aš kabinėjuosi...
gal galima tikslias proporcijas?
ir dar: girdėjau, kad galima ir su rožių lapeliais (ne žiedlapiais, nors gal ir su tais kas nors išeitų? )?
oho, per tokį trumpą laiką visą puslapį užpildėm!