Vakar dariau balandėlius su kinietišku kopūstu- nu vien jau sutaupytas laikas ko vertas ir plius tikrai labai skanu . Labai mėgstu balandėlius , bet tas darymas su paprastu kopūstu būdavo Ačiū Glacee už puikią idėją .
Glacee, savaitgalį norėčiau paruošti obuolinių pyragėlių, bet skaitant receptą iškilo klausimas dėl žele. Čia turima galvoj 2 pokeliai fabrikinės vaisių želė ar želatinos? Jei fabrikinės-vaisinės, norėčiau sužinoti, kokio skonio labiausiai tiktų.
O aš vakar gaminau Hašlamą ir Obuolinius pyragaičius desertui . Viskas tikrai labai skanu. Ačiū tau Glacee už receptukus
Smiltis
Kaip gerai, kad balandėliai patiko Ir man labiausiai patinka, kad greitai padaromi
Makarska
Tai yra paprasti žėlė pakeliai, aš labiausiai mėgstu Dr. Oetker, ir, manau, kad šiuo atveju geriausiai tiks arba citrinų arba apelsinų Naudojant citrinų - tai citrinos žievelės dar galima būtų įdėti į grietinėlę, o daran apelsinų - apelsinų
Mama_Tania
O kad kas žinotų, kiek produktų aš dar iš recepto originalo išmečiau Ir tik tada, kai susisteminau viską, tik tada sugebėjau padaryti )))))
gutyte
Labai džiaugiuosi, kad viskas patiko Ačiū ir tau, kad pabandei
Kaip gerai, kad balandėliai patiko Ir man labiausiai patinka, kad greitai padaromi
Makarska
Tai yra paprasti žėlė pakeliai, aš labiausiai mėgstu Dr. Oetker, ir, manau, kad šiuo atveju geriausiai tiks arba citrinų arba apelsinų Naudojant citrinų - tai citrinos žievelės dar galima būtų įdėti į grietinėlę, o daran apelsinų - apelsinų
Mama_Tania
O kad kas žinotų, kiek produktų aš dar iš recepto originalo išmečiau Ir tik tada, kai susisteminau viską, tik tada sugebėjau padaryti )))))
gutyte
Labai džiaugiuosi, kad viskas patiko Ačiū ir tau, kad pabandei
Vakar kepiau Šokoladinį keksą su cukinijomis. Dukra labai nustebo, kai pasakiau, kad yra cukinijų, nes šiaip jų nemėgsta. Labai skanus gavosi, nors sumažinau visų priedų.
Butinai pabandysiu ir naująjį receptą, nes kažkaip pamėgome keksus.
Butinai pabandysiu ir naująjį receptą, nes kažkaip pamėgome keksus.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 20, 23:04)
Glacee, ar galima vietoj romo naudoti trauktinę ar brendį; nedėti riešutų (nemėgstu), cukatai - kokie turi būti vaisiai ; ar galima sviestą plakti kambario temperatūros jo neištirpinus (kažkaip daugumos receptų buvo kaip tik taip daroma); ir kiek reikia žievelės?
Iš anksto dėkoju už atsakymus
laurindre
Bet kaip pažįstama!!!!!!!! Maniškė irgi raukėsi, kai cukiniją pamatė... bet nuo kekso atplėšti neįmanoma buvo Malonu, kad jums patiko
Mama_Tania
Galima
Galima
cukatai - jeigu nėra apelsinų-citrinų žievelių - tai galima ir ananasus cukrintus naudoti, galima papajas - viską, kas patinka
Manau, galima ir taip išplakti sviestą, bet galima pabandyti ir naujoviškai aš tirpinau. Tiesiog skystame svieste geriau ištirpsta cukrus, reikia mažiau plakti
o žievelės - kiek patinka, aš mėgstu daug gal apie valg. šaukštą su kaupu tai reikia
Bet kaip pažįstama!!!!!!!! Maniškė irgi raukėsi, kai cukiniją pamatė... bet nuo kekso atplėšti neįmanoma buvo Malonu, kad jums patiko
Mama_Tania
QUOTE
ar galima vietoj romo naudoti trauktinę ar brendį; nedėti riešutų (nemėgstu), cukatai - kokie turi būti vaisiai ; ar galima sviestą plakti kambario temperatūros jo neištirpinus (kažkaip daugumos receptų buvo kaip tik taip daroma); ir kiek reikia žievelės?
Galima
Galima
cukatai - jeigu nėra apelsinų-citrinų žievelių - tai galima ir ananasus cukrintus naudoti, galima papajas - viską, kas patinka
Manau, galima ir taip išplakti sviestą, bet galima pabandyti ir naujoviškai aš tirpinau. Tiesiog skystame svieste geriau ištirpsta cukrus, reikia mažiau plakti
o žievelės - kiek patinka, aš mėgstu daug gal apie valg. šaukštą su kaupu tai reikia
Mama_Tania
Puiku! Juk kūryba labai gerai
Labai greitai pagaminama ir efektinga
Šventinė lašiša
be abejonės ne tik šventėms
Kadangi turiu groteles virimui ant garų, tai visuomet verdu garuose, bet galima ir vandeny. Geriausia virti pailgame inde
lašišos filė
virimui:
1 dalis balto vyno
3 dalys vandens
verdant garuose geriau paimti puse vyno ir puse vandens.
padažas:
1 dalis pomidorų padažo
3 dalys majonezo
tarkuotos citrinų žievelės
porą lašų citrinų sulčių
šaukštelis medaus
žiupsnelis juodųjų pipirų
įvairių daržovių papuošimui
Kilogramą lašišos virti 30 min. Kai truputį atvės, atsargiai išimti ant padėklo ir galutinai atvėsinti. Padažui viską sumaišyti ir plonu sluoksniu užtepti visą žuvį. Papuošti pagal norą
Puiku! Juk kūryba labai gerai
Labai greitai pagaminama ir efektinga
Šventinė lašiša
be abejonės ne tik šventėms
Kadangi turiu groteles virimui ant garų, tai visuomet verdu garuose, bet galima ir vandeny. Geriausia virti pailgame inde
lašišos filė
virimui:
1 dalis balto vyno
3 dalys vandens
verdant garuose geriau paimti puse vyno ir puse vandens.
padažas:
1 dalis pomidorų padažo
3 dalys majonezo
tarkuotos citrinų žievelės
porą lašų citrinų sulčių
šaukštelis medaus
žiupsnelis juodųjų pipirų
įvairių daržovių papuošimui
Kilogramą lašišos virti 30 min. Kai truputį atvės, atsargiai išimti ant padėklo ir galutinai atvėsinti. Padažui viską sumaišyti ir plonu sluoksniu užtepti visą žuvį. Papuošti pagal norą
QUOTE(Glacee @ 2006 11 20, 23:04)
Nepaprastas keksas
Va tas ir man patiko tik reikia kekso naujos formos,nes šitą pirkau ir labai prasta,kekso apačia prikepė,tai daugiau nenaudosiu
Glacee pagalbos!..
iškepiau baltą šokoladą!
istorija tokia: norėjau pertepti vaflius su šokoladu (nes dažnai tepu visokiom uogienėm ir kondensuotu pienu, tai truputį atsibodo ), nežinojau, kaip tirpdyti baltą šokoladą, tai "sufantazavau" : sulaužiau smulkiais gabalėliais, sudėjau į indą ir įkišau į orkaitę... kai jau pastebėjau virstančius dūmus , ištraukiu, o ten- NEIŠTIRPĘS baltas šokoladas su degėsių viršuje plutele... na jau to tai visiškai nesitikėjau...
aišku, esu skaičiusi, kad šokoladą galima tirpinti kažkokioje vonelėje ant garų, bet galima kaip nors dar kitaip? ant elektrinės viryklės? bet gal tada reikėtų ko nors (pieno, tirpinto sviesto )įpilti? ir iš viso, gal galėtum kokius šokolado (bet kokio: pieniško, juodojo ar baltojo) tirpinimo kursiukus su išsamiais aprašymais čia įmesti? nes labai norėčiau to išmokti, galų gale noriu ir tortų papuošimus daryti, bet kad nemoku tirpinti šokolado... būčiau labai dėkinga...
iškepiau baltą šokoladą!
istorija tokia: norėjau pertepti vaflius su šokoladu (nes dažnai tepu visokiom uogienėm ir kondensuotu pienu, tai truputį atsibodo ), nežinojau, kaip tirpdyti baltą šokoladą, tai "sufantazavau" : sulaužiau smulkiais gabalėliais, sudėjau į indą ir įkišau į orkaitę... kai jau pastebėjau virstančius dūmus , ištraukiu, o ten- NEIŠTIRPĘS baltas šokoladas su degėsių viršuje plutele... na jau to tai visiškai nesitikėjau...
aišku, esu skaičiusi, kad šokoladą galima tirpinti kažkokioje vonelėje ant garų, bet galima kaip nors dar kitaip? ant elektrinės viryklės? bet gal tada reikėtų ko nors (pieno, tirpinto sviesto )įpilti? ir iš viso, gal galėtum kokius šokolado (bet kokio: pieniško, juodojo ar baltojo) tirpinimo kursiukus su išsamiais aprašymais čia įmesti? nes labai norėčiau to išmokti, galų gale noriu ir tortų papuošimus daryti, bet kad nemoku tirpinti šokolado... būčiau labai dėkinga...
dianute, kiek zinau, dar sokolada tirpina mikrobangu krosnelej, ideda keliom minutem... bet nezinau, ar tai tinka ir baltajam sokoladui...
dianute, o kodėl nenori pabandyti vonelėje?
Tiesiog dedi puodą su vandeniu ant virykės, ant puodo dedi dubenėlį (kad vanduo apsemtų jo dugną), į tą dubenėlį dedi sulaužytą gabaliukais šokoladą ir bemaišydama ištirpini. Super paprasta.
Aš tai net be dubenėlių apseinu - tiesiog ant nedidelės ugnies tirpinu tiesiai puode
Tiesiog dedi puodą su vandeniu ant virykės, ant puodo dedi dubenėlį (kad vanduo apsemtų jo dugną), į tą dubenėlį dedi sulaužytą gabaliukais šokoladą ir bemaišydama ištirpini. Super paprasta.
Aš tai net be dubenėlių apseinu - tiesiog ant nedidelės ugnies tirpinu tiesiai puode