Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

QUOTE(Gato negro @ 2011 02 28, 13:49)
Viliene,  per kiek laiko toks namas yra pastatomas, tyriu omeny benjau pamatai su sienom, suprantu kad gali trukti iki nezinia kiek, bet taip ..dirbant normaliems zmonems ir kiek mazdaug darbai gali kainuoti, kva.m. kaina skaiciuojat berods

gal ir durnus klausimus uzduodu, bet zinios su patirtim ateina, pas man jos - 0

kai matau kad 12 t  alga yra daug, tai norisi suprast kas yra normaliai
kiek priziuretojas turetu gauti ir kiek pagalbininkai

Kad labai paslapčių ir reklamos nepapilsiu - tai viešai visiems:
Pradėjo gegužės gal 7d, du namai - 110m2 ir 160m2 keturi dirba nuolat, vienas (gaisrininkas) tris dirba vieną tarnauja. Vykdytojas-tiekėjas atskirai. Nuo nulio iki abiejų namų stogo dangos ~ tų pačių metų kalėdos.
Aukštą padaro per savaitę-max 10d su pertvarom.
Darbų vadovo alga 2t. Įtariu dirbantieji apie 2,5-3t. Vyriokai darė viską - tik santechniką skandinamą (šildymas ir vanduo) darė santechnikai. Vidaus kanalizaciją, drenažą, perdangas, gegnes, stogą - viską 4žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 28, 15:37)
Pradėjo gegužės gal 7d, du namai - 110m2 ir 160m2 keturi dirba nuolat, vienas (gaisrininkas) tris dirba vieną tarnauja. Vykdytojas-tiekėjas atskirai. Nuo nulio iki abiejų namų stogo dangos ~ tų pačių metų kalėdos.
Darbų vadovo alga 2t. Įtariu dirbantieji apie 2,5-3t. Vyriokai darė viską - tik santechniką skandinamą (šildymas ir vanduo) darė santechnikai. Vidaus kanalizaciją, drenažą, perdangas, gegnes, stogą - viską 4žmonės.

Stebėjau Fasado apdailoje galerijoje namo statybos eigą. Ten viskas vyko nuo gegužės vidurio iki rugsėjo pabaigos. Bet ten dar klinkerinėmis plytomis apmūrijo.Kai buvau nuvykes į Fasado apdailą kalbėjome apie tą namą. Jį statė trys darbininkai, o ką gaudavo algos, nepaklausiau.
http://www.fasado-ap...iu-galerija/0/3
Atsakyti
QUOTE(fanas @ 2011 02 28, 19:36)
Stebėjau Fasado apdailoje galerijoje namo statybos eigą. Ten viskas vyko nuo gegužės vidurio iki rugsėjo pabaigos. Bet ten dar klinkerinėmis plytomis apmūrijo.

Klinkeriu doh.gif siaubas smile.gif diengi na vietier.
Pastebėjot PKŽ? (briauruotas plokštes) garaže? ir silikatines plytas - Kairiuose kokia karvidė nebuvo išardyta namo statybai? biggrin.gif
Terminai visiškai nestebina - ICF garsėja savo sparta, deda į vietą blokelius, tik gal karkasas galėtų lenktyniauti, ypač jei naudojami ruošiniai.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 28, 16:37)

aciu ! nagrineju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 28, 19:57)
Klinkeriu doh.gif  siaubas smile.gif diengi na vietier.
Pastebėjot PKŽ? (briauruotas plokštes) garaže? ir silikatines plytas - Kairiuose kokia karvidė nebuvo išardyta namo statybai? biggrin.gif
Terminai visiškai nestebina - ICF garsėja savo sparta, deda į vietą blokelius, tik gal karkasas galėtų lenktyniauti, ypač jei naudojami ruošiniai.

Gal jau su isorine apdaila apsisprendet?
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 03 02, 09:51)
Gal jau su isorine apdaila apsisprendet?

Struktūrinis tinkas. Pietinį fasadą, kur žada terasa būti - gal paišlaidausim fasadinėms plokštėms, varis labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 03 02, 14:07)
Struktūrinis tinkas. Pietinį fasadą, kur žada terasa būti - gal paišlaidausim fasadinėms plokštėms, varis labai patiko.

As ilgai ir nuobodziai ziurejau i plokstes bet taip ir neprigijo jos man i siela smile.gif

kazkaip komerciniam pastatui, arba LABAI dideliam gyvenamajam labiua tinka.mano galva nepriduoda jos jaukumo. bet aisku kiekvienas namui skirtingi dalykai tinka.
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 03 02, 14:53)
As ilgai ir nuobodziai ziurejau i plokstes bet taip ir neprigijo jos man i siela smile.gif

kazkaip komerciniam pastatui, arba LABAI dideliam gyvenamajam labiua tinka.mano galva nepriduoda jos jaukumo. bet aisku kiekvienas namui skirtingi dalykai tinka.

Esu modernaus dizaino šalininkas, už metalą, stiklą, akmenį. Tradiciniai klinkeriai, medis nelimpa schmoll.gif
Viso namo sienų plokštėmis nedengsime - tik aplink vitriną, ten, kur bus terasa. Geidžiamiausia namo apdaila - PV panelės, bet ar jų kaina per didelė, ar namo sienų per daug? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 03 02, 17:05)
Esu modernaus dizaino šalininkas, už metalą, stiklą, akmenį. Tradiciniai klinkeriai, medis nelimpa schmoll.gif
Viso namo sienų plokštėmis nedengsime - tik aplink vitriną, ten, kur bus terasa. Geidžiamiausia namo apdaila - PV panelės, bet ar jų kaina per didelė, ar namo sienų per daug? biggrin.gif

Smaikstuoli :greiciausiai tinkas su siek tiek klinkerio arba akmens pagrazinimais.
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 03 02, 16:56)
Smaikstuoli :greiciausiai tinkas su siek tiek klinkerio arba akmens pagrazinimais.

Na fasadas visiems pagal skonį ( gyvena tas kas statosi, o ne mes ten gyvensime ) ir pagal kišenės galimybes. Tra labai daug variantų.
Atsakyti
Niekaip negaliu suprasti EPS šilumos laidumo koeficiento. Kodėl Baltijos polistirenas EPS 100 rodo 0,037 ( yra sertifikatas ) SAM rodo EPS 100 0,036 ( sertifikato nėra nei medžiagai nei blokeliams ), kauno šilas rodo EPS 100 0,035 ( apie sertifikatą nekalba ). Tai dabar jeigu skaičiuotume blokelių varžą pagal kauno šilo pateikta šilumos laidumo koeficientą EPS gautusi visų blokelių varžos didesnės. Jei SAM skaičiuotume pagal baltijos polistieno pateiktą šilumos laidumo koeficientą, tai jų blokelių šiluminė varža yra mažesnė nei SAM ją rodo. Tai kuo reikėtu tikėti... Ar tais kurie rodo mažiausią varžą tam pačiam storiui ir tankiui, ar tais kurie rodo didesnius nei yr...?
Atsakyti
Girdėjau kad žaliava vėl brangs. Tai tikriausiai ir blokeliai brangs. Žiūriu ir vežėjei jau įkainius pradėjo kelti. Tuoj musų litas bevertis liks.
Atsakyti