Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 15:03)
Net neabejoju, kad už litą/plyta gausite pats į čebatus įsispirti smile.gif  Gal danai už 46omsus dirbs, bet lietuviai net pertvarų už litą nemūrys smile.gif
15cm platesnio ir dar storesnio ir gilesnio, nes jį dar pakankamai daugiau apkrausite.
Perdažynėti yra vienas malonumas - 10-12metų praėjo ir šast, namas vėl naujas. Jūs samdysite smėliasrovę klinkeriui valyti - samanėlėms ir kitiems atmosferiniams brudams. Irgi atsinaujinsite, bet spalva liks ta pati. O gal užeis žydrų ar violetinių namų mada - tinkas lengviau atnaujinamas.

Na nežinau kas Jums pašnabždėjo tokias mūrijimo kainas, matomai Pinkevičius prieš pirkdamas dvarą, nes skubiai reikėjo grynųjų. Paprastą plytą dabar mūrija net už 0.6ltl plyta, klinkeris 1-1.2ltl.

Dėl pamato nežinau, negaliu ginčytis nes nieko neišmanau.

Taip, plyta irgi sensta, kaimynas mačiau tepa sienas kažkuo, nes namas stovi jau nuo 1950 tad laikas atsinaujinti. Bijau kad aš nesulauksiu atsinaujinimo džiaugsmų...Kai tuo tarpu tinkuoti jau po kelių metų vietomis pradeda luptis...
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 16:09)
Na nežinau kas Jums pašnabždėjo tokias mūrijimo kainas, matomai Pinkevičius prieš pirkdamas dvarą, nes skubiai reikėjo grynųjų. Paprastą plytą dabar mūrija net už 0.6ltl plyta, klinkeris 1-1.2ltl.

Dėl pamato nežinau, negaliu ginčytis nes nieko neišmanau.

Taip, plyta irgi sensta, kaimynas mačiau tepa sienas kažkuo, nes namas stovi jau nuo 1950 tad laikas atsinaujinti. Bijau kad aš nesulauksiu atsinaujinimo džiaugsmų...Kai tuo tarpu tinkuoti jau po kelių metų vietomis pradeda luptis...

Man siektiek keistas jusu noras lygiuotis i kaimynus. Nebent pinigu turite ivalias. Galima paprastom apdailinem plytom muryti po 1,2 lito..varrijantu yra. Butinai reikia klinkerio? na gerai,dedat klinkeri,bet tada jau nebesuprantu prie ko cia liktiniai klojiniai? Koki cia gogolmogeli norite pasistatyti? Koki cia dvirati norite israsti? papasakokite kodel jum prireike butent liktiniu jei isore murisite klinkeriu`? g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 23, 16:10)
Man siektiek keistas jusu noras lygiuotis i kaimynus. Nebent pinigu turite ivalias. Galima paprastom apdailinem plytom muryti po 1,2 lito..varrijantu yra. Butinai reikia klinkerio?  na gerai,dedat klinkeri,bet tada jau nebesuprantu prie ko cia liktiniai klojiniai? Koki cia gogolmogeli norite pasistatyti? Koki cia dvirati norite israsti? papasakokite kodel jum prireike butent liktiniu jei isore murisite  klinkeriu`? g.gif

Man būtų nesuprantamas Jūsų noras būti kitokiu. Jei visi aplinkui gyvena mūriniuose namuose, o Jūs pasistatote ir nusitinkuojate 1.Tai galbūt išskirtinumas 2. Tai darko kvartalo veidą 3. Tikriausiai tai tiesiog baisu matant bendrą vaizdą kai plytinių namų tarpe išdygsta kažkoks spuogas 5. Architektūra kaip ir žmonės, yra tradicijos, papročiai stiliai, galima, bet nerekomenduotina laužyti nusistovėjusias normas tik tam, kad kažkam iš tautiečių tai nepatinka. Juk Jums nepatiktų jei Jūsų dukrą į žmonas pagrobtų atvykęs kaukazietis, tas pats ir su architektūra, laikykimės vietinių tradicijų.

Kodėl gogelmogel? Kuo blogi liktiniai klojiniai? Ar kuo toks blogas klinkeris, kad neįtinka liktiniams? Ar klinkeriu galima apmūrinti tik karkasinius...?
Paprastos apdailinės gan greitai pradės trupėti, ypač prie tokių permainingų žiemų...
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 20:50)
Man būtų nesuprantamas Jūsų noras būti kitokiu. Jei visi aplinkui gyvena mūriniuose namuose, o Jūs pasistatote ir nusitinkuojate 1.Tai galbūt išskirtinumas 2. Tai darko kvartalo veidą 3. Tikriausiai tai tiesiog baisu matant bendrą vaizdą kai plytinių namų tarpe išdygsta kažkoks spuogas 5. Architektūra kaip ir žmonės, yra tradicijos, papročiai stiliai, galima, bet nerekomenduotina laužyti nusistovėjusias normas tik tam, kad kažkam iš tautiečių tai nepatinka.  Juk Jums nepatiktų jei Jūsų dukrą į žmonas pagrobtų atvykęs kaukazietis, tas pats ir su architektūra, laikykimės vietinių tradicijų.

Kodėl gogelmogel?  Kuo blogi liktiniai klojiniai? Ar kuo toks blogas klinkeris, kad neįtinka liktiniams? Ar klinkeriu galima apmūrinti tik karkasinius...?
Paprastos apdailinės gan greitai pradės trupėti, ypač prie tokių permainingų žiemų...

Na,visu pirma kaip matosi jus turite jau susidares nuomone tik seip,klausinejate,gal ka prasovete..
Kas del tinkuoto namo tarp klinkeriniu.. Na,as pvz ziuriu i savo pinigine ir tai kas man patinka,poto tik i kaimynus. Pas jus poziuris kitoks,nenusileisti kaimynam bent jau isoriskai. As suprantu jei neduotu leidimo namo statybai su tinko apdaila,bet dabar tik noras buti kaip kitiem.. Cia jau grynai lietuviska. Butnt kad jus pirmoje eileje norite buti kaip visi ir tik antroje vietoje visa kita..
Kas liecia liktinius ir klinkeri.. Juk jus pats galite paskaiciuoti kiek kainuoja liktiniai plius klinkeris ir kiek kainuoja kad ir afko plius siltalas plius klinkeris. Norite svaistyti pinigus vejeis-prasom,jusu pinigai. Vien jau ant klinkerio isleistite,ka as dar pateisinciau,bet jus dar ir po klinkeriu sukisite nemenka suma pinigeliu. Tiksliau didesne sumqa pinigeliu..

P.S. Jusu teise rinktis.
Atsakyti
Na va, dabar pasirodys jog liktiniai tik pinigų švaistymas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 24 gruodžio 2010 - 00:19
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 20:50)
5. Architektūra kaip ir žmonės, yra tradicijos, papročiai stiliai, galima, bet nerekomenduotina laužyti nusistovėjusias normas tik tam, kad kažkam iš tautiečių tai nepatinka.  Juk Jums nepatiktų jei Jūsų dukrą į žmonas pagrobtų atvykęs kaukazietis, tas pats ir su architektūra, laikykimės vietinių tradicijų.

O jūs medžius iškirtot ir dar karavaną tež kaimynui, a ja jai jus tikras barbaras-rabarbaras, jokio supratimo apie architektūrą: karavaną ant plynės tarp mūrinukų! smile.gif I dar kaimynui neįpylėt - nenuostabu, kad stukina jus smile.gif nepaleis dūmais architektūros teršalo? thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 24, 01:16)
Na va, dabar pasirodys jog liktiniai tik pinigų švaistymas biggrin.gif

Kalkuliatorius kaip atrodo zinai kad taip sneki?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 24, 09:43)
Kalkuliatorius kaip atrodo zinai kad taip sneki?

Na biesai matau, kad tu vėl lenki nuo liktinių klojinių, nors diskutuoji šioje temoje. Kad tu užsiimi karkasiniais namais, jau išsidavei truputi anksčiau toje pačioje temoje. Suprantu, kad tau liktiniai klojiniai yra kaip kažkas kažkurioje vietoje. O jei kalbant apie klinkerį, tai geriau termoizoliacinės plokštės su klinkerio plytelėmis. Nereikia pamato (sutaupai pinigėlių), gauni papildomą šiluminę varžą, ir nebereikia plytų mūryti, ar plytelių klijuoti. O piniginiu atžvilgiu, jei skaičiuosite visus kaštus, termoizoliacinės plokštės pigiau, nei mūryti ar klijuoti klinkerį... Aš daug domėjausi Raketerm plokštėmis....
Atsakyti
QUOTE(fanas @ 2010 12 24, 15:12)
Na biesai matau, kad tu vėl lenki nuo liktinių klojinių, nors diskutuoji šioje temoje. Kad tu užsiimi karkasiniais namais, jau išsidavei truputi anksčiau toje pačioje temoje. Suprantu, kad tau liktiniai klojiniai yra kaip kažkas kažkurioje vietoje. O jei kalbant apie klinkerį, tai geriau termoizoliacinės plokštės su klinkerio plytelėmis. Nereikia pamato (sutaupai pinigėlių), gauni papildomą šiluminę varžą, ir nebereikia plytų mūryti, ar plytelių klijuoti. O piniginiu atžvilgiu, jei skaičiuosite visus kaštus, termoizoliacinės plokštės pigiau, nei mūryti ar klijuoti klinkerį... Aš daug domėjausi Raketerm plokštėmis....

Jei įdėmiau paskaitysite bieso postus, suprasite, kad jis tiek karkasų prisistatęs, kad sau ruošiasi liktinį statytis.
Čia tokia truputi nesveika diskusija apie liktinių apmūrinimą klinkeriu kilo, todėl biesas kalkuliatoriaus vaizdą primint bando smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 24, 15:31)
Jei įdėmiau paskaitysite bieso postus, suprasite, kad jis tiek karkasų prisistatęs, kad sau ruošiasi liktinį statytis.
Čia tokia truputi nesveika diskusija apie liktinių apmūrinimą klinkeriu kilo, todėl biesas kalkuliatoriaus vaizdą primint bando smile.gif

Teisingai pastebeta. thumbup.gif Mano namas bus is liktiniu,nors ir gausis brangiau kazkiek,bet vardan namo sandarumo renkuosi juos.

O apie klinkerio termoizoliacines plokstes paskaita reiktu gllop'ui skaityti ne man lotuliukas.gif (cia ne tau skitras postas,viliene)

eip tokio cirko kaip liktiniu apmurijimas klinkeriu dar nesu mates.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 24, 15:36)
Teisingai pastebeta. thumbup.gif Mano namas bus is liktiniu,nors ir gausis brangiau kazkiek,bet vardan namo sandarumo renkuosi juos.

O apie klinkerio termoizoliacines plokstes paskaita reiktu gllop'ui skaityti ne man  lotuliukas.gif    (cia ne tau skitras postas,viliene)

eip tokio cirko kaip liktiniu apmurijimas klinkeriu dar nesu mates.. bigsmile.gif

Klinkerinėmis plytomis kaip kas apmūrija liktinių klojinių namus. Vienas iš pavizdžių yra namas Kairiuose ( šalia Šiaulių) Kiekvienas renkasi pagal savo norus ir galimybes. Nuotraukas galite pažiūrėti http://www.fasado-ap...iu-galerija/0/3
Atsakyti
QUOTE(bpicf @ 2010 12 24, 16:37)
Klinkerinėmis plytomis kaip kas apmūrija liktinių klojinių namus. Vienas iš pavizdžių yra namas Kairiuose ( šalia Šiaulių) Kiekvienas renkasi pagal savo norus ir galimybes. Nuotraukas galite pažiūrėti  http://www.fasado-ap...iu-galerija/0/3

Niekas ir neteigia kad negalima. galima ir kokiom titano plokstem visa fasada apdirbti,bet kiek tai kirs per pinigine ir kur logika miksuoti sia sistema su klinkeriu? mano giliu isitikinimu jei jau klinkerine apdaila tai geriau tiesiog pasirinkti trisluoksne technologija ir viskas. Bent jau sienas is vidaus kietas turesio ir pinigeliu kazkiek sutaupysi kuriuos galesi panaudoti naudingiau. bet jei yra noras pasitaskyti-visada prasom,jusu valia 4u.gif

na,reiktu jau apie sventini stala pagalvoti ir baigti tas rastliavas...

Su sventem,statybininkai http://www.youtube.c...h?v=hp7GcsEHrJQ
Atsakyti