Balandėliai pekino kopūstų lapuose
Mano dukra labai mėgsta balandėlių sriubą todėl balandėlius aš verdu sriuboje. Šituos balandėlius pamėgs tie, kam patinka minkšti balandėliai, o šeimininkėms - kad sugaišoma daug mažiau laiko, nes nereikia žaisti su kopūstais. Norint, kad balandeliai nebutu tokie minksti, juos reiketu sudeti i forma ir uzkepti orkaiteje.
1 vidutinis pekino kopūstas
faršui:
500 g faršo (pas mane kalakutiena)
100 g ryžių, išvirti *
1 šaukštas pomidorų pastos
2-3 česnako skiltelės
sutrintas(sutarkuotas) svogūnas
2 šaukšteliai sutrinto džiovinto baziliko
5-6 šakelės petražolių, smulkiai supjaustyti
druska, juodieji pipirai
svogūnas, džiovintų pomidorų dribsniai, džiovintų daržovių mišinys (arba galima naudoti normalias darzoves - kokios patinka - morkos, pomidorai, paprika)
Visus faršo ingredientus sumaišyti, pripilti dar apie pusę stiklinės vandens. Vanduo - labai pageidaujamas dalykas farše, nes gaminiai iš jo buna sultingesni. Kopūsto lapus nupjauti ties tą vietą, kur baigiasi baltoji dalis. Kiek jos liko ant nupjautų lapų - lengvai sumušti mėsos plaktuku, kad būtų minkštesne ir galetų susisukti. Nors vistiek truputuką lapai lūžinėja, bet man tai įtakos nedarė Dėti faršą ir susukti balandėius. Puodo dugną iskloti daržovėmis, dėti balandėius. Užpilti vandens ir virti apie pusvalandį - t.y. nuo to laiko, kai uzvirs. Paragauti, gal truks druskos, tada reiktų pasūdyti Galima padėti maža sviesto gabaliuką ant balandėlių. Patiekti su grietine.
* išvirti ryžius. Išvirkite ryžius, arba bent užmerkite juos ne mažiau kaip 2-3 valandoms, nes tokie ryžiai nesugers per daug mėsos sultinio is faršo, ko pasekoje faršas gali būti sausas.
Taip tiesą pasakius, vos išsaugojau tuos du balandėlius nufotkinti )))))) bet kartu supratau, kad tam kas gražiai nufotografuos balandėlius reikia duoti Nobelio premiją Atrodo gal nelabai, bet skanuuuuuuuuuuu )))
nu, gleese, tu auksas. turiu kaip tik 2 galvas pekino kopustu, kuriu nesugalvoju, kur iskist. zaliu jau atsivalgiau tiek, kad i ta puse, net nesinori ziuret
lanaa, vaje kaip malonu tai dar is kitos galvos kimči padaryk - paprasta ir skanu
Kim či
Už receptą dėkoju savo draugei Natashe4kai
1 kg pekino kopūsto
1 v.š. druskos
2 a.š. trinto česnako
1 v.š. čili pipirų
2 a.š. tarkuoto imbiero
puse stiklinės sojos padažo
pusė stiklinės ryžių acto (galima pakeisti paprastu actu, bet imti jo mažiau - apie 70 ml)
2 a.š. cukraus
sezamo aliejus
sulaužyti kopūstą į didelius gabalus, pasūdyti, palaikyi šaldytuve 4 valandas, įpilti likusius ingredientus (be aliejaus), sumaišyti ir palikti šaldytuve parą. Pateikiant truputį užlašinti sezamo aliejaus
Kim či
Už receptą dėkoju savo draugei Natashe4kai
1 kg pekino kopūsto
1 v.š. druskos
2 a.š. trinto česnako
1 v.š. čili pipirų
2 a.š. tarkuoto imbiero
puse stiklinės sojos padažo
pusė stiklinės ryžių acto (galima pakeisti paprastu actu, bet imti jo mažiau - apie 70 ml)
2 a.š. cukraus
sezamo aliejus
sulaužyti kopūstą į didelius gabalus, pasūdyti, palaikyi šaldytuve 4 valandas, įpilti likusius ingredientus (be aliejaus), sumaišyti ir palikti šaldytuve parą. Pateikiant truputį užlašinti sezamo aliejaus
QUOTE(Glacee @ 2006 11 17, 00:49)
lanaa, vaje kaip malonu tai dar is kitos galvos kimči padaryk - paprasta ir skanu
man kimci per astru dar nuo praeitu metu turiu puslitri to kimci. anyta pridare, tai taip ir stovi nesuvalgytas
lanaa
tada dar galima padaryti "balandėlius" pagal Annabel Langbein - Naujosios Zelandijos kulinarinę žvaigždę
gaminamas norimas pikantiškas mėsos-darovių faršas (jis turi būti jau toks, kokį galima valgyti - termiškai apdorotas), pateikiami pekino kopūsto lapai, faršas ir kokie nors azijietiški padažai. Kiekvienas vynioja balandėlį pats ir valgo
tada dar galima padaryti "balandėlius" pagal Annabel Langbein - Naujosios Zelandijos kulinarinę žvaigždę
gaminamas norimas pikantiškas mėsos-darovių faršas (jis turi būti jau toks, kokį galima valgyti - termiškai apdorotas), pateikiami pekino kopūsto lapai, faršas ir kokie nors azijietiški padažai. Kiekvienas vynioja balandėlį pats ir valgo
QUOTE(Glacee @ 2006 11 17, 01:09)
lanaa
tada dar galima padaryti "balandėlius" pagal Annabel Langbein - Naujosios Zelandijos kulinarinę žvaigždę
gaminamas norimas pikantiškas mėsos-darovių faršas (jis turi būti jau toks, kokį galima valgyti - termiškai apdorotas), pateikiami pekino kopūsto lapai, faršas ir kokie nors azijietiški padažai. Kiekvienas vynioja balandėlį pats ir valgo
tada dar galima padaryti "balandėlius" pagal Annabel Langbein - Naujosios Zelandijos kulinarinę žvaigždę
gaminamas norimas pikantiškas mėsos-darovių faršas (jis turi būti jau toks, kokį galima valgyti - termiškai apdorotas), pateikiami pekino kopūsto lapai, faršas ir kokie nors azijietiški padažai. Kiekvienas vynioja balandėlį pats ir valgo
va cia tai toks idomus variantas megstu tokius saviveiklinius uzkandziavimus kaip fondiu, kinietiskas puodas, rakletes ir pan.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 12, 17:03)
Virdzinija
net nežinau, ką pasakyti. Man kažkodėl nebyra tie miltai, net jei aš jų nebelaikau, nes paprastai, jei kepu žuvį apvoliuotą miltuose, tai iš karto į keptuvę ir dedu.
net nežinau, ką pasakyti. Man kažkodėl nebyra tie miltai, net jei aš jų nebelaikau, nes paprastai, jei kepu žuvį apvoliuotą miltuose, tai iš karto į keptuvę ir dedu.
Problema išspręsta tiesiog visiškai atitirpinau žuvį ir ją išgręžiau nes būdama šlapia kaip kempinė, sąlygodavo tos tešlos atsiradimą
Sveikos,
kepiau šokoladinį keksą su cukinija -labai visiem patiko. Į tortus bijau dar kibti, nes bijau, kad nesigaus
kepiau šokoladinį keksą su cukinija -labai visiem patiko. Į tortus bijau dar kibti, nes bijau, kad nesigaus
lanaa
O, aš irgi labai mėgstu tokius kulinarinius žaidimus Jei padarysi, tai papasakok, kaip išėjo
Virdzinija
Štai kaip gerai džiaugiuosi, kad jau viskas gerai
rutulux
Sveika šokoladinio kekso mėgėjų draugijoje man labai malonu, kad ir tau patiko Dėl tortų tai tikrai nebijok. Siūlau šitaip - neimk visos porcijos, padaryk pusę, padaryk ne šventei, o šiaip kurią dieną, ir pažiūrėk, kaip išeina, kokie kyla klausimai - aš su malonumu atsakysiu. Padaryk tokią maža repeticiją dėl papuošimų - tai irgi visko iš karto nesiimk, o po truputį, po truputį ir viskas tikrai gausis
O, aš irgi labai mėgstu tokius kulinarinius žaidimus Jei padarysi, tai papasakok, kaip išėjo
Virdzinija
Štai kaip gerai džiaugiuosi, kad jau viskas gerai
rutulux
Sveika šokoladinio kekso mėgėjų draugijoje man labai malonu, kad ir tau patiko Dėl tortų tai tikrai nebijok. Siūlau šitaip - neimk visos porcijos, padaryk pusę, padaryk ne šventei, o šiaip kurią dieną, ir pažiūrėk, kaip išeina, kokie kyla klausimai - aš su malonumu atsakysiu. Padaryk tokią maža repeticiją dėl papuošimų - tai irgi visko iš karto nesiimk, o po truputį, po truputį ir viskas tikrai gausis
Įdaryti grybai portobella
8 maži (apie 6-7 cm diametro) grybai portobella
15 g sviesto
1 mažas svogūnas
mažas pundelis petražolių, susmulkinti
1 maža skiltelė česnako
2-3 šaukštai ruginės duonos trupinių
šaukštelis džiovintų grybų miltelių
šaukštas balto vyno arba šaukštas grietinėlės
druska, pipirai
50 g tarkuoto sūrio
Svogūną smulkiai supjaustyti, lengvai apkepinti svieste, grybų kotelius išpjauti ir irgi susmulkinti, apkepinti kartu su svogūnu. Pridėti grybų miltelių, įpilti šaukštą-kitą vandens ir truputį patroškinti. Svogūną su koteliais sumaišyti su petražolėmis, česnaku, trupinukais, įberti žiupnelį druskos, įpilti vyną arba grietinelę, mase pripildyti grybų kepurėles. Pabarstyti sūriu. Aš kepiau zepterio keptuvėje ant viryklės, bet neturint tokios keptuvės labai paprastai galima iškepti grybus orkaitėje - sudėti į pateptą aliejumi skardelę ir kepti apie 10-15 min.
8 maži (apie 6-7 cm diametro) grybai portobella
15 g sviesto
1 mažas svogūnas
mažas pundelis petražolių, susmulkinti
1 maža skiltelė česnako
2-3 šaukštai ruginės duonos trupinių
šaukštelis džiovintų grybų miltelių
šaukštas balto vyno arba šaukštas grietinėlės
druska, pipirai
50 g tarkuoto sūrio
Svogūną smulkiai supjaustyti, lengvai apkepinti svieste, grybų kotelius išpjauti ir irgi susmulkinti, apkepinti kartu su svogūnu. Pridėti grybų miltelių, įpilti šaukštą-kitą vandens ir truputį patroškinti. Svogūną su koteliais sumaišyti su petražolėmis, česnaku, trupinukais, įberti žiupnelį druskos, įpilti vyną arba grietinelę, mase pripildyti grybų kepurėles. Pabarstyti sūriu. Aš kepiau zepterio keptuvėje ant viryklės, bet neturint tokios keptuvės labai paprastai galima iškepti grybus orkaitėje - sudėti į pateptą aliejumi skardelę ir kepti apie 10-15 min.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 22:13)
[b][/b]
: nors jeigu reikia majonezo, tai ir dedu jo... tik gal dažniau pati jį pagaminu o
: nors jeigu reikia majonezo, tai ir dedu jo... tik gal dažniau pati jį pagaminu o
laabai prašau, pasakyk, kaip reikia pagaminti majonezą. Aš nekartą bandžiau, ir niekaip nesigavo . Kuo detaliau, jei galima (kokios temp. produktai, po kiek aliejų pilti, kokį ,kiek mikseris apsukų t b. ir pan.)
QUOTE(Monica @ 2006 11 17, 12:16)
laabai prašau, pasakyk, kaip reikia pagaminti majonezą. Aš nekartą bandžiau, ir niekaip nesigavo . Kuo detaliau, jei galima (kokios temp. produktai, po kiek aliejų pilti, kokį ,kiek mikseris apsukų t b. ir pan.)
Šiuo metu mane irgi itin domina šitas klausimas.