Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

Kikevienas renkasi savo, aš renkuosi gerai impregnuotą medieną su gerais dažais padengtą smile.gif gal aš ir durnas, bet man tai labiau patinka smile.gif
Tinka mačiau jau po poros metų besilupinėjantį- o beje padarytas pagal visas rekomendacijas ir su visais reikalingais priedais...
Velox'istai man atsakė, kainas jau rašiau aukščiau, o dėl FA tai kažkaip kainas pažadėjo atsakyti susitikus... kesitai kažkaip ten jie nuskambėjo... Bet kaip sakiau, ad dar truputi turiu laiko apsisprendimui.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 13, 09:44)
Kokio storumo siena turi buti kad paslepti simtini vamzdi.. Kas taip daro. Mano manymu didziausias tukumas tai veloxo kaina .. Jei uz dezute reikia sumoketi koki 80 k tai gal geriau uz 40 is pulistirolo.. (cia labai abstrakciai)

na jeigu betono siena 150 mm,tai ziurejau velox filmuka,tai kanalizacijos vamzdzius iskart i siena betonuoja.manau klausimas ne apie tai buvo.jei neslepsi sienoje,tai reiskia ji reiks kazkaip paslepti.na sakykime kanalizacijos vamzdis is antro auksto.as nesu gal mates kaip tai daroma,nes prisipazinsiu,Lietuvoje dirbti teko labai mazai.dirbu Anglijoje.cia paima ir sukala kampe dezyte,ir viskas:)del to ir klausiu visu gal cia esanciu ir nusimanaciu,jei siena is polistorolio blokeliu,kaip apsiuti toki vamzdi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 14 sausio 2011 - 00:17
[quote=virpas,2011 01 13, 22:44]
Kikevienas renkasi savo, aš renkuosi gerai impregnuotą medieną su gerais dažais padengtą smile.gif gal aš ir durnas, bet man tai labiau patinka smile.gif
Tinka mačiau jau po poros metų besilupinėjantį- o beje padarytas pagal visas rekomendacijas ir su visais reikalingais priedais...
Velox'istai man atsakė, kainas jau rašiau aukščiau, o dėl FA tai kažkaip kainas pažadėjo atsakyti susitikus... kesitai kažkaip ten jie nuskambėjo... Bet kaip sakiau, ad dar truputi turiu laiko apsisprendimui.
[/quote

Sorry nepastebejeu. O del skonio nesigincyjama,bet teigti kad medis geriaqusia apdaila tikrai neverta...

O tinkas jei atsilupo tai tikrai kazkur buvo brokas.. Kazkokia klaidele..
Atsakyti
Nesakau, kad geriausia, sakau, kad man priimtiniausia smile.gif
Geriausia būtų kokybiškos klinkerio plytos, arba keraminis ventiliuojamas fasadas smile.gif
Bet man prie širdies medis, o po daug metų nieks gi netrukdys, kad ir klinkeriu apsiklijuoti smile.gif Jeigu ką.
Dėl broko sunku ką pasakyti, tačiau darė profesionalus apdailininkas ir pats savo namui...
Atsakyti
Laba diena, prad4jau dometis namo statyba is polisterio blokeliu ir perskaicius visa tema iskylo keleta klausimu i kurios neradau atsakymu, gal tiek kurie state toki nama arba prekiauja tais blokeliais gales atsakyti: 4u.gif

1. Del polisterolio poveikio zmogaus sveikataI?idomu ar buvo tyriamas ar isskyria kokias nors nuodingas medziagas ar pan. Suprantu kad jei ES ledzia tai viskas bus normoj, bet siferi irgi anksciau leisdavo su bitumu. Gal ir kvailokas klausiams bet cia pirma abejone kuri mane aplanke svarstant toki statymo buda. verysad.gif

2. Kaip del visu inzineriniu tinklu paslepimo. Nelabai as suprantu i kur yra ileidziami visi laidai vamzdziai ir pan. Kiek suprantu pjauti blokelio ir daryti loveliu betone negalima. g.gif

3.Kokios perdangos naudojamos tarp pvz 1 auksto ir palepes? blink.gif

4. Kokia sildymo istema tokaim namui patariama. Galvoju apie granulini katila su grindiniu sildymu. Ar tai yra leidziama tokaim name? drinks_cheers.gif
5. Kuom yra apsiltinamas stogas, ar tik galima polisteroliu ar imanoma nauduoti ir visas kitas apsiltinimo priemones. schmoll.gif

6. Kaip su garso izoliacia? lauko ir vidine. Ar papildomai kazkokiu pleveliu reikia ar ne?

7. Jei vidaus apdaila yra tinkas. Kokiu budu atliekami visi tvirtinimai ant sienu? kazkaip neisisvaizduoju kad spintele ar televizorius laikytusi ant varztu jie as juos isiksiu tik i polesteroli.
Gal kazkurie klausimai atrodis vaikiski, bet as tik pradinei domejimo stadijoj smile.gif
Aciu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 01 14, 10:13)
Laba diena, prad4jau dometis namo statyba is polisterio blokeliu ir perskaicius visa tema iskylo keleta klausimu i kurios neradau atsakymu, gal tiek kurie state toki nama arba prekiauja tais blokeliais gales atsakyti: 4u.gif
Neprekiauju ir nesu profas, bet daug besidomintis smile.gif tai pabandysiu atsakyti tiek kiek žinau:)1. Del polisterolio poveikio zmogaus sveikataI?idomu ar buvo tyriamas ar isskyria kokias nors nuodingas medziagas ar pan. Suprantu kad jei ES ledzia tai viskas bus normoj, bet siferi irgi anksciau leisdavo su bitumu. Gal ir kvailokas klausiams bet cia pirma abejone kuri mane aplanke svarstant toki statymo buda. verysad.gif

Poveiksi aiškus ir tyrimai parodė, jog visokios lakios medžiagos  esančios EPS praktiškai jokio poveikio nedaro, jų kiekis yra nykstamai mažas. Vienintelė "problema", kad sienos yra tikrai sandarios ir reikia pagalvoti apie kokybišką vėdinimą, o iš tiesų jokio skirtumo arnamas iš blokelių apšiltintas EPS, ar liejamas monolitas į EPS blokelį. Beje akmens vata irgi nėra labai sveika, bet irgi proto ribose.
2. Kaip del visu inzineriniu tinklu paslepimo. Nelabai as suprantu i kur yra ileidziami  visi laidai vamzdziai ir pan. Kiek suprantu pjauti blokelio ir daryti loveliu betone negalima. g.gif
Laidus galima įleisti į patį EPS apsauginaime vamzdelyje, o kodėl negalima daryti lovelių betone? Be to galima iš karto prieš liejant betoną susidėti reikalingus vamzdžius (bent jau Velox'e), o be to vidinės sienos paprastai daromos iš paprastų blokelių 9keramzitas, silikatas, akytbetonis, keramika)
Jau kokia pageidaujate, nes monolito gniuždis yra didelis, todėl mano žiniomis jokių apribojimų nėra- asmeniškai aš darysiu medinę, nes vieno aukšto namas.

4. Kokia sildymo istema tokaim namui patariama. Galvoju apie granulini katila su grindiniu sildymu. Ar tai yra leidziama tokaim name? drinks_cheers.gif
Tinkama bet kokia, nes grindiniame temperatūros ir šiaip iki 36C, jeigu statyum PN, tai šildymas iš viso galimas Oras-vanduo, bent jau teoriškai. Apie granulinį aš irgi galvojau, bet statysiu geoterminį ŠS Gruntas-vanduo

5. Kuom yra apsiltinamas stogas, ar tik galima polisteroliu ar imanoma nauduoti ir visas kitas apsiltinimo priemones. schmoll.gif

Stogą galima siltinti bet kokia medžiaga, pradedant polistirolu, PIR, vata, baigiant purškiamom termoputomis.

6. Kaip su garso izoliacia? lauko ir vidine. Ar papildomai kazkokiu pleveliu reikia ar ne?

Plėvelė garso neizoliuoja, sienose jų nereikia, o stogo konstrukcija standartinė daroma.

7. Jei vidaus apdaila yra tinkas. Kokiu budu atliekami visi tvirtinimai ant sienu? kazkaip neisisvaizduoju kad spintele ar televizorius laikytusi ant varztu jie as juos isiksiu tik i polesteroli.
Yra du būdai- dvigubas gipsas ir gipsinis spintelių tvirtinimas, o jeigu viduje tinkas, ankeruojame į betoną varžtus. Kitas dalykas kaip minėjau vidinės sienos iš kitokių blkelių 

Gal kazkurie klausimai atrodis vaikiski, bet as tik pradinei domejimo stadijoj smile.gif
Aciu  rolleyes.gif
Nėr už ką, kad tik padėtų, visi skaitome ir mokomės, kad tik iš svetimų klaidų

Atsakyti
Aciu labai 4u.gif

Tai kaip suprantu, jei viduje yra tinkuota tai nera problemos pragrezti tinka su polisteroliu iki pat betono jie nori ka nors pakabinti?

Ir dar klausimas del pamatu? ar jos daromos is tu paciu polisterolio blokeliu? ar reikia atskirai lieti is betono?
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 01 14, 11:31)
Aciu labai  4u.gif

Tai kaip  suprantu, jei viduje yra tinkuota tai nera problemos pragrezti tinka su polisteroliu iki pat betono jie nori ka nors pakabinti?

Ir dar klausimas del pamatu? ar jos daromos is tu paciu polisterolio blokeliu? ar reikia atskirai lieti is betono?

Na šiaip reikia tik atitinkamo ilgio ankerius pasirinkti, nes EPS200 pakankamai kieta medžiaga, kiek teko laikyti rankose smile.gif

Pamatas gali būti belekoks, šiaip pamatas liejamas atskirai, nes tarp pamato ir sienos turi būti hidroizoliacija (mastika arba ale ruberoidas), kapiliarinei drėgmei iš grunto išvengti sienose. Bet polistirolo blokelių yra specialių plokštuminiams pamatams:
http://www.fasado-ap...matu-montavimas
Atsakyti
O tai vidines pertvaras neimanoma padaryti is tu paciu blokeliu kad patariat nauduoti kitokius?
kiek supratau is perskaityto tai lyg ir galima tik is plonesniu negu tie kurie isoriniem sienom naudojami.
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 01 14, 11:54)
O tai vidines pertvaras neimanoma padaryti is tu paciu blokeliu kad patariat nauduoti kitokius?
kiek supratau is perskaityto tai lyg ir galima tik is plonesniu negu tie kurie isoriniem sienom naudojami.

Taip, galima, tik koks tikslas apšiltintas vidines sienas viduje tūrėti? Va tiodėl ir pasiūliau "pigesnį" variantą smile.gif
Apskritai vidinės nelaikančios sienos gali būti ir GK konstruktyvas.
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 01 14, 13:31)
Taip, galima, tik koks tikslas apšiltintas vidines sienas viduje tūrėti? Va tiodėl ir pasiūliau "pigesnį" variantą smile.gif
Apskritai vidinės nelaikančios sienos gali būti ir GK konstruktyvas.

Supratau:)
tiksakau gal tokiso sienos geriau garsa izoliuoja akd ir tarp kambariu.

Bet turiu dar toki klausima. Ar reikia sienom, pamatams padarytime is polisterolio bloku papildomos izoliacijos nuo: vejo, garso, dregmes???
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 01 14, 10:13)

1. Del polisterolio poveikio zmogaus sveikataI?idomu ar buvo tyriamas ar isskyria kokias nors nuodingas medziagas ar pan. Suprantu kad jei ES ledzia tai viskas bus normoj, bet siferi irgi anksciau leisdavo su bitumu. Gal ir kvailokas klausiams bet cia pirma abejone kuri mane aplanke svarstant toki statymo buda. verysad.gif

2. Kaip del visu inzineriniu tinklu paslepimo. Nelabai as suprantu i kur yra ileidziami  visi laidai vamzdziai ir pan. Kiek suprantu pjauti blokelio ir daryti loveliu betone negalima. g.gif

Aciu  rolleyes.gif

Klausinėkite drąsiai smile.gif
1.Dabar kaip tik PN temoj diskusija apie EPS "nuodingumą" užėjus, gal rasim atsakymus. Man paprastai paaiškino: perki žalią mėsą, sausainius, kulinariją,etc ant eps padėkliukų, geri iš eps vienkartinių, jei higienistai maistui leidžia naudoti - kodėl nepanaudojus to sienom? smile.gif
2. didelius, pvz 100-120mm vamzdžius sudedi prieš betonuojant ir užpili - lieka betone. Mažus iki 50mm - prapjauni sienos vidinėj pusėj eps sluoksnyje (ne betone) griovelį, jį užtaisai GKP/tinku. Jokių problemų.
3. Kokias tik nori - nuo medinių iki geržbetoninių. Pasidomėk eps perdangos liktiniais klojiniais, link'as čia
4. Taip, jokių problemų dėl bet kokio kuro - medžiaga iš ko sienos ir šildymo sistema - nesusiję. Jei pasistatysi šiltą namą - GKK gal ir nereikėti, užteks ŠS,elektros.
5.Taip, stogui yra rekomenduojamos kietosios šiltinimo medžiagos, tokios kaip eps ir PIR/PU
6. Plėvelės kaži ar garsą izoliuoja...jos sandarumui ir kondensatui. Garsą gerai izoliuoja porėtos medžiagos, eps viena tokių. Bus liuks garso izoliacija
7. Žiūrint, ką tvirtinate - spinteles gręžiate iki betono, kuris už 5cm+tinko sluoksnis - juk ne 50cm smile.gif
Atsakyti