Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

aaagnex wub.gif va cia tai augimas thumbup.gif kokios visos grazuoles smile.gif reikes ir man persodinti i tokius vazonus, tada gal prades dar labiau augti ir stipreti smile.gif nes dabar koteliai,tai tokie ne is rimtuju g.gif tik nelabai gerai iziurejau, gal dar ir zieduku kurios turi sukrovusios ? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi auginu čili pipiriukus. Bet tikėjausi, kad užderės jie antroj vasaros pusėj, bet... jau išaugę ne taip maži gal 7 pipiriukai kabo (ir dar krūvos užsimezgusių mažų jau). Šiemet pirmi metai kaip juos auginu, tad iškilo klausimas: kaip suprast, kad jie tinkamos skynimo brandos. Manieji jau normalaus (mano akimis žiūrint) dydžio, bet paspaudus gan minšti.
Gal užaugę, jie dar turi pakabėt ir "nokti", "bręsti", na tiesiog dar pasibūti g.gif Ir kaip kinta jų aštrumas, gal jauni švelnesni, o pasikabėję - aštrėja?
Atsakyti
be zieduku tik purple tiger ir jamaikan red - bet pastarasis jau pumpurus turi...

O siaip jau ne tik zieduku yra, bet ir va wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir cia dar ne visi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 27 gegužės 2010 - 10:10
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 27, 11:09)
be zieduku tik purple tiger ir jamaikan red - bet pastarasis jau pumpurus turi...

O siaip jau ne tik zieduku yra, bet ir va wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir cia dar ne visi ax.gif

as itariu kazin ar tokio rezultato nesulauksiu schmoll.gif bet kaip sirdi dziugina, kad va rupinies,sodini ir visa kita, ir va tau kokiu vaisiu primezge wub.gif
as ir panasiai buvau pasejusi ,kaip ir Jus aaagnex , bet va maniskiai ne is tolo neprilygsta jusiskiu doh.gif
o norejau paklausti ka dar darot, tresiat gal juos? o koks laistymo intervalas? tiesiog kai zeme issauseja ir palaistot ?
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 05 27, 11:07)
Sveikos, aš irgi auginu čili pipiriukus. Bet tikėjausi, kad užderės jie antroj vasaros pusėj, bet... jau išaugę ne taip maži gal 7 pipiriukai kabo (ir dar krūvos užsimezgusių mažų jau). Šiemet pirmi metai kaip juos auginu, tad iškilo klausimas: kaip suprast, kad jie tinkamos skynimo brandos. Manieji jau normalaus (mano akimis žiūrint) dydžio, bet paspaudus gan minšti.
Gal užaugę, jie dar turi pakabėt ir "nokti", "bręsti", na tiesiog dar pasibūti g.gif  Ir kaip kinta jų aštrumas, gal jauni švelnesni, o pasikabėję - aštrėja?

Nuo veisles priklauso. siaip skinti galima bet kada, bet tikraji savo skoni pasiekia, kai suauga, sunoksta... maniskiai jau irgi paauge, bet dar neskinu - laukiu kol sunoks... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:15)
as itariu kazin ar tokio rezultato nesulauksiu  schmoll.gif   bet kaip sirdi dziugina, kad va rupinies,sodini ir visa kita, ir va tau kokiu vaisiu primezge  wub.gif
as ir panasiai buvau pasejusi ,kaip ir Jus aaagnex , bet va maniskiai ne is tolo neprilygsta jusiskiu  doh.gif
o norejau paklausti ka dar darot, tresiat gal juos? o koks laistymo intervalas?  tiesiog kai zeme issauseja ir palaistot ?

vat sitas paraudonintas dalykas man labai nepatinka - prasom i mane kreiptis tu (man dar nei 30m nera, o po to kiu kreipiniu jauciuosi kaip kokia pensininke biggrin.gif )

Tresiu-retai: kartais kokios arbatos uzplikau, kartais smirdanciom dilgelm palieju, 1 karta esu liejus delfan augimo stimuliatorium...
Esu beveik isitikinus, kad sitaip isbujojo, nes i zemes misini idejau komposto... matyt jis augalams patinka bigsmile.gif
Lieju, kai apdziusta eme - labai sdziut neleidziu, nes pas mane pietine palange, tai jei jau visai sausa zeme - nuvysta lapai pipiru cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 27 gegužės 2010 - 10:24
arba kad ir nuskynus puszales, jei ju veisle raudona, pamenu palaikius jas, jos paraudonuodavo visos, taip pat ir su pomidorais rolleyes.gif
Papildyta:
Gerai aaagnex,atsiprasau ,pasitaisysiu as biggrin.gif drinks_cheers.gif tai matyt del to komposto greiciausiai g.gif
o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio g.gif nes vienos durpes ,nesuprasi kada jos isdziuvo kada slapios, kazkokios keistos man jos schmoll.gif reikes bandyti arbata, tinka ta maiseliuose plikoma? o santykis koks tarkim ant litro vandens? 1:3 gal ?
Atsakyti
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:26)
tai matyt del to komposto greiciausiai g.gif
o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio  g.gif  nes vienos durpes ,nesuprasi kada jos isdziuvo kada slapios, kazkokios keistos man jos  schmoll.gif   reikes bandyti arbata, tinka ta maiseliuose plikoma? o santykis koks tarkim ant litro vandens? 1:3 gal ?

Paskaityk kelis psl atgal darzelio balkone temoj - ten Edexa maloniai dalinosi savo patirtim del arbatu ax.gif Aciu jai wub.gif
Nezinau kaip del smelio - bet vis gi siulyciau komposta, nes smelyje, tai nemanau, kad labai jau daug geru medziagu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 27 gegužės 2010 - 10:29
QUOTE(aurejeae @ 2010 05 27, 11:26)

o pas mane tai isvis pasodintos durpiu substrate, tai man jau taip jos nepatinka, persodinus zadu imaisyti smelio  g.gif 

schmoll.gif smėlio ne. Jei jau galvojat daryti savadarbius mišinius, galima įmaišyti truputį žvyro, kad su akmenėliais būtų. Ypač pomidorai tam neprieštarauja. Bet vien tik durpės ir žvyras netinka, dėkit ir kompostinės žemės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 27 gegužės 2010 - 11:04
Aaagnex, buciau labai dekinga jei kada turedama laiko nufotkintum visus savo ciliukus ir sudetum foto su pavadinimais, ir mazdaug ugiais, lepnumais, kitom charakteristikom jei tokiu yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 27, 14:08)
Aaagnex, buciau labai dekinga jei kada turedama laiko nufotkintum visus savo ciliukus ir sudetum foto su pavadinimais, ir mazdaug ugiais, lepnumais, kitom charakteristikom jei tokiu yra  4u.gif

galesiu 4u.gif

Tik idomiausia, kad panasios veisles - o auga skirtingai... Pvz jelapenai pas mane 2 - vienas pailgas, kitas trumpasis - abu panasaus ugio, panasaus sudejimo, o vat pailgasis nors ir meta ziedus, bet daug pipiriuku uzmezges, o tas kitas meta visus ziedus - nezinau kaip sustabdyt... doh.gif

Gal kas zinot kokiu medziagu turinciu kalcio (domina tik naturalios) rolleyes.gif Pienu gi neliesiu ax.gif o kazin jei zmogiskus vitaminus vandenyj istirpinus - kas butu? Be sansu, kad augalas isisavintu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 27 gegužės 2010 - 13:27
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 27, 14:22)

Gal kas zinot kokiu medziagu turinciu kalcio (domina tik naturalios) rolleyes.gif

Išdžiovink kiaušinių lukštus, sutrink juos į miltelius ir palaistyk cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 27, 14:31)
Išdžiovink kiaušinių lukštus, sutrink juos į miltelius ir palaistyk cool.gif

o jie tokie ne visai milteliai gaunasi... nieko? Tokie smulkus, bet gabaliukai - ju paciu nepilt - ane?
Atsakyti