Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

QUOTE(biesas66 @ 2011 01 12, 00:47)
Pas mane dar tik planuojami.  bigsmile.gif

kokius planuoji naudoti?velox,durisol,sam ar dar kokius?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 22, 18:30)
Nėr ko atsiprašinėti, forumas visuotinis, ne tik profesionalų smile.gif
Pirmiausiai pastebėjau, kad lyg painiojate "skydinis" ir "karkasinis": skydinį jums pagamintų gamykloje, gautumėte gatavas sienas, kurias sklype sumontuotų per dieną-dvi ir namas stovi. Karkasinis: iš medžio ilginių pagamintų erdvinį rėmą, jį apkaltų iš abiejų pusių, tarpus prikimštų šilumos izoliacija - čia viskas jūsų sklype ir tikrai ne per dieną-dvi, bet irgi pakankamai greitai (priklauso nuo kiek ir kokių žmonių dirbs).
Su monolitiniu irgi pakankamai greitai - betonas stengsta ne dienom, bet valandom. Tik projektinį stiprį pasiekia per 28d bet tai jums nė kiek nemaišys. Saviškį mačiau taip kylant: sudeda dvi arba tris eiles klojinių ir užbetonuoja. 4 darbininkai aukštą padaro per 4-5d su parūkymais ir armatūrinių konstrukcijų gamyba aikštelėje.
Dėl kainų: nesu susipažinęs su karkaso kainomis, bet susidaręs nuomonę, kad kainos gana panašios. Savo išorės 1m2 šiltos sienos vertinu apie 260-270Lt, čia "viskas įskaičiuota". Taip kad rinktis jums. Monolitinis turi tokį privalumą, kad mažiau priklauso nuo darbų kokybės - sandarumas labai nekentės, o skydą ir karkasą turi atlikti kvalifikuoti ir sąžiningi darbininkai, kitaip bus pišš. smile.gif

o is kokiu klojiniu jusu namukas?
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 00:53)
kokius planuoji naudoti?velox,durisol,sam ar dar kokius?

Pagal kaina tai man SAM priimtiniausi.
Atsakyti
QUOTE(vaba @ 2011 01 12, 00:18)

Teko man gyvai bendrauti su termomur, su tais, iš kurių web sit'o paėmėt šitas kainas. Važiavau pasipuošęs ir pasikvėpinęs į gamyklą, į erdvų ofisą pas generalinį...Patekau į kaimo pakraščio namo pusrūsį, vos davažiavau apsnigtu dvivėžiu keliuku. Visa firma - žmogus su vienu kabinetu, savam name, kur turi šiokią tokią ekspoziciją įsirengęs. Klausiu gal galiu jūsų gamybą apžiūrėt tai prasidėjo "pod Warszawoj" "netoli Bialystoko" "šiandien nedirba" ir pan. Vienu žodžiu su Marek tik papilstėm iš tuščio į kiaurą. Jei rimtai domitės - reik pas Grzegorz į Žory važiuoti. Kam reiks - duosiu kontaktus. Sėkmės!
Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 01:14)
o is kokiu klojiniu jusu namukas?

Termomur iš Thermodom'o. Rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 12, 04:25)
Pagal kaina tai man SAM priimtiniausi.

o kodel pvz ne velox?kuom jie blogi?mano manymui,siuo metu jie yra rimciausi klojiniai.sam,durisol,termopur,ar euromac2,is abieju pusiu putu polisterolis.ar nematai poto problemos su spinteles pakabinimu,ar gipso plokstes tvirtinimu?na del apdailos tai galimi daug variantu.nu bet del tvirtinimo tai sunkokas variantas.nebent grezt i betona.kito varianto nera.ka manai pats?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 12, 09:42)
Teko man gyvai bendrauti su termomur, su tais, iš kurių web sit'o paėmėt šitas kainas. Važiavau pasipuošęs ir pasikvėpinęs į gamyklą, į erdvų ofisą pas generalinį...Patekau į kaimo pakraščio namo pusrūsį, vos davažiavau apsnigtu dvivėžiu keliuku. Visa firma - žmogus su vienu kabinetu, savam name, kur turi šiokią tokią ekspoziciją įsirengęs. Klausiu gal galiu jūsų gamybą apžiūrėt tai prasidėjo "pod Warszawoj" "netoli Bialystoko" "šiandien nedirba" ir pan. Vienu žodžiu su Marek tik papilstėm iš tuščio į kiaurą. Jei rimtai domitės - reik pas Grzegorz į Žory važiuoti. Kam reiks - duosiu kontaktus. Sėkmės!
Papildyta:
Termomur iš Thermodom'o. Rekomenduoju.

kuom jie pranasesni uz kitus?man asmeniskai velox geriausiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vaba @ 2011 01 11, 23:18)

Na dabar thermomur sulyginau su lietuviškais ir su estiškais. Gaunasi kur kas brangesni nei bpicf ir termoplokk ( skambinau i fasado apdailą dėl kainų). Thermomur kainos yra be pristatymo, o bpicf ir termoplokk su visu pristatymu į vietą . Iš lenkijos reikės patiems parsigabenti, kas kainuos papildomai apie 700 -900 eur ( jei tilps į vieną furą ). Taip kad aš vistik rinksiuos lietuviškus arba estiškus. Jei pritruksiu kelių blokelių nereikės galvos sukti kaip juos vėl parsivežti.
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 21:01)

Velox matau kasdien, bet 100m atstumu, todėl realiai komentuoti negaliu. Kiek teko forume matyti - jie turi skersinius metalinius ryšius - tai patys tikriausi šalčio tilteliai.
Spintelės: problema juokinga, net nevertėtų pirštų vargint - ar dėsite 30mm varžtus į Velox ar 100mm į EPS klojinius - kaina lbai pasikeis? GKP puikiai klijuojamos ant eps, nepatinka GKP? rinkitės gipsinį tinką ar tradicinį kalkinį.
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 20:01)
o kodel pvz ne velox?kuom jie blogi?mano manymui,siuo metu jie yra rimciausi klojiniai.sam,durisol,termopur,ar euromac2,is abieju pusiu putu polisterolis.ar nematai poto problemos su spinteles pakabinimu,ar gipso plokstes tvirtinimu?na del apdailos tai galimi daug variantu.nu bet del tvirtinimo tai sunkokas variantas.nebent grezt i betona.kito varianto nera.ka manai pats?
Papildyta:

Na man asmeniškai VELOX sistema visai nepatinka. Labai kvailas jungimas, kuris duoda labai didelius šalčio tiltus ( stebėjau kaip kretingoje statė ), nuomonė liko labai bloga.
Atsakyti
QUOTE(fanas @ 2011 01 12, 21:29)
Na dabar thermomur sulyginau su lietuviškais ir su estiškais. Gaunasi kur kas brangesni nei bpicf ir termoplokk ( skambinau i fasado apdailą dėl kainų). Thermomur kainos yra be pristatymo, o bpicf ir termoplokk su visu pristatymu į vietą . Iš lenkijos reikės patiems parsigabenti, kas kainuos papildomai apie 700 -900 eur ( jei tilps į vieną furą ). Taip kad aš vistik rinksiuos lietuviškus arba estiškus. Jei pritruksiu kelių blokelių nereikės galvos sukti kaip juos vėl parsivežti.

Nepamirškite rinkdamasis įvertinti varžų/laidumo, pločio, ne tik kainą.
PN temoj suskaičiuotas transportas - 1m2 apie 10Lt. Į vieną furą netilps - nebent nedidelį namą statysite. Thermomur jums pasiūlytų ir Sukiennik perdangos klojinius.Jei namas vidutinis tai drąsiai tilptų į dvi furas. Furų reik ieškoti specialių EPS'ui - 120m3 7,5-12t sunkvežimis + priekaba, jei samdysite standartinę megą - be 1000eur nevažiuos. O EPS'inę gausite už 600eur į Kauną, bet vežėjas turi būti lenkas, tautiečiai kaina tikrai nuskriaus.
Jėga kooperacijoje - ieškokite čia su kuo susidėti: ir didesnis bendras kiekis (nuolaida) ir į tris furas dviem namams viskas tilptų.
Bet kokiu atveju - sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 12, 21:36)
Velox matau kasdien, bet 100m atstumu, todėl realiai komentuoti negaliu. Kiek teko forume matyti - jie turi skersinius metalinius ryšius - tai patys tikriausi šalčio tilteliai.
Spintelės: problema juokinga, net nevertėtų pirštų vargint  - ar dėsite 30mm varžtus į Velox ar 100mm į EPS klojinius - kaina lbai pasikeis? GKP puikiai klijuojamos ant eps, nepatinka GKP? rinkitės gipsinį tinką ar tradicinį kalkinį.

na sutinku,kad tie metaliniai rysiai yra salcio tiltas.bet vat teko skaityti,kad musu statybininkai jau ismaste,kaip ta tilta apeiti.asl aukiu ziniu,kai suzinosiu,pranesiu.na su vidasu apdaila problemu nera,na bet del lauko kai buvo pasiulyta dar papildomai klijuote termoplokste su klinkerinem plytelem,nu man tai sviestas sviestuotas.manau jokios logikos.
Papildyta:
QUOTE(fanas @ 2011 01 12, 21:39)
Na man asmeniškai VELOX sistema visai nepatinka. Labai kvailas jungimas, kuris duoda labai didelius šalčio tiltus ( stebėjau kaip kretingoje statė ), nuomonė liko labai bloga.

sakyk,tamsta,kodel nepatiko?vien del tu metaliniu rysiu?siaip ta drozliu cemento plokste geresne medziaga namo sienai negu polisterolis.po uzpylimo galima nupjauti is vidaus tuos sujungimus.gal as klystu?
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 12, 21:01)
Papildyta:

nepatinka man velox kiek domejaus (mazai) kaina ir pats statymo budas,man priimtiniau pulistiroliniai klojiniai. Nebutinai sam, bet kazkas is pulistirolo. Del spinteliu pakabinimo as maziausiai parinuos,o apdaila man priimtiniausia gipsas kuris puikiai prisiklijuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 12, 22:05)
nepatinka man velox kiek domejaus (mazai) kaina ir pats statymo budas,man priimtiniau pulistiroliniai klojiniai. Nebutinai sam, bet kazkas is pulistirolo. Del spinteliu pakabinimo as maziausiai parinuos,o apdaila man priimtiniausia gipsas kuris puikiai prisiklijuoja smile.gif

na tikriausiai kiekvienas renkasi ivertindamas visus + ir -.manau is polistorolio greiciau statosi,nei is velox.nu bet nezymiai.kaip lego susideda ir tiek.plius paarmuot reikia daugiau.vienintelis minusas siu sitemu,gan auksta kaina Lietuvoje.bet as uz monolita.statysiuos greiciausiai is klojiniu,nes namas turi buti tvirtas.jei ne,tai arko blokai,nes tvirciausi is bloku.
Atsakyti