Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(saintlina @ 2010 04 13, 08:32)
apšvieskit kas nors - ar paprikos savidulkės?  Mano paprikos pradeda žydėti  blink.gif  Į šiltnamį gi nesodinsiu tokiu metu  doh.gif  Persodinsiu į didelius puodus kol kas. Bet ar jos apsidulkins pačios, ar reik šepetėliu padėt?

pasak mano tevo, o jis pas mus namuose sodininkas ir darzininkas ax.gif , tai paprikos savidulkes, bet turi zydet geriau ne viena. tai kadangi pas mane ruosiasi zydet tik viena (antramete), tai zadu padet su sepeteliu apdulkint rolleyes.gif
Nors pernai viena ydejo pati sau viena ant palanges ir paprika uzaugino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 13, 08:32)
apšvieskit kas nors - ar paprikos savidulkės?  Mano paprikos pradeda žydėti  blink.gif   Į šiltnamį gi nesodinsiu tokiu metu  doh.gif  Persodinsiu į didelius puodus kol kas. Bet ar jos apsidulkins pačios, ar reik šepetėliu padėt?

Šviečiu... smile.gif Savidulkės. Bet dienos metu bent į balkoną ar kur išnešk, kad prie gryno oro priprastų, tuo pačiu geriau apsidulkins smile.gif

Oi, AGNIUTĖ aplenkė, bet gerai, dvi tos pačios nuomonės....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 13 balandžio 2010 - 08:13
ačiū jums už atsakymus 4u.gif Pas mane visas desėtkas žydėt ruošiasi, tai kompaniją turi. Ale vistiek vešiu savaitgalį kaiman, dienom išnešiu į lauką vėjelio pagaudyt smile.gif
Atsakyti
Gal kas auginat paprikas namuose vazonėlyje? Šiais metais prisipirkau įvairių sėklų, tame tarpe ir paprikų, ir susėjau į vazonus, visą tą pakelį šliūkštelėjau ( tiksliau mano mergytė gėlytė viską sėjo, leidau darbuotis ax.gif ), ir visos sudygo. O tai dabar paaiškinkit, greičiausias man jas reikės atskirti taip? Nes visos viename vazone tikrai neužaugs, arba jei ir augs, tai vaisių neves? Ir apskritai, ar įmanoma namų sąlygom išauginti paprikas, ar čia man jas padaiginti, paauginti, duoti meilės ir perleisti kokiems nors sodininkams daržininkams g.gif Mano paprika vardu "BONETA"(rūšis), rašo, kad vienmetė.
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 14, 11:52)
Gal kas auginat paprikas namuose vazonėlyje? Šiais metais prisipirkau įvairių sėklų, tame tarpe ir paprikų, ir susėjau į vazonus, visą tą pakelį šliūkštelėjau ( tiksliau mano mergytė gėlytė viską sėjo, leidau darbuotis ax.gif ), ir visos sudygo. O tai dabar paaiškinkit, greičiausias man jas reikės atskirti taip? Nes visos viename vazone tikrai neužaugs, arba jei ir augs, tai vaisių neves? Ir apskritai, ar įmanoma namų sąlygom išauginti paprikas, ar čia man jas padaiginti, paauginti, duoti meilės ir perleisti kokiems nors sodininkams daržininkams g.gif Mano paprika vardu "BONETA"(rūšis), rašo, kad vienmetė.

Del veisles nzn. bet siaip jau gal kokius 3 metus auginu paprikas vazonuose. Aisku po 1 vnt vazone. Vaisiu veda nedaug - kazkur po 2 vnt ant daigo. bet as ju niekuo netresdavau - net jokiom ekologiskom trasom ax.gif
O tas vienmete - tai jos visos raso, kad vienmetes, bet as turiu antramete - augdama kambaryj nenumire, o pavasariop pradejo lapelius augint ax.gif
Dabar jau pumpurus augina...
jei idomu - galesiu idet foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausimas zinovems:
Gal galit parasyt kurios is siu veisliu zemauges, kurios didesnes? Nezinau i kokius vazonus sodint... Parekomenduokit blush2.gif Noriu augint ant palanges kambaryj bet jeigu kuri veisle labai didele augs- tai i balkona nesciau ax.gif
1. Jalapeno (trumpi)
2. Jalapeno (pailgi)
3. Jamaikian red
4. Meedi Fuszer Csipic
5. Mikronas G
6. Mini belle bordo
7. Vazonin r.

Uz visus labai labai aciu meduliukui wub.gif

o kazin i koki vazona sodint "Hungarian yellow wax hot"

Zinokit isprotesiu is laimes - vis lakstau aplinkui pipiriukus ir ziuriu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

pasėjau paprika vasario vidurį, po 2 sav -3 sav.. pradėjo dygt, bet dabar sustojo vietoje augimas, du lapeliai ir viskas verysad.gif . Nesuprantu kas negerai g.gif. Sėjau į vazonėlius po 2 sėklytes. Žemes pirkau senukuose. Gal jas patrešti reikėtų? Patarkit gal yra kam taip buve unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2010 04 16, 11:49)
Sveikutės  4u.gif

pasėjau paprika vasario vidurį, po 2 sav -3 sav.. pradėjo dygt, bet dabar sustojo vietoje augimas, du lapeliai ir viskas verysad.gif . Nesuprantu kas negerai g.gif. Sėjau į vazonėlius po 2 sėklytes. Žemes pirkau senukuose. Gal jas patrešti reikėtų? Patarkit gal yra kam taip buve unsure.gif

gal pabandykit kur daugiau saules isnest... gal per salta? gal per tamsu daigeliams?
dar galima augimo stimuliatorium bandyt liet - reikia pasidairyt - buna ekologisku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 16, 09:53)
Del veisles nzn. bet siaip jau gal kokius 3 metus auginu paprikas vazonuose. Aisku po 1 vnt vazone. Vaisiu veda nedaug - kazkur po 2 vnt ant daigo. bet as ju niekuo netresdavau - net jokiom ekologiskom trasom ax.gif
O tas vienmete - tai jos visos raso, kad vienmetes, bet as turiu antramete - augdama kambaryj nenumire, o pavasariop pradejo lapelius augint ax.gif
Dabar jau pumpurus augina...
jei idomu - galesiu idet foto mirksiukas.gif

nu kažkaip neprotingai padriau šiais metais, ne per daugiausiai tų sėklyčių pakelyje, bet visas į vieną vazoną susėjome, tai visos ir sudygo, tai jau dabar, spėju, kaip ir su pomidorais, reikės šiek tiek paauginti, o tada išskirstyti į atskirus "namelius". Oj, tai jei bent po dvi užaugs, tai gerai wink.gif Įdomu, o lauko sąlygomis, ne šiltamyje, paprikos auga? Ar čia priklausomai nuo oro salygų? g.gif Nes tiek, kiek išdygo, tikrai neturėsiu, kur susodinti ( reikėtų kaimynų visas palanges nuomotis lotuliukas.gif ) Mes paprikas oj kaip mėgstam, vienas galim ištisai valgyti (raudonas saldžias)
Atsakyti
O i mano paprikas tai vis amarai kesinasi.....
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 16, 15:00)

nu kažkaip neprotingai padriau šiais metais, ne per daugiausiai tų sėklyčių pakelyje, bet visas į vieną vazoną susėjome, tai visos ir sudygo, tai jau dabar, spėju, kaip ir su pomidorais, reikės šiek tiek paauginti, o tada išskirstyti į atskirus "namelius". Oj, tai jei bent po dvi užaugs, tai gerai wink.gif Įdomu, o lauko sąlygomis, ne šiltamyje, paprikos auga? Ar čia priklausomai nuo oro salygų? g.gif Nes tiek, kiek išdygo, tikrai neturėsiu, kur susodinti ( reikėtų kaimynų visas palanges nuomotis lotuliukas.gif ) Mes paprikas oj kaip mėgstam, vienas galim ištisai valgyti (raudonas saldžias)

reikia sulaukt maziausiai 2 tikru lapeliu ir iskirstyt. paprikos nemegsta persodinimo, tai geriausia sodint i nuolatine vieta. jeigu salygu nera - tai stengtis kiek imanoma maiau persodinet.
lauke turetu augt, bet aisku nuo vasaros priklauso...
Siaip as esu auginus balkone - nestiklintam, tai normaliai lyg ir augo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, patarkit ar man paprikas pikiuot, ar sodint i siltnami. Ar neperankstis bus tokias i siltnami grust 4u.gif
user posted image
Atsakyti