QUOTE(biesas66 @ 2010 09 30, 11:06)
Idomiai skaiciuojat. Vien tik silikata,o ne silikata su siltalu.. Sutinku su jeis greiciau (nors iki gatavos sienos jai dar toli grazu) Vienu zodziu jus pasirenge moketi po dvigubai brangiau uz kvadratini metra gatavos sienos? Tai tikrai nera taupymo budas.
Silikata reikia sumūrinti(iš tikrųjų tai sumontuoti naudojant klijus), tada vėl grįžtate prie šiltinimo ir vėl prie apdailos. Mano plikos galutinės sienos be apdailos kaina 260-270Lt, jau su varža 9,2, pabrėžiu gatavos ir nesuprantu kur ten dar toli - lieka nutinkuoti ir nudažyti. Pabandykite suskaičiuoti savikainą silikatas+šiltinimas, ar tikrai tilpsit į tą sumą su 9,2 varža? Sandarumas - kitas klausimas, ar sandariai sumontuos jums blokus? Kiek metrų siūlių turėsite? Mano variante - monolitas, be siūlių, be tvirtinimo detalių, be šalčio tiltelių.
Netikiu mūro pigumu vien dėl transporto ir darbų kiekio. Plius rezultatas labai priklauso nuo montuotojų.
Kokia sienu apdaila daroma viduje tokiom sienom?
Viduje - gyvenamose patalpose renkuosi tradicinį tinką, garaže, tech. patalpoj - gipsą.Sanmazgai - plytelės prie polistirolo.
Papildyta:
QUOTE(Auruma @ 2010 09 30, 10:59)
Sveiki,
Domina mane ir tokia statyba. Ar galima daryti išorinę medinę apdailą tokiems namams? Ir ar galima apžiūrėti kur nors gyvai tokius namus?
Beje, kiek skaičiau tai lyg dauguma patys statėsi. O jei ne patys, ar yra besispecializuojančių statybininkų šioj srityje ar čia eilinis statybininkas galės pastatyti?
Aš pats nedirbau statybinių darbų, jei to klausiat, bet pats imuosi tiekimo, technologijų parinkimo bei kokybės kontrolės. Turiu statybos vadovą - tiekėją ir 3-4žmonių brigadą. Tai nežinau, ar čia pats statausi ar man stato?
Gyvai jei norite - atvykite pas mus, žiūrėkit, čiupinėkit, fotografuokit - tik negriaukit
Medinę apdailą fasadui??? Nepykit, tai skonio reikalas, bet tai visiška nesamonė. Medis yra lepi medžiaga išorės apdailai, savo name turėsiu absoliutų 0proc apdailos iš medžio, net pastoges galvoju plastikinėm dailylentėm - kartą ir iki gyvenimo pabaigos. Nulis priežiūros. Ant medžio piktas - nes teko penkiolika metų gyventi kaip "obuoliui dėžėj" - grindys medis, sienos medis ir lubos medis, gūdžiais 1991-93 tai buvo prieinamiausia apdaila...
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 30, 14:48)
bp ICF 15 varza 5,7 taip? Minimali kvadratinio metro kaina 120 litu.... Plius betonas,armatura.. Kiek visumoj gaunasi neskaiciuosiu.. Tingiu.
bpicf15 - blokas PERTVAROMS!!!!
Arko blokas 50 litu su klijais. Plius siltinimo sluoksnis 17 cm (varza 5,1) kaina 25 litai. Kaisciai ir klijai dar 12 litu.
Uz sumurijima mokesi ir uz tuos ir uz tuos. Uz pulistirolo dejima dar sumokesi tiksliai nezinau bet imkim 18 litu. (apdailos neskaiciuojame).
Taigi uz pulestireninius blokelius moki 120 litu kvadratas be betono,armaturos. Plius jiem jau reikes platesnio pamato.
Kolega, jūs labai prastai susipažinęs su liktinių klojinių technologija. Pateikiu jums skaičiukus: 1kv.m reikia 125l betono(mazge iki180Lt/kubas; geriau maišyti pačiam, ir pigiau ir dėl to, kad per dieną jums reikia gal 2-3kubu). Armuojasi apatinė eilė 2strypai 6mm, palangės eilė - tas pats, ir angokraščiai bei kampai - 4strypai 8-10mm vertikliai. Mano 168kv.m namo sienoms armatūra kainavo apie 5000Lt(su sąramom, kurias jūs ir silikato atveju turite)
Paprasto (m18) arko blokelio plius siltalas,kvadratas gaunasi 100 litu.
Nepastebėjau izoliacijos bei jos įrengimo kainų
Pvz pas mane namo sienu gaunasi 350 m2 skirtumas 7000 litu plius pridekite betono kubus ir dar armatura. Skirtumas pakankamai didelis kad sakyti jog si sistema yra brangesne. Aisku jei pinigu netruksta,kodel gi ne.. Bet tai nera ta sistema kuria renkasi betkoks zmogus. na va,pasakiau ka norejau,daugiau pasistengsiu nebesigincyti.
ginčyti verta, tik venkime epitetų vieni kitų atžvilgiu, išlikim kultūringi ir civilizuoti. Ginčuose gimsta teisybė.
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 09 30, 15:50)
realiai pati paskaičiavau kiek man kainavo Arko sienos kvadratas. gaunasi 66Lt/m2, neskaičiuojant darbo už m2 (nors turint omenį, kad kad su klojiniais darbas mums būtų nekainavęs tai manau dar reikėtų pridėti 15Lt). Įdomu kiek kainuotų darbas su klojiniais (čia gal Vilienė pasakytų), bet įsitikinusi, kad mažiau. Šiltinimas nežinau kiek kainuos, bet imsim storesnį sluoksnį, tai smeigės kainuos daugiau (nors gal neįpatingai). Be to manau ir purškiamų sandarinimo putų papildomai imsim, kad išgauti sandarumą (nežinau, kiek čia kvadratui dadėti). tiesa, į kainą įtrauktos sąramos, kai kurių sąramų montavimas, karkasai, cementas žvyras (nors ir su klijais statysit, bet be betono neapsieisit).
Taip kad siena gaunasi 125Lt, plius makrofleksui kažkiek.
Pamato klojiniams tikrai nereikia storesnio. Užtenka net 15cm... SAM taip rekomenduoja (ir architektas man taip siūlė). Bet pvz klojiniams aš papildomai skaičiavau gipsą ir klijus... Na čia pasirinkimo šiek tiek yra, bet manau kažkiek reiktų vidaus sienos paruošimą glaitymui įvertinti reikėtų. Žinoma klojiniams dar papildomai reikia betono ir armatūros.
Klojiniai garantuotai sandaru ir tikrai sparčiau, bet brangiau ir man konstrukciškai dar truputį netiko.
Papildyta:
Aš pvz neskaičiuoju kaminų, kolonų, jų mūrijimo, inkarų (nedidelė palyginti suma), vidinių pertvarų.
Geras klausimas, kiek kainuoja darbas...Ryt eisiu pasiklaust kiek man skaičiuoja kvadratą ir būtinai parašysiu.
125Lt - nesupratau, plika blokų ar jau apšiltinta siena, ir jei šiltinta - kokia R?
Čia dar biesui apie pamatus - jūsų sienos svoris labai panašus į mano, 125l x 1,8= 225kg kvadratas, tai yra labai nedaug ir pamatai visiškai neįpatingi. Bet šilumos bei sandarumo labui aš išliejau monolitinę plokštę po visu namu, joje jau pakloti šildymo vamzdziai, plokštė NIEKUR tiesiogiai nekontaktuoja su gruntu, sienos(nešanti konstrukcija) NIEKUR nekontaktuoja su aplinka, viskas politirene, 0 šalčio tiltelių.
Papildyta:
QUOTE(raimis111 @ 2010 09 30, 15:40)
Na man labai patinka kaip Jūs čia paistote. Kad esate ir senbūvis čia, tai dar nereiškia kad daug pasakote tiesos. Jūs neskaičiuojate bendros visumos statybos kaštų, o skaičiuojate tik mažą dalelę , visą kitą ( kas irgi kainuoja ) slepiate. O gal jums nelabai sekasi skaičiuoti... (nepykite, aš pasakau tik savo nuomonę ). Stačiausi irgi iš tos sistemos . Namas stovi netoli Kretingos. O statyba lyginant su visomis kitomis sistemomis, gavosi beveik 40% pigiau, tad paskaičiuokite iš naujo, priskaičiuojant visus kaštus... Sėkmės
O kad rašote, kad bpicf blokeliams reikės platesnio pamato, tai galiu išsakyti savo nuomonę, kad nelabai suprantate apie ką kalbate.
Gerb raimis, noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad SM nėra TIK profesionalų ar jais besidedančių forumas, čia daug žalių, paraudusių bei truputi kvalifikuotų entuziastų(tokių kaip aš). Todėl nereikia reikštis taip kategoriškai - jūs irgi nesate apsaugotas nuo klaidų. Renkamės čia pasidalyti patirtim, o ne parungtyniauti, kas gudresnis ar "saldžiausią valgo kriaušę". Į oponentų nesisiškai teisingus pasisakymus reiktų žiūrėti atlaidžiai, ir patarti nuoširdžiai. Tuomet visi pasieksime bendro tikslo - nemokamai apsikeisti informacija, pasimokyti vieni iš kitų.
Beje - senbuvis ar super senbuvis, tai "titulai" dalinami už postų skaičių. Tai dar nereiškia, kad forumietis pretenduoja daktaro laipsniui