Ar gamindamos naudojat alyvuogiu alieju,kazkur skaiciau,kad geriau nenaudoti jokio kito aliejaus tik alyvuogiu,nes labai daug cholesterolio.
Mano mama pastaruoju metu pradejo ji naudoti. Tipo sveikiau nei kiti.
Aliejuj cholesterolio nera-nes jis augalines kilmes.
Mano tevai naudoja alyvuogiu alieju. Mama po zarnyno vezio operacijos, tai jai gydytoja sake, kad sveikiau. As kai atvaziuoju pas tevus ir kepu su juo visokius blynelius, omletus ar siaip ka nors, tai vyras sako, kad skonis zymiai geresnis , bet man tai jis atrodo brangokas, o kai nesu ypatinga gurmane, tai tinka ir paprastas
Alyvuogiu alieju naudoju daug kur, tik prie jo skonio reikia priprasti.Ipatingai tinka picai.
Vat butent, reikia priprasti... Man tai jis nepatinka. Nusipirkau, nes leliui koses liepe maisyt ne su jokiu sviestu ar kitokiu kokiu aliejum, bet butent tik su alyvuogiu. Bet man tai jo skonis nepatinka, ir kvapas toks... As gal jau ne...
As naudoju alyvuogiu alieju, o ypac salotoms ir man jis
QUOTE (sirduze @ 2004 10 10, 21:39) |
Vat butent, reikia priprasti... Man tai jis nepatinka. Nusipirkau, nes leliui koses liepe maisyt ne su jokiu sviestu ar kitokiu kokiu aliejum, bet butent tik su alyvuogiu. Bet man tai jo skonis nepatinka, ir kvapas toks... As gal jau ne... |
vat būtent-aš irgi pirkdavau, kai vaikam mažiukam košes virdavau-nu man jis kažkokio specifinio skonio ir kvapo fe.. net vaiko košės likučių nevalgydavau, nes man atsiduodavo tuo aliejum...
o man į salotas jis labai tinka, paprastas tai iškart visą skonį sugadina.
Naturalu, kad musu lietuviskiems skonio receptoriams skanesnis saulegrazu, taciau kas megsta vidurzemio juros virtuve, ja be alyvu aliejaus sunku isivaizduoti.
Man neskanu tas alyvuogiu aliejus - kvapas nepatinka ir labai riebus atrodo
As pradejau jau senokai alyvuogiu alieju naudoti! Pradzioje pirkau Light ( kaip suprantu ne 100 proc. alyvu), o paskui pradejau pirkti Extra Virgin, tipo jis naturalesnis ir sveikesnis. Nu skonis skiriasi, bet jau pripratom ir skanu. Dedu i salotas! O kepti ant jo biski per brangu!