noriu ir as pasiklaust kaip elgtis. visa gyvenima kenciau nuo zemo spaudimo, budavo 90/70, daznas pulsas, gerdavau kibirais kava ir gyvenau. paskutiniu metu mano gyvenime labai daug streso, ir vis pajuntu kad kazkaip jauciuos nebe taip- kartais pritruksta kvapo(nezinau kaip kitaip issireikst), karta darbe visai atsitiktinai pasimatavau spaudima- buvo 150/90
tada pagalvojau kad gal susinervinau tai ir pakilo, paskui dar kelias savaites nekreipiau demesio i keista savijauta, pastovu nerimo jausma. kol pries kelias dienas nenualpau
tada irgi pagalvojau kad tikriausiai spaudimas labai nukrito. bet kita diena gan ramiai nusiteikus buvau, mama nusprende kad reik pamatuot spaudima- buvo 120/100
siaip kiek zinau hipertonija diagnozuojama butent pagal auksta apatini spaudima... kita ryta, dar lovoj gulint, pamatavo - irgi 120/100
idomu, nuo ko man cia taip sukilo tas spaudimas paskutiniu metu, svarbiausia kad ir jauciuos gan prastai- o alpimas galejo atsirast del mazo virsutinio ir apatinio spaudimu skirtumo. nebezinau- gal reik kokiu raminanciuju pagert, nenoriu pripazint kad jau turiu hipertonija, kai visa gyvenima buvau tikra kad man per zemas spaudimas
p.s. man 27