Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(Casual @ 2010 05 17, 14:58)
yra keli ir visai mikroskopiniai - tie kurie nesugebejo ishsikovot geresniu salygu kai augo bendram vazonelyje su 15 giminaiciu  biggrin.gif
as tai guodziuos kad chiliukus juk galima bus rudeni namo parsineshti ir ramiai sau laukti toliau kol koks chilliukas uzaugs  ax.gif

Tai man gali ir mikroskopini vezt - as turiu laiko palaukt- ir taip siuo metu beveik visi krauna ziedus ax.gif
Aisku, kad galima - tik maniskiai didele tikimybe, kad taip ir liks gyvent ant pietines palanges -gerai, kad kol kas nesiskundzia blush2.gif
Atsakyti
kaip manot ar labai blogai butu ciliukui augti geliu lovelyje - na ta prasme vienam gale sodinciau ciliuka, kituose galuose, salotos, bazilikai. klausimas, ar nebus per mazai gylio? nes ten tik apie 15cm gylio tas lovelis g.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 17, 15:05)
kaip manot ar labai blogai butu ciliukui augti geliu lovelyje - na ta prasme vienam gale sodinciau ciliuka, kituose galuose, salotos, bazilikai. klausimas, ar nebus per mazai gylio? nes ten tik apie 15cm gylio tas lovelis g.gif

as visgi manau, kad ciliukas ciliukui nelygus, bet - as nesodinciau, nes pas mane vazonai didesni, o jau kaip ir sakiau - pilni saknu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 17, 15:10)
as visgi manau, kad ciliukas ciliukui nelygus, bet - as nesodinciau, nes pas mane vazonai didesni, o jau kaip ir sakiau - pilni saknu ax.gif

tai kokio dydzio butu optimalu g.gif labai nenoriu i labai didelius sodint, nes galvoju jeigu tektu isvaziuot kelioms savaitems vasara, tai ciliukus nuvezciau pas mama, kad palaistytu, o aisku su kibirais tai nelabai paveziociau unsure.gif o dar kai pas mane ne vienas ir ne du nusimato kad bus, tai isvis. bet kolkas tokie mazuciukai, kad neisivaizduoju ar greitai jiems prireiks tu dideliu vazonu rolleyes.gif
Atsakyti
Agnex, Tu man kvailai pasakyk: ką darai, kad pas tave tie čiliai toooOOOoookie riebūs ir dideli blink.gif blink.gif Maniškiai nei šventom dienom neauga. Vienas jalapenas dar dar panašus į normalesnį, nugis kiti - nususėliai kaip reta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 05 17, 21:06)
Agnex, Tu man kvailai pasakyk: ką darai, kad pas tave tie čiliai toooOOOoookie riebūs ir dideli blink.gif  blink.gif Maniškiai nei šventom dienom neauga. Vienas jalapenas dar dar panašus į normalesnį, nugis kiti - nususėliai kaip reta doh.gif

Myliu kaip vaikus cool.gif Vis einu ir ziuriu, ziuriu, iuriu - matyt geras bankas sukeliu cool.gif biggrin.gif
taviskis, tai toks nelabai riebus - bet yra vilciu, kad atsigaus ir paaugs, nes pradejo pazastys jau augt...

O siaip tai geriausiai man auga baklazanai geltonieji - dar nelabai dideli, o jau lapai uz mano delna didesni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 17, 21:16)
Myliu kaip vaikus cool.gif

Jazaw, nu ir aš myliu, myliu... Matyt vis tiek per mažai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 05 17, 21:59)
Jazaw, nu ir aš myliu, myliu... Matyt vis tiek per mažai lotuliukas.gif

blush2.gif
as kai juos "uzmyliu" tai po to nors su fenu dziovink - buna visa zeme uzmirkusi blush2.gif
mano daigams shiltnamyje jau vien del to geriau, kad as juos ten reciau niurkau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 17, 15:36)
tai kokio dydzio butu optimalu g.gif  labai nenoriu i labai didelius sodint, nes galvoju jeigu tektu isvaziuot kelioms savaitems vasara, tai ciliukus nuvezciau pas mama, kad palaistytu, o aisku su kibirais tai nelabai paveziociau unsure.gif  o dar kai pas mane ne vienas ir ne du nusimato kad bus, tai isvis. bet kolkas tokie mazuciukai, kad neisivaizduoju ar greitai jiems prireiks tu dideliu vazonu  rolleyes.gif

Aš irgis planuoju paprikas persodinti į ilgalaikius namus, tai klausimas, kokio dydžio "namas" jau joms būtų tinkamas? g.gif Jos šaknyjasi gilyn ar į šonus?

QUOTE(Casual @ 2010 05 17, 22:45)
blush2.gif
as kai juos "uzmyliu" tai po to nors su fenu dziovink - buna visa zeme uzmirkusi blush2.gif
mano daigams shiltnamyje jau vien del to geriau, kad as juos ten reciau niurkau doh.gif

Aha, ir aš einu ir žiūriu, po šimtą ir vieną kartą biggrin.gif Ir dėl laistymo tai irgis, matau, kad pasistengiu, niu bet kai purkšdavau, tai kažkaip normaliai tas laistymas, o dabar, kai lieju, tai kažkaip, galvoju, kad per daug ten jiems to vandenuko ax.gif Nors, gal, kad vakarinėj pusėj jie gyvena, tai todėl per daug vandens neišgarina g.gif
Atsakyti
maniskiai, tai ant pietines palanges gyvena blush2.gif
kai tik parsiveziau is meduliuko dauguma, tai nelabai jiems ten patiko - vos tik saule islysdavo - is karto lapai nuvysdavo, bet adaptavosi, o dabar patenkinti bujoja ax.gif
Atsakyti
Sveikos, registruoju ir savo balkoninį/palanginį pipiryną smile.gif
- Hungarian Yellow Wax
- Bulgarian Carrot
- Jalapeno Purple
- Kajenas
- Neidentifikuotas dovanotas kažkas (dviejuose egz.)

Jalapenas ir "morka" vėlokai atskrido, tai dar mažuliukai, o Yellow Wax jau žiedus krauna rolleyes.gif Kajenas kaip ir pernai auga kol kas keistai..

Nuolatiniai vazonai šiemet planuojami apie 5 litrų talpos, nes pernai akivaizdžiai per mažuose bandžiau auginti. Ir pernai žiedai visi nevaldomai krito..

Beje, kaip tik vakar naktį knaisiojau thehotpepper forumą dėl vazonų dydžių, tai dažniausiai rekomenduoja "5 galonus" (apie 19 litrų blink.gif ) Stebėsiu saviškius, jei darysis labai ankšta, gal į 10 litrų reiks bandyt persodint. O šiaip vaizdas toks, kad augti jie gali belekokiam vazone, tik kuo jis didesnis, tuo augalas geriau bujoja ir derlius didesnis.

essen.gif Gal kas nori keistis pipirais? (Vilnius, fabai) Hungarian Yellow Wax turiu daugiau nei pakankamai. "Morkų" ir purpurinio jalapeno gal irgi po vieną galėčiau atlaisvinti. Keisčiau į identifikuotus valgomus pipirus.
Rašykit AŽ jei domina mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Diabolic @ 2010 05 18, 08:30)
Sveikos, registruoju ir savo balkoninį/palanginį pipiryną smile.gif
- Hungarian Yellow Wax
- Bulgarian Carrot
- Jalapeno Purple
- Kajenas
- Neidentifikuotas dovanotas kažkas (dviejuose egz.)

Jalapenas ir "morka" vėlokai atskrido, tai dar mažuliukai, o Yellow Wax jau žiedus krauna  rolleyes.gif  Kajenas kaip ir pernai auga kol kas keistai..

Nuolatiniai vazonai šiemet planuojami apie 5 litrų talpos, nes pernai akivaizdžiai per mažuose bandžiau auginti. Ir pernai žiedai visi nevaldomai krito..

Beje, kaip tik vakar naktį knaisiojau thehotpepper forumą dėl vazonų dydžių, tai dažniausiai rekomenduoja "5 galonus" (apie 19 litrų  blink.gif  ) Stebėsiu saviškius, jei darysis labai ankšta, gal į 10 litrų reiks bandyt persodint. O šiaip vaizdas toks, kad augti jie gali belekokiam vazone, tik kuo jis didesnis, tuo augalas geriau bujoja ir derlius didesnis.
essen.gif Gal kas nori keistis pipirais? (Vilnius, fabai) Hungarian Yellow Wax turiu daugiau nei pakankamai. "Morkų" ir purpurinio jalapeno gal irgi po vieną galėčiau atlaisvinti. Keisčiau į identifikuotus valgomus pipirus.
Rašykit AŽ jei domina  mirksiukas.gif

keistis tai nelabai turiu į ką ax.gif Nu nebent paprika domintų paparsta raudona ax.gif Bet bent vieno jelapeno daigiuko tai labai norėčiau ax.gif

Skaičiau, kad paprikos nemėgsta, kai jas dažnai persodina, tai jos tada mažiau vaisių veda, ar kaip? Nes aš, po persodinimo, jaučiu, kad jos atsigauna, pradeda augti ax.gif

Agnexxx, o kur tu vazoniukus pirkai, gal ištyrinėjai rinką, kur pigiausia? ax.gif
Atsakyti