aaagnex va cia tai augimas kokios visos grazuoles reikes ir man persodinti i tokius vazonus, tada gal prades dar labiau augti ir stipreti nes dabar koteliai,tai tokie ne is rimtuju tik nelabai gerai iziurejau, gal dar ir zieduku kurios turi sukrovusios ?
Sveikos, aš irgi auginu čili pipiriukus. Bet tikėjausi, kad užderės jie antroj vasaros pusėj, bet... jau išaugę ne taip maži gal 7 pipiriukai kabo (ir dar krūvos užsimezgusių mažų jau). Šiemet pirmi metai kaip juos auginu, tad iškilo klausimas: kaip suprast, kad jie tinkamos skynimo brandos. Manieji jau normalaus (mano akimis žiūrint) dydžio, bet paspaudus gan minšti.
Gal užaugę, jie dar turi pakabėt ir "nokti", "bręsti", na tiesiog dar pasibūti Ir kaip kinta jų aštrumas, gal jauni švelnesni, o pasikabėję - aštrėja?
Gal užaugę, jie dar turi pakabėt ir "nokti", "bręsti", na tiesiog dar pasibūti Ir kaip kinta jų aštrumas, gal jauni švelnesni, o pasikabėję - aštrėja?
be zieduku tik purple tiger ir jamaikan red - bet pastarasis jau pumpurus turi...
O siaip jau ne tik zieduku yra, bet ir va
ir cia dar ne visi
ir cia dar ne visi
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 27, 11:09)
be zieduku tik purple tiger ir jamaikan red - bet pastarasis jau pumpurus turi...
ir cia dar ne visi
ir cia dar ne visi
as itariu kazin ar tokio rezultato nesulauksiu bet kaip sirdi dziugina, kad va rupinies,sodini ir visa kita, ir va tau kokiu vaisiu primezge
as ir panasiai buvau pasejusi ,kaip ir Jus aaagnex , bet va maniskiai ne is tolo neprilygsta jusiskiu
o norejau paklausti ka dar darot, tresiat gal juos? o koks laistymo intervalas? tiesiog kai zeme issauseja ir palaistot ?
QUOTE(vilytte @ 2010 05 27, 11:07)
Sveikos, aš irgi auginu čili pipiriukus. Bet tikėjausi, kad užderės jie antroj vasaros pusėj, bet... jau išaugę ne taip maži gal 7 pipiriukai kabo (ir dar krūvos užsimezgusių mažų jau). Šiemet pirmi metai kaip juos auginu, tad iškilo klausimas: kaip suprast, kad jie tinkamos skynimo brandos. Manieji jau normalaus (mano akimis žiūrint) dydžio, bet paspaudus gan minšti.
Nuo veisles priklauso. siaip skinti galima bet kada, bet tikraji savo skoni pasiekia, kai suauga, sunoksta... maniskiai jau irgi paauge, bet dar neskinu - laukiu kol sunoks...
Papildyta:
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:15)
as itariu kazin ar tokio rezultato nesulauksiu bet kaip sirdi dziugina, kad va rupinies,sodini ir visa kita, ir va tau kokiu vaisiu primezge
as ir panasiai buvau pasejusi ,kaip ir Jus aaagnex , bet va maniskiai ne is tolo neprilygsta jusiskiu
o norejau paklausti ka dar darot, tresiat gal juos? o koks laistymo intervalas? tiesiog kai zeme issauseja ir palaistot ?
vat sitas paraudonintas dalykas man labai nepatinka - prasom i mane kreiptis tu (man dar nei 30m nera, o po to kiu kreipiniu jauciuosi kaip kokia pensininke )
Tresiu-retai: kartais kokios arbatos uzplikau, kartais smirdanciom dilgelm palieju, 1 karta esu liejus delfan augimo stimuliatorium...
Esu beveik isitikinus, kad sitaip isbujojo, nes i zemes misini idejau komposto... matyt jis augalams patinka
Lieju, kai apdziusta eme - labai sdziut neleidziu, nes pas mane pietine palange, tai jei jau visai sausa zeme - nuvysta lapai pipiru
arba kad ir nuskynus puszales, jei ju veisle raudona, pamenu palaikius jas, jos paraudonuodavo visos, taip pat ir su pomidorais
Papildyta:
Gerai aaagnex,atsiprasau ,pasitaisysiu as tai matyt del to komposto greiciausiai
o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio nes vienos durpes ,nesuprasi kada jos isdziuvo kada slapios, kazkokios keistos man jos reikes bandyti arbata, tinka ta maiseliuose plikoma? o santykis koks tarkim ant litro vandens? 1:3 gal ?
Papildyta:
Gerai aaagnex,atsiprasau ,pasitaisysiu as tai matyt del to komposto greiciausiai
o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio nes vienos durpes ,nesuprasi kada jos isdziuvo kada slapios, kazkokios keistos man jos reikes bandyti arbata, tinka ta maiseliuose plikoma? o santykis koks tarkim ant litro vandens? 1:3 gal ?
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:26)
tai matyt del to komposto greiciausiai
Paskaityk kelis psl atgal darzelio balkone temoj - ten Edexa maloniai dalinosi savo patirtim del arbatu Aciu jai
Nezinau kaip del smelio - bet vis gi siulyciau komposta, nes smelyje, tai nemanau, kad labai jau daug geru medziagu
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:26)
o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio
smėlio ne. Jei jau galvojat daryti savadarbius mišinius, galima įmaišyti truputį žvyro, kad su akmenėliais būtų. Ypač pomidorai tam neprieštarauja. Bet vien tik durpės ir žvyras netinka, dėkit ir kompostinės žemės.
QUOTE(ne mama @ 2010 05 27, 14:08)
Aaagnex, buciau labai dekinga jei kada turedama laiko nufotkintum visus savo ciliukus ir sudetum foto su pavadinimais, ir mazdaug ugiais, lepnumais, kitom charakteristikom jei tokiu yra
galesiu
Tik idomiausia, kad panasios veisles - o auga skirtingai... Pvz jelapenai pas mane 2 - vienas pailgas, kitas trumpasis - abu panasaus ugio, panasaus sudejimo, o vat pailgasis nors ir meta ziedus, bet daug pipiriuku uzmezges, o tas kitas meta visus ziedus - nezinau kaip sustabdyt...
Gal kas zinot kokiu medziagu turinciu kalcio (domina tik naturalios) Pienu gi neliesiu o kazin jei zmogiskus vitaminus vandenyj istirpinus - kas butu? Be sansu, kad augalas isisavintu?
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 27, 14:22)
Išdžiovink kiaušinių lukštus, sutrink juos į miltelius ir palaistyk
QUOTE(Edexa @ 2010 05 27, 14:31)
Išdžiovink kiaušinių lukštus, sutrink juos į miltelius ir palaistyk
o jie tokie ne visai milteliai gaunasi... nieko? Tokie smulkus, bet gabaliukai - ju paciu nepilt - ane?