Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

mergaites patarkit pas mane siltnami eme gelsti pariku virsutiniai lapeliai, siaip tresiau trasom skirtom pomidorams ir paprikoms vegetacijos laikotarpiu...gal pertresiau g.gif
Atsakyti
Džiaugiuosi smile.gif AGNIEŠKOS Jamaikinas čiliukas mezga žieduko akytę. Išsiskleidusio žiedelio teks dar palaukt, bet jau augaliukas rodo pastangas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 23 gegužės 2010 - 13:21
as savo didiji ciliuka jau gera savaite laikau atviram pietiniam balkone, iki siandien laikiau po kede, kad neapdegtu, pagalvojau kad jau prisipratino ir siandien istraukiau i saule, taip taip visas apvyto unsure.gif negi jie taip bijo saules nesuprantu, gi sako ciliams kuo daugiau saules tuo geriau, ka man vel ji kist i pavesi g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 23, 14:34)
as savo didiji ciliuka jau gera savaite laikau atviram pietiniam balkone, iki siandien laikiau po kede, kad neapdegtu, pagalvojau kad jau prisipratino ir siandien istraukiau i saule, taip taip visas apvyto unsure.gif  negi jie taip bijo saules nesuprantu, gi sako ciliams kuo daugiau saules tuo geriau, ka man vel ji kist i pavesi g.gif  ?

Tu jį prie tos saulės pratink po truputį... Ištraukei valandai, apvyto ir vėl kiši į pavėsį, kitą dieną ilgiau - poto pripranta... Maniškiai ant pietinės palangės jei palieti būna, jau nebevysta - bet ilgokai jie ten vysdavo...
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 23, 14:34)
as savo didiji ciliuka jau gera savaite laikau atviram pietiniam balkone, iki siandien laikiau po kede, kad neapdegtu, pagalvojau kad jau prisipratino ir siandien istraukiau i saule, taip taip visas apvyto unsure.gif  negi jie taip bijo saules nesuprantu, gi sako ciliams kuo daugiau saules tuo geriau, ka man vel ji kist i pavesi g.gif  ?

Kažkaip paprikos tiesioginėj saulėj apvysta...Šiltnamis pas mane iš pietinės pusės pridengtas agroplėvele, tai laikosi, nenuvysta daigai. O iki tol, kol saulė tiesiogiai kepino per stiklą, tai nukeipdavo ir čiliai ir paprikos ir pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 23, 14:40)
Kažkaip paprikos tiesioginėj saulėj apvysta...Šiltnamis pas mane iš pietinės pusės pridengtas agroplėvele, tai laikosi, nenuvysta daigai. O iki tol, kol saulė tiesiogiai kepino per stiklą, tai nukeipdavo ir čiliai ir paprikos ir pomidorai.

aisku, tada reiks kist i gilesni tamsesni kampa 4u.gif bet tai ka reiskia tie visi pasakymai kad maziausiai 6val saules per diena turi gaut g.gif idomu ar sugebes pusiau pavesyje uzaugint vaisiukus, o gal tada geriausia isvis kambary laikyt?
Atsakyti
Sveikos! Aš turiu tokį rūpestėlį.... Užaugo mano čiliukai gražūs , dideli, pražydo.. Na ir dabar , kai jau nužydėjo, nukrenta tie patys žiedukai, o po kelių dienų nukrenta ir patys mazgeliai su visu koteliu, kur mezgasi pipiriukas, nesuprantu kodėl? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Finlandia @ 2010 05 23, 17:34)
Sveikos! Aš turiu tokį rūpestėlį.... Užaugo mano čiliukai gražūs , dideli, pražydo.. Na ir dabar , kai jau nužydėjo, nukrenta tie patys žiedukai, o po kelių dienų nukrenta ir patys mazgeliai su visu koteliu, kur mezgasi pipiriukas, nesuprantu kodėl?  doh.gif

Krinta ir mano. Džiaugiuos, kad ne visi. Yra keli variantai - per karšta, jei vazone auga, gal vazonas per mažas, gali trūkt maisto medžiagų, lyg ir kalcis žiedams priklauso g.gif
Beje, o tie kur nužydėję nukrinta, tai gal neapsidulkina - pabandykit, kai prasiskleis su vata minksta pabraukyt per žiedus - visai padeda kartais išvengt žiedų kritimo ax.gif

Dar kažkur skaičiau, kad kai pražysta ir užsimezga žiedeliai reikia pasidaryt spygliuočių šakelių užpilą ir purkšt ant žiedų... Likučio gink dieve ant žemės nesupilt, nes užrūgštins žemę... Tipo padeda - aš nebandžiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 23 gegužės 2010 - 17:24
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 23, 18:21)
Krinta ir mano. Džiaugiuos, kad ne visi. Yra keli variantai - per karšta, jei vazone auga, gal vazonas per mažas, gali trūkt maisto medžiagų, lyg ir kalcis žiedams priklauso  g.gif
Beje, o tie kur nužydėję nukrinta, tai gal neapsidulkina - pabandykit, kai prasiskleis su vata minksta pabraukyt per žiedus - visai padeda kartais išvengt žiedų kritimo ax.gif

Dar kažkur skaičiau, kad kai pražysta ir užsimezga žiedeliai reikia pasidaryt spygliuočių šakelių užpilą ir purkšt ant žiedų... Likučio gink dieve ant žemės nesupilt, nes užrūgštins žemę... Tipo padeda - aš nebandžiau...

pas mane ant chiliuku pokelio buvo parashyta, kad pradejus zydeti -apipurksti shiltu vandeniu kad padeti ziedams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 05 23, 18:50)
pas mane ant chiliuku pokelio buvo parashyta, kad pradejus zydeti -apipurksti shiltu vandeniu kad padeti ziedams  g.gif

purkši? Aš tai su vata pabraukau, bet jeigu jau krinta, tai nukrenta vis tiek doh.gif
jelapenas tarkim dabar 5 žiedus numetė, bet kai 9 pipirus jau augina, tai mastau, gal medžiagų neužtenka tiek išaugint... unsure.gif
Ir mini belle bordo irgi gal kokius 5 numetė, bet dabar žiūriu jau lyg ir nebemeta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 23, 18:57)
purkši? Aš tai su vata pabraukau, bet jeigu jau krinta, tai nukrenta vis tiek  doh.gif
jelapenas tarkim dabar 5 žiedus numetė, bet kai 9 pipirus jau augina, tai mastau, gal medžiagų neužtenka tiek išaugint... unsure.gif
Ir mini belle bordo irgi gal kokius 5 numetė, bet dabar žiūriu jau lyg ir nebemeta bigsmile.gif

itariu kad -ne doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nebent matysiu kad tikrai viskas krenta zemen. o jei bus kokie 3-4 pipiriukai tai uzteks ir tiek ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
As vis galvoju,ciliukai kazi neduos astrumo pomidorams,juk kartu visi pasodinti. biggrin.gif
Atsakyti