Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

QUOTE(Euforija22 @ 2008 09 30, 15:18)
ar zemas spaudimas nesusijes su mazakraujyste?  4u.gif

vienas su kitu neturi nieko bendro...
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2008 09 30, 15:35)
Ir aš su vaistais nuo aukšto spaudimo "draugauju"  ax.gif

O dėl šaltų rankų/kojų čia gal jau kraujotaka sutrikus, kraujas blogai teka, nes mano spaudimas aukštas, o rankų/kojų šaltumas  doh.gif (ypač kojos šąla). vakare kol sušyla puse nakties gali praeiti  doh.gif

Man irgi atrodo, kad šaltumas su kraujospūdžiu nelabai susijęuser posted image
Atsakyti
mano kraujospūdis irgi visad buvo žemas, bet niekad nekeldavo jokių nepatogumų.Tiesiog normaliai jaučiausi, ir tiek. Bet paskutinėm dienom visai nublūdo. Kelis kartus tebuvo 88/44 blink.gif Galva priplaukusi, apsvaigusi, pykina. Ir dažniausiai tokia savijauta į vakarą prasideda. Nors šiandien jau va iš ryto negerai.. Kavos nemėgstu, sūriai dabar prisiskaičius vis bandau valgyt. Bandau konjako šaukštą išgert kartais.
Buvau jau susirūpinus - o gal čia kažkokios ligos simptomas blink.gif Bet kiek internete skaitinėjau, niekur nerašo, kad žemas spaudimas labai blogai. Aišku, kol nepernelyg žemas.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif as irgi pas save atradau nauja liga...zemas spaudimas...na nera jis labai jau zemas,kokiu 105/80, bet kartais uzeina toks galvos skausmas, kad rodos isprotesiu doh.gif va ir dabar sedziu, galva skauda, net veida ir kakla skauda,tokia mieguista jauciuosi,o juk dar nei 20 val nera.kai isgeriu kavos siek tiek pagereja.Noreciau kreiptis i gydytoja del tu mano galvos skausmu, bet tiesa pasakius nezinau i kokios srities gydytoja kreiptis g.gif i poliklinika pas savo terapeute nenoriu, nes ta nukvankusi senuciuke nebent aspirino israsys ir sakys neieskot ligu doh.gif bet juk man skauda...25 metu sveikam zmogui neturi diena is dieno skaudet galvos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 10 16, 20:08)
Sveikos 4u.gif as irgi pas save atradau nauja liga...zemas spaudimas...na nera jis labai jau zemas,kokiu 105/80, bet kartais uzeina toks galvos skausmas, kad rodos isprotesiu doh.gif va ir dabar sedziu, galva skauda, net veida ir kakla skauda,tokia mieguista jauciuosi,o juk dar nei 20 val nera.kai isgeriu kavos siek tiek pagereja.Noreciau kreiptis i gydytoja del tu mano galvos skausmu, bet tiesa pasakius nezinau i kokios srities gydytoja kreiptis g.gif i poliklinika pas savo terapeute nenoriu, nes ta nukvankusi senuciuke nebent aspirino israsys ir sakys neieskot ligu doh.gif bet juk man skauda...25 metu sveikam zmogui neturi diena is dieno skaudet galvos blink.gif

krajospudis cia ne prie ko... Tavo kraujospudis yra idealus.
galvos skausmus juk sukelia ne tik spaudimas smile.gif skausmu rusiu yra daug ir juos diferencijuoja ir gydo neurologai bei seimos gydytojai g.gif .
Atsakyti
Na nėra toks jau idealus spaudimas schmoll.gif Idealus spaudimas 120/80, o čia viršutinis per žemas ir skirtumas tarp viršutinio ir apatinio mažokas, užtai ir gali skaudėti galvą. Reikia kreiptis į medikus, jei nepatinka sava gydytoja, eik privačiai 4u.gif
Atsakyti
o my god!
as vis prisizadu prisizadu i sveikatos temas nelist ir neskaityt nesamoniu, bet vis neislaikau ir ikisu savo trigrasi...
kazin negalima kaip nors sau uzblokuot priejima i tam tikras temas? subforumus?
kartais mergaites kai pataria, tai net prie zemes traukia... as tada suprantu, kad visuomenes zinios apie sveikata ir medicina zemiau kritines ribos... baisu. jei kas domina - tikrai supermama ne pats geriausias patarejas... o daznai ir sveikatai pakenkti galima
P.S. cia buvo taikoma ne konkreciai mamaiEglei...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loram: 16 spalio 2008 - 19:38
QUOTE(Loram @ 2008 10 16, 19:36)
o my god!
as vis prisizadu prisizadu i sveikatos temas nelist ir neskaityt nesamoniu, bet vis neislaikau ir ikisu savo trigrasi...
kazin negalima kaip nors sau uzblokuot priejima i tam tikras temas? subforumus?
kartais mergaites kai pataria, tai net prie zemes traukia... as tada suprantu, kad visuomenes zinios apie sveikata ir medicina zemiau kritines ribos... baisu. jei kas domina - tikrai supermama ne pats geriausias patarejas... o daznai ir sveikatai pakenkti galima
P.S. cia buvo taikoma ne konkreciai mamaiEglei...

Bet kažkiek ir man? Nežinau, gal Jūs gydytoja, geriau tada žinote, bet kiek teko susidurti su medicinos mokslu, 105/80 tai jau žemokas spaudimas. O vaistų jokių nesiūlau, tik kreiptis į medikus ax.gif
O jei rašiau nesąmones pataisykite ir paaiškinkite, kitą kartą žinosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 08 14, 22:11)
Sveikos, mamytes.
Pavargau skaitydama tema, nes atsakymo i mane dominancius klausimus taip ir neradau. Daugumai jusu yra zemas kraujo spaudimas, O stai mano dukrai kol kas dar tik 12 metu, bet pastaruoju metu jos kraujo spaudimas yra apie 160/90. Nesuprantu kodel. Iki siol joks gydytojas nebuvo sakes, kad jos spaudimas butu buves aukstas. Ar tai negali buti susije su paauglyste? Menesines dar neprasidejusios. Gal yra zinanciu?

Galiu pasakyti apie save, kai man buvo 13, man jau buvo padidintas spaudimas - 140/90, kažkada pamatavo, tai spaudimas buvo 150/110 (čia kai man buvo apie 14-15 metų), tačiau jaučiausi kuo puikiausiai. Nebuvo jokių galvos skausmų ar svaigulių, žinoma tąsyk man davė vaistų nuo spaudimo, bet šiaip, jokio gydymo nėra iki šiol, nors spaudimas ir dabar 140/90, bet būna ir iki 160 (man 28 m.).
Priežastys - aš kaltinčiau paveldimumą, nes mano mamai ir močiutei ta pati bėda, padidėjusį svorį.
Jums siūlyčiau ne tik šiaip pasikonsultuoti su gyd., bet ir paprašyti, kad padarytų kraujo tyrimą dėl Kalio. Jei jo trūksta, tai sutrinka širdies veikla ir kyla spaudimas. Tą patyriau pati šiais metais, kai nėštumo pradžioje padarė šį tyrimą, pasirodo, kad Kalio kiekis kraujyje ties kritine riba (AKS buvo 160/90), pavartojus Kalio situacija susitvarkė, o AKS visą nėštumą buvo 130 (120)/80. Kalio ima trūkti, kai geriama daug kavos ir alkoholio (žinoma 12-metei tai neaktualu), valgoma sūriai, daug prakaituojama, vemiama, viduriuojama, apskritai, kai daug skysčių pasišalina iš organizmo. Man Kalio trūkumas atsirado turbūt dėl to, kad pernai vasarą sugalvojau paklausyti visų rekomendacijų ir išgert po 2 l vandens per dieną, ko rezultatas - nuolatinis lakstymas į WC ir Kalio trūkumas.
Atsakyti
http://www.lsveikata...e_id=283&s=2318
tik nesutinku, kad stresas gali būti žemo spaudimo priežastimi, nes streso metu issiskiria adrenalinas - padazneja sirdies veikla, spazmuoja kai kurios kraujagysles - todel spaudimas dideja...
http://www.medicinav...?...21&subj=str

taigi, jei kraujospudis nera <90/60mmHg, tai nelaikoma žemu spaudimu.
kai sistolinis (viršutinis) spaudimas nukrinta <80 (ne vienkartinai, o >1val.) tai sutrinka inkstu mityba, mažiau kraujo duodama žarnynui, raumenims - tai vadinama kraujotakos centralizacija - kad deguonies ir mitybos pakaktų smegenims, kai dar labiau krenta - smegenims nepakanka kraujotakos - žmogus gali nualpti.
kaip matot iš straipsnelių - gydymo kaip ir nėra...
Atsakyti
Aciu, mergaites 4u.gif o gal tada patartumete i kokios srities gydytoja kreiptis del tu galvos skausmu ir kokius tyrimus prasyti, kad atliktu?bijau, kad nuejus privaciai pridarys ko reikia, ko nereikie, bile pinigus nulupt...jau ir taip paislaidauju ant privaciu stomotologu, ginekologu, okulisto...na, bet poliklinika irgi ne iseitis schmoll.gif
Atsakyti
pas neurologa.
kokius tyrimus daryti niekas nepatars, nes mes nezinom smulkiau apie ji... blush2.gif
Atsakyti