Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(Migliuka @ 2005 06 03, 12:02)
Labutis, pasodinau kelias paprikas, bet manau, kad joms nepatiks zeme, nes is azuolyno parnesiau. Gal zinote kokiom trasom patresti, kad linksmiau augtu ir kur tu trasu galima nusipirkti? Dievinu paprikas:)

Aciu:)

O tai pakaks paprikom zemes vazone ir maisto?
Tresk darzoviu trasom arba universaliom- ant kurio ir darzoves nupaisytos, o gal ir specialiu paprikom buna.

As tai tik piri piri pipiriuku pasisejusi - jiem maziau maisto reikia- tai ir vazone gerai auga- jau zydi nerealiai gausiai, tikiuosi ir derliaus neblogo.
Atsakyti
As seniau auginau paprikas vazonuose,mano paprikos gerai augo,nors derlius nebuvo ypatingai didelis (kokios dvi-trys paprikos nuo medelio),bet vistiek savos,ekologiskos.Auginau jas kaip daugiamecius augalus.

Gal jei buciau paemus dar didesni vazona darzoviu butu buve daugiau,be to as ju visai nekarpiau augo naturaliai(gal ir nereikia kirpti blush2.gif ).Tresdavau organinem trasom.

Auginau ir astru pipiriuka,labai graziai augo,derlius buvo didelis ir labai astrus thumbup.gif
Atsakyti
nusipirkau vazonelyje cili pipiriuka ir nezinau kaip ji augint ir priziuret.gal galit kas padeti ar ka patart?jis toks nedidukas,oraziniu pipiriuku yra(kazin ar jie valgomi),nedidukam vazonely.pastaciau ant palanges,tai sau ziuri i saulute dabar per atvira langa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nangaliuks @ 2006 08 26, 14:23)
nusipirkau vazonelyje cili pipiriuka ir nezinau kaip ji augint ir priziuret.gal galit kas padeti ar ka patart?jis toks nedidukas,oraziniu pipiriuku yra(kazin ar jie valgomi),nedidukam vazonely.pastaciau ant palanges,tai sau ziuri i saulute dabar per atvira langa smile.gif

Ji visai lengva priziureti.Liek kai bus sausas ir tiek.O tie pipiriukai valgomi bigsmile.gif tik atsargiai,gali buti labai astrus hihihi.gif
Atsakyti
turiu ir aš tokį
augint nežinau kaip
palieju kai buna sausas , bet auga gražiai , kol kas stovi balkone , pipiriukai visai nemaži , kokios spalvos bus neaišku
žydi smulkiai baltai, kada nufotkinsiu parodyt mirksiukas.gif
Atsakyti
jau metai laiko kaip auginu toki pipiriuka,praejusia vasara gavau dovanu,per ziema laikiau virtuveje ant palanges,nelabai zinau as kaip priziureti,suvargo jis ir lapeliai pradejo kristi,pavasari isnesiau i balkona,labai graziai atsigavo,gausiai zydejo dabar jau ir vel vaisius augina mirksiukas.gif bet is dydzio nepasakyciau, kad jis man labai per tuos metus paaugo g.gif
Atsakyti
Siuos pipirelius galima auginti kaip dvimecius,trimecius.Veliau tampa nedekoratyvus-juos pakeisti kitais.Vasarai isvezu i sode,lauke pasodinu.Vasaros augimo metu kelis kartus apkarpau,suformuoju norima forma.Pirmais metais formavimas nepilnas.Antrais pasidaro didesnis,pilnesnis,grazesnis.Rudeni,pries salnas iskasam ir susodinam i vazonelius.Paliekam lauke,veliau perkeliam i siltnami,dar veliau parvezam i namus,laikau balkone(viskas del adaptacijos,kad kuo lengviau prisitaikytu prie nauju gyvenimo salygu).Per ziema ziedi,nokina pipiriukus.As ju nenaudoju maistui(astriu patiekalu nesam megejai),tad dziugina aki spalvine gama..nuo zalio,gelsvo,rausvo iki raudono.Pavasariop sudziusta tie pipiriukai,kai kurie nukrenta.Augala ziema retokai laistau-ramybe sudarau.Pavasari apgeniu ir vezu i soda. Toliau auginimas aiskus..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 08 27, 18:09)
Siuos pipirelius galima auginti kaip dvimecius,trimecius.Veliau tampa nedekoratyvus-juos pakeisti kitais.Vasarai isvezu i sode,lauke pasodinu.Vasaros augimo metu kelis kartus apkarpau,suformuoju norima forma.Pirmais metais formavimas nepilnas.Antrais pasidaro didesnis,pilnesnis,grazesnis.Rudeni,pries salnas iskasam ir susodinam i vazonelius.Paliekam lauke,veliau perkeliam i siltnami,dar veliau parvezam i namus,laikau balkone(viskas del adaptacijos,kad kuo lengviau prisitaikytu prie nauju gyvenimo salygu).Per ziema ziedi,nokina pipiriukus.As ju nenaudoju maistui(astriu patiekalu nesam megejai),tad dziugina aki spalvine gama..nuo zalio,gelsvo,rausvo iki raudono.Pavasariop sudziusta tie pipiriukai,kai kurie nukrenta.Augala ziema retokai laistau-ramybe sudarau.Pavasari apgeniu ir vezu i soda. Toliau auginimas aiskus..

na man truputi sunkiau,as gyvenu norvegijoj,tai su auginimu lauke galimybiu nelabai yra.mano pipirelis augs ant palanges,tai kazi ar man ji reiks apgenet?jei taip,tai kada gal galit patart?dabar tai as ji tik pries savaite nusipirkau,tai gal pavasari reiketu truputi apskabyt?
Atsakyti
Nesvarbu kur gyvenate..auginti galima ir namuose.O apkarpyti virsuneles galima ir dabar-bandant formuot.Pavasari pakarpysit daugiau.Namuose siek tiek auga net ziema.
Atsakyti
šita užsiauginau iš daigelio
neįsivaizdavau ką su juo veikt kaip augint
ir kas gausis

Gerai kad katytė nuėdė viršūnę , tai išsišakojo
o pipiriukai pasirodo bus raudoni
Atsakyti
Auge, thumbup.gif tavo pipiriukas wub.gif Aš tai savuosius sudžiovinau. Turėjo būti juodi, aštrūs verysad.gif Taip gaila verysad.gif Teks vėl sodinti bigsmile.gif
Atsakyti
Butent tokias,kaip nuotraukose galima islaikyti 2-3 metus.Veliau tampa nedekoratyvios.Atsiranda daug pliko stiebo,sumedeja sakeles..Pats grazumas antrais metais,tik nereikia patinget ar pagailes pagenet virsuneles,kad suformuot norima auksti,ploti.Juos galima kaip bonsai-praktika nebloga..
Atsakyti