Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys dantukai.. Kada pirmieji?

Aš turbūt mama-sadistė jokių tepaliukų nenaudojau, o ir kramtukų mažius nepripažino kai skaudėdavo prašydavo atsigert ir soskytės pakramtyt ieškodavo, o dabar kai jau turim 4 dantukus ir dar 2 lenda tai nieko nebereikia ir naktį ramiai miega. Gydytoja sakė, kad tie tepaliukai tėvų dūšiai nuramint, o mažiukui atseit nelabai padeda, kažkaip nesinori tikėt, kad tokius vaistus vaikam gamina
Atsakyti
Mano vaikeliui pirmas dantukas pasirode gana velai, bet neskausmingai.Antro laukėm kiek sunkiau, prasidejo zyzimai naktį.Jokio tepaliuko nenaudojau, kramtuko vaikas nepripažino.Jis pasirinko geriausią sau varijantą- kietą, sudžiūvusią baranką.Jis jos net naktį pareikalauja.Su baranka beveik nebesiskiria.Dar labai kramto buteliuko soskę.
Atsakyti
sveikos,

klausykit,vyresniu kudikeliu mamules.. maniskiui lenda iltinukai.. jau trecia para temperatura laikos 37.5, lupytes apsoko puslelem.bet svarbiausia,jis nieko nevalgo,apart mano pienuko.. nakti tai gerai, su papuliu ir nuraminu ji, tai nemigos naktu dar nebuvo. kaip jus paseriat savo lelius? mazylis bega vos sauksta pamates...
Atsakyti
Kai sia nakti neissimiegojau, teko ilysti i sita tema doh.gif . Maniskei dantukai pirmi du apacioj isdygo apie 11men pradzia. Dabar jai 1m2men. ir virsuje lenda visi 4....Pirmiausiai prakiuro vienas soninis ir po savaites centrinis. Naktimis uzeina rekimo priepuoliai ir niekas nepadeda verysad.gif .Tepaliukai tai tik 5 minutem. Sia nakti neapsikenciau ir zvake sugrudau.Ar sutapimas, ar ka, bet po 3 valandu intensyvaus rekimo ikisus zvakute uzmigo iki ryto thumbup.gif .Ryte nuotaika puiki doh.gif , bet ne nemiegojusiu tevu smile.gif
Atsakyti
Mano suneliui pirmi du(apatiniai) dantukai isdygo 5menesiu.Temperaturos nebuvo tik siek tiek neramus.Devyniu menesiu vienu metu isdygo keturi virsutiniai.Temperaturos taip pat nebuvo tik labai irzlus ir neramus buvo.Vargsiukas..
Atsakyti
Mamytės,ar jūsų vaikučiams buvo temperatūra kai dygo dantukai?
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2006 07 05, 09:46)
Dentinox Gel

Siaip jau neblogas...


mes irgi šitą naudojam

QUOTE(Atėnė V @ 2006 08 27, 17:08)
Mamytės,ar jūsų vaikučiams buvo temperatūra kai dygo dantukai?


kiek žinau, būna kai kuriem vaikiukam mirksiukas.gif
Atsakyti
DENTINOX yra spec.vaikų dantų dygimui.KAMISTAD daugiau bendrai profilaktikai.Plačiau galima pasiskaityti vaistai.lt
Atsakyti
Pirmagimiui dantys dygo lėtai, bangomis, su temperatūra, bet neskausmingai, tad apsiėjome be tepaliukų. Irgi padžiovintą baronką vaikas grauždavo, kaip kažkas rašė. O antrajam prieš išdygstant dantukui ant dantenų formuodavosi pūlinukai ir dygimas buvo tiek skausmingas, kad vaikas į burną nieko kišti neleisdavo. Pirmus du dantukus išdaiginome be vaistukų, bet kiekvienas mums abiems kainavo po absoliučiai bemiegę ir bado savaitę. Pradėjus dygti trečiajam išbandžiau viską: kelių rūšių tepaliukus, ledukus, medų ir t.t. Efektyviausiai skausmą bent kelioms valandoms malšino Kamistad Baby tepaliukas, tik reikėjo įsigudrinti patepti, kai geruoju burnytė nepražiojama. O nakčiai dėdavau Viburkolio žvakutę, jei nepadėdavo kraštutiniu atveju po kelių valandų dar sugirdydavau Ibufeno sirupo arba įdėdavau paracetamolio žvakutę.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2006 08 30, 16:31)
O nakčiai dėdavau Viburkolio žvakutę, jei nepadėdavo kraštutiniu atveju po kelių valandų dar sugirdydavau Ibufeno sirupo arba įdėdavau paracetamolio žvakutę.


Ibufeno sirupo? Kitaip tariant Ibuprofeno??? To, kuris naudojamas esant aukštesniai nei 39 temperatūrai numušti arba esant uždegimams?
Mamos, susimildamos, tik nepiktnaudžiaukit Ibuprofenu!!! Tai stiprus antiuždegiminis vaistas, skiriamas pavyzdžiui esant radikulitui ar sąnarių uždegimui (čia suaugusiems ir kitu pavadinimu). Nežinau kiek jis gali padėti dygstantiems dantukams, bet ar bent įsivaizduojat, kaip žaloja vaiko kepenis?
Farmacijos pramonė išleidžia milijonus reklaminėms kampanijoms, įskaitant ir "dovanėles" gydytojams, kurie vėliau lengva ranka išrašinėja tuos ar kitus vaistus reikia jų ar nereikia.
Atsakyti
Mums dantukai dygsta kruvom smile.gif Pirmi du dantukai dygo su auksta temperatura, naudojom Paracetamolio zvakutes ir Kamistad baby tepaliuka, o kiti keturi dygo per pacius karscius, tai dienos buvo laugh.gif nakciai kisdavau viburcolio zvakute ir tepdavau tepaliuku, daznai valydavau dantukus su vaikiska pasta (nes ta tepaliuka galima tepti 4 (o gal 3) kartus per diena, informaciniame lapelyje parasyta),o prie pastos toks fainas sepetukas yra, kuris maunasi ant pirsto ir su tokiais seriukais minsktais (gaila, kad tokiu kramtuku minsktu niekas nesugalvoja wacko.gif ) Toliau laukiam visu kitu dantuku mirksiukas.gif
Atsakyti
Manasis tai neleido su tais minkštaisiais šepetėliais prie dantų prisiliest, nes visos dantenos ištinusios. Kamistad ar Dentinox tepaliukai vienodai gerai padeda, bet, deja, tik trumpam ir tik nedideliam skausmeliui numalšinti.
Temperatūra, kai dygo keturi dantukai iš karto, tris dienas kilo virš 38. Tokia temperatūra pati savaime yra blogai lialiukui, todėl reikėjo ne tik į termometrą žiūrėti, bet ir į laikrodį, ar jau praėjo tos 6 val., kai galima dėti Efferalgan žvakutę nuo temperatūros ir skausmo.
Atsakyti