Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

Labas rytas Loram, radau savo artimo zmogaus isvadas po atlikto fiziologinio meginio,pries du metus gal galit paaiskinti ka tai reiskia:
tolerancija kruviui gera.Kruvio trukme -10.33, atliktas darbas 5175 kgm.Hemodinamikos reakcija i kruvi saikiai hipertenzine.Miokardo rezervas geras (2.6 ).Atsistatymo p. pradzioje stebeta ST segmento depresija III , AVF-0.8 mm.Testas ribinis KN atzvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(zuveleDi @ 2009 03 05, 08:34)

QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 05, 10:32)
Labutis, nesu kardiologe
Manu tau reikia ne kardiologo pagalbos o psichologo 4u.gif

Tukutis jau ir daktaru gali dirbt smile.gif
emzok ir belatoczok veiklioji medziaga yra ta pati, tik firma kita...
jei toks spaudimas ir pulsas yra geriant vaistus, tai nustojus juos vartoti, aisku kad pakils tiek spaudimas, tiek pulsas, tiek padaugs ekstrasistoliu (kaip suprantu tai buvo aritmijos priezastis)
P.S. kas yra geras ar blogas gydytojas - as nediskutuoju... sutinku, kad jei liga yra isskirtine, vienetine - tai reikia geriau pasikausciusio gydytojo, norincio tobulet, bet tokius kaip jusu simptomus privalo moket gydyti bet kuris seimos gydytojas, jau nekalbant apie kardiologus.

QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 09, 09:15)
Labas rytas Loram, radau savo artimo zmogaus isvadas po atlikto fiziologinio meginio,pries du metus gal galit paaiskinti ka tai reiskia:
tolerancija kruviui gera.Kruvio trukme -10.33, atliktas darbas 5175 kgm.Hemodinamikos reakcija i kruvi saikiai hipertenzine.Miokardo rezervas geras (2.6 ).Atsistatymo p. pradzioje stebeta ST segmento depresija III , AVF-0.8 mm.Testas ribinis KN atzvilgiu.

viskas gerai. del ST depresijos - tai 1mm net nera... reikia zinot daugiau duomenu ir matyt tas elektrokardiogramas, bet nemanau kad tai reiksminga.
Atsakyti
Tai , kad jau labai daug issiaiskinau apie ligas ir ju priezastis, tik gaila, kad sau nelabai galiu padet sad.gif Lora,. o gal kartais gali but tokie staigus pokyciai tu skaiciuku, del to , kad nevienoje klinikoje darausi tyrimus, gal aparatai skiriasi.
O tai jei tokiais tempais progresuos tai ir vaiko uzaugint nespesiu ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
gal kas zinot ,ar gali but pulsas aukstas nuo nervines itampos,dirglumo?pas mane kasdien spaudimas 106,o pulsas 93.kita diena 110,uejau pas neurologe pasake eik pas psihatra,pagersi vaistu ,praeis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 09, 18:23)

gali -- labai priklauso ne tik nuo aparato, bet ir nuo tyrejo - patirties, sugebejimu ir t.t.

QUOTE(pandutė @ 2009 03 09, 18:48)
gal kas zinot ,ar gali but pulsas aukstas nuo nervines itampos,dirglumo?pas mane kasdien spaudimas 106,o pulsas 93.kita diena 110,uejau pas neurologe pasake eik pas psihatra,pagersi vaistu ,praeis doh.gif

"nervukai" yra antra trecia-ketvirta pagal dazni tachikardijos priezastis..
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 03 09, 19:03)
gali -- labai priklauso  ne tik nuo aparato, bet ir nuo tyrejo - patirties, sugebejimu ir t.t.
"nervukai" yra antra trecia-ketvirta pagal dazni tachikardijos priezastis..

o kas pirma?nelabai supratau atsakymo
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2009 03 09, 21:21)
o kas pirma?nelabai supratau atsakymo

trumpai: tachikardija (daznas pulsas) - buna keliu rusiu, reikia vertinti !elektrokardiogramoje!- ritmiska, neritmiska? palaipsniui prasideda? staiga? ir dar daugiau parametru, kuriuos sunku paaiskinti.
99proc. cia kalbanciu mergaiciu su daznu pulsu turi taip vadinama sinusine tachikardija, jos priezastys:
1. fizinis kruvis, trumpalaikis stresas
2. karsciavimas, infekcija, anemija
3. skydliaukes hiperfunkcija
4. nerimas
5. kava, alkoholis, rukymas, medikamentai
6. umios sirdies ligos ir letinis sirdies nepakankamumas
Atsakyti
sveikos merginos, prisijungsiu ir as i sita tema, nes paskutiniu metu nesuprantu kas darosi man.
Jau senei kardiologas man nustate vienos sirdies puses sutrikusi darba (kazkas tokio, nepamenu kaip tiksliai vadinasi). bet zodziu nieko rimto ,tik kad negalima man kruvio didelio, istvermes pratimu daryt ir pan. Nes pradeda sirdis stipriai plakti ir truksta oro.
Uzeidavo man kartais kad sirdele jausdavau kaip plaka, ir daznai pasitaikydavo tai is niekur nieko, bet paskutiniu metu man labai daznai spaudzia galva. Kraujospudis is vis neaiskus, kartais apie 120/90, o po pusvalandzio pasimatavus jis gali buti 130/ 60, arba 140/ 80. Vakar vakare gulejau visa vaakra lovoj, ziurejau tv, norejau pailseti, ir pasimatavau net keleta kartu, tai man gulint ir nieko neveikiant pulsas 103 - plius matuoklis rodo aritmija, ir jauciu pati akd sirdis neplaka tolygiai. Ir jauciu kad uzeina staigiai ir be jokios nervines priezasties, nes visiskai nera del ko stresuoti siuo metu. Gyvenu tikrai ramiu tempu. unsure.gif
Del ko taip gali buti? is del ko taip daznai galva spaudzia (jei tokiu metu pasimatuoju spaudima, jis buna normos ribose dazniausiai).
Seniau niekada nebuvo bedu su spaudimu, jis visada budavo zemokas, bet jausdavausi gerai. Taip pat kava nepiktnaudziauju, kaip ir alkoholiu.
Busiu dekinga uz nuomones
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasucci: 10 kovo 2009 - 12:52
o man dare sirdies ehoskopija,kardiograma,viskas gerai sake,liepe gert raminamu ir viskas,tai ir nesuprantu nuo ko toks didelis pulsas
Atsakyti
merginos ar galite mane apsviesti,,jus rasote,kad pasimatavusios kraujospudi aparatas rodo aritmija, kaip cia suprast blush2.gif blush2.gif as ir turiu aparata ,bet net nezinau kur pamatyti kokia aritmija ir isviso kas tai, lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolija @ 2009 03 10, 16:47)
merginos ar galite mane apsviesti,,jus rasote,kad pasimatavusios kraujospudi aparatas rodo aritmija, kaip cia suprast  blush2.gif  blush2.gif as ir turiu aparata ,bet net nezinau kur pamatyti kokia aritmija ir isviso kas tai, lotuliukas.gif  doh.gif

mano aparaciukas turi toki zenkliuka, panasuz i zigzaga, ir kai baigia matuoti, jei tas zenkliukas atsiranda - tai jis reiskia kad uzciupe aritmija matuojant.
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 03 10, 18:14)
mano aparaciukas turi toki zenkliuka, panasuz i zigzaga, ir kai baigia matuoti, jei tas zenkliukas atsiranda - tai jis reiskia kad uzciupe aritmija matuojant.

gerai einu atsinesti aparata ir ieskoti ,zigzago lotuliukas.gif o kas yra aritmija g.gif
Atsakyti