Sveiki visi praverę šį puslapį!
Žmonės skirstomi į tris kategorijas: pirmieji mėgsta gaminti valgį, dievina virtuvę ir drąsiai apie tai kalba (tai gali būti ir vyrai, ir moterys), antrieji mėgsta gaminti, bet nedrįsta apie tai kalbėti, o tretieji nesiryžta gaminti arba galvoja, kad tam jiems trūksta laiko, arba bando visus (net ir save ) įtikinti, kad jie to nemoka. O gal jiems tiesiog gaila, kad kulinarija tai menas, kuris dingsta akimirksniu? Bet į tai galima atsakyti, kad pasaulyje yra nepaprastai daug dalykų, kurie gyvuoja tik dalelę sekundės, bet mes jais žavimės ir nemanome, jog tai beprasmiška.
Jus tikriausiai stebina, kad toks proziškas užsiėmimas valgio gaminimas siejamas su menu? Ogi tai ir yra tikras menas commedia dellarte, arba, tiksliau pasakius, commedia dela cucina išmonės ir fantazijos fejerverkas. Pagrindiniai veikėjai yra žinomi tai mūsų kasdien vartojami produktai, o paprastų klasikinių patiekalų receptus reikėtų traktuoti kaip lazzi, atrodo, viskas žinoma iki skausmo, bet kiekvieno atlikėjo rankose tie patys valgiai būna vis kitokio skonio ir spalvų.
Neįmantrus patiekalas gali tapti tikru delikatesu, o jį pagaminti dažnai galima lengvai ir greitai. Menas priklauso ne nuo receptų sudėtingumo, o nuo sugebėjimo paprastą dalyką paversti švente. Patiekalų, kurių vien tik sudedamųjų dalių sąrašas užimtų visą ritinėlį fakso popieriaus, receptai yra įdomūs tik labai patyrusiems arba profesionaliems kulinarams, o mes žaisime.
Na gal užteks kalbų. Kviečiu visus į savo virtuvę. Gaminu labai seniai, be galo mėgstu tai daryti, galima net sakyti, kad tai yra mano profesija. Savo temoje stengsiuos pateikti lengvai pagaminamų ir paprastų patiekalų receptų, nors kartais bus ir sudėtingų. Bet juk akys bijo, o rankos daro Čia bus daug netipinių Lietuvos stalui patiekalų Man artimos Kaukazo, rytų šalių virtuvės, daug daržovių ir saldumynų Tikiuosi, Jums čia patiks
Užkandžiai
Daržovės
Pomidorai su medaus užpilu*
Baklažanų liežuvėliai su sūriu**
Burokėlių salotos su kmynais*
Kim či - pekino kopūstai koriejietiškai*
Marinuoti kopūstai "ant greičio"*
Babaganuš*
Mangų salsa*
Salotos
Farfalė salotos su pesto*
Mamos salotos*
Vitamininės salotos
Žuvis
Šventinė lašiša**
Mėsa, vištiena
Vištienos vyniotinis virtas sulčių pakelyje*
Įdaryta višta***
Karštieji patiekalai
Užkandžiai, "mažieji" patiekalai
Įdaryti grybai portobella**
Kiaušinienė kumpio krepšelyje**
Sriubos
Lęšių sriuba. (Be mėsos)*
Hašlama su veršiena. "Vieno puodo" pietūs*
Minestrone*
Mėsa, paukštiena
Vištiena troškinta moliūge***
Balandėliai pekino kopūsto lapuose**
Vištiena su 40 skiltelių česnako*
Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru**
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose***
Kalakutas keptas su įdaru**
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
Paprasti vištienos kotletukai*
Žuvis
Gefiltefiš - žuvis žydiškai***
Dietiniai žuvies kukuliai citrininiame bešamelyje**
Skorpionžuvė tešloje**
Ankštiniai, daržovės
Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu**
Falafelis**
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais**
Žiediniai kopūstai o'graten**
Kepiniai, desertai
Bandelės, pyragėliai, smulkūs kepiniai
Varškės tešlos pyragėliai**
Čudu - uzbekiški pyragėliai*
Grietiniečiai I**, II**
Keksai, pyragai
Paprastas obuolių pyragas*
Šokoladinis keksas su cukinijomis**
Nepaprastas keksas***
Varškės pyragas su rasa***
Kalėdinis meduolis**
Tortai, pyragaičiai
Medaus tortas su citrusų nata***
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu**
Labai šokoladinis tortas "Triufelis" ***
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas **
Obuoliniai pyragaičiai**
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino **
Citrusinis malonumas***
Karpatė** (kaip parodė atsiliepimai, ypatingai pamėgtas vyrų
Šokoladinis vyniotinis**
Desertai, nekepti saldumynai
Tinginys*
Tirštas karštas šokoladas*
Dryžuotoji granita ir ledai vaisių patale**
Obuolių sambukas**
Vyšnių ledinis desertas**
Trintų vaisių desertas*
Padažai
Naminis citrininis majonezas**
Gėrimai
Glintveinas*
Kita
Kulinarija
Tešla koldūnams, virtiniams*
Įdarai pyragėliams**
Arabiškas garnyras*
Konditerija
Papuošimai iš balto šokolado (truputis teorijos
Grietinėlės želė (vėl teorija)
Cukrinė masė papuošimų lipdymui
šokoladiniai lapeliai
Kalėdinės dekoracijos
Sudėtingumo skalė
* paprasčiau nebūna
** reikia trupučio pastangų
*** o gal viskas ne taip sudėtinga kaip atrodo????????
Šaunuolė, kad užvedei savo skyrelį!
vis dar prisimenu tavo grietinėčius, tik gaila, kad dabar laiko nelabai turiu gaminti, darbai užpuolė....
beje: čia gal klaidelė įsivėlė- commedia della cucina, nebent kalbama apie kokį tarminį variantą...
vis dar prisimenu tavo grietinėčius, tik gaila, kad dabar laiko nelabai turiu gaminti, darbai užpuolė....
beje: čia gal klaidelė įsivėlė- commedia della cucina, nebent kalbama apie kokį tarminį variantą...
na na, čia jau panašėja į kulinarinę dvikovą
Glacee, laukiam kokių receptėlių mane labai domina kaukazo virtuvė ir vidurio šalių
Glacee, laukiam kokių receptėlių mane labai domina kaukazo virtuvė ir vidurio šalių
oj, panos, jus i saunuoles as nors irgi esu virtuves fanate, ale kazkaip tingiu dalintis receptais, juos fotkint i pan. matyt vaikas nuvaro nuo koju bet paskaityt jusu receptus i pasirinkt ideju visada nepraleidziu progos
PS. o tas medaus tortas, pagal teslos igridientus, man primena pensininka idomu, kaip ten yra is tikruju jauciu reiks isbandyt, bo medaus neturiu kur det
Glacee, man rodos, kad tu esi kazkurioj temoj idejus kazkoki troskini, troskinta cielam isskaptuotam moliuge tai va, as to recepto negaliu rasti. jei nesunku, gal galetum imest nuoroda buciau labai dekinga
PS. o tas medaus tortas, pagal teslos igridientus, man primena pensininka idomu, kaip ten yra is tikruju jauciu reiks isbandyt, bo medaus neturiu kur det
Glacee, man rodos, kad tu esi kazkurioj temoj idejus kazkoki troskini, troskinta cielam isskaptuotam moliuge tai va, as to recepto negaliu rasti. jei nesunku, gal galetum imest nuoroda buciau labai dekinga
QUOTE(lanaa @ 2006 11 07, 12:48)
Glacee, man rodos, kad tu esi kazkurioj temoj idejus kazkoki troskini, troskinta cielam isskaptuotam moliuge tai va, as to recepto negaliu rasti. jei nesunku, gal galetum imest nuoroda buciau labai dekinga
Glacee receptas - Vištiena troškinta moliūge
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 07, 12:44)
Ooo, nemanau, kad tai bus konkurencija ar dvikova Kuo daugiau žmonių pasidalins savo receptais, tuo visiems bus geriau Tarp mūsų tikrai yra ir daugiau supermamų, kurios galėtų atidaryti savo temas O be to, aš jau po truputį ruošiuosi į užtarnautą poilsį
visiškai su tavim sutinku Sonatina aš ir su mielu noru fotografuočiau savo patiekaliukus, ir bandyčiau kažką naujo sumeitraut, bet kol kas nei fotoaparato neturiu, nei orkaitės
Na nemanau, kad tave taip lengvai paleis supermamos į poilsį, nors jis ir užtarnautas Šaunuolė Sonatina, Glacee ir visos kitos mamos, kurios dalinasi su mumis savo kulinariniais sugebėjimais
Man nepaprastai malonu visas čia matyti. Kiek nerimaudama šiandien atverčiau temą, bet... tai pasirodė visiškai be reikalo. Ačiū
Sonatina
Ačiū labai, kad apsilankei:) O dėl estafetės tai nesutinku - nes pagal estafetes taisykles ją perduodantis jau nebedalyvauja... o tai būtų labai negerai . Geriau kartu Labai džiaugsiuos jei tortas tau patiks. (aš iš karto darau iš dvigubos normos, nes lakštai gerai išsilaiko suvynioti į popierių ir į foliją arba šaldymo kameroje. Ir kitąkart tik sutepti.
Shiduh
Malonu tave čia matyti. Tik ne konkurenčių! Kaip gali konkuruoti saulė ir mėnulis? Juk kiekvienas daro savo ir nuo to tik geriau. O gaminsiu ir pigiai ir ne ))) Ačiū tau už patarimą dėl temos redagavimo. Jau laukiu, kada galėsiu tai daryti
dianute
Puiku, kad grietinėčiai patiko. Turiu savo užrašuose dar vieną receptą ... atrodo... bet kolkas neišeina patikrinti. Ačiū labai ir tau! Kai turėsiu galimybę redaguoti, tai būtinai pataisysiu klaidelę (tai tikrai netarmiškai, nors ir kažkada kalbininkės žiūrėjo:)))) )
starbee
labai džiaugiuosi ir stengsiuos jūsų nenuvilti:) Bet tai tikrai ne dvikova, o tik dar vienas žvilgsnis į virtuvę O jeigu atvirai, tai tiesiog nesugebėjau tinkamai sugrupuoti savo patiekalų))) štai ir nusprendžiau, kad bus vienoje vietoje
lanaa
O gal vis dėlto nepatingėsi? Nes kažkos šeštas jausmas man kužda, kad tai tikrai galėtų būti puiku! O dėl torto tai nežinau, kas tai per pensininkas. Nedariau
Sukelsiu visus savo receptukus čia, kai turėsiu galimybę redaguoti temą . O, matau, jau starbee nuorodą įkėlė.
starbee ačiū!!!!! tarp kitko aš irgi aparato neturiu - su kamera darau nuotraukytes, tad jos nevisada geros...
Medaus tortas su citrusų nata
Tešlai
2 st. miltų (1 stiklinė - 250 ml)
2/3 st. medaus
2/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arb. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
Miltų pabarstymui
Kremui
2 vidutinio dydžio citrinų i 2 vidutinių apelsinų sultys ir nutarkuota žievelė
3 tryniai ir 1 kiaušinis
pusė stiklinės cukraus
60 g sviesto
500 ml plakamosios grietinėlės
Apelsinų ir citrinų uogienei
1 citrina
1 apelsinas
150 g cukraus
vandens tiek, kad tik apsemtų cukrų
stiklinė persijuotos cukraus pudros ir porą šaukštų citrinos sulčių glajui
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įpilti sodą ir maišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies porą minučių praaušinti ir įmušti po vien` kiaušinius visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Padalinti tešlą į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą plonai kočioti (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio - ~20X30 cm ir kepti ant kepimo popieriaus 6-8 minutes kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus.
Uogienei. užpilti cukrų vandeniu kad tik apsemtų, užvirinti. Supjaustyti plonais griežinėliais apelsiną ir citriną (atsargiai, sėklos:) ) ir įmestį į sukrų. Virti, kol griežinėliai pasidarys permatomi. Ataušinti (ir saugoti, kad niekas nesuvalgytų )
Kremui.(citrinų-apelsinų kurdas - lemon-orange curd) Kurdas - trynius, kiaušinį, cukrų ir citrusų sultis ir žievelę virti vandens vonelėje (puodas įstatomas į kitą, didesnį puodą su verdančiu vandeniu) kol sutirštės. Nuimti nuo vonelės, įdėti sviestą ir išmaišyti. Atvėsinti. Išplakti grietinelę, atsargiai sujungti su kurdu.
Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Pertepti lakštus kremu, viršau netepti. Pateti ant viršaus kepimo popierių, po to - lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai.
Nuimti lentelę, popierių, užpilti glajumi, padarytu iš c.pudros ir sulčių. Puošti nuvarvintais citrusų griežinėliais iš uogienės.
Skanaus ir atminkite - akys bijo, o rankos daro
Kurdą galima pasigaminti be grietinėlės ir naudoti blynams, tostams pagardinti Skanu jį valgyti su manų koše:)
Sonatina
Ačiū labai, kad apsilankei:) O dėl estafetės tai nesutinku - nes pagal estafetes taisykles ją perduodantis jau nebedalyvauja... o tai būtų labai negerai . Geriau kartu Labai džiaugsiuos jei tortas tau patiks. (aš iš karto darau iš dvigubos normos, nes lakštai gerai išsilaiko suvynioti į popierių ir į foliją arba šaldymo kameroje. Ir kitąkart tik sutepti.
Shiduh
Malonu tave čia matyti. Tik ne konkurenčių! Kaip gali konkuruoti saulė ir mėnulis? Juk kiekvienas daro savo ir nuo to tik geriau. O gaminsiu ir pigiai ir ne ))) Ačiū tau už patarimą dėl temos redagavimo. Jau laukiu, kada galėsiu tai daryti
dianute
Puiku, kad grietinėčiai patiko. Turiu savo užrašuose dar vieną receptą ... atrodo... bet kolkas neišeina patikrinti. Ačiū labai ir tau! Kai turėsiu galimybę redaguoti, tai būtinai pataisysiu klaidelę (tai tikrai netarmiškai, nors ir kažkada kalbininkės žiūrėjo:)))) )
starbee
labai džiaugiuosi ir stengsiuos jūsų nenuvilti:) Bet tai tikrai ne dvikova, o tik dar vienas žvilgsnis į virtuvę O jeigu atvirai, tai tiesiog nesugebėjau tinkamai sugrupuoti savo patiekalų))) štai ir nusprendžiau, kad bus vienoje vietoje
lanaa
O gal vis dėlto nepatingėsi? Nes kažkos šeštas jausmas man kužda, kad tai tikrai galėtų būti puiku! O dėl torto tai nežinau, kas tai per pensininkas. Nedariau
Sukelsiu visus savo receptukus čia, kai turėsiu galimybę redaguoti temą . O, matau, jau starbee nuorodą įkėlė.
starbee ačiū!!!!! tarp kitko aš irgi aparato neturiu - su kamera darau nuotraukytes, tad jos nevisada geros...
Medaus tortas su citrusų nata
Tešlai
2 st. miltų (1 stiklinė - 250 ml)
2/3 st. medaus
2/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arb. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
Miltų pabarstymui
Kremui
2 vidutinio dydžio citrinų i 2 vidutinių apelsinų sultys ir nutarkuota žievelė
3 tryniai ir 1 kiaušinis
pusė stiklinės cukraus
60 g sviesto
500 ml plakamosios grietinėlės
Apelsinų ir citrinų uogienei
1 citrina
1 apelsinas
150 g cukraus
vandens tiek, kad tik apsemtų cukrų
stiklinė persijuotos cukraus pudros ir porą šaukštų citrinos sulčių glajui
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įpilti sodą ir maišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies porą minučių praaušinti ir įmušti po vien` kiaušinius visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Padalinti tešlą į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą plonai kočioti (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio - ~20X30 cm ir kepti ant kepimo popieriaus 6-8 minutes kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus.
Uogienei. užpilti cukrų vandeniu kad tik apsemtų, užvirinti. Supjaustyti plonais griežinėliais apelsiną ir citriną (atsargiai, sėklos:) ) ir įmestį į sukrų. Virti, kol griežinėliai pasidarys permatomi. Ataušinti (ir saugoti, kad niekas nesuvalgytų )
Kremui.(citrinų-apelsinų kurdas - lemon-orange curd) Kurdas - trynius, kiaušinį, cukrų ir citrusų sultis ir žievelę virti vandens vonelėje (puodas įstatomas į kitą, didesnį puodą su verdančiu vandeniu) kol sutirštės. Nuimti nuo vonelės, įdėti sviestą ir išmaišyti. Atvėsinti. Išplakti grietinelę, atsargiai sujungti su kurdu.
Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Pertepti lakštus kremu, viršau netepti. Pateti ant viršaus kepimo popierių, po to - lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai.
Nuimti lentelę, popierių, užpilti glajumi, padarytu iš c.pudros ir sulčių. Puošti nuvarvintais citrusų griežinėliais iš uogienės.
Skanaus ir atminkite - akys bijo, o rankos daro
Kurdą galima pasigaminti be grietinėlės ir naudoti blynams, tostams pagardinti Skanu jį valgyti su manų koše:)
Štai, truputis žiemos
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu
Labai švelnaus skonio
Lakštui
40 g sviesto
130 g miltų
20 g krakmolo
3 L dydžio kiaušiniai
200 ml vandens
Kremui
0,5 l plakamosios grietinėlės
0,5 l sutrintų į piurę konservuotų kriaušių
vienos citrinos sultys
l00 g cukraus pudros
20 g želatinos
75 ml konservuotų kriaušių sirupo (želatinai)
250 g šaldytų vyšnių
papildomai 100 ml grietinėlės papuošimui
Įkaitinti orkaitę iki 200-220 C.
Vandenį su sviestu užvirinti, įberti miltus ir krakmolą, intensyviai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, truputį pravėsinti ir įmusšti po vieną kiaušinius, visą laiką maišant. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad ją galima būtu išspausti iš konditerinės tutelės, bet kartu neprarastų formos. Porą šaukštų tešlos padėti į šoną. Ant popieriaus nupiešti apskritimą d22-24 cm ir ant jo užspausti tešlą (galima išdėlioti šaukštu, bet po to išlyginti). Kepti apie 30 min.
Iš likusios tešlos ant kepimo popieriaus išspausti įvairių raštų iš konditerinės tutelės su plonu galiuku. Kepti kelias minutes, kol pagels.
Vyšnias atšildyti, nusunkti.
Lakštą apipjaustyti dantytu peliu pagal torto žiedą. Šonus iškloti popieriaus juosta. Įdėti lakštą.
Želatiną išbrinkinti, atsargiai ištirpinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Kriaušes sumaišyti su citrinos sultimis. Sujungti abi mases. Siūlyčiau dabar paragauti kremo. Jei reikia, dar pridėti cukraus arba citrinos sulčių. Skonis turi būti kiek intensyvesnis, nei jau gatavas variantas, nes želatina kiek niveliuoja skonį. Šaukštą grietinėlės-kriaušių masės įdėti į želatiną, atsargiai išmaišyti, po to dar šaukštą, ir taip sudėti apie stikline grietinėlės-kriaušių. Tada galima sujungti su likusia mase.
Į formą, ant lakšto išpilti pusę kremo, sudėti vyšnias ir lakšto nupjautus gabaliukus, užpilti likusiu kremu. Palikti nakčiai šaldytuve.
Nuimti torto žiedą, popierių. Bordiurą užspausti iš plaktos grietinėlės, pagrindus po žvaigždutėmis irgi. Padėti žvaigždutes ant pagrindų.
Skanaus - akys bijo, rankos daro
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu
Labai švelnaus skonio
Lakštui
40 g sviesto
130 g miltų
20 g krakmolo
3 L dydžio kiaušiniai
200 ml vandens
Kremui
0,5 l plakamosios grietinėlės
0,5 l sutrintų į piurę konservuotų kriaušių
vienos citrinos sultys
l00 g cukraus pudros
20 g želatinos
75 ml konservuotų kriaušių sirupo (želatinai)
250 g šaldytų vyšnių
papildomai 100 ml grietinėlės papuošimui
Įkaitinti orkaitę iki 200-220 C.
Vandenį su sviestu užvirinti, įberti miltus ir krakmolą, intensyviai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, truputį pravėsinti ir įmusšti po vieną kiaušinius, visą laiką maišant. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad ją galima būtu išspausti iš konditerinės tutelės, bet kartu neprarastų formos. Porą šaukštų tešlos padėti į šoną. Ant popieriaus nupiešti apskritimą d22-24 cm ir ant jo užspausti tešlą (galima išdėlioti šaukštu, bet po to išlyginti). Kepti apie 30 min.
Iš likusios tešlos ant kepimo popieriaus išspausti įvairių raštų iš konditerinės tutelės su plonu galiuku. Kepti kelias minutes, kol pagels.
Vyšnias atšildyti, nusunkti.
Lakštą apipjaustyti dantytu peliu pagal torto žiedą. Šonus iškloti popieriaus juosta. Įdėti lakštą.
Želatiną išbrinkinti, atsargiai ištirpinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Kriaušes sumaišyti su citrinos sultimis. Sujungti abi mases. Siūlyčiau dabar paragauti kremo. Jei reikia, dar pridėti cukraus arba citrinos sulčių. Skonis turi būti kiek intensyvesnis, nei jau gatavas variantas, nes želatina kiek niveliuoja skonį. Šaukštą grietinėlės-kriaušių masės įdėti į želatiną, atsargiai išmaišyti, po to dar šaukštą, ir taip sudėti apie stikline grietinėlės-kriaušių. Tada galima sujungti su likusia mase.
Į formą, ant lakšto išpilti pusę kremo, sudėti vyšnias ir lakšto nupjautus gabaliukus, užpilti likusiu kremu. Palikti nakčiai šaldytuve.
Nuimti torto žiedą, popierių. Bordiurą užspausti iš plaktos grietinėlės, pagrindus po žvaigždutėmis irgi. Padėti žvaigždutes ant pagrindų.
Skanaus - akys bijo, rankos daro
QUOTE(Glacee @ 2006 11 07, 20:02)
lanaa
O gal vis dėlto nepatingėsi? Nes kažkos šeštas jausmas man kužda, kad tai tikrai galėtų būti puiku! O dėl torto tai nežinau, kas tai per pensininkas. Nedariau
Sukelsiu visus savo receptukus čia, kai turėsiu galimybę redaguoti temą . O, matau, jau starbee nuorodą įkėlė.
starbee ačiū!!!!! tarp kitko aš irgi aparato neturiu - su kamera darau nuotraukytes, tad jos nevisada geros...
O gal vis dėlto nepatingėsi? Nes kažkos šeštas jausmas man kužda, kad tai tikrai galėtų būti puiku! O dėl torto tai nežinau, kas tai per pensininkas. Nedariau
Sukelsiu visus savo receptukus čia, kai turėsiu galimybę redaguoti temą . O, matau, jau starbee nuorodą įkėlė.
starbee ačiū!!!!! tarp kitko aš irgi aparato neturiu - su kamera darau nuotraukytes, tad jos nevisada geros...
oj, kad dazniausiai man viska susniaukscia, kol as ta fotika issitraukiu va sonatina ziurau prasikale ir fotkes daro jau kaip profe kartais net nesuprasi ar cia buitine, ar kokio fotografo foto is zurnalo va, o siaip as esu gana priekabi maistui, neretai, kai turiu laiko megstu marmalint ir sudetingus, ir egzotiskus, ir nelabai pigius patiekalus... va pastaruju as ir pasigendu forume... tai tikiuos, kad gal koki viena kita recepteli idesi ir gurmanams