Įkraunama...
Įkraunama...

Rasoja plastikinis langas

QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 01, 12:25)
Zurnale "Nauja statyba" 20nr. yra straipsnis kaip teisingai turi buti ideti plastikiniai langai  thumbup.gif , verta psiskaityti ... jei kam idomu galesiu koki pirmadieni nuskauot idet  mirksiukas.gif

Jei nepamirsi nuskanuok ta straipsni PLYZ mirksiukas.gif Paskaitinejau jusu skundelius ir noriu paneigti,kad mediniai langai nerasoja.RASOJA verysad.gif Gyvename nuosavame name , langai sudeti kokie 3 m.Langai mediniai su stiklo paketais.Kai rasoja plastikiniai tai juos gali plauti valyti kaip nori,o medinius jau ne .Dar ir pelesis pradejo atsirasti schmoll.gif .Tai vat,ka daryti.
Atsakyti
Rasojimo esmė - rasos taško susidarymas tam tikroje pastato konstrukcijos (šiuo atveju - lango) vietoje: iš lauko, iš vidaus arba viduje konstrukcijos. Jeigu langas rasoja, reiktų susirūpinti pastato apšiltinimo būkle. Jei siena šalta, tai rasos taškas susidarys arčiau vidinės pusės. Yra būdų, kaip galima nustatyti rasos taško susidarymo vietą ir langų gamintojai bei statybininkai apie tai turi būti informuoti.
Tarkim, kad išorinės statybinės dalys, t.y. sienos ir lango jungimo vietos su siena yra kelių sluoksnių, tai
- sluoksnių atsparumas difuzijai turi mažėti į lauko pusę,
- sluoksnių šilumos izoliacinės savybės turi didėti į lauko pusę.
Beje, girdėjau, kad geresnėmis šilumos izoliacinėmis savybėmis pasižymi tie langai (kalbu apie PVC plangus), kurių stiklo paketo apvadas yra plastikinis. Beje, langas, sumontuotas kuo arčiau išorinės sienos dalies taip pat turi mažiau šansų rasoti smile.gif
Atsakyti
Pas mus ant langų yra žaliuzės. Kai žaliuzes per naktį užsukam, tai rytais langai būna labai aprasoję. Nuo aprasojimo laipsnio galiu pasakyti ar šalta buvo naktį, ar ne. O kai žaliuzes paliekam atsuktas, tai langai žymiai sausesni arba visai sausi.
Atsakyti
QUOTE(Ingrė @ 2006 10 27, 14:05)
Pas mus ant langų yra žaliuzės. Kai žaliuzes per naktį užsukam, tai rytais langai būna labai aprasoję. Nuo aprasojimo laipsnio galiu pasakyti ar šalta buvo naktį, ar ne. O kai žaliuzes paliekam atsuktas, tai langai žymiai sausesni arba visai sausi.

pas mane lygiai taip pat tik ant langu roletai, bet aprasoja tik tada kai stovi per nakti uztraukti. Kai atitraukiu neuzilgo ta rasa praeina, taip ir nesuprantu, kaltas langas, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(sniurke @ 2006 10 27, 20:52)
pas mane lygiai taip pat tik ant langu roletai, bet aprasoja tik tada kai stovi per nakti uztraukti. Kai atitraukiu neuzilgo ta rasa praeina, taip ir nesuprantu, kaltas langas, ar ne g.gif

Langas nekaltas, tik nuo šalto lauko oro atsiradęs kondensatas neturi kur dėtis. Juk atitraukus roletus išgaruoja?
Atsakyti
4u.gif pas mus rasoje tik tada jei sandariai uždarome ir nepaliekame net mikro ventiliacijos.O taip tai niekada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2006 10 29, 11:19)
4u.gif pas mus rasoje tik tada jei sandariai uždarome ir nepaliekame net mikro ventiliacijos.O taip tai niekada  biggrin.gif

pas mus irgi rasojo stipriai, nes nevedindavome normaliai, bet dabar kiekviena diena po penkiolika minuciu pravedinam ir gana. tokiu problemu nebeturim
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2006 10 29, 11:19)
4u.gif pas mus rasoje tik tada jei sandariai uždarome ir nepaliekame net mikro ventiliacijos.O taip tai niekada  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mus net tik rasoja bet ir vandens lasai buna susidare ant lango doh.gif kaip tik temperatura nukrenta iki -1 nakty, tai ryte langai slapi doh.gif nors langas buna visa nakty biski pravertas ir sildymas 24val per para ijunktas, o langai keisti pries du metus, nebezinau net ka daryt kaip atsikratyt to rasavimo g.gif gal namie per daug gregmes g.gif girdejau kad yra prietaisai drgmei surinkt g.gif gal ka zinot ax.gif
Atsakyti
mano langai nerasoja dėjo mano vyras su mano pusbroliu. pusbrolis dirba su plastikiniais langais ir sakė kad gali rasoti jei namas yra medinis ir jei nekokybiškai įdėti langai. o pas mane langai aprasoja tada jei virtuvėj daug verdu ir nepradarau lango nes pas mane nera garų surinktuvo. bet šiaip iš po nakties tikrai nerasoja pas mane mūrinis namas ir 5 kamerų langai
Atsakyti
4u.gif Na vakaip būna kai nevėdiname patalpų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zelionuska @ 2005 04 14, 11:15)
čia kalti meistrai, kurie langus dėjo, ir ne kitaip. Pas mus bute dviejų firmų plasikiniai langai, vienus dėjo vieni, kitus-kiti; vieni rasoja (šildymo sezono metu), kiti - nė truputį.

Siaip reitu zinoti, kad rasojimas priklauso ir nuo plastikiniu langu stiklo paketo.Yra stiklo paketas, kuri deda i visus langus ir nerasojantis - brangesnis smile.gif
Atsakyti