Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vizitas pas psichologą

flight 4u.gif bet juk būna, kad netinka vienam žmogui, o kitam tas pats specialistas - tikras išsigelbėjimas. Jei iškrečia tikrai kažką tokio blink.gif , arba neetiškas elgesys -galima kreiptis http://www.lps.vu.lt į psichologų sąjungą

Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 12 18, 11:56)
flight  4u.gif bet juk būna, kad netinka vienam žmogui, o kitam tas pats specialistas - tikras išsigelbėjimas. Jei iškrečia tikrai kažką tokio  blink.gif , arba neetiškas elgesys -galima kreiptis http://www.lps.vu.lt į psichologų sąjungą


Labutis,Azalija, žinai galiu pasakyti taip, pirmiausia tai galvoji ne kam čia pasiskūst, o kaip tas pridarytas klaidas ištaisyti, o antriausia tai praėjus laikui ieškoti, iš naujo viską prisiminti ir skųsti- nu ką asmeniškai mums naujo duos?Tik tai, kad vėl iš naujo skaudės ir viskas.Juk š... apeini ne todėl. kad jo bijai, o todėl kad smirda.
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 12 18, 10:56)
flight  4u.gif bet juk būna, kad netinka vienam žmogui, o kitam tas pats specialistas - tikras išsigelbėjimas.



Būna, žinoma smile.gif , bet čia kalba buvo apie tai, kad vaikų psichologė (jei gerai supratau?) pravirkdė vaiką ir ėmė kaltinti mamą, ir apie tai, kad mokyklos psichologė paviešino vaiko paslaptis, t.y. nesilaikė konfidencialumo (vėlgi, jei gerai supratau). blink.gif Vargu ar ir kitam toks požiūris būtų išsigelbėjimas rolleyes.gif


O šiaip man senokai sukosi toks klausimas - kas tikrina ir vertina privačių psichologų darbą? Ar viskas paliekama jų vienų sąžinei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2006 12 18, 11:54)
O šiaip man senokai sukosi toks klausimas - kas tikrina ir vertina privačių psichologų darbą? Ar viskas paliekama jų vienų sąžinei?  ax.gif

apie išsigelbėjimą - ne apie šią žinutės situaciją komentavau mirksiukas.gif jos dar nebuvo kai rašiau..
Tikrinti niekas netikrina, bet ta pati psichologų sąjunga, esant nusiskundimams - gali atimti licenziją.
Ausrytuk - skųstis tam, kad kiti nenukentėtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 12 18, 13:43)
apie išsigelbėjimą - ne apie šią žinutės situaciją komentavau  mirksiukas.gif jos dar nebuvo kai rašiau..
Tikrinti niekas netikrina, bet ta pati psichologų sąjunga, esant nusiskundimams - gali atimti licenziją.
Ausrytuk - skųstis tam, kad kiti nenukentėtų  doh.gif


Azalija, nu jei tuo konkrečiu pasakotu atveju, tai mano mintys kai jau ataušau vaikščiojo taip: jei visi girdėjo, vsi matė ir mokyklos vadovybė taip pat, bet nieko nedarė, tai matomai nelabai ir aš būčiau ką nors nuveikus.Ten mokykla prestižinė, labai jau nu visokia visoka.Tobulybė ir tiek, tai daugiausia ką būčiau laimėjus- blogą reputaciją savo dukros bet kokioj kitoj mokykloj.Šiais laikais , o ir kitais galėjo tik tas kuris mokėjo tai daryti, arba turėjo užnugarį.aš nė tas, nė anas.
Atsakyti
Labai reikėjo. Nuėjau pas psichologą, pasėdėjau, pasišnekėjau su savim... Na, galvoju, tai jau ne, kitą kartą aš klausimus susirašysiu! Susirašiau. Atsakiau pati sau. Palengvėjo. Taip ir nebenuėjau.
Arba situacija nebuvo išskirtinė (nors tada pasaulio pabaigą man priminė), arba pavyko pačiai su savimi susitarti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Doti @ 2006 11 05, 17:30)
Psichologai neskirti tam, kad nurodytų sprendimą, ar paguostų žmogų. Nesakau, kad to nevyksta viso pokalbio metu, bet ne toks galutinis tikslas.  Jis tiesiog padeda pačiam žmogui rasti atsakymus, sprendimus, išsiaiškinti ko nori. Nes niekas kitas nepatars geriau, nei žmogus pats sau, tik kartais mes labai susipainiojame savyje - nebežinome ką daryti, kyla daug jausmų, kurie trukdo aiškiau matyti situaciją.  Psichologas padeda viską ramiai įvertinti, pačiam sau atsakyti į tam tikrus klausimus, kuriuos bijojome sau iškelti, ieškoti atsakymų.  Neturi vizitas pas psichologą būti mielas ir malonus - juk kalbame apie sunkius dalykus, sprendžiame sudėtingas situacijas, o kai pajudini tokį širšių lizdą, gali būti dar skaudžiau.  Ir kažin ar keli vizitai gali viską gražiai sudėlioti į vietas, tam irgi reikia kantrybės.

drinks_cheers.gif Svarbiausia pačiam tikėti, kad sprendimą rasi. Dažnai žmogus gali būti pats sau psichologas, bet kiekvienas žmogus jaučia poreikį išsikalbėti.
p.s. Anksčiau tą misiją atlikdavo kunigai, juos ruošia taip pat, kaip psichologus.
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 12 18, 11:43)

gali atimti licenziją.



Pirma ją reikia turėti, kad atimti... Ne kiekvienas konsultuojantis ar mokykloje dirbantis psichologas turi licenziją wink.gif Taigi, dažniausiai ir atiminėti nėra ką.
Papildyta:
QUOTE(SIMPL @ 2007 02 12, 10:30)

p.s. Anksčiau tą misiją atlikdavo kunigai, juos ruošia taip pat, kaip psichologus.


Tikrai ne taip pat wink.gif Tik kiekvienas psichologas ir kunigas priedo yra žmogus. Gali taip pat klysti (nors nederėtų, bet pasitaiko), žiūri dar ir pro savo prizmę (nors turėtų atsiriboti), gyvena dar ir savo gyvenimą (nuo kurio turėtų atsiriboti konsultuojant ar dirbant)... taigi... Ne taip lengva būti psichologu. Ne taip lengva pas jį eiti ir dirbti su juo yra sunku (nes tai yra KEITIMASIS, o bet kokie pokyčiai žmogui natūraliai sukelia stresą).
Atsakyti
psichologams-ne!!! doh.gif o psichoterapeuta, tai liuks. vat kazkaip toks didelis skirtumas, kad visiems siulyciau eiti is kart pas pscihoterapeuta. Man psichologe ir kompleksu ivare ir po jos uzsiemimus istisa diena zlimdavau ir kaltindavau save uz visu nuodemes. pakeiciau gal 4 psichologes, visos i pievas...o kai pradejau lankytis privaciai pas psichoterapeuta, tai ir liga issigydziau ir is vaistu islipau...
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2007 02 12, 12:00)
Tikrai ne taip pat wink.gif Tik kiekvienas psichologas ir kunigas priedo yra žmogus.

Aš turėjau uomenį, kad kunigai irgi praeina psichologijos kursą, aišku, kitu tikslu. O tai kas tada tą psichologo misiją atlikdavo prieš 30-50 metų?
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2007 02 12, 11:31)
Aš turėjau uomenį, kad kunigai irgi praeina psichologijos kursą, aišku, kitu tikslu. O tai kas tada tą psichologo misiją atlikdavo prieš 30-50 metų?


Psichologijos kursas nėra psichologo išsilavinimas wink.gif Nors daugeliui psichologų reiktų pasimokyti iš kai kurių kunigų.
O psichologo misija prieš n metų, netolygi dabartinei, kurią įmanoma suteikti turint dabartines žinias, jei jos gilinamos ir psichologas tobulinasi nuolat, ieško info, analizuoja save ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2007 02 12, 12:00)
Pirma ją reikia turėti, kad atimti... Ne kiekvienas konsultuojantis ar mokykloje dirbantis psichologas turi licenziją wink.gif Taigi, dažniausiai ir atiminėti nėra ką.

na, įsivaizduoju kad mokyklos psichologu sunku prisivilioti rimtą specialistą. bet šiaip - konsultuojantys? - blink.gif be licenzijos? o kas reguliuoja jų veiklą? ar yra kažkoks kontrolės mechanizmas?
Atsakyti