Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipiras, paprikos

QUOTE(something else @ 2010 02 18, 12:04)
Satenele, paaiškinkite man kvailai dėl tų jalapeno pipirų - aš kažkodėl visą gyvenimą maniau, kad jalapeno pipirai - žali. Bet rinkdamasi sėklas prisižiūrėjau, kad jalapenu vadina ir raudonus pipirus. Tai kaip su ta spalva? g.gif
Papildyta:

Man dar grynai iš idėjos norėtųsi išbandyti Dorset Naga - vienus pačių aštriausių čilių pasauly. Neva jalapeno palyginus su jais - tik vaikų žaidimai irnesakyk.gif  hihihi.gif

Čia parodau japeleno bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 02 19, 13:13)
Čia parodau japeleno  bigsmile.gif
user posted image

bet ,kai man jau jalapeno wacko.gif ,tai kas būtų nuo šito?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 02 19, 12:13)
Čia parodau japeleno  bigsmile.gif
user posted image

Man čia nepanašu į jalapeno biggrin.gif
Va čia - jau kita kalba cool.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 19 vasario 2010 - 12:46
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 19, 11:45)
merginos kas su manim dalinasi tą užsakymą dar likę
sweet pickle
bulgarian carrot
mirasol
tobasco
guajilo
http://images.google...FMoiCmwOnpKGTCQ
čia mirasol
http://images.google...sA4LkmwOzxPT_Dw

čia guajillo  yra kažkur 
http://www.google.co...ved=0CB4Q9QEwBA

Nuotraukos bugarian carrot ir tabasco.


Jeigu visu po kelias sekliukes tai noreciau, nes jau be situ 6 rusis pasisejau blush2.gif

Ir ta turiu pati astriausia pasaulyje - pavadinimo nepamenu doh.gif , jau zydi pas mane.
Atsakyti
smile.gif per kiek laiko pas jus paprikos sudygo?pas mane dar be gyvybes zenklu g.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 02 19, 14:08)
Ir ta turiu pati astriausia pasaulyje - pavadinimo nepamenu doh.gif , jau zydi pas mane.

Bhut Jolokia ? Pasak vikipedijos - aitriausias pasauly g.gif

Nors kiek randu lentelių, tiek skirtingų variantų smile.gif Tiksliau - vis aštresnių biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 19 vasario 2010 - 15:53
Serrano irgi laukiu
Atsakyti
Greisi, o Seranno, Tabasco džiovinat ar kaip kitaip ruošiat?
Atsakyti
as noriu vazone augint tai tik dvi seklas pasekjau... Viena jau isdygo 4u.gif thumbup.gif lauksiu kol sustiores o tada jau persodinsiu...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 20, 12:48)
Greisi, o Seranno, Tabasco džiovinat ar kaip kitaip ruošiat?

Pirmi metai auginsiu.
Atsakyti
Aš auginau praeitą vasarą balkone tabasco, tai iš vieno krūmo priderėjo tiek, kad mes bent dvejus-trejus metus naudosim. Sudžiovinau ir sumaliau blenderiu į miltelius. O iš dalies (kai buvo didžiausias derlius) padariau pipirų pastą. Tai patiekalui užtenka 1/3 arbatinio šaukštelio, kad taptų ugninis.

Pipirų pasta gavosi netyčia ir aš ne visai gerai prisimenu kaip... iš pradžių aš tuos pipirus užmarinavau marinade iš gatavo mišinio agurkams, kur parduotuvėse parsiduoda. Su česnako skiltelėmis ir svogūnėliais. Paskui (maždaug po pusmečio) namie atsirado blenderis, tai paėmus tuos marinuotus pipirus (nė marinato nenupylus), tik krapo šapus išrankiojus, sumaliau į tyrę. Kartu sudėjau ir per tą laiką suderėjusius naujus pipiriukus, tik kotelius nupjoviau.
Taip ekspromtu ir gavosi. Indelin nuo garstyčių sudėjau ir laikau šaldytuve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uodegas: 20 vasario 2010 - 18:08
Pastos pipiriukų ir aš norėčiau pasidaryti, bet visų pirma derliaus reikia sulaukti bigsmile.gif
Atsakyti