gutyteTyliai tikiuosi, kad dabar kalakutą matai

Labai malonu, kad kiaušinienė, nors ne krepšelyje, bet krepšyje

patiko
gude
Jorjatoks actas bus silpnokas, jo reiktų paimti kiek mažiau, nei pusantros dozės 9% acto.
O kopūstai yra tokie:
Vitamininės salotos500 g baltagūžių kopūstų
100 g morkų
100 g svogūnų
100 g paprikos
užpilui35 g cukraus
1 a.s. druskos
50 ml. 9% acto
50 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, užpilo komponentus sumaišyti. Viską sumaišyti, tik stegtis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, po to laikyti šaldytuve.
"Домашнее консервирование", 1994, MaskvaastisiusKaip šaunu, kad tau patiko

labai džiaugiuosi
amril 
Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti

bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml

Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių?
Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.