Glacee,o ant kopūstų marinadą jaučiu pravėsusį pilt ane
Glacee, ar kas nors kitas help . O obuoliniuose pyragaičiuose į tą obuolių kremą ir į grietinėlę cukraus nereikia dėti ? Aš mėgstu labai saldžiai , tai galvoju ar užteks ten to saldumo vien tik nuo želės? O jei įdėsiu cukraus, tai ar neprasiskies obuolinis kremas
QUOTE(gutyte @ 2006 11 20, 14:58)
Glacee, ar kas nors kitas help . O obuoliniuose pyragaičiuose į tą obuolių kremą ir į grietinėlę cukraus nereikia dėti ? Aš mėgstu labai saldžiai , tai galvoju ar užteks ten to saldumo vien tik nuo želės? O jei įdėsiu cukraus, tai ar neprasiskies obuolinis kremas
Jai mėgsti saldžiai virk obuolius sirupe. Taip jie gausis saldesni ir nepakenks tolimesniam procesui.
Papildyta:
QUOTE(Glacee @ 2006 11 19, 20:07)
Vaišinsiu šiandien kopūstais Niekaip man neišeina normaliai raugintų pasidaryti - tai kopūstų nenusiperku, tai diena netinkanti tai lako nėra ))) Tad ant greičio šitokius kopūstus darau
Marinuoti kopūstai
Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais
Baltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
Marinuoti kopūstai
Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais
Baltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
Bent jau raudoni kopūstai yra kaukazietiškas receptas. Dar deda saliejo šaknies , žaliąją petražolės ir salieros dalį (lapelius)
kriziukas
Kaip smagu, kad tau patiko hašlama! Tai išties skanus ir paprastas patiekalas Аčiū ir tau, kad išbandei
laurindre
Taip, stotrais griežinėliais. Gaila po to išmesti, bet kažkaip neradau jiems pritaikymo
Monica
Tai tau teisingiau gavosi nei man, nes aš kiek nedaplaku visuomet - mėgstu skystesnį majonezą Taip pat tirštumas priklauso nuo aliejaus kiekio - kuo daugiau, tuo tirščiau - taip, kaip sakė laurindre Sumažinti riebumą galima dedant visą kiaušinį - tada baltymas priduoda purumo. Nors tokiu atveju majonezą reiktų greičiau sunaudoti. Kitas variantas - pamaišyti paruoštą majonezą su naturaliu jogurtu, tik reikia pasirinkti mažiau rugštų variantą
@asta
ne, užplikyti verdančiu - taip greičiau "subręsta" eisiu tuoj pataisysiu ačiū
gutyte
nežinau, ar ne per vėlai... , bet cukrus tikrai jokios įtakos sustingimui nepadarys. O geriausias dalykas - nepabijok paragauti, tik žinok, kad sustingus skonis pasidaro švelnesniu, tad ir pareguliuok pagal save Man tai nereikėjo, nes nelabai mėgstu saldžiai
tavi
Oi, čia nereikia sirupe virti obuolių - bus visiškai kitoks daiktas, o tik šutinant labiau pasaldinti, jei norisi
Taigi yra daug įvairių receptų. Mano šitas labiau atitinka kopūstus "Provansal" ne kaukazietiškas variantas, o labiau gal net rusiškas ))) , o kaukazietiškai kopūstus raugia be acto. Tikrieji kaukazietiški kopūstai - tai yra arba visos kopūstų galvos (nedidelės) arba kopūstų ketvirtadaliai arba aštuntadaliai, užraugti normaliai supjaustytuose kopūstuose, burokėliuose, pridedant žalumynų - nebūtinai tik salierai ir petražolės, bet ir bazilikas, estragonas, dašis, aitriosios paprikos, česnako ir be acto
gutyte
Jei tau obuoliai ir sirupe suvirė į košę - tai gerai nes turėtų būti labiau obuolienė - obuolių košė, o ne konfitiuras. dar būtinai čia paskaityk - grietinėlės žėlė
Kaip smagu, kad tau patiko hašlama! Tai išties skanus ir paprastas patiekalas Аčiū ir tau, kad išbandei
laurindre
Taip, stotrais griežinėliais. Gaila po to išmesti, bet kažkaip neradau jiems pritaikymo
Monica
Tai tau teisingiau gavosi nei man, nes aš kiek nedaplaku visuomet - mėgstu skystesnį majonezą Taip pat tirštumas priklauso nuo aliejaus kiekio - kuo daugiau, tuo tirščiau - taip, kaip sakė laurindre Sumažinti riebumą galima dedant visą kiaušinį - tada baltymas priduoda purumo. Nors tokiu atveju majonezą reiktų greičiau sunaudoti. Kitas variantas - pamaišyti paruoštą majonezą su naturaliu jogurtu, tik reikia pasirinkti mažiau rugštų variantą
@asta
ne, užplikyti verdančiu - taip greičiau "subręsta" eisiu tuoj pataisysiu ačiū
gutyte
nežinau, ar ne per vėlai... , bet cukrus tikrai jokios įtakos sustingimui nepadarys. O geriausias dalykas - nepabijok paragauti, tik žinok, kad sustingus skonis pasidaro švelnesniu, tad ir pareguliuok pagal save Man tai nereikėjo, nes nelabai mėgstu saldžiai
tavi
Oi, čia nereikia sirupe virti obuolių - bus visiškai kitoks daiktas, o tik šutinant labiau pasaldinti, jei norisi
QUOTE
Bent jau raudoni kopūstai yra kaukazietiškas receptas. Dar deda saliejo šaknies , žaliąją petražolės ir salieros dalį (lapelius)
Taigi yra daug įvairių receptų. Mano šitas labiau atitinka kopūstus "Provansal" ne kaukazietiškas variantas, o labiau gal net rusiškas ))) , o kaukazietiškai kopūstus raugia be acto. Tikrieji kaukazietiški kopūstai - tai yra arba visos kopūstų galvos (nedidelės) arba kopūstų ketvirtadaliai arba aštuntadaliai, užraugti normaliai supjaustytuose kopūstuose, burokėliuose, pridedant žalumynų - nebūtinai tik salierai ir petražolės, bet ir bazilikas, estragonas, dašis, aitriosios paprikos, česnako ir be acto
gutyte
Jei tau obuoliai ir sirupe suvirė į košę - tai gerai nes turėtų būti labiau obuolienė - obuolių košė, o ne konfitiuras. dar būtinai čia paskaityk - grietinėlės žėlė
Obuoliai tai man gerai suvirė , bet kad šiaip baisiai žiopla esu , želę ištirpinau ne 200ml vandens, o kaip nurodyta ant pakelio, tai dabar iš naujo brinkinu
Gal tu ir teisi Glacee. Tam kaukazietiškam recepte buvo tik marinatas, be aliejaus. Reiks vėl pavartyti knygą.
Labai mėgstu žuvį. Tai manau šiandien vakarienei gaminsiu Gefiltefiš. Tik prieš tai reiks puodus apžiurėt, taip senai gaminau, gal kokiais voratinkliais apaugo
Glacee, šv. Kalėdos ištikrųjų mažais žingsneliais tipena ir į mūsų namus ir į širdis.
Labai lauksiu kalakuto recepto, bet jeigu tavo vyras pasidalintu savo patirtim kaip skaniai paruošti žąsį arba antį irgi nesupyksiu
Glacee, šv. Kalėdos ištikrųjų mažais žingsneliais tipena ir į mūsų namus ir į širdis.
Labai lauksiu kalakuto recepto, bet jeigu tavo vyras pasidalintu savo patirtim kaip skaniai paruošti žąsį arba antį irgi nesupyksiu
Glacee,pasinaudojau tavo receptu,darydama balandėlius vyniojau į Pekino kopūstą nors suvynioti problematiška,bet skoniu ir rezultatu likau labai patenkinta,kogero net skaniau nei darant su paprastu kopūstu,nes žymiai minštesni gaunas ir trumpiau reikia troškint.Dėkoju Glacee už idėją
O dėl kopūstų.... užklausiau apie marinatą,nes kažką panašaus darau,bet pilu šaltą skystimą,todėl norėjau pasitikslinti Pabandysiu ir tavąjį receptą
O dėl kopūstų.... užklausiau apie marinatą,nes kažką panašaus darau,bet pilu šaltą skystimą,todėl norėjau pasitikslinti Pabandysiu ir tavąjį receptą
Glacee, netyčia pastebėjau, kad pirmajame puslapyje yra klaidelė prie padažų - vietoj "majonezas", atrodo, įrašyta "najonezas".
O šiaip ačiū už šaunius receptėlius, jau eilėje laukia cukinija - kai prisiruošiu, kepsiu keksą
O šiaip ačiū už šaunius receptėlius, jau eilėje laukia cukinija - kai prisiruošiu, kepsiu keksą
tavi
Teressa
Oi, kaip aš pati mėgstu tokią žuvį Tikiuosi, kad ir tau patiks Dėl kalakuto - gerai, kad prisiminei, bo man sklerozė kažko užėjo )))) pamiršau mirtinai... pažadu pasitaisyti
@asta
džiaugiuosi, kad balandėliai patiko iš tikro, tai kiek lūžinėja tie lapai, bet ne tragiškai. Man geriau su pekinu, negu su paprastu nors ir paprastas - irgi skanu
Katu
Ačiū, jau pataisiau man dažnai taip būna, po to skaityti gėda Džiaugsiuos, jeigu keksas patiks
Teressa
Oi, kaip aš pati mėgstu tokią žuvį Tikiuosi, kad ir tau patiks Dėl kalakuto - gerai, kad prisiminei, bo man sklerozė kažko užėjo )))) pamiršau mirtinai... pažadu pasitaisyti
@asta
džiaugiuosi, kad balandėliai patiko iš tikro, tai kiek lūžinėja tie lapai, bet ne tragiškai. Man geriau su pekinu, negu su paprastu nors ir paprastas - irgi skanu
Katu
Ačiū, jau pataisiau man dažnai taip būna, po to skaityti gėda Džiaugsiuos, jeigu keksas patiks
Pagaliau prisiruosiau isbandyti obuolinius pyraigaicius. Tikejausi, kad bus skanu, bet, kad gali buti sitaip skanu... Ir vyrui labai patiko, o jis pas mane labai didelis saldumynu megejas, maisto atzvilgiu turintis gana daug pretenziju. Buvom suzaveti. Nesaldu, neriebu, labai gaivu ir lengva, be to ir paruosiama gana greitai (tik baime gaminti buvo gana didele, nes siaip as saldumynu pati nemegstu, tai nelabai ir moku juos gaminti).
Aciu, glacee.
Aciu, glacee.
vilytte
Kaip smagu, kad pyragaičiai patiko labai džiaugiuosi
Dar vienas labai-labai skanus
Nepaprastas keksas
Labai seniai žiūrėjau į šitą keksą, bet kažkaip rankos nekylo - toks painus aprašymas buvo..... teko perdaryti Rezultate - puikus, aromatingas keksas
210 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 mišinys
25 g geros kakavos
50 g susmulkinto šokolado
2 mišinys
50 g smulkintų riešutų
1 nubrauktas šaukštelis cinamono
25 g pieno
3 mišinys
sauja šviesių razinų
15 ml romo
4 mišinys
1 citrinos ir 1 apelsino nutarkuotas geltonasis žievelis sluoksnis
2 v.š. smulkiai supjaustytų cukatų
pusės citrinos sulltys
keksinė forma 10 х 20
Miltus ir krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Sviestą ištirpinti, ataušinti. Išplakti kartu su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, visą laiką plakant. Sviesto-kiaušinio masę sumaišyti su miltais, tešlą padalinti į 4 dalis, į kiekvieną padėti savo mišinį. Tešlą dėti į formą sluoksniais. Kepti 170 C apie 60-70 min. Keksą palikyti kelias minutes formoje, baigti aušinti ant grotelių. Skaniausias - kitą dieną .... jei liks
originalas
"Konditerija", 1998, leid. "Presvika"
Kaip smagu, kad pyragaičiai patiko labai džiaugiuosi
Dar vienas labai-labai skanus
Nepaprastas keksas
Labai seniai žiūrėjau į šitą keksą, bet kažkaip rankos nekylo - toks painus aprašymas buvo..... teko perdaryti Rezultate - puikus, aromatingas keksas
210 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 mišinys
25 g geros kakavos
50 g susmulkinto šokolado
2 mišinys
50 g smulkintų riešutų
1 nubrauktas šaukštelis cinamono
25 g pieno
3 mišinys
sauja šviesių razinų
15 ml romo
4 mišinys
1 citrinos ir 1 apelsino nutarkuotas geltonasis žievelis sluoksnis
2 v.š. smulkiai supjaustytų cukatų
pusės citrinos sulltys
keksinė forma 10 х 20
Miltus ir krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Sviestą ištirpinti, ataušinti. Išplakti kartu su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, visą laiką plakant. Sviesto-kiaušinio masę sumaišyti su miltais, tešlą padalinti į 4 dalis, į kiekvieną padėti savo mišinį. Tešlą dėti į formą sluoksniais. Kepti 170 C apie 60-70 min. Keksą palikyti kelias minutes formoje, baigti aušinti ant grotelių. Skaniausias - kitą dieną .... jei liks
originalas
"Konditerija", 1998, leid. "Presvika"