Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

QUOTE(mistikaa @ 2009 03 10, 12:08)
Patarkit, ka man daryti su (SEB bankas) gyvybes kaupiamuoju draudimu (vidutine rizika), moku moku imokas i ta draudima, o kai reiks atsiimti ant ledu turbut (turint omeny sitas infliacijas) vargiai ar iseis, nutraukti gal? tai irgi nieko gero neismokes, gal tik 3 metai  kai moku imokas...dilema, gal kas protinga patars, buciau dekinga

Dabar tavo vietoje nuostoliu nefiksuociau ir bandyciau islaukti visa suirute, bet sprendima priimi tu, nes geriausiai zinai savo situacija. Pakalbek su savo konsultantu SEB, manau jis tau patars ta pati.
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 10, 12:08)
Patarkit, ka man daryti su (SEB bankas) gyvybes kaupiamuoju draudimu (vidutine rizika), moku moku imokas i ta draudima, o kai reiks atsiimti ant ledu turbut (turint omeny sitas infliacijas) vargiai ar iseis, nutraukti gal? tai irgi nieko gero neismokes, gal tik 3 metai  kai moku imokas...dilema, gal kas protinga patars, buciau dekinga

nutraukti, manau, nera prasmes. Islaukit, juk krize nesites amzinai, o kai ateis geresni laikai, dalis pinigu sugrys
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 10, 13:08)

dar vienas is budu- sumazinti imoka menesine smile.gif ir tikrai pritariu nuomonei kad neverta nutraukt, nes visvien jau arteja kai tURES pradeti atsigauti visa ekonomika, ir is to minuso gali palikt neblogas pliusas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerijus29 @ 2009 03 11, 00:40)
dar vienas is budu- sumazinti imoka menesine smile.gif ir tikrai pritariu nuomonei kad neverta nutraukt, nes visvien jau arteja kai tURES pradeti atsigauti visa ekonomika, ir is to minuso gali palikt neblogas pliusas smile.gif

2008 m. ekonomikos lygis bus pasiektas anksciausiai 2012 metais, o iki ju dar isgyventi reikia smile.gif kas zino ar nebus kriziu po sitos pabaigos smile.gif
Atsakyti
nutraukti dabar ir aš manau kad būtų ne protinga mirksiukas.gif
galima atidėti įmokas, galima daug rasti išeičių iš susidariusios padeties, ateik į skyrių ir pasikonsultuok su žmogumi o geriausia jei turi savo žmogų banke, tai pasakys situaciją ir patars - o spredimą pasidarysi pats.
Atsakyti
Sveikos,
gal kas galetu man atsakyti i toki klausima:-Ar teisybe, kad anksciau nutraukus investicini gyvybes draudima prarandi dvieju metu imokas. Pas mane investicinis gyvybes draudimas beveik 3 metai, bet ne as pati mokejau imokas, o imone. Dabar imone neturi lesu moketi, todel perraso man ta draudima, bet manau kad moket po 150 lt kas menesi ir sukaupt 20% sumos tikra nesamone, be to radau toki komentara" Bet kokiu atveju rekomenduoju NENUTRAUKTI sutarties, nes nutraukes prarasi ne tik pinigus grizusius pagal mokesciu lengvata, bet ir VB sumoketas 2 metu imokas, nes toks draudimo istatymas, jei nori detalesnes info paskamink."
Penktadienis, 2009, Vasario 27 03.07

Parasykit savo nuomone
Atsakyti
QUOTE(Kriste222 @ 2009 03 18, 11:29)
Sveikos,
gal kas galetu man atsakyti i toki klausima:-Ar teisybe, kad anksciau nutraukus investicini gyvybes draudima prarandi dvieju metu imokas. Pas mane investicinis gyvybes draudimas beveik 3 metai, bet ne as pati mokejau imokas, o imone. Dabar imone neturi lesu moketi, todel perraso man ta draudima, bet manau kad moket po 150 lt kas menesi ir sukaupt 20% sumos tikra nesamone, be to radau toki komentara"     Bet kokiu atveju rekomenduoju NENUTRAUKTI sutarties, nes nutraukes prarasi ne tik pinigus grizusius pagal mokesciu lengvata, bet ir VB sumoketas 2 metu imokas, nes toks draudimo istatymas, jei nori detalesnes info paskamink."
    Penktadienis, 2009, Vasario 27 03.07

Parasykit savo nuomone
Manau, kad tave gasdina ir nori pasinaudoti susiklosciusia situacija - pasiimk is savo imones investicinio gyvybes draudimo sutarties kopija, metines ataskaitas ir atidziai perskaityk.
Tada zinosi, ar tau verta prasyti savo imones, kad ji laikinai stabdytu imokas gyvybes draudimo bendrovei, kol jos ekonomine situacija pageres (jei tokia galimybe numatyta sutartyje). Gal paaiskes, kad net neverta persirasineti asmeniskai ant saves.
Tik diletantas gali teigti, kad kazka prarasi/gausi net nesusipazines su esamais dokumentais ir sutarties salygomis. Kiekvienas atvejis unikalus. Sekmes susirenkant informacija ir priimant tau naudingiausia sprendima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arana81: 18 kovo 2009 - 11:16
QUOTE(Viktorijag @ 2009 02 26, 12:42)
sveiki, o as jokiai draudiminei imonei nepriklausau. siaip sudomino mane atsiustos ataskaitos uz draudima labai jau daug minusu ten  doh.gif tai likau nesuprasta
esme ta kad moku savo sunui, kuriam dabar 10 metu, vaiko  investicini draudima i kuri itarukiau ir save ir vyra ale nelaimingu atsitikimu ir mirties suma 120lt
maziui vaiko investicinis draudimas suma 100lt
dar apdraudziau tokiu pat draudimu sesers dukra ji gyvena Anglijoje tai negaliu dovanu pirkti tai draudimui moku 60lt
save apsidraudziau pensija 3 suma 150lt
ir kai gavau atsakaitas tai ten net nera tu sumu ka per metus as inesiau tai kaip cia dabar man suprasti/ ar tik nereiktu eiti sumas mazinti nes susidaro tikrai nemazai. jauciu deciau i koine tai nors atgauciau idetus pinigus?
gal galite man paaiskinti neismanancia kip cia su tais prarastais pinigais
apsidraudus swdbank
na kaip pvz dickio draudimas
investicine verte atasaitos laikotrpio pradzia 200lt
sumoketa per atsakitini laikotarpi 1440lt
isskaiciuoti mokesciai 640lt  doh.gif cia tipo mano mokestis bankui kad as pas ji draudziusi  g.gif
investicinis pelnas/nuostolis -360lt  doh.gif
investicine verte atask. laik. paba 620lt
isperkamoji suma 590lt
tai kai cia suprasti ineiau 1440 o liko 590  doh.gif  na paaiskinkit man durnai gal ka netaip suprantu.
p.s. jokiu konsultaciju susitikti asmeniskai tikrai nenoriu ta galiu padaryti nuejus i banka pas savo draudeja. man labai idomus SM atsakymai

Galėčiau ir aš pakomentuoti šį reikalą.

Labai gaila žmonių, kurie neturėdami klasikinio kaupiamojo draudimo, kuris būtinas kaip civilinis draudimas, jau darosi investicinius draudimus.
Investicinį draudimą galima daryti tik jei yra nemažai atliekamų pinigėlių, kurių nebus gaila prarasti, o jei uždirbsite valio.
Tačiau jei reikalinga finansinė apsauga, ir garantija - tai investicinis tikrai nepadės.
Investiciniame aiškiai parašyta, nors ir mažomis raidelėmis - visa rizika atitenka draudėjui.

Draudėjas - klientas, mokantis įmokas.
Draudikas - draudimo kompanija.

Kreipkitės kas norėtų daugiau sužinoti apie gyvybės draudimą.
1 pokalbis informacinis - tikrai naudingas ir įdomus, ir tik jei jums patiks ir norėsite, kad paskaičiuočiau susitiksime antrą kartą, su pasiūlymų.

Kviečiu visas susidomėjusias.
Rašykite man į az ir susitiksime.
Atsakyti
sveiki, kazkada cia buvo diskutuota ar apsidraudus dvejuose draudimuose nelaimes atveju mokes abi imones. Siandien issiklausinejau ir man pasake, kad nelaimes atveju turi sumoket abu draudimai.

Ir as nelaibai suprantu g.gif , cia visi kalba tik apie tai kaip sutaupyt pinigu, bet juk draudimas yra tam, kad jus ir jusu seimos nariai butu apsaugoti nelaimes atveju, o dar jei prie to pacio sutaupai ir siek tiek pinigeliu, islosi dvigubai thumbup.gif . Juk jei draudiesi ne investiciniam visai neatgauni imoketu pinigeliu, tiesiog turi tik apsauga g.gif as tik uz investicini thumbup.gif , ir gana apie ta krize doh.gif , juk ji nesites amzinai.
Atsakyti
QUOTE(lauri04 @ 2009 03 19, 17:45)
sveiki, kazkada cia buvo diskutuota ar apsidraudus dvejuose draudimuose nelaimes atveju mokes abi imones. Siandien issiklausinejau ir man pasake, kad nelaimes atveju turi sumoket abu draudimai.

Ir as nelaibai suprantu g.gif ,  cia visi kalba tik apie tai kaip sutaupyt pinigu, bet juk draudimas yra tam, kad jus ir jusu seimos nariai butu apsaugoti nelaimes atveju, o dar jei prie to pacio sutaupai ir siek tiek pinigeliu, islosi dvigubai thumbup.gif . Juk jei draudiesi ne investiciniam  visai neatgauni imoketu pinigeliu, tiesiog turi tik apsauga g.gif as tik uz investicini thumbup.gif , ir gana apie ta krize doh.gif , juk ji nesites amzinai.

Na galiu pasakyti, kad labai nusišnekėjote, atsiprašau, bet neklaidinkite žmonių.

Kaupiamasis yra kaupiamasis draudimas, o investicinis tik kaupiamojo rūšis.
Kitas kaupiamasis draudimas - klasikini, kuriame draudėjas nerizikuoja savo pinigėliais, jis tiesiog kaupia nusistatytąją sumą su garantuotais procentais.

Ir nesakykite, kad tik investiciniame draudime atgausite savo įmokas.
Sakyčiau, kad dar nežinia ar visas savo įmokas atgausite.
Juk dalis eina administraciniams mokesčiams, o investiciniuose jie dideli, ir dar pats draudėjas atsako už visas investavimo rizikas. O tai reiškia, kad kai ateis laikas atsiimti pinigėliu tikrai ne būtinai Jūs būsite pliuse...
Taigi spręskite pačios.

Papildyta:
Ir dar neatgauni savo įmokų tik rizikiniuose draudimuose.
Bet juk nei drausdamiesi kasco nei civiliniu draudimu taip pat niekas negrąžina pinigėlių.

Labai keista, daigtams negaila pinigėlių, o sau siaubingai gaila išleisti.

Tuo tarpu šmutkėms vėl negaila, o kai atsitinka nelaimė, norėtų apsidrausti atgaline data.
Taip nebūna.

Jei turėčiau Dievo raštelį, kad galiu ramiai gyventi taip ir daryčiau, ir nesidrauščiau.
Atsakyti
QUOTE(EJZ @ 2009 03 19, 16:56)
Na galiu pasakyti, kad labai nusišnekėjote, atsiprašau, bet neklaidinkite žmonių.

Kaupiamasis yra kaupiamasis draudimas, o investicinis tik kaupiamojo rūšis.
Kitas kaupiamasis draudimas - klasikini, kuriame draudėjas nerizikuoja savo pinigėliais, jis tiesiog kaupia nusistatytąją sumą su garantuotais procentais.

Ir nesakykite, kad tik investiciniame draudime atgausite savo įmokas.
Sakyčiau, kad dar nežinia ar visas savo įmokas atgausite.
Juk dalis eina administraciniams mokesčiams, o investiciniuose jie dideli, ir dar pats draudėjas atsako už visas investavimo rizikas. O tai reiškia, kad kai ateis laikas atsiimti pinigėliu tikrai ne būtinai Jūs būsite pliuse...
Taigi spręskite pačios.

Papildyta:
Ir dar neatgauni savo įmokų tik rizikiniuose draudimuose.
Bet juk nei drausdamiesi kasco nei civiliniu draudimu taip pat niekas negrąžina pinigėlių.

Labai keista, daigtams negaila pinigėlių, o sau siaubingai gaila išleisti.

Tuo tarpu šmutkėms vėl negaila, o kai atsitinka nelaimė, norėtų apsidrausti atgaline data.
Taip nebūna.

Jei turėčiau Dievo raštelį, kad galiu ramiai gyventi taip ir daryčiau, ir nesidrauščiau.

na taip as cia skubedama surasiau ir praleidau zodeli kaupmasis-investicinis draudimas blush2.gif esme ta kad as norejau pasakyt, kad zmones nelabai apsisprendzia ko nori, sutaupyt ar turet apsauga. As visiskai sutinku su tuo, kad smutkem ir siaip visokiom nesamonem pinigu negaila, o pasirupinti savo ir artimuju saugumu, daznai pagaili pinigu, o atsitikus nelaimei gailisi to nepadare.

p.s atsiprasau jei ka suklaidinau blush2.gif 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauri04 @ 2009 03 19, 17:45)

Jeigu draudimo suma viršija draudimo vertę apdraudus tą patį objektą pagal kelias draudimo sutartis su skirtingais draudikais (dvigubas draudimas), tokiu atveju draudimo išmoka, kurią turi mokėti kiekvienas draudikas, sumažinama proporcingai draudimo sumos sumažinimui pagal atitinkamą draudimo sutartį.
Čia pagal šiuo metu galiojantį Civilinį kodeksą, kurio vis dar niekas nepakeitė smile.gif
Atsakyti