
Žmonės skirstomi į tris kategorijas: pirmieji mėgsta gaminti valgį, dievina virtuvę ir drąsiai apie tai kalba (tai gali būti ir vyrai, ir moterys), antrieji mėgsta gaminti, bet nedrįsta apie tai kalbėti, o tretieji nesiryžta gaminti arba galvoja, kad tam jiems trūksta laiko, arba bando visus (net ir save

Jus tikriausiai stebina, kad toks proziškas užsiėmimas valgio gaminimas siejamas su menu? Ogi tai ir yra tikras menas commedia dellarte, arba, tiksliau pasakius, commedia dela cucina išmonės ir fantazijos fejerverkas. Pagrindiniai veikėjai yra žinomi tai mūsų kasdien vartojami produktai, o paprastų klasikinių patiekalų receptus reikėtų traktuoti kaip lazzi, atrodo, viskas žinoma iki skausmo, bet kiekvieno atlikėjo rankose tie patys valgiai būna vis kitokio skonio ir spalvų.
Neįmantrus patiekalas gali tapti tikru delikatesu, o jį pagaminti dažnai galima lengvai ir greitai. Menas priklauso ne nuo receptų sudėtingumo, o nuo sugebėjimo paprastą dalyką paversti švente. Patiekalų, kurių vien tik sudedamųjų dalių sąrašas užimtų visą ritinėlį fakso popieriaus, receptai yra įdomūs tik labai patyrusiems arba profesionaliems kulinarams, o mes žaisime.
Na gal užteks kalbų. Kviečiu visus į savo virtuvę. Gaminu labai seniai, be galo mėgstu tai daryti, galima net sakyti, kad tai yra mano profesija. Savo temoje stengsiuos pateikti lengvai pagaminamų ir paprastų patiekalų receptų, nors kartais bus ir sudėtingų. Bet juk akys bijo, o rankos daro





Užkandžiai
Daržovės
Pomidorai su medaus užpilu*
Baklažanų liežuvėliai su sūriu**
Burokėlių salotos su kmynais*
Kim či - pekino kopūstai koriejietiškai*
Marinuoti kopūstai "ant greičio"*
Babaganuš*
Mangų salsa*
Salotos
Farfalė salotos su pesto*
Mamos salotos*
Vitamininės salotos
Žuvis
Šventinė lašiša**
Mėsa, vištiena
Vištienos vyniotinis virtas sulčių pakelyje*
Įdaryta višta***

Karštieji patiekalai
Užkandžiai, "mažieji" patiekalai
Įdaryti grybai portobella**
Kiaušinienė kumpio krepšelyje**
Sriubos
Lęšių sriuba. (Be mėsos)*
Hašlama su veršiena. "Vieno puodo" pietūs*
Minestrone*
Mėsa, paukštiena
Vištiena troškinta moliūge***
Balandėliai pekino kopūsto lapuose**
Vištiena su 40 skiltelių česnako*
Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru**
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose***
Kalakutas keptas su įdaru**
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
Paprasti vištienos kotletukai*
Žuvis
Gefiltefiš - žuvis žydiškai***
Dietiniai žuvies kukuliai citrininiame bešamelyje**
Skorpionžuvė tešloje**
Ankštiniai, daržovės
Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu**
Falafelis**
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais**
Žiediniai kopūstai o'graten**

Kepiniai, desertai
Bandelės, pyragėliai, smulkūs kepiniai
Varškės tešlos pyragėliai**
Čudu - uzbekiški pyragėliai*
Grietiniečiai I**, II**
Keksai, pyragai
Paprastas obuolių pyragas*
Šokoladinis keksas su cukinijomis**
Nepaprastas keksas***
Varškės pyragas su rasa***
Kalėdinis meduolis**
Tortai, pyragaičiai
Medaus tortas su citrusų nata***
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu**
Labai šokoladinis tortas "Triufelis" ***
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas **
Obuoliniai pyragaičiai**
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino

Citrusinis malonumas***
Karpatė** (kaip parodė atsiliepimai, ypatingai pamėgtas vyrų



Šokoladinis vyniotinis**
Desertai, nekepti saldumynai
Tinginys*
Tirštas karštas šokoladas*
Dryžuotoji granita ir ledai vaisių patale**
Obuolių sambukas**
Vyšnių ledinis desertas**
Trintų vaisių desertas*
Padažai
Naminis citrininis majonezas**
Gėrimai
Glintveinas*
Kita
Kulinarija
Tešla koldūnams, virtiniams*
Įdarai pyragėliams**
Arabiškas garnyras*
Konditerija
Papuošimai iš balto šokolado (truputis teorijos

Grietinėlės želė (vėl teorija)

Cukrinė masė papuošimų lipdymui
šokoladiniai lapeliai

Kalėdinės dekoracijos
Sudėtingumo skalė
* paprasčiau nebūna

** reikia trupučio pastangų
*** o gal viskas ne taip sudėtinga kaip atrodo????????
