Kaip suprast - groteles?
Ot velnias... nuliovui remontui ate...
dabar pastebejau, kad prie balkono duru - slapia... Nu jau ten tai tikrai jokiu palangiu nera...
Man labai sunku paaiškinti ) Prie pat lango, gražiai išpjauti ir įstatyti siaurutes plastmasines groteles, na kaip pvz.vonios ventiliacines angas uždengia.Ar supratai ? )Ar tokių grotelių yra pirkti dar nežiūrėjo, bet , manau, šiais laikais viską galima rasti ir pritaikyti.
Pamelavau, ne prie pat lango, bet, kad lengvai šiluma galėtų kilti į viršų.
QUOTE(kotiki @ 2006 01 22, 14:20)
ant dzioviklos,ne balkone,ne vonioi o butent dziovikla statydavo kambaryje ir iskabindavo,tai ta dregme "vaiksciuojo" per visus namus Ar dabar supratai?
Taip taip
vakar perskaičiau "L.R." priede, kad Lietuvoje plastikinius langus kokybiškai pagamina tik viena firma ir tuos pačius tik amerikos rinkai . Mes tai labai nagus per šalčius graužėme, kad išėmėme savo medinukus. Tam kambaryje kur dar buvo senieji langai buvo šilta. O per beveik visus naujuosius ir vėjas švilpė ir apačioje ir ant vyrių ledas buvo. Atvažiavo, apžiūrėjo, sako-reiks perdėti. Tik nepatikslinau kas už visą vidaus ir lauko apdailą mokės
O pas mus ventiliacija gera išvedžiota, bet langai rasojo per šalčius.
O pas mus ventiliacija gera išvedžiota, bet langai rasojo per šalčius.
Man regis langų rasojimas yra didžiausia problema pirmuose aukštuose.
Be abejo, svarbu ir kokybiški langai. Naujos statybos namuose reikėtų visgi langus pasikeisti.
Be abejo, svarbu ir kokybiški langai. Naujos statybos namuose reikėtų visgi langus pasikeisti.
Langai rasoja dėl prastos ventiliacijos. Juk tie plastikiniai langai visiškai nepraleidžia oro ir visa drėgmė, kuri išeidavo per paprastus langus, lieka kambaryje ir nusėda ant langų, ten kur artimiausias skirtingų temperatūrų susikirtimas. Padėti tokiu atveju gali tik gera ventiliacinė sistema
Dažniau vėdinkite kambarius, atidarinėkite langus...
Aš šiaip rytais visad nuvalau tą susirinkusią rasą nuo langų. Labiausiai bijau, kad nepradėtų pelyt sienos
Dažniau vėdinkite kambarius, atidarinėkite langus...
Aš šiaip rytais visad nuvalau tą susirinkusią rasą nuo langų. Labiausiai bijau, kad nepradėtų pelyt sienos
QUOTE(kotiki @ 2006 01 22, 15:20)
ant dzioviklos,ne balkone,ne vonioi o butent dziovikla statydavo kambaryje ir iskabindavo,tai ta dregme "vaiksciuojo" per visus namus Ar dabar supratai?
Aš irgi taip darau- ir nė trupučio nerasoja! Esu šventai įsitikinusi, kad tai- blogų langų problema. Stiklo paketų ar rėmų. Visos tos pasakos dėl blogos ventiliacijos- brokdarių išmislas.
KOdėl taip sakau? Prieš du metus gyvenau bute, kuriame siaubingai rasojo du naujai įstatyti langai ir buvo šalta kambariuose (palangės- 10 cm ir radiatorių tikrai nedengė). Paklausus langus stačiosios firmos apie tai, vienintelis pasiūlymas buvo palikti plyšelį ("mol" bloga ventiliacija, šarvuotos durys taip pat sandarios ir t.t)- tuomet vaikų kambaryje temp. nukrisdavo iki 16 laipsnių (šiaip būdavo ~18). Kam man tokie langai, jei aš ir mano vaikai turi šalti???
Dabar gyvename kitame bute- kambariuose šiuo metu 23 laipsniai, langai visi plastikiniai ir jokio rasojimo nėra. Ir niekaip specialiai nevėdinu. Ir džiovinu skalbinius tik kambaryje.
QUOTE(Ele @ 2006 01 26, 21:22)
Aš irgi taip darau- ir nė trupučio nerasoja! Esu šventai įsitikinusi, kad tai- blogų langų problema. Stiklo paketų ar rėmų. Visos tos pasakos dėl blogos ventiliacijos- brokdarių išmislas.
KOdėl taip sakau? Prieš du metus gyvenau bute, kuriame siaubingai rasojo du naujai įstatyti langai ir buvo šalta kambariuose (palangės- 10 cm ir radiatorių tikrai nedengė). Paklausus langus stačiosios firmos apie tai, vienintelis pasiūlymas buvo palikti plyšelį ("mol" bloga ventiliacija, šarvuotos durys taip pat sandarios ir t.t)- tuomet vaikų kambaryje temp. nukrisdavo iki 16 laipsnių (šiaip būdavo ~18). Kam man tokie langai, jei aš ir mano vaikai turi šalti???
Dabar gyvename kitame bute- kambariuose šiuo metu 23 laipsniai, langai visi plastikiniai ir jokio rasojimo nėra. Ir niekaip specialiai nevėdinu. Ir džiovinu skalbinius tik kambaryje.
Senam bute tikriausiai buvo šaltesnis stiklas,beto buvo zemesne vidaus temperatura todėl ir rasodavo.O palikt "plyšelį" žiema tai jau parodo apie firmos nekompetenciją,siaurų plyšių pagalba jus galite tik panaikinti pasekmę (langų rasojimą) priežastį (padididintą drėgmę patalpoje dėl nepakankamo vėdinimo) jus nepanaikinsite,bet patalpą tokiu būdu tikrai atšaldysite
Vėdinti žiema reikia trumpą 10-15 min. tarpą plačiai atvėrus.
jau buvo tema apie rasojimą
http://www.supermama...pic=13042&st=24
ten daugiau informacijos yra
QUOTE(Mįsliukė @ 2006 01 23, 19:08)
Man labai sunku paaiškinti ) Prie pat lango, gražiai išpjauti ir įstatyti siaurutes plastmasines groteles, na kaip pvz.vonios ventiliacines angas uždengia.Ar supratai ? )Ar tokių grotelių yra pirkti dar nežiūrėjo, bet , manau, šiais laikais viską galima rasti ir pritaikyti.
Yra specialios aliumininės grotelės skirtos palangėms,Senukuose prie ventiliacinių grotelių ir ortakių padėtos.
Man irgi atrodo skiedalai dėl to kad sako prastai vėdinamos patalpos dėl to rasoja pas mus du langai vienos firmos, tai ir rasoja ir per šalčius apie 2 cm ledo sluoksnis užsidėjo aplink visą langą, aplink gumas ten kur varstomas langas. Taip užšalo, kad net neatsidarė, prišalo. Ir čia ne gamintojų brokas, tegul nepaisto nesamonių Jau nusibodo klausytis, kad visalaik tu kaltas, kad pas juos viskas puikios kokybės Kodėl tada tame pačiame bute, įstatytas kitos firmos plastikinis langas nerasoja, neužšala? priklauso nuo gamintojų viskas, kadangi nori pagaminti langus už mažiausią kainą, tai š... ir daro. Tikrai kodėl jie gamina kitokios kokybės langus kai eksportuoja į JAV ar į kitas europos šalis