Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

bet nuo ko tau ji tokiam amziuj ? gal nuo ligos ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 03 24, 19:26)
bet nuo ko tau ji tokiam amziuj ?  gal nuo ligos ?

Nifiga nežinau....Nes antsvorio realaus nėra nors svoris nėra mažas,bet aš ir gan aukšta esu.Sūriai daug nevalgau,kavos kartais geriu,bet ligoninėj gulėdama išgėriau 1 puodelį 3in1 paskutinę dieną....Gydytoja sakė,kad kai kitą kartą gulėsiu patyrinės daugiau.Šiaip širdis per echo atrodo visiškai sveika.Dar buvo holteris užkabintas tai per kokias 16 val buvo ir skilvelinių ekstrasistolių ir patvirtino Intermituojančią AV blokadą I laipsnio,buvo pavienės sinusinės tachikardijos epizodai dieną. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 03 24, 22:16)
Nifiga nežinau....Nes antsvorio realaus nėra nors svoris nėra mažas,bet aš ir gan aukšta esu.Sūriai daug nevalgau,kavos kartais geriu,bet ligoninėj gulėdama išgėriau 1 puodelį 3in1 paskutinę dieną....Gydytoja sakė,kad kai kitą kartą gulėsiu patyrinės daugiau.Šiaip širdis per echo atrodo visiškai sveika.Dar buvo holteris užkabintas tai per kokias 16 val buvo ir skilvelinių ekstrasistolių ir patvirtino Intermituojančią AV blokadą I laipsnio,buvo pavienės sinusinės tachikardijos epizodai dieną. doh.gif

norejau paklausti ,,o sirdies bedos ir spaudimas turi ka nors bendra,,,,? ir kas kiek laiko matuojates spaudima ,tos kurios turi aparata namie, va as pasimatavau ,neseniai pakiles, sakaiu eisiu uz pusvalandzio matuosiuosi ,o siaip mano visada zemokas, nesuprantu nuo ko cia ??? siaip kartais sirduze permusa, nu nezinau ka daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolija @ 2009 03 24, 21:35)
norejau paklausti ,,o sirdies bedos ir spaudimas turi ka nors bendra,,,,? ir kas kiek laiko matuojates spaudima ,tos kurios turi aparata namie, va as pasimatavau ,neseniai pakiles, sakaiu eisiu uz pusvalandzio matuosiuosi ,o siaip mano visada zemokas, nesuprantu nuo ko cia ??? siaip kartais sirduze permusa, nu nezinau ka daryti  g.gif

Dabar nesimatuoju,nes ir šiaip jaučiu,kad aukštokas.Mano gyd ligoninėje,kardiologė,sakė,kad iš esmės gali būti kažkiek susiję turbūt,nes kitų rizikos veiksnių neturiu (nei antsvorio,nei valgau sūriai,nei šeimoj kas turėjo aukštą kraujospūdį).Šiaip ligoninėje matuodavo porą karta dienos,tai vieną dieną ryte buvo 135/130,vakare 145/90.Tai parašyta prehipertenzija,bet nuo ko ji kaip ir neišaiškinta liko šiam kartui,bet po mėn vėl gulsiu,tai manau kad gal paaiškės,nes sakė daugiau EKG padarys (šį kartą darė 2 kartus) echo širdies išsamesnę,holterį ilgesniam laikui kabins ir matyt kraujospūdį kas 3 val matuos...
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 03 25, 15:24)
Dabar nesimatuoju,nes ir šiaip jaučiu,kad aukštokas.Mano gyd ligoninėje,kardiologė,sakė,kad iš esmės gali būti kažkiek susiję turbūt,nes kitų rizikos veiksnių neturiu (nei antsvorio,nei valgau sūriai,nei šeimoj kas turėjo aukštą kraujospūdį).Šiaip ligoninėje matuodavo porą karta dienos,tai vieną dieną ryte buvo 135/130,vakare 145/90.Tai parašyta prehipertenzija,bet nuo ko ji kaip ir neišaiškinta liko šiam kartui,bet po mėn vėl gulsiu,tai manau kad gal paaiškės,nes sakė daugiau EKG padarys (šį kartą darė 2 kartus) echo širdies išsamesnę,holterį ilgesniam laikui kabins ir matyt kraujospūdį kas 3 val matuos...

O TU isviso geri ka nors nuo spaudimo,,? kazkaip nesmagu gyventi su juo ,nugi vistiek jauciamas galvos spaudimas pakausyje bent jau man , g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolija @ 2009 03 25, 22:08)
O TU isviso geri ka nors nuo spaudimo,,? kazkaip nesmagu gyventi su juo ,nugi vistiek jauciamas galvos spaudimas pakausyje bent jau man , g.gif

Ne.Kadangi kaip ir prehipertenzija yra negydoma.Tik tiek,kad kavos nebegeriu.Jaučiasi man būna,kad galvą skauda.Jei pavyzdžiui reik užbėgt į kokį 4-5 aukštą greit,tai viršuj jau vos ne alpstu... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Gal ka patarsit, ar kas buvo susidure su mazu pulsu? unsure.gif
MB nepraeina galvos skausmai ir svaigimas. verysad.gif Buvo pas kardiologa, israse gert MILDRONATE, geriant vaistus, sako geriau jaucias, bet visvien buna uzeina galvos skausmas ir svaigimas verysad.gif Ar normalu ryte pabusti nuo skaudancios galvos? verysad.gif doh.gif Spaudimo matuoklio neturim, o pulsa paskaiciavom, tai buvo 40 verysad.gif (anksciau kai matavom spaudimas normalus buvo 130x70, o pulsas 48, bet taip pat blogai jautesi (svaigo galva))
Uzsirasem vel pas seimos gydytoja, kur prasyt , kad siustu? unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglita_L: 30 kovo 2009 - 12:58
QUOTE(Eglita_L @ 2009 03 30, 13:57)
Sveikos merginos 4u.gif

Gal ka patarsit, ar kas buvo susidure su mazu pulsu? unsure.gif
MB nepraeina galvos skausmai ir svaigimas. verysad.gif  Buvo pas kardiologa, israse gert MILDRONATE, geriant vaistus, sako geriau jaucias, bet visvien buna uzeina galvos skausmas ir svaigimas verysad.gif  Ar normalu ryte pabusti nuo skaudancios galvos? verysad.gif  doh.gif  Spaudimo matuoklio neturim, o pulsa paskaiciavom, tai buvo 40  verysad.gif  (anksciau kai matavom spaudimas normalus buvo 130x70, o pulsas 48, bet taip pat blogai jautesi (svaigo galva))
Uzsirasem vel pas seimos gydytoja, kur prasyt , kad siustu? unsure.gif  g.gif

iki to laiko kai pateksit pas šeimos gydytoją nuolat (mažiausiai 3k/d) skaičiuokit pulsą ir pastoviai rašykit ant lapuko (ypač gerai būtų tik nubudus, dar lovoj, arba jei kas kada naktį nubunda - ir naktį...)
klausimas - ar sportuoja/sportavo intensyviau nei visi? ar šeimoj/giminej yra buve kam labai retas pulsas?
šiaip sunku pasakyt kažką - jei konkrečiai vargina retas pulsas - pagrindinis tyrimas - 24val. Holterio monitoravimas (galima pasidaryt su kardiologo siuntimu arba privačiai (kainuoja ~200Lt)), o paskui jau žiūrėt ar tikrai retas...
Atsakyti
Patarkit...kas gali pamušt spaudimą nors kiek.Gydytoja buvo liepus negert kavos ir juodos arbatos,tai jų ir negeriu.Šian pasimatavau spaudimą... doh.gif 149/73... unsure.gif
Atsakyti
sveikutes,zinokit as ir pradejau jaust sirdies permusimus,atrodo taip plaka kad islips,matavau spaudima buvo normalus,o pulsas 104,tai didelis sake,kazin ar cia rimta?ar kokia liga atsirado g.gif
Atsakyti
Labas rytas, pasiskaityt sia tema , cia labai placiai yra aptarta tankaus pulso atsiradimo priezastys ir ju salinimas,gali kreiptis i seimos gydoja, kad uzrasytu kardiograma, jei kils neaiskumu pas kardiologa.
Na as pati zinau ka reiskia tankus pulsas ir permusimai, labai jau nemalonus pojutis, taciau jau antras menuo geriu Betalozoc ir viskas susitvarke (na pasitaiko keli permusimai, ar tankesnis pulsas, kai labai pavargstu, neissimiegu ar susinervuoju, bet jau ne be oks koks buvo, daugiausiai uzfiksavau ramybes metu apie 93, po namu ruosos darbu, kai priguliau pailseti)
Taciau idomu butu suzinoti, kaip ilgai gerti si vaista? , nes mane jis biski slopina ir musa spaudima (buna 100/60 ).Klausiau savo seimos gyditojos tai ji tik peciais pakraipe, o pas kardiologa juk neisi del tokiu klausimu, nes buvau tik gruodzio menesy.
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 04 02, 08:10)
Taciau idomu butu suzinoti, kaip ilgai gerti si vaista? , nes mane jis biski slopina ir musa spaudima (buna 100/60 ).Klausiau savo seimos gyditojos tai ji tik peciais pakraipe, o pas kardiologa juk neisi del tokiu klausimu, nes buvau tik gruodzio menesy.

Jeigu idomu, man seimos gydytoja israsydama ta pati vaista, liepe gerti pora menesiu, paskui nutraukt ir pasiskaiciuot (stebet ar kils), kai prades labai kilt pulsas, vel gert. Nezinau kaip cia, bet as taip darau. Vat jau trecia diena kaip negeriu ir kol kas dar viskas gerai smile.gif
Atsakyti