Kvepia gurmaniškais patiekalais... Fantastika, Glacee Negaliu apsakyti, kaip džiaugiuosi, kad atidarei savo temą
Tik savaitgalio sulauksiu ir tada ką nors pagaminsiu. Pranešiu, kaip sekėsi
Pasmalsausiu . O Tavo vyras irgi kulinaras? Gal ir jis turi kokį puslapiuką atidaręs?
Ugnužė
oi... Bet labai džiaugiuosi, kad Tau čia patinka
Dėl gurmaniškos virtuvės, tai gal nelabai )) aš mėgstu pavalgyti gerai, daug bet su saiku ir svarbiausia - skaniai bet kartu ir kad tai būtų kiek įmanoma sveika, nors jeigu reikia majonezo, tai ir dedu jo... tik gal dažniau pati jį pagaminu o gurmaniška virtuvė, tai labiau ne pavalgyti, bet pasigrožėti ir paragauti )))) juolab, kad daug ingredientų nenaudoju, stengiuosi gaminti paprasčiau. O vyras mano kulinaras irgi iš pašaukimo bet aš dirbu nekulinarinį darbą Kartais juokinga būti pasiklausyti, apie ką mes kalbame tarpusavyje ))) ir dėl ko ginčijamės - dėti ar nedėti, blogai paskaičiavai, darom šitą ar kitą ir t.t. puslapiuko neturi, ir aš galvon kada nors gausiu, kad po vis` internetą skleidžiu meilę kulinarijai su visom paslaptim čia tik SM aš atradau prieš mėnesį, o šiaip tai jau ilgokai )))
oi... Bet labai džiaugiuosi, kad Tau čia patinka
Dėl gurmaniškos virtuvės, tai gal nelabai )) aš mėgstu pavalgyti gerai, daug bet su saiku ir svarbiausia - skaniai bet kartu ir kad tai būtų kiek įmanoma sveika, nors jeigu reikia majonezo, tai ir dedu jo... tik gal dažniau pati jį pagaminu o gurmaniška virtuvė, tai labiau ne pavalgyti, bet pasigrožėti ir paragauti )))) juolab, kad daug ingredientų nenaudoju, stengiuosi gaminti paprasčiau. O vyras mano kulinaras irgi iš pašaukimo bet aš dirbu nekulinarinį darbą Kartais juokinga būti pasiklausyti, apie ką mes kalbame tarpusavyje ))) ir dėl ko ginčijamės - dėti ar nedėti, blogai paskaičiavai, darom šitą ar kitą ir t.t. puslapiuko neturi, ir aš galvon kada nors gausiu, kad po vis` internetą skleidžiu meilę kulinarijai su visom paslaptim čia tik SM aš atradau prieš mėnesį, o šiaip tai jau ilgokai )))
O čia kad nemanytumėte, kad vien šokoladu maitinuos )))))
Dryžuotoji granita
Gaivus, malonus ir sveikas desertas, labiau tinkantis karštai vasarai, bet ir žiemą malonu
tradicinę granitą daro kitaip - vaisius-uogas, net daržoves, jei daroma nesaldi granita, sutrina į vienalytę masę, cukrus, prieskoniai, ir deda į šaldiklį, kelis kartus išimant ir dar kartą gerai išmaišant. Kadangi esu tinginė ir man reikia dabar, sugalvojau daryti kitaip - juk šaldytų vaisių, manau visuomet tame šaldiklyje atsiras
Šaldyti vaisiai lengvai atitirpinami - tik tiek, kad gerai susmulkinti, jeigu reikia - pridedama cukraus ar kitokių prieskonių ir masė sudedama į porcijinius indelius.
Proporcijų nerašau. Pas mane čia - nulupti nektarinai, juodieji serbentai ir žemuogės Kuo įvairesnės spalvos - tuo gražiau atrodo
Galima ir taip - Ledai vaisių patale
Šiuo atvėju naudojame šviežius vaisius, arba jau atitirpintus ir nešaltus. Naudojame kontrastinių spalvų vaisius. Išdėliojame vaisinę masę, ant jos užpiešiame kontrastinės spalvos apskritimus ir peiliu užpiešiame linijas, skirtingomis kryptymis tuo suardydami tvarkingus apskritimus. Ir ledų rutuliukas
Taip pat galima padaryti skanų gėrimą iš trintų vaisių, tik reikia daug ledo ir vaisių tyrę kiek atskiesti vandeniu
Dryžuotoji granita
Gaivus, malonus ir sveikas desertas, labiau tinkantis karštai vasarai, bet ir žiemą malonu
tradicinę granitą daro kitaip - vaisius-uogas, net daržoves, jei daroma nesaldi granita, sutrina į vienalytę masę, cukrus, prieskoniai, ir deda į šaldiklį, kelis kartus išimant ir dar kartą gerai išmaišant. Kadangi esu tinginė ir man reikia dabar, sugalvojau daryti kitaip - juk šaldytų vaisių, manau visuomet tame šaldiklyje atsiras
Šaldyti vaisiai lengvai atitirpinami - tik tiek, kad gerai susmulkinti, jeigu reikia - pridedama cukraus ar kitokių prieskonių ir masė sudedama į porcijinius indelius.
Proporcijų nerašau. Pas mane čia - nulupti nektarinai, juodieji serbentai ir žemuogės Kuo įvairesnės spalvos - tuo gražiau atrodo
Galima ir taip - Ledai vaisių patale
Šiuo atvėju naudojame šviežius vaisius, arba jau atitirpintus ir nešaltus. Naudojame kontrastinių spalvų vaisius. Išdėliojame vaisinę masę, ant jos užpiešiame kontrastinės spalvos apskritimus ir peiliu užpiešiame linijas, skirtingomis kryptymis tuo suardydami tvarkingus apskritimus. Ir ledų rutuliukas
Taip pat galima padaryti skanų gėrimą iš trintų vaisių, tik reikia daug ledo ir vaisių tyrę kiek atskiesti vandeniu
jeckau, nu i grozis *****, sakiau reiks eit virtuvine texnika apsiginkluot
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 18:31)
Mama_Tania
O tu pabandyk ant popieriaus nupiešk apskritimą, jį suskirstyk pusiau, po to į keturias dalis, po to į aštuonias. Taip bus sužymėtos vietos į kurias reikės dėti tešlą ir viskas Jeigu bus per reta, tai į tarpus irgi įdėk tešlos
O tu pabandyk ant popieriaus nupiešk apskritimą, jį suskirstyk pusiau, po to į keturias dalis, po to į aštuonias. Taip bus sužymėtos vietos į kurias reikės dėti tešlą ir viskas Jeigu bus per reta, tai į tarpus irgi įdėk tešlos
1. pabandysiu, tik kitą (ne šį) savaitgalį, nes vakarais tikrai turbūt nespėčiau, be to dar kartą apžiūrėsiu tavo siūlomus patiekalus, gal dar ko rasiu
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:04)
Tirštas karštas šokoladas
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu BET. Kalorijų bomba. Atominė!
200 g tamsaus šokolado
250 g riebios grietinėlės
25 ml brendžio
1 šaukštelis tirpios kavos
smulkinti riešutai (pas mane - lazdynų)
Ant vandens vonelės ištirpinti šokoladą, supilti grietinėlę sumaišytą su kava, brendį, intensyviai išmaišyti. Smulkintus riešutus sudėti į indą, skirtą pateikimui, užpilti šokoladine mase. Porcijas siūlyčiau daryti nelabai dideles, nors pasakiškai skanu, bet daug suvalgyti neįmanoma
Jeigu mėgstate geriamą šokoladą, tai šimtui gramų šokolado siūlyčiau paimti tris šimtus pieno ir grietinėlės per pusę - šimtas penkiasdešimt ir šimtas penkiasdešimt
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu BET. Kalorijų bomba. Atominė!
200 g tamsaus šokolado
250 g riebios grietinėlės
25 ml brendžio
1 šaukštelis tirpios kavos
smulkinti riešutai (pas mane - lazdynų)
Ant vandens vonelės ištirpinti šokoladą, supilti grietinėlę sumaišytą su kava, brendį, intensyviai išmaišyti. Smulkintus riešutus sudėti į indą, skirtą pateikimui, užpilti šokoladine mase. Porcijas siūlyčiau daryti nelabai dideles, nors pasakiškai skanu, bet daug suvalgyti neįmanoma
Jeigu mėgstate geriamą šokoladą, tai šimtui gramų šokolado siūlyčiau paimti tris šimtus pieno ir grietinėlės per pusę - šimtas penkiasdešimt ir šimtas penkiasdešimt
labai mėgstu karštą šokoladą ( o kalorijų nebijau), šiandien išbandysiu
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:04)
Glacee, ar galiu imti šokoladą, skirta kepimui (pavadinimą neprisimenu, bet būtent buvo pažymėta, kad skirtas kepti ) ar geriau paprastą juodą šokoladą?
lanaa
o kokią virtuvinę techniką ruošiesi pirkti? Aš vis galvoju, ką man papildyti, bet virtuvė maža, vietos neužtenka
Mama_Tania
Oi, kaip malonu - gimininga šokoladinė siela Dėl šokolado - žinok, aš tai patarčiau paprastą arba sostinės, arba karūną, dark 50% dar labai neblogai. O apie kepimui skirtus šokoladus tai aš nekokią nuomonę susidariau. Man kelis kartus pasitaikė glazūra, o ne šokoladas, tai aš jų ir neperku.
tavi
o kokią virtuvinę techniką ruošiesi pirkti? Aš vis galvoju, ką man papildyti, bet virtuvė maža, vietos neužtenka
Mama_Tania
Oi, kaip malonu - gimininga šokoladinė siela Dėl šokolado - žinok, aš tai patarčiau paprastą arba sostinės, arba karūną, dark 50% dar labai neblogai. O apie kepimui skirtus šokoladus tai aš nekokią nuomonę susidariau. Man kelis kartus pasitaikė glazūra, o ne šokoladas, tai aš jų ir neperku.
tavi
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 18:04)
Glacee, kartais (kai užeina PMS'as) Žiauriai mėgstu šokoladą (nors šiaip sladumynų nelabai mėgstu), o jei dar tas šokoladas su riešutais, tai išvis :
Kalorijų bombos nesinori, tai galvoju, gal riebią grietinėlę pakeisčiau liesa. Kaip manai, ar labai pakenkčiau patiekalui
QUOTE(Letta @ 2006 11 16, 17:05)
Glacee, kartais (kai užeina PMS'as) Žiauriai mėgstu šokoladą (nors šiaip sladumynų nelabai mėgstu), o jei dar tas šokoladas su riešutais, tai išvis :
Kalorijų bombos nesinori, tai galvoju, gal riebią grietinėlę pakeisčiau liesa. Kaip manai, ar labai pakenkčiau patiekalui
Kalorijų bombos nesinori, tai galvoju, gal riebią grietinėlę pakeisčiau liesa. Kaip manai, ar labai pakenkčiau patiekalui
Oi, kaip sutinku dėl meilės šokoladui - jį mėgstu ir be PMS )))) o šitą, tokį pusiau skystą, tai išvis dievinu Viskas priklauso nuo to, kokią konsistenciją tu nori išgauti. Jeigu tokią, kaip pas mane - minkšta, aksominiai-šilkinė, tai tada nereikėtų keisti....
Šiaip nors man patinka eksperimentuoti, bet nemėgstu keisti produktų. Aš geriau sumažinsiu porcijos dydį, arba po to paplaukiuosiu pusvalandžiu daugiau Bet gali pakeisti dalį riebios grietinėlės, nors truputį tai reikėtų įpilti dėl konsistencijos
Kadangi aš juos jau bandžiau, gal Glacee nesupyks jei paaiškinsiu
Čia ne želatina reikalinga, o 2 standartiniai želė pakeliai, pvz dr. Oetker citrininės
Čia ne želatina reikalinga, o 2 standartiniai želė pakeliai, pvz dr. Oetker citrininės
buzhiukas
tikrai nesupyksiu, o tik ačiū pasakysiu. Viskas labai teisingai
vilytte
buzhiukas labai teisingai viską parašė aš dar pridėsiu, kad jeigu norisi naudoti paprastą želatiną, tai jos reikėtų imti 15 g. bet gal gatava žėlė skaniau
tikrai nesupyksiu, o tik ačiū pasakysiu. Viskas labai teisingai
vilytte
buzhiukas labai teisingai viską parašė aš dar pridėsiu, kad jeigu norisi naudoti paprastą želatiną, tai jos reikėtų imti 15 g. bet gal gatava žėlė skaniau