Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(something else @ 2010 03 12, 13:17)
Žmonės, juk dar TIK kovo pirma pusė. Kas gali būti tokiu metu VĖLU?

Ot aciu nuraminot, o tai prisiskaiciau, kaip cia visi seniai prisisodino ir issigandau, as tai tik seklas kita savaite gausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2010 03 11, 15:05)
na ziuriu jus visos cia tiek visokiu ivairiu rusiu zinot, gal padesit ir man smile.gif . Labai megstu tokias marinuotas paprikas, buna pirkti parduotuvese , noreciau pati uzsiauginti ir uzsimarinuoti, bet nezinau kur gauti tokiu seklyciu... Tie piprai buna zali, tokie labai pailgi, nemazi, nepjaustyti,  bet tikrai ne paprastos saldzios paprikos ir ne cili, nes nera tokie baisiai astrus. Gal kas zinot kokie cia pipirai galetu buti, gal ragavot kada?

Šitų pailgų saldžių pipirų mano mama pernai augino,nu bet aš kažkaip neparagavau,turėjau savo pakankamai. Mama sakė skonis normalus,malonus,kaip ir visų saldžių paprikų,tik kad forma pailga. O šiais metais pasisėjau ir pailgų,tik dar nesudygo. Jos ankstyvos,užauga iki 20 cm ilgio,vadinasi CORNO ROSSO. Nesunokusios jos būna žalios,kai sunoksta raudonos. Bet konservuoti jas galima ir žalias ir sunokusias thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Orinciukas
Paprikutem uosvis toki maziuka siltnamiuka suvirino is lanku ir metalinio karkasiuko, aptrauke plevele ir labai liuks gavosi thumb_yello.gif
[/quote]

Tas mažiukas šiltnamiukas tai koks (kokie išmatavimai)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ina8001 @ 2010 03 12, 13:35)
prisiskaiciau, kaip cia visi seniai prisisodino ir issigandau, as tai tik seklas kita savaite gausiu  biggrin.gif

Čia, žinokit, ne iš reikalo sodinam, o todėl, kad ilgiau iškęsti nebegalim - nagus niežti biggrin.gif
Atsakyti
laba diena 4u.gif
mergaites sakykit o kada reikia pikiuoti cili pipiriukus?kai tik sudygsta ar reikia palaukti kol uzaugins nors kiek lapeliu?ir dar klausimelis ax.gif i vazoneli po viena daiga sodinat ar po kelis? neisivaizduoju kaip auga tie pipiriuku medeliai blush2.gif
busiu laaabai dekinga uz atsakymus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2010 03 13, 11:58)
laba diena  4u.gif
mergaites sakykit o kada reikia pikiuoti cili pipiriukus?kai tik sudygsta ar reikia palaukti kol uzaugins nors kiek lapeliu?ir dar klausimelis  ax.gif  i vazoneli po viena daiga sodinat ar po kelis? neisivaizduoju kaip auga tie pipiriuku medeliai  blush2.gif
busiu laaabai dekinga uz atsakymus  biggrin.gif

Paprastai pikiuojama pasirodžius pagrindiniams lapeliams. Nors aš pati sėju taip, kad nereikėtų pikiuoti - į atskirus indelius. Esą pipiriukai nemėgsta persodinimų. O į vazoną, jei nėra koks super druper gigantas, manyčiau, reiktų po vieną sodinti.

Va keli iš mano jalapenų pipiriokių smile.gif

user posted image
Atsakyti
Matau, iki pirmųjų lapelių kišote žemėn?
Ketinu paprikas persodint į didesnius vazonus. Ar galima iki netikrų lapelių, kaip pomidorus?
Atsakyti
Buvo tuo klausimu diskusija, tik nepamenu, kurioje - šioje ar kitoje temelėje. Tai bendru nutarimu prieita prie nuomonės, kad galima "kišti giliai" smile.gif
Atsakyti
Dabar prisiminiau, kad tikrai buvo minėta. Gėda, bet kai imuosi darbo, pasimetu ir imu dvejoti. Ačiū. Einu persodint.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 13, 17:25)
Dabar prisiminiau, kad tikrai buvo minėta. Gėda, bet kai imuosi darbo, pasimetu ir imu dvejoti. Ačiū. Einu persodint.

Aš parikas sėju į atskirus indelius.Taip giliau,jeigu prireiktų,kad papildomai galėčiau pripilti žemės.Nors gerai,kad jos labai netįsta.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 13, 17:24)
aip giliau,jeigu prireiktų,kad papildomai galėčiau pripilti žemės.

Aš irgi taip dariau drinks_cheers.gif Iš pradžių mažiau žemės, o kai ištįso kotelis, tai apipyliau sulig lapeliais.
Atsakyti
Aš irgi į atskiras sėjau, na kaip, ne visai atskiros, į kiaušinių dėklus, bet draskyti nereikėjo. Bet jau po antrą tikrųjų lapelių porą turi. Mažai vietos tuose dėkliukuose. Iškėliau su visu gniužulu, ir jau persodinau į žymiai didesnius smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 13 kovo 2010 - 19:05