Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio A. Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai

perziurejau visas siame skyrelyje esancias temas ir apie Panevezio miesta neradau nei vienos temos verysad.gif gaila, jog ten vaiku namai yra truputi uzmirsti, bet....visada galima zengti pirmaji zingsni thumbup.gif ir aisku noreciau tai padaryti, taciau....mano vienos pagalbos neuzteks, tad kvieciu jungtis Panevezio ir ne tik ax.gif mamytes prisideti prie pagalbos zengiant pirmaji ir visus kitus zingsnius nors kokiai pagalbai vaikuciams blush2.gif
niekada neesu ten buvusi, taciau aiskiai yra suprantama jog sie vaiku namai egzistuoja ir si mano zinute nera jokia apgaule.kadangi siuo metu pati neesu Lietuvoje (grysiu lapkricio 13 d.) kolkas tik parasiau elektorini laiska istaigos direktoriui, labai tikiuosi jog gausiu atsakyma ax.gif siuo metu turiu tik tokia informacija:
2006 m. kovo 1 d. gyveno 146 vaikai.globos namai yra misraus tipo, t.y. gyvena ivairaus amziaus (nuo gimimo iki 18 metu), vienos seimos broliai ir seserys, ivairiu specialiuju poreikiu vaikai. istaiga turi du skyrius:
1.Ikimokyklinis skyrius su ankstyvojo amziaus
(0-4 metu kudikiu) poskyriu
2.· Mokyklinis skyrius
pagal sia informacija galima spresti jog jiems tinka viskas, t.y.pvz.rubeliai nuo gimimo iki 18 metu, kaip ir visi zaisliukai ar siaip kokie daiktai.
labai tikiuosi jog atsiras norinciu jiems padeti ir tuo paciu nukeliauti aplankyti ju.
cia globos namai Staniunų gatveje wub.gif
Atsakyti
idėja tikrai gera 4u.gif

tačiau... prieš metus ar prieš dvejus bandžiau panevežietes organizuoti aplankyti vaikų namus, bet tai ir liko tik gražia idėja... Buvo visokiausių nuomonių, ivairių diskusijų, tačiau dauguma arba nesiryžo ten eiti arba buvo tos nuomonės, kad nelabai reikalinga kokia nors labdara (esu ir aš girdėjus, kad ten dirbančios darbuotojos pajuokiančiai atsiliepia apie jiems atneštus rubelius, žaisliukus...). O ta maža saujelė, kuri vis gi norėjo ten eiti taip ir nieko nebesusiorganizavo unsure.gif

tikiuosi šį kartą bus kitaip, ir prisidėsiu kuo tiktai galėsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmaM @ 2006 11 05, 11:36)
idėja tikrai gera  4u.gif

tačiau... prieš metus ar prieš dvejus bandžiau panevežietes organizuoti aplankyti vaikų namus, bet tai ir liko tik gražia idėja... Buvo visokiausių nuomonių, ivairių diskusijų, tačiau dauguma arba nesiryžo ten eiti arba buvo tos nuomonės, kad nelabai reikalinga kokia nors labdara (

mintis gera, bet ...puikiai žinau situaciją Bandzos vaikų namuose, ir galiu pasakyti, kad vaikams drabužėlių ir žaislų tikrai netrūksta... Žaislai , neteikiantys džiaugsmo - niekada neatstos nuoširdaus bendravimo, meilės, šilumos... Drabužėliai - kasdienai vaikai turi pakankamai , nes parūpina labdaros organizacijos ir t.t. Išeigai drabužėliai - dažniausiai giliai užkišti spintose , nes tik išrinktiesiems nusišypso laimė pamatyti gyvenimą toliau vaikų namų tvoros unsure.gif ..
manau galėtume suteikti džiaugsmą vienai grupei vaikų ( 10- 12 vienoje grupėje) nuvesdami į kino teatrą ar vaikišką spektaklį , nupirkę skanumynų ar po mielą smulkmenėlę asmeniškai. Tai tik mano nuomonė. Deja , pati galėčiau prisidėti nebent finansiškai, nes neaišku kada dabar gryšiu į namus...
Patikėkit ...šiems vaikams kiek nedaug reikia ... wub.gif
Atsakyti
Mano mergytė iš ten... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kiek teko bendrauti su valdžia - tik patys šilčiausi prisiminimai, ypač miela direktoriaus pavaduotoja, atsakinga už ikimokyklinukų skyrių. Pati lankyti šių globos namų negaliu - gyvenu toli nuo Panevėžio, tačiau jūsų skyrelį seksiu, ir jei susiruošite aplankyti - paprašysiu pasidomėti keliais širdžiai artimais vaikučiais.
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdziuke @ 2006 11 05, 13:16)
mintis gera, bet ...puikiai žinau situaciją Bandzos vaikų namuose, ir galiu pasakyti, kad vaikams drabužėlių ir žaislų tikrai netrūksta... Žaislai , neteikiantys džiaugsmo - niekada neatstos nuoširdaus bendravimo, meilės, šilumos... Drabužėliai - kasdienai vaikai turi pakankamai , nes parūpina labdaros organizacijos ir t.t.  Išeigai drabužėliai - dažniausiai giliai užkišti spintose , nes tik išrinktiesiems nusišypso laimė pamatyti gyvenimą toliau vaikų namų tvoros  unsure.gif ..
         manau galėtume suteikti džiaugsmą vienai grupei vaikų ( 10- 12 vienoje grupėje) nuvesdami į kino teatrą ar vaikišką spektaklį , nupirkę skanumynų ar po mielą smulkmenėlę asmeniškai. Tai tik mano nuomonė.  Deja , pati galėčiau prisidėti nebent finansiškai, nes neaišku kada dabar gryšiu į namus...
   Patikėkit ...šiems vaikams kiek nedaug reikia ...   wub.gif

gera mintis, Neide 4u.gif Šaunuolė 4u.gif manau prisiklausius patarimų, atsiliepimų, nuomonių rasi geriausią sprendimą smile.gif
kai grįši gal pati nueisi ir pamatysi kokia ten situacija.Zvaigzdziukes pasiūlimas neblogas:" manau galėtume suteikti džiaugsmą vienai grupei vaikų ( 10- 12 vienoje grupėje) nuvesdami į kino teatrą ar vaikišką spektaklį , nupirkę skanumynų ar po mielą smulkmenėlę asmeniškai. Tai tik mano nuomonė."
aš pati nelabai gal galėsiu nuvažiuoti, bet jei reiks kitokios pagalbos-
prisidėsiu wub.gif

o gal ir į šiuos vaikų namus reiktų pabandyti siųsti laiškučius, gal atsirastų ir čia keli vaikai norintys susirašinėti..

sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo i_e_v_a: 06 lapkričio 2006 - 22:36
Sveikos,man siuos vaikucius teko kirpti pries kelis metus,kai mokiausi profesinio rengimo centre.Ju direktorius prasydavo,kad maziukus aptvarkytumem,tada maciau kaip ju akytes blizgedavo,kai pamatydavo kirpeju ''gvardija'',ateinanciu ju pasiimt.Sunku man buvo i tuos vaikiukus ziuret,zliumbt norisi..
Atsakyti
aciu labai mergaites uz nuomones wub.gif kaip ir tikejausi tema nera labai populiari, nes daugeliui net nereiksminga verysad.gif girdejau istiesu ne is vienos mergaites apie buvima ten ir susidaryma ne kokios nuomones apie aukletojas, bet.....kuo kalti vaikai, kad jos tokios g.gif parasiau laiska ju direktoriui, atrase jo pavaduotoja, supratau jog siuo metu jiems reikia visko, pradedant rubeliais baigiant....labai svarbiais daiktais, galbut baldais ir t.t. konkreciai ko labiausiai reikia siuo metu man atsakyti negalejo, kadangi nezino musu galimybiu.aisku jo nebus tukstantines, bet....manau jei kazkas dar is musu prisidetu nors kiek prie sios akcijos butu galima nors saldainiu vaikams nupirkti wub.gif aisku mano vienos pagalbos neuzteks, tad prasau jusu ax.gif labai tikiuosi, jog atsiras dar daugiau mamyciu norinciu padeti tiems vaikuciams 4u.gif juk arteja kaledos newyear.gif
Atsakyti
Na, ten dėl tokių dalykų reikia šnekėti ne su direktoriumi, bet su pavaduotoja S.Jareckiene, fantastiška moteris ir visų vaikų mylima thumbup.gif Manau, kad su ja pabendravus tai tikrai galima būtų sugalvoti tai, kas vaikams labiausiai patiktų arba surinkti tai, kas reikalingiausia ax.gif (Man atrodo, ji vis dar ten dirba, na bent prieš pusmetį dar dirbo... blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2006 11 07, 01:35)
Na, ten dėl tokių dalykų reikia šnekėti ne su direktoriumi, bet su pavaduotoja S.Jareckiene, fantastiška moteris ir visų vaikų mylima  thumbup.gif  Manau, kad su ja pabendravus tai tikrai galima būtų sugalvoti tai, kas vaikams labiausiai patiktų arba surinkti tai, kas reikalingiausia  ax.gif  (Man atrodo, ji vis dar ten dirba, na bent prieš pusmetį dar dirbo...  blush2.gif )

ji dar ten thumbup.gif stai jos atsakymas:
Laba diena,
rašo Jums Panevėžio Algimanto Bandzos kudikių ir vaikų globos namų
direktoriaus pavaduotoja Salomeja Jareckiene. Direktorius perdave Jusu
zinute. Visa inormacija prikabinu savarzele. Bet kokia parama mums labai
brangi. Jei galėsite mums padėti, mes busime dėkingi. Zinodami Jusu
galimybes mes galetume parašyti konkrečiai.
Atsakyti
Neide, vat su ja ir reikia kalbėti, nes jau toks auksinis žmogus thumbup.gif O šiaip ten vaikučiai tai gan išrankūs, kiek žinau ir rūbelių jei gauna, tai prastesnių neima, na manau, jiems ir taip užtenka, kad juos ignoruoja, iš jų šaiposi, tai nebenori rengtis ir prastesniais drabužiais unsure.gif Jie taip pat turi galimybę eiti į filmus, spektaklius, bet tiksliai nežinau kaip dažnai. Manau, jiems reikėtų daugiau bendravimo, šilumos, bet kaip tai galime duoti??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2006 11 07, 01:45)
Neide, vat su ja ir reikia kalbėti, nes jau toks auksinis žmogus  thumbup.gif  O šiaip ten vaikučiai tai gan išrankūs, kiek žinau ir rūbelių jei gauna, tai prastesnių neima, na manau, jiems ir taip užtenka, kad juos ignoruoja, iš jų šaiposi, tai nebenori rengtis ir prastesniais drabužiais  unsure.gif  Jie taip pat turi galimybę eiti į filmus, spektaklius, bet tiksliai nežinau kaip dažnai. Manau, jiems reikėtų daugiau bendravimo, šilumos, bet kaip tai galime duoti???  unsure.gif

blink.gif blink.gif blink.gif nieko nesuprantu, pasiskaiciau kitas temas pvz.apie Vilniaus, Kauno miestu vaiku globos namus, atrodo ten vaikai stebuklingi, na o jau pasiskaicius jusu komentarus apie Panevezio vaiku globos namuose gyvenancius mazylius, susidaro vaizdas, jog ten jie labai jau visi pasipute blink.gif keista, bet galbut tai ir tiesa, taciau....juk yra ten ir kudikiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(neide @ 2006 11 07, 00:52)
keista, bet galbut tai ir tiesa, taciau....juk yra ten ir kudikiu  wub.gif

Matai aš ten praktiką pusę metų atlikau tai visko mačiau... Bet kūdikiams tai tikrai reikia daug ir visko verysad.gif
Atsakyti