Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(something else @ 2010 02 24, 09:45)
aaagnex, aš Jums paantrinsiu. Jau pradedu nerimauti doh.gif
Tvarkingai sudygo tik jalapenai, o visi kiti ne tik, kad nedygsta, bet ir dygti nesiruošia unsure.gif

Oi, pasakysiu, kaip mano sudygo tongue.gif doh.gif Laukiau laukiau, menesi, nieko, siltai sviesiai stovejo, pasikapsciau po saldziaja paprika - nera seklu blink.gif , bet ir neperliejau, nieko. Nu ismeciau, isploviau indukus, pasisejau is naujo, jau dabar hibridus, tai maciau jau raudona dygsta lygtai pamazu, po savaites.

O su aitriaisiais cirkai, sudejau ant sildomu grindu vonioje, nu atejo maziulis ir paliejo - tiksliau kosele uzmaise visuose indukuose doh.gif blink.gif , pamaciau - apsiverkiau. Subadziau indu dugnus, padejau ant radijatoriau, nu - sakau, palaiksiu, ir mesiu turbut lauk, ir uzmirsau visai, nes du vonios kambariai blush2.gif , uzeinu po poros dienu - miskas sudyges thumbup.gif Tai dabar jau tikruosius lapukus leisti bando ax.gif
Papildyta:
QUOTE(hoferstade @ 2010 02 24, 18:14)
O aš net nežinau, ko tikėtis, nes tų pipiriukų, iš kurių sėjau, net neragavau  blush2.gif
Tik vat kad plikom rankom su jais dirbti pavojinga, įsitikinau: po dviejų dienų tik aštrumas nuo odos nusiplovė  lotuliukas.gif  Viskas degė, ką pačiupinėjau, tame tarpe ir šuo čiaudėjo telefoną po žinutės rašymo apuostęs  lotuliukas.gif

Reikia aliejumi rankas issitepti mirksiukas.gif
Atsakyti
Oj, meduliuka - svarbiausia, kad gerai viskas, kas gerai baigiasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 24, 13:49)
smile.gif pas mane irgi paprika pradejo rodyti gyvybes zenklus rolleyes.gif pasejau sausio 31 rolleyes.gif

Mano tai per savaitę išdygo. Pasėjau dvi sėklytes - vazonėlyj sakiau auginsiu tai daug ir nesėjau. Taiva, džiaugiuosi, jau po du lapelis abudu daigeliai turėjo, ištraukiau iš celofaninio maišelio, šiaip palikau ant palangės... ir tik iįsivaizduokit šiandien ateinu, o vieno daigo nėra - tik lapų likučiai mėtosi... blink.gif Pasirodo mano katinas labai salotų užsonorėjo ir surijo vieną daigelį doh.gif įdomu ar tik aštru jam nebuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos papriku augintojos, seniai skaitau seku sia tema, bet dabar nusprendziau paprasyti jusu patarimu, nes nebezinau kaip elgtis. Pasejau sausio pabaigoj paprikas i vazonelius, sejau i viena po 3-4 seklytes, maniau ne visos isdygs, gal neaugs, numirs kai kurios, taip sakant apsidraudimui. O jos ėme ir sudygo visos 100proc. ir auga graziausiai visos, jau po du tikruosius lapelius turi thumbup.gif . Bet man dabar klausimas ka toliau su jom daryti? Israuti , kad liktu tik po viena vazonėlyje ar taip ir auginti po keturias? unsure.gif Kazkaip ir rauti dabar baisu, kad nepažeist tos kuri liks šaknų...
Atsakyti
Labas
Aš šiais metai pirmą kartą pasisėjau jelapeno pipirų ir saldžiųjų paprikų. Tik sėjau jas gal per vėlai, praeitą savaitę. Kažin spės sudygti?
Laikau ant stalo prie radiatoriaus. Bet gal sakau, reikėtų užkelt ant radiatoriaus. Tik bijau kad būtų ne per karšta, uždėjus ranką gali laikyti, nedegina. Ir kiek laiko per parą ant radiatoriaus reikia laikyti?
Atsakyti
Reikia aliejumi rankas issitepti mirksiukas.gif
[/quote]

šitą patarimą būtinai kitąmet panaudosim, jei šiemet kas nors pavyks ir optimizmo bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2010 02 25, 15:22)
Tik sėjau jas gal per vėlai, praeitą savaitę. Kažin spės sudygti?

Kaip tai, ar spės? g.gif O iki kada Jums reikia kad spėtų? Jei iki pirmadienio, tai jaučiu, kad gali nespėti biggrin.gif
Atsakyti
Eisiu šįvakar šokti šamaniškų šokių su būbinu aplink pasėtus pipirus, bo jie, bjaurastys, nedygsta...
user posted image

Žemių mišinys specialiai daigams, padėta dėžutė vonioj, palaistyta... nežinau ko jiems trūksta, gal nusilenkti?
Pasėjau savaitgalį, kantrybės nebeturiu.
Atsakyti
O varge, aš dar nepasėjau.....Ale, gal dar spėsiu smile.gif
Atsakyti
Uodegas, tai kad per anksti dar. Neskubinkit. wink.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 25 vasario 2010 - 17:47
Protu tai aš suvokiu, kad jiems reikia kaip minimum savaitę (jei ne dvi) duoti... o širdy toks nekantrus vaikas klykia: noriu daigų! noriu daigų!
Atsakyti
Žinau, gal pirpinės pasėkit, tai bus daigų greitai. O šiaip aš čia tokia rami, nes jau kai kas sudygę biggrin.gif. Paprikos, sėtos 02 08. Čili iš suvalgyto pipiro sėklos, sėta 17d.
Atsakyti