Gleese, pas tave i tema alkanam geriau neit tiesa, balandeliai is pekino kopusto pranoko mano lukescius. labai skanu kadangi farso gavos nemazai, tai abu kopustus ir sudejau tiesa, dar bandziau pamidorus marinuot su medum, tai irgi super... jej bogu plasmasiniai pamidorai uzmarinavus igauna nauja kvepavima
Išbandžiau šokoladinį keksą su cukinija skanumėlis...
Ačiū Glacee už receptėlį
Ačiū Glacee už receptėlį
lanaa
Na jau, na jau - geriau neeit )))) Ateik
Labai džiaugiuosi, kad patiko balandėliai Ir skonis geras ir, svarbiausia - darosi momentaliai Labai patogu Malonu, kad ir pomidorai atrado savo vietą
@asta
lia-lia-lia Kekso mėgėjų draugija auga Maniškė irgi raukėsi, kai pamatė, kad cukiniją dedu ))))) Po to ieškojo, ieškojo, bet niekaip nerado
Na jau, na jau - geriau neeit )))) Ateik
Labai džiaugiuosi, kad patiko balandėliai Ir skonis geras ir, svarbiausia - darosi momentaliai Labai patogu Malonu, kad ir pomidorai atrado savo vietą
@asta
lia-lia-lia Kekso mėgėjų draugija auga Maniškė irgi raukėsi, kai pamatė, kad cukiniją dedu ))))) Po to ieškojo, ieškojo, bet niekaip nerado
QUOTE(Glacee @ 2006 11 18, 16:43)
Ar nepastebėjote, kad Kalėdomis kvepia?...
ojojoj......
noliu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vaišinsiu šiandien kopūstais Niekaip man neišeina normaliai raugintų pasidaryti - tai kopūstų nenusiperku, tai diena netinkanti tai lako nėra ))) Tad ant greičio šitokius kopūstus darau
Marinuoti kopūstai
Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais
Baltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
Marinuoti kopūstai
Kažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliais
Baltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
Geras receptukas, turėtų būti skanu. Visada norėjau išmokti. Tik niekur nemačiau recepto.
Tik man vienas klausimas pasistojo, ar burokėliai virti ar šviežūs.
Tik man vienas klausimas pasistojo, ar burokėliai virti ar šviežūs.
dianute
noliu-noliu, "nenolėk" o padaryk - viskas paprasta ir tada jau mes žavėsimės
laurindre
Skanūs šie kopūstai išeina Aš darau su žaliais burokėliais, nors po to juos išmetu nes būtent jų skonis nei penki nei dešimt. Kai bandžiau su virtais, tai man ištyžo po visus kopūstus, niekaip buvo
Pataisiau recepte , ačiū
QUOTE
noliu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noliu-noliu, "nenolėk" o padaryk - viskas paprasta ir tada jau mes žavėsimės
laurindre
Skanūs šie kopūstai išeina Aš darau su žaliais burokėliais, nors po to juos išmetu nes būtent jų skonis nei penki nei dešimt. Kai bandžiau su virtais, tai man ištyžo po visus kopūstus, niekaip buvo
Pataisiau recepte , ačiū
Gefiltefiš - žuvis žydiškai
Šiuo atveju rodau "šiokiadienio leidinį", gefiltefiš dar būna daroma kaip įdaryta žuvis - ir gabaliukais ir visa.
1 kg šviežios žuvies (karpis, starkis, lydeka)
pusė stiklinės baltos duonos trupinių
1 kiaušinis
didelis svogūnas
didelė morka
gabalėlis saliero gumbo
50 g aliejaus
30-40 g sviesto
druska, pipirai
1 didelis burokėlis, 3-4 svogūnai su lūkštais, 2 morkos
Žuvį išdoroti, ypatingai stengtis nereikia - jeigu ant kaulų lieka mėsos, tai po to tiesiog visus kaulus su stuburkauliu sumesti į vandenį ir išvirti. Tada mėsa labai lengvai nusiims nuo kaulų. Salierą, svogūną ir morką smulkiai supjaustyti, sušutinti svieste. Žuvį (šviežią ir virtą) permalti mėsmale, kartu sumalti ir šutintas daržoves. Įmušti kiaušinį, suberti trupunius, druską, pipirus.
Paruošti gilią keptuvę arba platų puodą, daržoves - burokėlį, svogūnus kartu su lukštais, morkas supjaustyti gan storais griežinėliais. Į keptuvę įpilti truputuką aliejaus, iškloti dugną dalimi daržovių. Likusį aliejų įpilti į lėkštutę, vilgant rankas aliejuje suformuoti kotletus ir dėti ant daržovių. Kotletus užkloti likusiomis daržovėmis, labai atsargiai įpilti vandens (pilti prie krašto) taip, kad kotletai būtų pusiau apsemti, uždengti dangčiu ir troškinti ant mažos ugnies apie valandą. Jeigu pritruks vandens - po truputį galima pripilti dar. Patiekti karštai, arba galima šaltai - drebučiuose, pagamintuose iš žuvies sultinio.
Šiuo atveju rodau "šiokiadienio leidinį", gefiltefiš dar būna daroma kaip įdaryta žuvis - ir gabaliukais ir visa.
1 kg šviežios žuvies (karpis, starkis, lydeka)
pusė stiklinės baltos duonos trupinių
1 kiaušinis
didelis svogūnas
didelė morka
gabalėlis saliero gumbo
50 g aliejaus
30-40 g sviesto
druska, pipirai
1 didelis burokėlis, 3-4 svogūnai su lūkštais, 2 morkos
Žuvį išdoroti, ypatingai stengtis nereikia - jeigu ant kaulų lieka mėsos, tai po to tiesiog visus kaulus su stuburkauliu sumesti į vandenį ir išvirti. Tada mėsa labai lengvai nusiims nuo kaulų. Salierą, svogūną ir morką smulkiai supjaustyti, sušutinti svieste. Žuvį (šviežią ir virtą) permalti mėsmale, kartu sumalti ir šutintas daržoves. Įmušti kiaušinį, suberti trupunius, druską, pipirus.
Paruošti gilią keptuvę arba platų puodą, daržoves - burokėlį, svogūnus kartu su lukštais, morkas supjaustyti gan storais griežinėliais. Į keptuvę įpilti truputuką aliejaus, iškloti dugną dalimi daržovių. Likusį aliejų įpilti į lėkštutę, vilgant rankas aliejuje suformuoti kotletus ir dėti ant daržovių. Kotletus užkloti likusiomis daržovėmis, labai atsargiai įpilti vandens (pilti prie krašto) taip, kad kotletai būtų pusiau apsemti, uždengti dangčiu ir troškinti ant mažos ugnies apie valandą. Jeigu pritruks vandens - po truputį galima pripilti dar. Patiekti karštai, arba galima šaltai - drebučiuose, pagamintuose iš žuvies sultinio.
Labas
aš savaitgalį dariau sriubą "Hašlama", skanu gavosi gan aštroka, bet aš dėjau čili pipiro, nes mums patinka aštriai, tai tikrai liuks sriuba už receptą
aš savaitgalį dariau sriubą "Hašlama", skanu gavosi gan aštroka, bet aš dėjau čili pipiro, nes mums patinka aštriai, tai tikrai liuks sriuba už receptą
QUOTE(Glacee @ 2006 11 19, 20:49)
laurindre
Skanūs šie kopūstai išeina Aš darau su žaliais burokėliais, nors po to juos išmetu nes būtent jų skonis nei penki nei dešimt. Kai bandžiau su virtais, tai man ištyžo po visus kopūstus, niekaip buvo
Pataisiau recepte , ačiū
Tai tada burokėliai gali būti ir didesniais gabalais, kad lengviau būtų išimti.
Glacee, pavyko kažkokį majonezą pagamint . Bet gavosi žyymiai tirštesnis nei taviškis nuotraukoj. Aš vandens truputį įpyliau, tada normalesnis patapo. Gal kažkaip kitaip galima? O yra būdų liesesnį padaryti?
QUOTE(Monica @ 2006 11 20, 11:30)
Glacee, pavyko kažkokį majonezą pagamint . Bet gavosi žyymiai tirštesnis nei taviškis nuotraukoj. Aš vandens truputį įpyliau, tada normalesnis patapo. Gal kažkaip kitaip galima? O yra būdų liesesnį padaryti?
Gal per daug aliejaus įpylei, jei neklystu, tirštumas priklauso nuo aliejaus kiekio.