Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

QUOTE(pandutė @ 2009 02 13, 09:00)
o ka jus tada vartojat?ar jum rankos nepradeda tirpt,nesvaigsta galva?

Prašau į mane kreipkitės "TU" biggrin.gif biggrin.gif Ne man niekas nesidaro ,aš net nejaučiu ...gal kiek galva svaigsta... bet tai labiau nuo susijaudinimo ...ir šiaip tai paveldima manau ,nes ir tėtei tas pats ir seneliam ...
Atsakyti
mane irgi kuris laikas kankina aukstas pulsas, iš pradžiu net nesupratau kad diskomfortas širdies plote gali buti nuo aukšto pulso...kol pas mamą nepasimatavau spaudimo unsure.gif spaudimas idealus o pulsas ryte tik atsikelus buvo 101 blink.gif Naktį irgi atsibundu nuo sirdies dūžesių doh.gif doh.gif planuoju eiti pas gydytoją, tikiuosi nieko rimto...na, nervų sistema mano irgi ne iš stipriausių unsure.gif
Atsakyti
O pulsias skaitosi apatinis spaudimas,ar širdies dužiai per minute g.gif ?
Mano yra 120/90 ir suskaičiavau širdies dužius per minute tai 84.Atrodo nedideli skaičiai,bet kodėl jaučiu kaip ji plaka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Martelė @ 2009 02 25, 13:19)
O pulsias skaitosi apatinis spaudimas,ar širdies dužiai per minute  g.gif ?

pulsas - širdies susitraukimai (dūžiai) per minutę.

viršutinis kraujospūdis vadinamas sistoliniu ir rodo kokiu slėgiu spaudžiamos stambiųjų arterijų sienelės tada, kai širdis susitraukia ir į aortą išstumia kraują. apatinis kraujospūdis (diastolinis) rodo koks slėgis būna stambiosiose arterijose, kai širdis atsipalaiduoja...
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 25, 21:22)
pulsas - širdies susitraukimai (dūžiai) per minutę.

viršutinis kraujospūdis vadinamas sistoliniu ir rodo kokiu slėgiu spaudžiamos stambiųjų arterijų sienelės tada, kai širdis susitraukia ir į aortą išstumia kraują. apatinis kraujospūdis (diastolinis) rodo koks slėgis būna stambiosiose arterijose, kai širdis atsipalaiduoja...

Laba diena, noreciau jusu paklausti, o kiek laiko reiktu vartoti betalozoc?man ji paskyre kardiologe nuo permusimu ir tankaus pulso,(prirase, kadangi esu jautri ir vegetacine nervu sistema issibalansavus). sirdies patalogiju dideliu nera, tik MV uzpakaline bure nezymiai prolabuoja.1 laipsnio MV nesandarumas ir 1 Laipsnio TV nesandarumas na ir aisku ekstarsistoliu buvo apie 34 per para.Geriu po puse tabletyte 25 mg, per para.Jei galite parasykite prasau ka reiskia tie nesandarumai? ar jie blogai?
Labai Aciu.
Atsakyti
buvau vakar pas seimos gydytoja, padare kardiograma, tai sake pulsas 104, bet cia isasuktas kitu reiskiniu, o ne sirdies liga(tikriausiai nuo nervines itampos verysad.gif ) liepe gerti gudobeles, nonsalt ir nakciai po tabletyte kad ramiau miegociau, ir nekankintu naktiniai sirdies duziai
Atsakyti
QUOTE(Milinga @ 2009 02 26, 11:27)
buvau vakar pas seimos gydytoja, padare kardiograma, tai sake pulsas 104, bet cia isasuktas kitu reiskiniu, o ne sirdies liga(tikriausiai nuo nervines itampos verysad.gif ) liepe gerti gudobeles, nonsalt ir nakciai po tabletyte kad ramiau miegociau, ir nekankintu naktiniai sirdies duziai

Labutis, gali buti kad vegetacine nervu sistema susilpnejusi, ji duoda visokius nemalonius pojucius vidaus organuose, bet gali apsilankyti ir pas kardiologa, bus dar ramiau ir skydliaukes sutrikimai gali tureti itakos tokiam pulsui.As gudobeles gal 10 buteliuku isgerus, o gal ir daugiau bet nepadejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 02 26, 11:09)
Laba diena, noreciau jusu paklausti, o kiek laiko reiktu vartoti betalozoc?man ji paskyre kardiologe nuo permusimu ir tankaus pulso,(prirase, kadangi esu jautri ir vegetacine nervu sistema issibalansavus). sirdies patalogiju dideliu nera, tik MV uzpakaline bure nezymiai prolabuoja.1 laipsnio MV nesandarumas ir 1  Laipsnio TV nesandarumas na ir aisku ekstarsistoliu buvo apie 34 per para.Geriu po puse tabletyte 25 mg, per para.Jei galite parasykite prasau ka reiskia tie nesandarumai? ar jie blogai?
Labai Aciu.

BetalocZok galima gerti tiek kiek reikia - jusu atveju, kol susinormalizuos nervu sistema... Jis veikia tiek kiek geri.
Del nesandarumu - tai pirmo laipsnio nera blogai, tiesiog reiskia, kad kai susitraukia skilveliai nedidele dalis kraujo grizta i priesirdzius. Gydymo nera ir nereikia. Reikia pakartoti tyrima po metu ar poros, paziuret ar nedideja...
tiesa, kartais nesandarumas buna, kai tyrimas atliekamas tachikardijos metu, o suretinus pulsa jis isnyksta...
o del ekstrasistoliu - 34 per para? verta pavydet... kad tik tiek...
Atsakyti
Sveikutes,

Jau kuri laika matuoju kraujospudi ir nelabai man rezultato skaiciukai patinka. Ramybes busenoje kraujospudis yra 115/75, o pulsas 83.
Su kraujospudziu viskas OK, jis visada pas mane toks, o vat pulsas ir vel padidejes. Turejau problemu su skydliauke, kurios veikla kartais suaktyveja. Matyt jau atejo laikas ir vel apsilankyt pas endokrinologa g.gif :
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 02 26, 23:25)
BetalocZok galima gerti tiek kiek reikia - jusu atveju, kol susinormalizuos nervu sistema... Jis veikia tiek kiek geri.
Del nesandarumu - tai pirmo laipsnio nera blogai, tiesiog reiskia, kad kai susitraukia skilveliai nedidele dalis kraujo grizta i priesirdzius. Gydymo nera ir nereikia. Reikia pakartoti tyrima po metu ar poros, paziuret ar nedideja...
tiesa, kartais nesandarumas buna, kai tyrimas atliekamas tachikardijos metu, o suretinus pulsa jis isnyksta...
o del ekstrasistoliu - 34 per para? verta pavydet... kad tik tiek...

Laba diena, dar biski patrukdysiu, del tu ekstrasistoliu gal ju ten 341 , nelabai suprantu ar ten skaicius ar ten jau zodis prasideda nes kazkaip keistai sujungta.
Prie to pacio noreciau paklausti ka reiskia aukstas RV1 (atlikus EKG), ECHOSK-pradinis -KS hipertrof.poz (nezymus geometr pers...)isvarymo frakcija daugiau nei 50, diastoline funkcija gera, KS sistoline nesutrikusi.
Be to prasidejo angina , bendras silpnumas ir pulsas siandien pakilo iki 140 doh.gif , taciau po kokiu 5-10 min jau buvo nukrites iki 95.Ar tai labai pavojinga?( kaip jau minejau esu labai jautri)
Is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aneri @ 2009 02 27, 00:23)
Sveikutes,

Jau kuri laika matuoju kraujospudi ir nelabai man rezultato skaiciukai patinka. Ramybes busenoje kraujospudis yra 115/75, o pulsas 83.
Su kraujospudziu viskas OK, jis visada pas mane toks, o vat pulsas ir vel padidejes. Turejau problemu su skydliauke, kurios veikla kartais suaktyveja. Matyt jau atejo laikas ir vel apsilankyt pas endokrinologa  g.gif :

Labutis, nemanau, kad turetum nervuotis ir jaudintis kai tavo tokie spaudimo ir pulso parodymai.Viskas yra normos ribose ir netgi labai gerai 4u.gif
Va jei pulsas pakiltu iki 140 , ramybes busenoj (taip kaip man nutiko siandien, tada jau reikia susirupint).
Atsakyti
Sveikos, Uzsukau i jusu tema,noreciau patarimo man daznai lupos tirpsta, netik lupos bet kartais ir nosis ir ranka buna kad nei zodzio nebegaliu pratart akyse pasidaro tamsu atrodo kad tuoj nualpsiu, kazin kas cia man galetu but.....Magni geriu kiekviena diena..Man uzeidavo kartais tokie priepuoliai kai buvau nestuke.gif,o dabar jau daugiau nei 1 metai nebe nestuke bet jau pora kartyu vel buvo atsitike tai nebesuprantu kas cia su manim daros g.gif kai nestuke.gif buvau dare kardiograma sake kad viskas gerai.gal vel reiktu pasidaryt kardiograma g.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 02 27, 10:53)
Laba diena, dar biski patrukdysiu, del tu ekstrasistoliu gal ju ten 341 , nelabai suprantu ar ten skaicius ar ten jau zodis prasideda nes kazkaip keistai sujungta.
Prie to pacio noreciau paklausti ka reiskia aukstas RV1 (atlikus EKG), ECHOSK-pradinis -KS hipertrof.poz (nezymus geometr pers...)isvarymo frakcija daugiau nei 50, diastoline funkcija gera, KS sistoline nesutrikusi.
Be to prasidejo  angina , bendras silpnumas ir pulsas siandien pakilo iki 140  doh.gif , taciau po kokiu 5-10 min jau buvo nukrites iki 95.Ar tai labai pavojinga?( kaip jau minejau esu labai jautri)
Is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif

na, 340 tai paprastai sveikam zmogui yra gerai.
del RV1 - manau, kad cia aparato aprasymas g.gif a ne? visi tie pavingiavimai EKG turi savo pavadinimus raidemis - vienas is ju vadinamas R. EKG rasoma standartiskai 12 skirtingu eiluciu, kurios irgi turi savo pavadinimus, viena is ju V1. todel RV1 ir reiskia, kad V1 derivacijoje R dantelis aukstas. siaip reiktu pamatyt EKG, bet izoliuotai jo padidejimas nieko nereiskia.
EchoKS - nezymus geometrinis persitvarkymas rodo, kad sirdis perkraunamaa - sunkiau dirba nei turetu... tachikardija ar aukstas AKS gali buti priezastimi. visa kita - gerai.
del pulso - toks blogai, reikia blokuot kad ir BetalocZok (pvz). Pastovus daznas pulsas kankina sirdi.
beje - karsciuojat del anginos? karsciuojant budinga tachikardija
QUOTE(giedrute25 @ 2009 02 27, 17:56)
Sveikos, Uzsukau i jusu tema,noreciau patarimo man daznai lupos tirpsta, netik lupos bet kartais ir nosis ir ranka buna kad nei zodzio nebegaliu pratart akyse pasidaro tamsu atrodo kad tuoj nualpsiu, kazin kas cia man galetu but.....Magni geriu kiekviena diena..Man uzeidavo kartais  tokie priepuoliai kai buvau nestuke.gif,o dabar jau daugiau nei 1 metai nebe nestuke bet jau pora kartyu vel buvo atsitike tai nebesuprantu kas cia su manim daros g.gif kai  nestuke.gif  buvau dare kardiograma sake kad viskas gerai.gal vel reiktu pasidaryt kardiograma g.gif

cia nei magnis nei elektrokardiograma nepades...
reikia psichiatro del panikos ataku...
Atsakyti