QUOTE(Raimisu @ 2006 10 31, 23:30)
Ačiū už atsakymą ir palaikymą
Radau jų puslapį, ir informacijos šiek tiek. Beje, gal žinote įkainius..? Neradau paieškojęs..
Deja, ciklo kalendoriuko ji neturi. Ateičiai reikės, kad ji tokį turėtų, o jei spyriosis -- nieko, aš už ją tokį pildysiu
Radau jų puslapį, ir informacijos šiek tiek. Beje, gal žinote įkainius..? Neradau paieškojęs..
Deja, ciklo kalendoriuko ji neturi. Ateičiai reikės, kad ji tokį turėtų, o jei spyriosis -- nieko, aš už ją tokį pildysiu
Būtų geriau, jei ji pildytų tokį kalendoriuką. Tada tiksliai žinotų savo ciklo ilgumą. To reikės ne tik planuojant lėliuką, apsisaugojant nuo nėštumo, bet konctatuojant ar gydant įvairias problemas.
Dėl įkainių, tai iš tiesų nėra labai pigu, tačiau tikrai atliekami išsamūs tyrimai, modernia įranga. Konsultacija pas šios klinikos direktorę Eugeniją Abraitienę, kai buvau liepos pabaigoje, kainavo 50lt. Žinoma, reikės mokėti dar ir už tyrimus. Bet nėra jie brangesni, negu bet kurioje privačioje. Aš vasarą suplojau už viską 100lt. Manau, už tokio lygio konsultaciją tai nėra daug.
QUOTE(Raimisu @ 2006 11 01, 01:13)
Na aš norėčiau, ir su mielu noru ir į kabinetą kartu su drauge nueičiau - juk tai liečia ir mane, tik vat.. Draugei dar truputėli trūksta iki 18, o aš pusantrų metų vyresnis, tad ar neprasidės kokie nebūti kaltinimai iš gydytojų, ar priekaištai, kodėl ji ateina ne su mama, o su draugu..
Dar ką norėčiau sužinoti, ar normaliai mėnesinės turi būti tokios nežmoniškai skausmingos..? Lyg kažkur puse akies skaičiau, kad tai gali būti nelabai geras ženklas, rodantis, kad kažkas yra negerai. Gal kas apšviest galėtumėt..?
Dar ką norėčiau sužinoti, ar normaliai mėnesinės turi būti tokios nežmoniškai skausmingos..? Lyg kažkur puse akies skaičiau, kad tai gali būti nelabai geras ženklas, rodantis, kad kažkas yra negerai. Gal kas apšviest galėtumėt..?
Mėnesinės neturėtų būti ypatingai skausmingos, bet kiekviena moteris jaučia tam tikrą diskomfortą. Bet, jei tai nėra ginekologinė problema, su tuo galima kovoti. Vaistinėse yra įvairių papildų tiems skausmams mažinti. Pvz. aš naudoju nakvišų aliejų su agurklėmis ir vitaminu E. Labai padeda.
Manau, dėl jos amžiaus problemų neturėtų būti, nes pagal įstatymo 8 straipsnį:
"1. Pacientai, įskaitant nepilnamečius pacientus nuo 16 iki 18 metų, gali būti gydomi arba jiems teikiama kokia kita sveikatos priežiūra ar slauga, tik kai yra jų sutikimas. Sveikatos priežiūra ar slauga nepilnamečiams pacientams iki 16 metų teikiama, kai yra jų atstovų sutikimas, išskyrus atvejus, jei tokio sutikimo prašymas prieštarautų nepilnamečio paciento interesams. "
Galų gale, paso ten neprašo. Gi nesunku pasakyti, kad jau 18