Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

Laistau tą tabaską kaip ir visus kitus augalus, tuo pačiu vandeniu su tom pačiom trąšom. Trąšas pilu pramaišiui, į kurias spintoj ranka atsiduria - tai kaktusų, tai orchidėjų, tai su humusu... biggrin.gif kol kas nieks nesiskundė...
Tik karšta jam ten. Radiatorius šią žiemą pleškino kaip už tėvynę, tai visos šakelės, kur buvo į jo pusę, nuliūdo ir nupliko. Laukia nesulaukia balandžio mėnesio, kai galima bus kraustytis į balkoną.
Atsakyti
Ooo, koks gražus medelis. Dabar jau neabejoju, jei nesusirgs, tai tikrai įsinešiu rudeniop namo.
Gal reiktų pamirkyti vandeny prieš sėją sėklas? Manau, anksčiau ar vėliau turi išlįst, tik svarbu nedžiovint ir nesupūdyt.
Augimo stimuliatorių ne vienos rūšies būna: Seasol, senukų pc, pagal Kordiumovą, spec. pomidorams, pipirams, baklažanams (buton'as). Žodžiu pasirinkimas yra nemažas.
Atsakyti
Merginos, o jus nebandot pries sejant paprikas ir pipiriukus sudaiginti g.gif As pirmus metus pati daigus ruosiuosi, bet vienoj knygoj isskaiciau, kad ir paprikom ir cili pipirams reikia iki 28 laipsniu silumos dygimui, todel seklas reikia isprovokuoti - pirmiau sudaiginti. Tai daroma taip - seklytes idedamos i dregna skudureli, tada i kazkokia lekstute, i polietilena ir ant radijatoriaus (jis turetu buti apie 30 laipsniu silumos, jei radijatorius per karstas padeti po apacia dar viena lekstute). Kasdien reikia isvedinti ir sudrekinti skudureli, jei issdziuna. Kai tik seklytes isleidzia daigelius (tai ivyksta mazdaug per 4-7 dienas), tada jau galima seti i zeme ir netgi rekomenduojama is karto i nuolatini vazona (kuriame auginsite arba is kurio sodinsite i nuolatine vieta). Tokias sudygusias seklikes jau galima auginti kambario temperaturoje, nes pagrindine dygimui reikalinga temperatura jau gavo. Toj knygoj raso, kad tokiu budu sudaiginti augaliukai buna stipresni ir geriau dera. Nezinau kiek tame tiesos, bet va toki buda radau ir bandau. Jau mano seklikes siandien su graziausiom "uodegytem" (sejau vasario 22 diena).
Atsakyti
Aš panašiai bandžiau, bet po trijų parų tylos nusprendžiau, kad greičiau jau taip supūdysiu nei sudaiginsiu - ir sukišau į žemę blush2.gif
Atsakyti
Anksčiau daigindavau tas sėklytes praktiškai taip, kaip parašyta, ir jos akurat per maždaug savaitę sudygdavo. O šiemet patingėjau, tiesiog taip sukišau į žemę. Dabar svarstau, ar nepadariau klaidos.
Atsakyti
as nedaiginau niekad jokiu seklu.
Sudrekinu zeme, sukisu seklytes, dezutes sudedu i maiselius ir - ant radiatoriaus. Puikiausiai sudygsta viskas. Ir labai greitai.
Atsakyti
Pipirai išlindo yahoo.gif
4 iš 20...
Atsakyti
O pas mane paprikos nedygsta, ar ne per vėlu iš naujo sėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 01, 10:27)
O pas mane paprikos nedygsta, ar ne per vėlu iš naujo sėti g.gif

Mano anyta ir paprikas, ir pomidorus visa gyvenima ne anksciau kovo vidurio seja.
Beje, mano paprikos irgi sedi "po lapais", tik cili pipiriukai graziai lenda. Ale papriku keleta tik pabandymui pasisejau, didziaja dali irgi sesiu nuo kovo vidurio.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 03 01, 12:03)
Mano anyta ir paprikas, ir pomidorus visa gyvenima ne anksciau kovo vidurio seja.
Beje, mano paprikos irgi sedi "po lapais", tik cili pipiriukai graziai lenda. Ale papriku keleta tik pabandymui pasisejau, didziaja dali irgi sesiu nuo kovo vidurio.

notworthy.gif buvau pradėjusi panikuoti , kad liksiu be paprikų ax.gif
Atsakyti
o mano katinas ir antra daiga suede... verysad.gif

Gerai kad pries kelias dienas dar pora seklu ikisau i zeme tai gal ir vel per savaite sudigs... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitajolka @ 2010 03 01, 11:25)
o mano katinas ir antra daiga suede... verysad.gif

kokia laime, kad mano katėms daigai neatrodo skanėstas. Bet.. Vakar viena atsitūpė ant palangės, uodegą ramiausiai pasidėjo ant baklažanų doh.gif Visas miškelis ir sugulė.
Atsakyti