Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

QUOTE(husmor @ 2009 01 11, 09:47)
O as turiu labai bloga patirty su paracetamoliu, juo "pasigydziusi " savaite- susirgau toksiniu hepatitu ir ligonineje gavau yspejima,kad tai vaistas labai kenkiantis kepenims...va..kaip buna smile.gif

kiek Jūs jo gėrėt? g.gif
paracetamolio maksimali dozė - 8 tabletės per parą.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 01 11, 13:13)
kiek Jūs jo gėrėt?  g.gif
paracetamolio maksimali dozė - 8 tabletės per parą.

As "gydziausi " gal savaite po pora tableciu...gal tikroji priezastis jau buvo anksciau..o paracetamolis tik dabaige .nors pasikartosiu..gydytojai sake,kad jis labai kenkia kepenims.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 01 11, 02:11)
na, skrandžiui tai tikrai geriau paracetamolis.. piniginei irgi.
man asmeniškai, ir daug kam iš mano pažistamų,  ibuprofenas visai neveikia.
Šiaip negaliu pasakyti kas geriau - kiekvienas turi rasti savo vaistą, svarbu rinktis turinti mažiau turintį pašalinių reiškinių.
Paracetamolis vis dėl to yra vaistas ne tik nuo temperatūros, bet ir nuo skausmo.

na jo skrandis vargsta su ibuprofenu,nimesil irgi sako kenkia kepenims ,bet man ir nelabai tinka ,nes kazkaip kai uzkele spaudima ,svyravau i sonus.Na gal sutapimas ,bet tikrai reikia atsirinkt kas kam geriau.

sakykit o magne diasporale kada geriau gerti ryte ar vakare ? Ar turi koki poveiki spaudimui.?
Ar gali nuo spaudimo svaigt galva ? Nuo labai zemo zinau ,kad gali ,na o jei visai normalus ,siek tiek aukstesnis.Nezinau, kelinta diena kaip apdujus,praeina zinoma ,bet net akyse mirguliuoja ,lengvas svaigimas.Kas cia per daiktas galetu buti?
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif
Paskaitineju tai vienoje, tai kitoje temoje, taciau vis del to didziausia mano beda - isikalbetas nerimas del sirdies...
Jau ir su PA "drauguju", ir siaip emocinis labilumas maximalus verysad.gif
Spaudimas - normalus, gal net i zemesni, na o pulso niekaip negaliu sureguliuoti, - vis uzeina, kad, rodos, ne is sio ne is to ima plakti sirdis greitai, tuomet is karto pagaunu ta impulsiuka ir nerimas dar labiau sustipreja, kala vienintele mintis - gal jau dabar ir atejo laikas sirdies smugiui unsure.gif unsure.gif
Kardiologe jau atsisviete mano tyrimu duomenis ir sake nesis pasikonsultuoti su kolegomis, nes dar tokio zuikio jai neteko matyti...
Echo - ideali, jokiu pakitimu, kardiograma - vos tik pajungia tuos laidelius, pulsas pasoka iki 120 unsure.gif
Tas pats, kai reikia atlikti velorgometrija;
Holterio monitoringas - plakimas ritmingas, taciau pulsas padidejes, net ir nakti unsure.gif
Bus antra savaite, kai meginu prisijaukinti Betelok zok, pulsas apie 80 , geriu po viena 25 mg tabletele ryte, jau labai issekau nuo to nuolatinio isitempimo ir pulso skaiciavimo, darosi baisu, kad gal jau yra kokie nors kraujagysliu pokyciai, t.y. realus organiniai dalykai, o as vis bandau save ir kitus raminti, kad tai tik isklere nervai...

p.s. sesuo tokia pat zuikiasirde - vos tik pajungiam kraujospudzio aparata, pulsas jau 100, net ir spaudimas siek tiek uzkyla...

Gal kas nors turite panasiu bedu ? Kaip gydotes ?
Atsakyti
Labas, mergytes ir vel 4u.gif

As vis negaliu nusiraminti, jau vakar atrode, kad viskas gerai, puikiai jauciausi, kazkoks dziugesys viduje, o sianakt vel staigiai prabudau is miegu - sirdele plaka, vel kazkoks nerimas, dar suneli paguldeme i ligonine operacijai, tai jau pries vaziuojant i ligonine pasimatavau - pulsas 92 verysad.gif
Rodos, bandziau ramintisave, kad viskas bus gerai, bet matyt, islindo nerimas jau nakti unsure.gif

Man iskilo toks klausimas - kaip atskirti, kur jau organiniai sirdies pokyciai, o kur funkciniai ? Juk taip galima verst ilgai viska ant nervu, depresijos, bet jau man baisu, kad nepraziopsoti ko nors gresmingo unsure.gif unsure.gif

Oi, kokia pasidariau asarotoja, vis guodziuosi ir guodziuosi, bet faktiskai tik Jums ir galiu taip atvirai pasipasakoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpix @ 2009 01 13, 19:50)
Labas, mergytes ir vel 4u.gif

As vis negaliu nusiraminti, jau vakar atrode, kad viskas gerai, puikiai jauciausi, kazkoks dziugesys viduje, o sianakt vel staigiai prabudau is miegu - sirdele plaka, vel kazkoks nerimas, dar suneli paguldeme i ligonine operacijai, tai jau pries vaziuojant i ligonine pasimatavau - pulsas 92 verysad.gif
Rodos, bandziau ramintisave, kad viskas bus gerai, bet matyt, islindo nerimas jau nakti unsure.gif

Man iskilo toks klausimas - kaip atskirti, kur jau organiniai sirdies pokyciai, o kur funkciniai ? Juk taip galima verst ilgai viska ant nervu, depresijos, bet jau man baisu, kad nepraziopsoti ko nors gresmingo unsure.gif  unsure.gif

Oi, kokia pasidariau asarotoja, vis guodziuosi ir guodziuosi, bet faktiskai tik Jums ir galiu taip atvirai pasipasakoti unsure.gif
labutis skaitau ,ir matau savo situacija,,, man sirdis tuksejo gal sitaip tris metus,, daug ko nezinojau kaip ja nuraminti ir t,t, o dabar jau zinau ,, isgeru gudobeles super,, visada gerdavau pries nakti.,. irgi nerado nieko blogo ,viskas gerai tik pulsas,, daugiau nenoriu to patirti ,,baisu, ir viskas kartojasi tik nakti.. todel kad atsiliepia nervukai ir stresai isgyventi,kaip issigelbejau ogi ,, geriau antidepresantus,,ir vientik del sirdeles tuksejimo,,susitvarke po dvieju sav, gerimo,, jau nebejauciu metai laiko,, o baigiau gerti pries 4men,
Atsakyti
QUOTE(sapokiene @ 2009 01 15, 21:40)
labutis skaitau  ,ir matau savo situacija,,, man sirdis tuksejo gal sitaip tris metus,, daug ko nezinojau kaip ja nuraminti ir t,t, o dabar jau zinau ,, isgeru gudobeles super,, visada gerdavau pries nakti.,. irgi nerado nieko blogo ,viskas gerai tik pulsas,, daugiau nenoriu to patirti ,,baisu, ir viskas kartojasi tik nakti.. todel kad atsiliepia nervukai ir stresai isgyventi,kaip issigelbejau ogi ,, geriau antidepresantus,,ir vientik del sirdeles tuksejimo,,susitvarke po dvieju sav, gerimo,, jau nebejauciu metai laiko,, o baigiau gerti pries 4men,

Oi, kaip butu gerai, kad ir man taip viskas griztu i vezes. rolleyes.gif
Gal pagaliau nusiraminciau . Dziugu, kad atradote savo kelia, o as jau apie visokias tyliasias isemijas galvoju ir skaitau... verysad.gif unsure.gif verysad.gif

AD pradejau gerti pries tris menesius, taciau ypac maza doze, todel, matyt, visiskai ramybe dar ir neateina...
Kadangi kardiologe jau nebezino, ka su manimi daryti, tai nusprende, jog pagersiu kuri laika beta blokerius, konkreciai - Betaloc Zok.
Eina antra savaite, vis pasimatuoju pulsa - gal pamazu ir taisosi, taciau vakar atsiduriau stiprioje stresineje situacijoje - operavo mano sunu ( kakle cista ), parveze is operacines ir po kokio pusvalandzio eme is zaizdos stipriai kraujuoti, suleke visi dakatarai ir vel isveze i operacine verysad.gif
Isoriskai lyg tai atrodziau rami - juk negalejau pries vaika imti isterikuoti, jis ka tik pabudes is narkozes, viena gydytoja net pasake, kad tokiu mamyciu reta...
Na bet viduje, tai kojos rankos nutirpo, o jau apie pulsa tai tyliu - jei kas butu pamataves, tai ir as buciau operacineje atsidurusi... unsure.gif
Gerai, kad niekur kojos nekeliu be Clonazepamo - tuoj ketvirtuka prarijau...

Tai taip ir nezinau, ar tas Betaloc gali uzblokuoti tuos impulsus taip, kad ir stresineje situacijoje sirdele plaktu apynormaliai ?
O gal jis man ir padejo, juk pulso nesimatavau ir nezinau, koks jis is tiesu buvo ir koks butu buves be vaistu.
Na bet juk negali gyventi siltnamyje, visko pasitaiko gyvenime, svarbu kuo pozityviau nusiteikti, bet taip galiu pasakyti jau siandien, o vakar ta valanda laukimo uz operacines duru atrode tokia ilga kancia ir tiek kraupiu scenariju smegenineje prabego, skanavau kiekvieno praeinancio gydytoje veido israiska ir bandziau ispeti, ka ji galetu reiksti.
Viskas atlego tik tada, kai galejau apsikabinti savo mieganti berniuka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpix @ 2009 01 15, 22:30)
Oi, kaip butu gerai, kad ir man taip viskas griztu i vezes. rolleyes.gif
Gal pagaliau nusiraminciau . Dziugu, kad atradote savo kelia, o as jau apie visokias tyliasias isemijas galvoju ir skaitau... verysad.gif  unsure.gif  verysad.gif

AD pradejau gerti pries tris menesius, taciau ypac maza doze, todel, matyt, visiskai ramybe dar ir neateina...
Kadangi kardiologe jau nebezino, ka su manimi daryti, tai nusprende, jog pagersiu kuri laika beta blokerius, konkreciai - Betaloc Zok.
Eina antra savaite, vis pasimatuoju pulsa - gal pamazu ir taisosi, taciau vakar atsiduriau stiprioje stresineje situacijoje - operavo mano sunu ( kakle cista ), parveze is operacines ir po kokio pusvalandzio eme is zaizdos stipriai kraujuoti, suleke visi dakatarai ir vel isveze i operacine verysad.gif
Isoriskai lyg tai atrodziau rami - juk negalejau pries vaika imti isterikuoti, jis ka tik pabudes is narkozes, viena gydytoja net pasake, kad tokiu mamyciu reta...
Na bet viduje, tai kojos rankos nutirpo, o jau apie pulsa tai tyliu - jei kas butu pamataves, tai ir as buciau operacineje atsidurusi... unsure.gif
Gerai, kad niekur kojos nekeliu be Clonazepamo - tuoj ketvirtuka prarijau...

Tai taip ir nezinau, ar tas Betaloc gali uzblokuoti tuos impulsus taip, kad ir stresineje situacijoje sirdele plaktu apynormaliai ?
O gal jis man ir padejo, juk pulso nesimatavau ir nezinau, koks jis is tiesu buvo ir koks butu buves be vaistu.
Na bet juk negali gyventi siltnamyje, visko pasitaiko gyvenime, svarbu kuo pozityviau nusiteikti, bet taip galiu pasakyti jau siandien, o vakar ta valanda laukimo uz operacines duru atrode tokia ilga kancia ir tiek kraupiu scenariju smegenineje prabego, skanavau kiekvieno praeinancio gydytoje veido israiska ir bandziau ispeti, ka ji galetu reiksti.
Viskas atlego tik tada, kai galejau apsikabinti savo mieganti berniuka rolleyes.gif

Labutis, skaitau jusu pasisakymus ir vis matau save, mano sirdele ir stuksena kaip zuikelio, bet kai issiaiskinau, kad tai nera pavojinga, tiesiog nebekreipiu demesio, kai pajauciu, kad pagreiteja pulsas isgeriu Gudobeles arbatos, o jei labai pasidauzo tai betalozoc pusele ir geriau buna.Man tai labiausiai nuotaika gadina ne sirdeles stuksenimas, bet permusimai, is pradziu labai bijojau, kad sirdis nesustotu, nes toks jausmas budavo, stabt ir vel plaka..., bet reik susigyvent su tuo ir maziau kreipt demesi, svarbu ,kad nera jokiu sirdies patalogiju (isskyrus prolapsa, bet kiek zinau jis pas visus buna, bet vieniems augant uzsitraukia , o kitiems ne...)
O jums linkiu, kad kuo greiciau pasveiktu jusu Mazylis ir daugiau nesirkit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 01 16, 11:56)
Labutis, skaitau jusu pasisakymus ir vis matau save, mano sirdele ir stuksena kaip zuikelio, bet kai issiaiskinau, kad tai nera pavojinga, tiesiog nebekreipiu demesio, kai pajauciu, kad pagreiteja pulsas isgeriu Gudobeles arbatos, o jei labai pasidauzo tai betalozoc pusele ir geriau buna.Man tai labiausiai nuotaika gadina ne sirdeles stuksenimas, bet permusimai, is pradziu labai bijojau, kad sirdis nesustotu, nes toks jausmas budavo, stabt ir vel plaka..., bet reik susigyvent su tuo ir maziau kreipt demesi, svarbu ,kad nera jokiu sirdies patalogiju (isskyrus prolapsa, bet kiek zinau jis pas visus buna, bet vieniems augant uzsitraukia , o kitiems ne...)
O jums linkiu, kad kuo greiciau pasveiktu jusu Mazylis ir daugiau nesirkit 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu, TUKUTI uz gerus zodzius, tikiuosi, jau viskas praeity rolleyes.gif
Siandien gydytojas apziurejo sunaus zaizda, sake, viskas gerai. biggrin.gif
O del tos sirdies tai tikrai - tiesiog esu lyg koks vaiksciojantis monitorius, pati viska fiksuoju ir tuomet jau pastebiu kiekviena krustelejima - jei taip pavyktu nukreipti mintis kur nors kitur, manau, kad situacija gerokai pasikeistu.
O cia - nuolatinis nerimas, tuoj ranka tiesiasi skaiciuoti pulsa, tada aibe vaizdiniu ir baisiausiu fanataziju unsure.gif unsure.gif
Taip ir isisiubuoja viskas schmoll.gif
Atsakyti
Skorpix, man irgi tas pat... širdis daužosi, jau visi tyrimai padaryti, viskas idealu, dabar vartoju antidepresantus, kažkiek lyg ir tvarkosi g.gif Gudobelė ar kokios arbatos nei kiek nepadeda.

Jau įpratau ir nebekreipiu dėmesio. Galiu normaliai gyventi, vis dar nemirštu, tai tuo ir džiaugiuosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 01 16, 15:01)
Skorpix, man irgi tas pat... širdis daužosi, jau visi tyrimai padaryti, viskas idealu, dabar vartoju antidepresantus, kažkiek lyg ir tvarkosi  g.gif Gudobelė ar kokios arbatos nei kiek nepadeda.

Jau įpratau ir nebekreipiu dėmesio. Galiu normaliai gyventi, vis dar nemirštu, tai tuo ir džiaugiuosi  bigsmile.gif

Labas, cherry pie mirksiukas.gif
Viena vertus, smagu, kad as ne viena, kita vertus - kiekvienos musu atvejis savitas.
Mano kardiologe labai stengesi man irodyti, kad mano sirdele sveika : pradejome nuo echoskopijos - viskas idealu, jokiu pokyciu ;
kardiograma - jau su pokyciais ;
velorgometrija - nenormali, nes vos tik paguldo atlikti kardiograma ar uzsodina ant dviracio - pulsas kaip pas beprote verysad.gif
Tai ji ir sutriko - negali pakisti lapu man po nosimi ir irodyti, kad viskas normoje verysad.gif
Bet eina antra savaite, kai geriu Betaloc ir imu jausti, kad sirdis rimsta rolleyes.gif
Gal pamazu grisiu i vezes bigsmile.gif
Gal pavyks normaliai kardiograma pasidaryti ir dviratuka praminti ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpix @ 2009 01 16, 18:11)
Labas, cherry pie mirksiukas.gif
Viena vertus, smagu, kad as ne viena, kita vertus - kiekvienos musu atvejis savitas.
Mano kardiologe labai stengesi man irodyti, kad mano sirdele sveika : pradejome nuo echoskopijos - viskas idealu, jokiu pokyciu ;
kardiograma - jau su pokyciais ;
velorgometrija - nenormali, nes vos tik paguldo atlikti kardiograma ar uzsodina ant dviracio - pulsas kaip pas beprote verysad.gif
Tai ji ir sutriko - negali pakisti lapu man po nosimi ir irodyti, kad viskas normoje verysad.gif
Bet eina antra savaite, kai geriu Betaloc ir imu jausti, kad sirdis rimsta rolleyes.gif
Gal pamazu grisiu i vezes bigsmile.gif
Gal pavyks normaliai kardiograma pasidaryti ir dviratuka praminti ? rolleyes.gif

Labutis, tik nepanikuojam tuo metu daroma kardiograma nieko blogo neparode smile.gif
Taigi as manau , kad musu sirdies plaikimo priezastis yra perdetas jautrumas.
Va ruosiuos dabar i vyro baliu , o sirdis jau nebe krutinej bet gerklej plaka doh.gif
Papildyta:
oi pradzia pameciau biggrin.gif , as kai myniau dviratuka pulsas buvo 182
Atsakyti