Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

QUOTE(Loram @ 2009 02 27, 18:31)
na, 340 tai paprastai sveikam zmogui yra gerai.
del RV1 - manau, kad cia aparato aprasymas  g.gif a ne? visi tie pavingiavimai EKG turi savo pavadinimus raidemis - vienas is ju vadinamas R. EKG rasoma standartiskai  12 skirtingu eiluciu, kurios irgi turi savo pavadinimus, viena is ju V1. todel RV1 ir reiskia, kad V1 derivacijoje R dantelis aukstas. siaip reiktu pamatyt EKG, bet izoliuotai jo padidejimas nieko nereiskia.
EchoKS - nezymus geometrinis persitvarkymas rodo, kad sirdis perkraunamaa - sunkiau dirba nei turetu... tachikardija ar aukstas AKS gali buti priezastimi. visa kita - gerai.
del pulso - toks blogai, reikia blokuot kad ir BetalocZok (pvz). Pastovus daznas pulsas kankina sirdi.
beje - karsciuojat del anginos? karsciuojant budinga tachikardija

cia nei magnis nei elektrokardiograma nepades...
reikia psichiatro del panikos ataku...

Labas vakaras, keista , bet nekarsciuoju, taciau jauciu didely gerkles skausma, bendra silpnuma ir kazko vis krutine spaudzia.Nakty jei reikia nueit iki virtuves padaryt vaikuciui valgyt atrodo, jauciamas sirdies plote sunkumas, atrodo , kad ji sunkiai plaka (taip jau kokia savaite, nors dar anginos nebuvo).Echoskopija daryta vasara ir rasti mano auksciau nurodyti nukrypimai.O ar gali issivystiti tas persitvarkymas i sunkesne liga?man pulsas visada yra padidejas, tad pradejau gert betalozoc.(skydliaukes problemu nera).

Papildyta:
QUOTE(giedrute25 @ 2009 02 27, 17:56)
Sveikos, Uzsukau i jusu tema,noreciau patarimo man daznai lupos tirpsta, netik lupos bet kartais ir nosis ir ranka buna kad nei zodzio nebegaliu pratart akyse pasidaro tamsu atrodo kad tuoj nualpsiu, kazin kas cia man galetu but.....Magni geriu kiekviena diena..Man uzeidavo kartais  tokie priepuoliai kai buvau nestuke.gif,o dabar jau daugiau nei 1 metai nebe nestuke bet jau pora kartyu vel buvo atsitike tai nebesuprantu kas cia su manim daros g.gif kai  nestuke.gif  buvau dare kardiograma sake kad viskas gerai.gal vel reiktu pasidaryt kardiograma g.gif

Labutis, labai panasi situacija buvo ir man po gimdymo, atrode , kad as sukuosi aplink savo asi, kartais jausdavausi taip lyg zeme drebetu po kojom, buvo pradejes tirpti kairys antakis, pindavosi liezuvis, mesdavo i kaire puse, kai eidavau
atrode, kad zeme banguoja.Dariausi daug tyrimu, net gi buvo nuspresta, kad yra kraujotakos nepakankamumas smegenyse, taciau po kiek laiko praejo, tiesa geriau tranxene vaistukus.Jusu atveju manau reiktui apsilankyt pas neurologa ir jei problemu su kraujotaka nera, tai tik psichologines problemos, kurios deja gali tureti itakos jusu nusiskundimams.
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 02 27, 18:58)
Labas vakaras, keista , bet nekarsciuoju, taciau jauciu didely gerkles skausma, bendra silpnuma ir kazko vis krutine spaudzia.Nakty jei reikia nueit iki virtuves padaryt vaikuciui valgyt atrodo, jauciamas sirdies plote sunkumas, atrodo , kad ji sunkiai plaka (taip jau kokia savaite, nors dar anginos nebuvo).Echoskopija daryta vasara ir rasti mano auksciau nurodyti nukrypimai.O ar gali issivystiti tas persitvarkymas i sunkesne liga?man pulsas visada yra padidejas, tad pradejau gert  betalozoc.(skydliaukes problemu nera).

sunkumas sirdies plote gali buti del dazn pulso.
taip, pereiti i rimtesnes ligas persitvarkymas gali, deja.... bet tai uzima laiko... ne metus ir ne du
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 27, 19:11)
taip, pereiti i rimtesnes ligas persitvarkymas gali, deja.... bet tai uzima laiko... ne metus ir ne du

o ar yra galimybe isvengti rimtesniu ligu ir kokios jos gali buti?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 27, 20:11)

Sweika,anksciau turejau problemu su pulsu.Wisada daznas pulsas budawo apie 100,kur tik nesityriau..ir kagi pasekme to-nuo nerimo,nuo stresu.Reiktu kreiptis i psichologus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aretee @ 2009 02 27, 19:39)
Sweika,anksciau turejau problemu su pulsu.Wisada daznas pulsas budawo apie 100,kur tik nesityriau..ir kagi pasekme to-nuo nerimo,nuo stresu.Reiktu kreiptis i psichologus. smile.gif

Labutis, nu ir kaip padejo?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 27, 19:11)

Loram, norejau dar jusu paklausti kodel darant sirdies echoskopija skirtingose klinikose nustatomi skirtingi reultatai? Kaip jau rasiau pries tai del bures ir t.t echoskopija buvo atlikta KMUK (apie skilveliu remodeliacija nieko neuzsiminta ir atlikta ji uzpernai nestumo metu).Po nestumo, praeita vasara tyrimus dare 2 ligoninej Kaune, cia jau rado siuos persitvarkymus, o dar pries kokius du metus kiek pamenu ir buvo nustatyta kairiojo skilvelio koncentrine remodeliacija (3 ligoninej Kaune).
O gal yra kazkokia galimybe isvengti rimtesniu ligu?ir kokios ligos gali issivystiti?
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 02 27, 20:48)
Loram, norejau dar jusu paklausti kodel darant sirdies echoskopija skirtingose klinikose nustatomi skirtingi reultatai? Kaip jau rasiau pries tai del bures ir t.t echoskopija buvo atlikta KMUK (apie skilveliu remodeliacija nieko neuzsiminta ir atlikta ji uzpernai nestumo metu).Po nestumo, praeita vasara tyrimus dare 2 ligoninej Kaune, cia jau rado siuos persitvarkymus, o dar pries kokius du metus kiek pamenu ir buvo nustatyta kairiojo skilvelio koncentrine remodeliacija (3 ligoninej Kaune).
O gal yra kazkokia galimybe isvengti rimtesniu ligu?ir kokios ligos gali issivystiti?

skirtingai todel, kad skirtingos mokyklos tikriausiai... siaip kiekvienas gydytojas darydamas echoskopija skirtingai ja interpretuoja ir skirtingai apraso...
remodeliacija yra labai subtilus dalykas, retas kas ji apraso (bet matyt tose ligoninese priimta taip rasyti)... bet is skaiciuku galima interpretuoti...
del remodeliacijos - ji vystosi kai yra apkraunama sirdis (aukstas kraujospudis, pastovus daznas pulsas, nesandarus voztuvai, voztuvu stenozes, po infarkto ar kt ligu ir t.t.), del tu paciu priezasciu vystosi kitos ligos - hipertrofija, dilatacija, isemija ir t.t.
todel jau dabar gydyti TINKAMAI jusu simptomus, surasti tikras priezastis ir jas gydyti - tai ir yra rimtesniu ligu perspejimas...
nepykit, bet nesuprantu Jusu gydytojo - jei pastoviai pulsas >100, o buna ir >130 (ir ne penkiolika min, o paromis)...
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 28, 21:02)
skirtingai todel, kad skirtingos mokyklos tikriausiai... siaip kiekvienas gydytojas darydamas echoskopija skirtingai ja interpretuoja ir skirtingai apraso...
remodeliacija yra labai subtilus dalykas, retas kas ji apraso (bet matyt tose ligoninese priimta taip rasyti)... bet is skaiciuku galima interpretuoti...
del remodeliacijos - ji vystosi kai yra apkraunama sirdis (aukstas kraujospudis, pastovus daznas pulsas, nesandarus voztuvai, voztuvu  stenozes, po infarkto ar kt ligu ir t.t.), del tu paciu priezasciu vystosi kitos ligos - hipertrofija, dilatacija, isemija ir t.t.
todel jau dabar gydyti TINKAMAI jusu simptomus, surasti tikras priezastis ir jas gydyti - tai ir yra rimtesniu ligu perspejimas...
nepykit, bet nesuprantu Jusu gydytojo - jei pastoviai pulsas >100, o buna ir >130 (ir ne penkiolika min, o paromis)...

Labas rytas, na pastoviai tokio auksto pulso nebuna, kartais buna ir 75-85 , taciau kai pavaikstau jis pakyla virs simto,kai dare paros monitoringa uzfiksavo net 158 per min. ta diena tikrai daug vaiksciojau, bet pasitaiko tokiu atveju, kad staiga nei is sio nei is to pradedu jausti dazna sirdies plakima, kaip buvo paskutiniu metu net 140 (bet po kokiu 5-10 min nurimo iki 90).BEt buna ir tokiu dienu kai pulsas aukstesnis nei 90.Gyditojai nekreipia demesio i toki pulsa kadangi auginu maza vaikuti, tai kaltina nemigo naktis, nuovargy, bet kad as jau siride plakimus jauciu daugiau nei du metai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 01, 10:09)
Labas rytas, na pastoviai tokio auksto pulso nebuna, kartais buna ir 75-85 , taciau kai pavaikstau jis pakyla virs simto,kai dare paros monitoringa uzfiksavo net 158 per min. ta diena tikrai daug vaiksciojau, bet pasitaiko tokiu atveju, kad staiga nei is sio nei is to pradedu jausti dazna sirdies plakima, kaip buvo paskutiniu metu net 140 (bet po kokiu 5-10 min nurimo iki 90).BEt buna ir tokiu dienu kai pulsas aukstesnis nei 90.Gyditojai nekreipia demesio i toki pulsa kadangi auginu maza vaikuti, tai kaltina nemigo naktis, nuovargy, bet kad as jau sirdies plakimus jauciu daugiau nei du metai doh.gif, kurie prasidejo po patirto soko.Labai noreciau susirasti gera gyditoja, kuris atliktu visus reikalingus tyrimus ir paskirtu tinkama gydima o  nestumdytu pas kitus gyditojus.

Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 01, 10:14)
bet pasitaiko tokiu atveju, kad staiga nei is sio nei is to pradedu jausti dazna sirdies plakima

toks jausmas kad ve priezasties apsivercia sirdis ir ima labai greitai ir ritmiskai plakti? tuomet Jums reikia pas aritmologus.
Atsakyti
O ar blogai, kai tyrimas koronarinio nepakankamumo požiūriu yra ribinis? Kartais pagreitėja širdies plakimas ir toks lyg spaudimas jaučiasi.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 03 01, 10:45)
toks jausmas kad ve priezasties apsivercia sirdis ir ima labai greitai ir ritmiskai plakti? tuomet Jums reikia pas aritmologus.

nu as jauciu tuos sirdies apsivertimus, lyg sustoja, taciau ji ir toliau plaka tokiu paciu greiciu.Bet man tiesiog lyg atrodo kazkokia vidine itampa sukelia ta sirdies plakima staigu ir kai atsipalaiduoju nurimsta.Siandien vel pulsas 92 tik nubudus, betalozokas kartais nesumazina pulso, geriu po puse tabletes 25 mg, ar galiu didinti iki visos? Tik man kartais spaudima labai numusa net iki 100/50.
O kas gali parasyt siuntima pas aritmonologus, nes kardiologai isvis niekur nesiuncia schmoll.gif (nors jau buvau pas tris skirtingus).O koks pulsas yra laikomas norma, kai zmogus daug vaiksto?
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 03 01, 10:53)
O ar blogai, kai tyrimas koronarinio nepakankamumo požiūriu yra ribinis? Kartais pagreitėja širdies plakimas ir toks lyg spaudimas jaučiasi.

cia kaip suprantu fizinio kruvio metu buna spaudimas uz krutinkaulio?
jei taip - ir viena, ir kita rodo kad padidejus deguonies poreikiui miokarde (sirdies raumenyje), sirdis nesugeba jo pakankamai "paduoti". Jei tyrimas ribinis - reikia labiau nei susirupinti - sveika gyvensena ir mityba, galbut pasvarstyti ar nereikia vaistuku... ir zinoti, kad ateityje gali prireikti koronarografijos...
Papildyta:
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 01, 11:06)
nu as jauciu tuos sirdies apsivertimus, lyg sustoja, taciau ji ir toliau plaka tokiu paciu greiciu.Bet man tiesiog lyg atrodo kazkokia vidine itampa sukelia ta sirdies plakima staigu ir kai atsipalaiduoju nurimsta.Siandien vel pulsas 92 tik nubudus, betalozokas kartais nesumazina pulso, geriu po puse tabletes 25 mg, ar galiu didinti iki visos? Tik man kartais spaudima labai numusa net iki 100/50.
O kas gali parasyt siuntima pas aritmonologus, nes kardiologai isvis niekur nesiuncia schmoll.gif (nors jau buvau pas tris skirtingus).O koks pulsas yra laikomas norma, kai zmogus daug vaiksto?

jei apsivercia, bet neplaka greitai - tada ne tas pats...
Betaloczok galit didint, jei gerai jauciates - t.y. jei per daug nenumusa spaudimo...
siuntima gali israsyt bet kas - ir seimos gydytojas
nera pulso normos fizinio kruvio metu - priklauso nuo zmogaus, jo istvermes ir t.t. bet 150 greitai einant nera daug
Atsakyti