Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iš polistireno blokelių ir liejamo monolito

QUOTE(Vilienė @ 2010 12 22, 20:56)
Nesupraskite, kad kabinėjuos prie žodžių, bet transportą samdžiau. Du namus atvežė per tris reisus.
Gamintojai nenori lįsti į transportą, tipo mūsų biznis klojiniai o jūs pats transportą spęskitės. Dėjau skelbimus transporto biržoj (geriausia trans.eu) ir radau - vieną pakrovimą pats o du LT ekspeditoriai suorganizavo - pasamdė lenkų vežėjus. PL Žory - LT Kaunas reisas 700eur. Jei neskubant ir pačiam ieškoti lenkų - už 600 tikrai vežtų.
Gal jau pasikeitė gamintojų nuostatos dėl transporto, gal padėtų - galite jiems parašyti ir pasiklausti, galiu ir aš - kaip ir likome draugais, ten pats buvau gal 5kartus. Siųskit jiems projektą ir nemokamai gausite reikiamų klojinių specifikaciją.

Ačiū už patarimus! 4u.gif Matyt taip ir darysime drinks_cheers.gif
Atsakyti
Klausimas: -o kaip su plytų apdaila liktinio klojinio blokeliui? Liejam greta kitą pamatą ir mūrijam? Mačiau kad stato kažkokias vielas ir ant jų mūrija plytas, - tai ryšiai kažkokie, ar ten tik vatai kabinti? Kaip šiuo atveju išspręsti kad nebūtų šalčtilčių o plytos tvirtai stovėtų...?
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 00:54)
Klausimas: -o kaip su plytų apdaila liktinio klojinio blokeliui?  Liejam greta kitą pamatą ir mūrijam?  Mačiau kad stato kažkokias vielas ir ant jų mūrija plytas, - tai ryšiai kažkokie, ar ten tik vatai kabinti? Kaip šiuo atveju išspręsti kad nebūtų šalčtilčių o plytos tvirtai stovėtų...?

Asaisku tavo pinigu neskaiciuoju,bet liktinius apmuriti plytomis.. Pinigu taskymas.. Jei norite trisluoksnes sienos,yra pigesniu budu..
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 00:54)
Klausimas: -o kaip su plytų apdaila liktinio klojinio blokeliui?  Liejam greta kitą pamatą ir mūrijam?  Mačiau kad stato kažkokias vielas ir ant jų mūrija plytas, - tai ryšiai kažkokie, ar ten tik vatai kabinti? Kaip šiuo atveju išspręsti kad nebūtų šalčtilčių o plytos tvirtai stovėtų...?

Siaubas - ne idėja smile.gif Jei taip mylite mūrą - klojinius denkite Termosnaigės panelėm, ir šilta ir mūrą primena.
Be abejo, tik platesnis pamatas. Plytų niekaip nepriklijuosite prie EPS. Mano nuomone klinkeris yra puikus piniginės drenažas smile.gif Nusausina liuksusiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 08:39)
Siaubas - ne idėja smile.gif  Jei taip mylite mūrą - klojinius denkite Termosnaigės panelėm, ir šilta ir mūrą primena.
Be abejo, tik platesnis pamatas. Plytų niekaip nepriklijuosite prie EPS. Mano nuomone klinkeris yra puikus piniginės drenažas smile.gif  Nusausina liuksusiniai smile.gif

Arklio traukiamas vežimas irgi automobilį primena, irgi ratai yra biggrin.gif

Dėl piniginės drenažo: nepavyko rasti kitos padorios apdailos, eternito atstovai nesugeba paaiškinti kaip panaudojama jų produkcija, tad grįžtame prie pirminės idėjos, plytos. Kitų civilizuotų apdailų, ne plytų imitacijų ir ne tinko, kolkas neradome. Namas, bus plytinių namų kvartale, tad tikslas nepadaryti svetimkūnio kuris šviestų iš toli.

Jei turite kokių idėjų apdailai, maloniai pasidalinkite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 13:50)
Arklio traukiamas vežimas irgi automobilį primena, irgi ratai yra biggrin.gif

Dėl piniginės drenažo: nepavyko rasti kitos padorios apdailos, eternito atstovai nesugeba paaiškinti kaip panaudojama jų produkcija, tad grįžtame prie pirminės idėjos, plytos. Kitų civilizuotų apdailų, ne plytų imitacijų ir ne tinko, kolkas neradome. Namas, bus plytinių namų kvartale, tad tikslas nepadaryti svetimkūnio kuris šviestų iš toli.

Jei turite kokių idėjų apdailai, maloniai pasidalinkite smile.gif

Lenkiško varianto taip greit neradau.
Lietuviškas čia
Dievuli saugok jus nuo plytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 14:08)
Lietuviškas čia

Na taip-norint pasitaskyti pinigais,varijantas tinkamas. Kaip ir klinkerio plytos. manau jei jau didele beda del namo stilistikos,geriau rinktis klinkerines pluteles prie kuriu siulomos plyteles isoriniams kampams. bendroje visumoje atrodys kaip is plutu pamuryta nes nebus kampiniu sujungimo siuliu. Tik aisku isoriniu kampu plyteles savo kainos dali pasiims.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 13:08)
Lietuviškas čia

Neatsimenu termosnaigės kainų, bet anksčiau buvo kažkas nuo 100ltl kvm. Statant iš liktinių klojinių papildomo šiltinimo poreikis atkrenta, tad iš tos termosnaiges lieka reikalingos tik plytelės. Plytelių kaina artima plytos kainai, jei pasirenku klinkerį ~2ltl plyta, į kvm sudedu ~100lt+darbas. Plytą dėti paprasčiau nei klijuoti kažkokias plyteles, be to nebelieka rizikos kad kada nors tos plytelės pradės byrėti ir tuo metu galbūt jau nebebus jokių snaigių kuriuos tuo užsiėmė. -Kas tada? smile.gif

Tai mano grubiais skaičiavimais 1kvm klinkerio sienos išeis apie 150ltl. Kai sienos apie ~ 180kvm skirtumas tarp snaigės ir plytos yra ne daugiau 10k litų +turime gerai estetiškai atrodančią tvirtą sieną, nuo kurios laikui bėgant tikrai nepradės byrėti apdaila.

-Ar aš kur nors klystu?
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 14:38)
Neatsimenu termosnaigės kainų, bet anksčiau buvo kažkas nuo 100ltl kvm. Statant iš liktinių klojinių papildomo šiltinimo poreikis atkrenta, tad iš tos termosnaiges lieka reikalingos tik plytelės. Plytelių kaina artima plytos kainai, jei pasirenku klinkerį ~2ltl plyta, į kvm sudedu ~100lt+darbas. Plytą dėti paprasčiau nei klijuoti kažkokias plyteles, be to nebelieka rizikos kad kada nors tos plytelės pradės byrėti ir tuo metu galbūt jau nebebus jokių snaigių kuriuos tuo užsiėmė. -Kas tada? smile.gif

Tai mano grubiais skaičiavimais 1kvm klinkerio sienos išeis apie 150ltl. Kai sienos apie ~ 180kvm skirtumas tarp snaigės ir plytos yra ne daugiau 10k litų +turime gerai estetiškai atrodančią tvirtą sieną, nuo kurios laikui bėgant tikrai nepradės byrėti apdaila.

-Ar aš kur nors klystu?

Del patvarumo tai tikrai neklystate. O kiek plyteles laiko,cia jau nuo meistro saziningumo ir ygudziu priklauso. Kas liecia liktinius klojinius..Perkate plonesnius klojinius ir dadedi termosnaige,bet manau tai brangus budas..
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 14:38)

-Ar aš kur nors klystu?

Prieškrizinė, klinkerio TIK DARBO kaina: tikiuosi sedite? 400LTL/M2. Plius palyginam kliju apklijavimui ir klijų klinkeriui išeigas ir kainas. Dar įžvelgiu pačių plytų kainos netikslumą, nesenai Serfe mačiau kažką bašliuojantį po 2,40Lt už nemodulines (mažutes) plytas tai į 100Lt/m2 neįtelpa. Pamato didėjimas ir apkrovos į pamatą, realios ne EPS, didėjimas?
Pasilieku prie savo nuomonės: "Siaubas", "drenažas" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 14:27)
Prieškrizinė, klinkerio TIK DARBO kaina: tikiuosi sedite? 400LTL/M2. Plius palyginam kliju apklijavimui ir klijų klinkeriui išeigas ir kainas. Dar įžvelgiu pačių plytų kainos netikslumą, nesenai Serfe mačiau kažką bašliuojantį po 2,40Lt už nemodulines (mažutes) plytas tai į 100Lt/m2 neįtelpa. Pamato didėjimas ir apkrovos į pamatą, realios ne EPS, didėjimas?
Pasilieku prie savo nuomonės: "Siaubas", "drenažas" smile.gif

Čia kur tokia kaina? Man Danijoje, danų kompania pigiau sumūrytų ir dar ačiū pasakytų biggrin.gif

Plytos padėjimas, standartinė kaina yra 1litas. Tai jei kvm yra ~45 plytos, turime 45ltl už kvadratą . Plytos, jei pirkti LT parduotuvėse kainuoja brangiau nei toj pačioj Vokietijoj. Išeiga skirtingai nuo plytos ir gamintojo, imkim kad ir brangią belgišką rankinio formavimo plytą, kaina 2,5ltl vnt. Kvadratas 112.5, +darbas = 157,5+skiedinys ir pamatas ~30% plytų kainos. Tai sienai 180kvm. (čia grubiai, nes dar išsimes langai) 20.250 darbas 8100, cementas pamatas ~10k.
Aš ne statybininkas, tai gal pamatui daugiau reikės, bet platesnio nei minimalus 15cm manau tikrai nereikės. Na, dadėkim 10k ekstra, turim mūrinę ilgaamžę apdailą už ~ 50k litų.

Pastatei ir pamiršai, nei tau tinką skylinėjantį ir byrantį gabalais remontuoti, nei plyteles byrančias rankioti, nei perdažinėti....
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2010 12 23, 15:50)
Čia kur tokia kaina? Man Danijoje, danų kompania pigiau sumūrytų ir dar ačiū pasakytų biggrin.gif 

Plytos padėjimas, standartinė kaina yra 1litas. 
Aš ne statybininkas, tai gal pamatui daugiau reikės, bet platesnio nei minimalus 15cm manau tikrai nereikės. Na, dadėkim 10k ekstra, turim mūrinę ilgaamžę apdailą už ~ 50k litų. 

Pastatei ir pamiršai, nei tau tinką skylinėjantį ir byrantį gabalais remontuoti, nei plyteles byrančias rankioti, nei perdažinėti....

Net neabejoju, kad už litą/plyta gausite pats į čebatus įsispirti smile.gif Gal danai už 46omsus dirbs, bet lietuviai net pertvarų už litą nemūrys smile.gif
15cm platesnio ir dar storesnio ir gilesnio, nes jį dar pakankamai daugiau apkrausite.
Perdažynėti yra vienas malonumas - 10-12metų praėjo ir šast, namas vėl naujas. Jūs samdysite smėliasrovę klinkeriui valyti - samanėlėms ir kitiems atmosferiniams brudams. Irgi atsinaujinsite, bet spalva liks ta pati. O gal užeis žydrų ar violetinių namų mada - tinkas lengviau atnaujinamas.
Atsakyti