Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 22:27)
nes namas turi buti tvirtas

Kiekviena medžiaga turi savo liktinį aukštingumą, kurį apsprendžia stipris gniuždant, MPa. Todėl mūriniai pastatai baigiasi apie 12-14aukštu, mediniai gal trečiu,monolitiniai gal 30-50aukštu ir paskui tik plieno karkasas (dangoraižiai)...Jūs statote sau vienbutį...Jums visos technologijos tinkamos. Jei jau blokai - rinkitės pačius pačius pigiausius ir maksimaliai siaurus, jų paskirtis tik laikančioji konstrukcija (čia yra siaurumo riba - plotis tiesiogiai proporcingas laikančiai galiai), ant jų turi "tilpti" max pločio šiltinimas, kuris iš duos pastatui reikiamas šilumines charakteristikas.
Tas pats galioja ir polistirolui/polistirenui (EPS): viską laiko monolitas viduje, o klojinys tik apšiltina pastatą. Kuo apšiltinimo storiau ir jo laidumas mažas - tuo šiltesnis pastatas. Šioje vietoje EPS lenkia Velox - velox plokštė neprilygsta EPS. Iš kurį blokų bestatytumėt namą - jūsų ir jūsų vaikų amžiui tikrai užteks smile.gif
Todėl rinkitės šilčiausius klojinius. Sienų apdaila plokštėmis su klinkeriu - idėja gera, bet jei pvz rinksitės termomur 450 sistemą išorės sienoms jūs ir taip gausite R 9,2. Todėl tolimesnis šiltinimas nelabai turi prasmės...Jei labai mėgstate klinkerį galite juo apklijuoti ir be plokščių. Aš savo namą tinkuosiu struktūra ir nudažysiu...Po 5-10m atsibos - perdažysiu... smile.gif
Šalčio tiltelių nebuvimas - dar vienas "spyris" į Velox ir pliusas į EPS kraitelę.
Atsakyti
[quote=Vilienė,2011 01 12, 22:50]
del to as pritariu,kad EPS siltesne medziaga uz velox.bet tvirtumo atzvilgiu,tai nelabai.na pvz nori pritvirtinti gipsa,turi viena galimybe su EPS-klijavima.i veloxa gali sukti,gali ir karkasa daryti.na jei komunikcijas nori paslepti.turiu galvoje vandenteki.100 vamzdzio nepaslepsi gi EPS.reikia ieskoi tada variantu.vat ir noriu paklausti,kaip tokios problemos issprendziamos?
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 23:02)
del to as pritariu,kad EPS siltesne medziaga uz velox.bet tvirtumo atzvilgiu,tai nelabai.na pvz nori pritvirtinti gipsa,turi viena galimybe su EPS-klijavima.i veloxa gali sukti,gali ir karkasa daryti.na jei komunikcijas nori paslepti.turiu galvoje vandenteki.100 vamzdzio nepaslepsi gi EPS.reikia ieskoi tada variantu.vat ir noriu paklausti,kaip tokios problemos issprendziamos?

Kokio storumo siena turi buti kad paslepti simtini vamzdi.. Kas taip daro. Mano manymu didziausias tukumas tai veloxo kaina .. Jei uz dezute reikia sumoketi koki 80 k tai gal geriau uz 40 is pulistirolo.. (cia labai abstrakciai)
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 23:02)

Dėl spintelių jau rašiau - perkat 100mm varžtus. Kam jums dar karkasas???
Biesas666 rašė apie Velox 80k už namą - man du namai, 85m2 + 1xgaražas ir 160m2 + 2xgaražas kainavo 80.000PLN, čia viskas iš EPS name nėra nė vienos plytos/bloko. Todėl vidutiniam namui 40k Lt už EPS yra realus skaičius. O jei iš tikrųjų Velox toks brangus - visiška nesąmonė jį naudoti.
100mm vamzdis puikiai telpa į termomur - visi kanalizacijos stovai sudėti į pertvaras. smile.gif Vandentiekis irgi, bet vandentiekį galit ir arčiau "laidot" - gatavoj sienoj, vidiniam eps sluoknyje darote griovelius laidams, vamzdžiams, suklojate ir uždengiat GKP/tinku. Pabandykite mūre griovelį ir eps griovelį išpjaut smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Drįsiu įkišti savo trigrašį. Man paskaičiavo Velox komplektą 160 m2 vieno aukšto namui su 20cm neoporu, medžiagų komplektas (laukinė siena) apie 29000 LtL, darbai 6000 Lt(surinkimas ir betonavimas), betonas dar apie 6000 Lt, taigi viso sienų yra 179m2, kaina 41000 LtL, čia be jokių derybu. Kvadrato sienos kaina gaunasi apie 230 LtL darbai ir medžiagos- čia tik išorinės sienos, kurių varža 7.14.
Dėl šalčio tiltų- šaltis užgesinamas plistirolo/neoporo sluoksnyje, dar galima iš viršaus papildomai užklijuoti 5 cm Neoporo ir gausim varža apie 8 ir praktiškai jokių šalčio tiltų.
Kolkas mane vis dar intriguoja šitas statymo būdas dėl vienos priežasties- lauko apdaila grynai medis, o polistirolo klojinių šitas sprendimas gan brangus ir taip pat su šalčio tiltu polistirolo sluoksnyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 01 13, 13:01)
Sveiki,
Drįsiu įkišti savo trigrašį. Man paskaičiavo Velox komplektą 160 m2 vieno aukšto namui su 20cm neoporu, medžiagų komplektas (laukinė siena) apie 29000 LtL, darbai 6000 Lt(surinkimas ir betonavimas), betonas dar apie 6000 Lt, taigi viso sienų yra 179m2, kaina 41000 LtL, čia be jokių derybu. Kvadrato sienos kaina gaunasi apie 230 LtL darbai ir medžiagos- čia tik išorinės sienos, kurių varža 7.14.
Dėl šalčio tiltų- šaltis užgesinamas plistirolo/neoporo sluoksnyje, dar galima iš viršaus papildomai užklijuoti 5 cm Neoporo ir gausim varža apie 8 ir praktiškai jokių šalčio tiltų.
Kolkas mane vis dar intriguoja šitas statymo būdas dėl vienos priežasties- lauko apdaila grynai medis, o polistirolo klojinių šitas sprendimas gan brangus ir taip pat su šalčio tiltu polistirolo sluoksnyje smile.gif

Iš bpicf blokelių 179 m2 su 20 cm neoporu kainuotu 23000 Lt su pristatymu, betono reikėtu 26m3. ~ 5000 Lt, iš termoplokk blokelių 179m2 su 20 cm neoporo kainuotu 21000 Lt, betono reikėtu 17 m3 ~ 3500 Lt. Čia pagal fasado apdailos kainas ( buvau pas juos nuvažiaves )
Atsakyti
QUOTE(fanas @ 2011 01 13, 21:24)
Iš bpicf blokelių 179 m2 su 20 cm neoporu kainuotu 23000 Lt su pristatymu, betono reikėtu 26m3. ~  5000 Lt, iš termoplokk blokelių 179m2 su 20 cm neoporo kainuotu 21000 Lt, betono reikėtu  17 m3 ~ 3500 Lt. Čia pagal fasado apdailos kainas ( buvau pas juos nuvažiaves )

Kokia varza?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 13, 20:33)
Kokia varza?

Na gaunasi beveik tas pats kaip ir VELOX su 20 cm neoporo ( nėra jokių taškinių šalčio tiltų ką turi VELOX sistema )
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 13, 20:33)
Kokia varza?

Žiūriu kad tu esi iš Šiaulių. Ar buvai fasado apdailoi. Tau daug paprasčiau, važiuoti ten nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fanas: 13 sausio 2011 - 20:43
Pastebėjimas toks- Velox kaina su visa armatūra reikalinga liktiniams klojiniams. O polistirolo blokeliu kaina be, todėl kaina būtų labai panaši ir artima, reiktų aišku pasiderėti su tiekėjais (visais aišku) smile.gif
Na kaip rašiau Velox labiau imponuoja paprastumu darant medinę išorinę apdailą, o polistirolo klojiniai visišku šalčio tiltelių nebuvimu smile.gif Va taip ir blaškausi, ne iš polistirolo reiktų dėti inkarus (murvynes apie 40 cm prieš betonavimą) kurie irgi atliktų šalčio tiltų misija.
Kodėl netinkuosiu- nepatinka ir mano supratimu nepraktiška- klinkerio plytelės- brangu ir ne mano skonio smile.gif- bet čia tik mano nuomonė smile.gif
Taigi dar nežinau ką pasirinksiu,nes turiu dar laiko iki balandžio smile.gif

Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 01 13, 21:04)
Pastebėjimas toks- Velox kaina su visa armatūra reikalinga liktiniams klojiniams. O polistirolo blokeliu kaina be, todėl kaina būtų labai panaši ir artima, reiktų aišku pasiderėti su tiekėjais (visais aišku) smile.gif
Na kaip rašiau Velox labiau imponuoja paprastumu darant medinę išorinę apdailą, o polistirolo klojiniai visišku šalčio tiltelių nebuvimu smile.gif Va taip ir blaškausi, ne iš polistirolo reiktų dėti inkarus (murvynes apie 40 cm prieš betonavimą) kurie irgi atliktų šalčio tiltų misija.
Kodėl netinkuosiu- nepatinka ir mano supratimu nepraktiška- klinkerio plytelės- brangu ir ne mano skonio smile.gif- bet čia tik mano nuomonė smile.gif

Termoplokk blokeliai turi specialius profilius, ant kurių galima montuoti medini fasadą...
O armatūros priklausomai nuo projekto reikia 3 -6 kg. į 1 m2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fanas: 13 sausio 2011 - 21:09
Na jo variantas yra geras, tačiau viska sudėjus jaučiu, kad Velox gaunasi pigiau... na bent jau oficialias kainas termoplokk bloku ir bpicf pateiktas "fasado-apdaila" svetainėje smile.gif kitas dalykas vidiniu sienu minkstumas- kažkaip sugyventu su tinku, nes gipso viduje nenoriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 01 13, 22:04)

O medine fasado apdaila tai praktiska.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(virpas @ 2011 01 13, 22:17)
Na jo variantas yra geras, tačiau viska sudėjus jaučiu, kad Velox gaunasi pigiau... na bent jau oficialias kainas termoplokk bloku ir bpicf pateiktas "fasado-apdaila" svetainėje smile.gif kitas dalykas vidiniu sienu minkstumas- kažkaip sugyventu su tinku, nes gipso viduje nenoriu smile.gif

Tai tu nejausk,o susisiek su veloxais ir zinosi kaina..
Atsakyti