Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybų metu vaiko išlaikymas?

QUOTE(BurmeSS @ 2015 04 23, 15:10)
taigal papai nebestovi taip, kaip pas kitą. Todėl ir exė.

Jeigu smegenų nėra, tai nepadės nei papai, nei krapai.......
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 14:04)
Ok, bandau isivaizduot save moters vietoje. Jei po skyrybu man vyras moketu kazkokias ismokas, man geda butu zmonem pasakyt, nes tai reikstu, kad esu nieko vertas, nieko nemoku ir nesugebu, todel kazkas manim turi rupintis.
Papildyta:

Kam dave? Jei kalba apie alimentus, tai labai aiskiai buna nurodyta kokia suma reikia kas menesi pervedinet, tai kaip cia nepervedinedamas gali rekt, kad islaikai? Israsus pasikeli ir matai. Aisku, jei grynais moki, tada pats bukas esi, pats kazkada pasimokiau ir ismokau pamoka, tar buvusiuju viskas tik per banka ir oficialiai, kitaip nieko neirodysi, tas geranoriskumas tam tikrose situacijose labai greit dingsta smile.gif Kitas dalykas, vaikai juk bendri, vadinasi ne tik vyras turi juos islaikyt, bet ir zmona, nes kai kuriom atrodo, kad jos motinos, todel yra sventos karves ir prie vaiku finansines geroves visiskai neturi prisidet. Mat uztenka kad jos atliko sventa reikala, pagimde vaika ir visas pasaulis dabar iki grabo lentos turi jaustis joms skolingas biggrin.gif

Aš rašau apie buvusių žmonų išlaikymą o ne vaikų ir dar konkrečiai klausiau ar pačiam yra priteista išlaikyt buvusią žmoną kad tiek čia dėl to putojiesi? Panašu kad diskusija beviltiška. Ir jau kartojuosi, bet šiaip sau dėl moters užgaidų tokių išlaikymų nieks nepriteisinėja.
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2015 04 24, 13:44)
O žinau atvejį kai vyras, gerai uždirbantis, įkalbėjo žmoną mesti darbą vardan to, kad ji prižiūrėtų ne tik jų vaikus, vežiotų po būrelius ir panašiai, bet ir prižiūrėtų jo sunkiai sergantį tėvą, nes anas svetimų jokių slaugių neprisileisdavo tik tai marčią.

Išvada tokia, kad negali niekada vadovautis tuom, kas ko tavęs prašo ir sprendimus priimti pačiai. Šiuo atveju prižiūrėti ir vaikus ir senuką ligotą žmogų tikrai nėra lengviau, nei eit į normalų, socialines garantijas teikiantį darbą.
O dėl ligoniukų vaikų tai daug vyrų palieka šeimas dėl neįgalaus vaiko (nes kinkos pasidaro per silpnos), tuomet alimentai skaičiuojami visai kitaip ir invalidumai visokie prisideda, slauga ir t.t. Bet kokiu atveju jei gyvenime sutikai tik naudos siekiančius žmones, tai kaltink tik pats save kad laiku to nesupratai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:02)
Išvada tokia, kad negali niekada vadovautis tuom, kas ko tavęs prašo ir sprendimus priimti pačiai. Šiuo atveju prižiūrėti ir vaikus ir senuką ligotą žmogų tikrai nėra lengviau, nei eit į normalų, socialines garantijas teikiantį darbą.
  O dėl ligoniukų vaikų tai daug vyrų palieka šeimas dėl neįgalaus vaiko (nes kinkos pasidaro per silpnos), tuomet alimentai skaičiuojami visai kitaip ir invalidumai visokie prisideda, slauga ir t.t. Bet kokiu atveju jei gyvenime sutikai tik naudos siekiančius žmones, tai kaltink tik pats save kad laiku to nesupratai  verysad.gif

kad priziureti senoli, tai galima susitvarkyti slauga. aisku milijonu neduos, bet nereiks verkti, kad ant nulio sedite.
ir kam cia absoliutint, kad tik naudos siekiantys, galima manyti, kad moterys tokios nebuna? kai viskas gerai, tai gerai, o kai vyrui pasidaro sunku, tada ir nepakeliui pasidaro jau. ar mazai tokiu atveju buna? smile.gif
o kad sprendimus paciam del SAVO gyvenimo reikia priimti, tai cia ir arkliui aisku. kodel turetu buti kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo C10H12N2O: 24 balandžio 2015 - 17:13
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 13:23)

Apskritai, jus pasiziurekit i kitas salis, kur dar taip ilgai atostogauja kaip pas mus?
Papildyta:

Gerai kai tikrai gerai uzdirbi, penkiazenklemis sumomis, tada gal ir paprasciau, kitu atveju, vyras kaip ir nebeturi galimybes kitos seimos sukurt, nes juk taptu islaikytiniu savo naujai draugei smile.gif

Panašu kad tamstai visos globalinės problemos jau susiveda tik į buvusias žmonas biggrin.gif Pats turi laiko vidury darbo dienos forume sėdėt, kas reiškia kad nepersidirbi, o tuo tarpu moterys turėtų art net be atostogų ar kaip čia g.gif
O apie uždarbį tai manau kad neesmė kiek nulių uždirbi, svarbiau kaip tuos pinigus paskirstai ir išleidi. Kitam ir šešių nulių negana. O ten draugės ir t.t., tai jei jau negali kitos šeimos kurt nes finansinės galimybės neleidžia, tai nieks nekaltas. Eit per moteris ir vaikus užtaisinėt bet koks durnius gali, bet juos dar ir užaugint reikia. Kurk nors ir 6 tas šeimas ir turėk nors ir 12 draugių kaip arabų šeichas, skirtumas tik tas, kad jis išgali visa tai išlaikyti, o tamsta tik sapnuose.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:02)
Aš rašau apie buvusių žmonų išlaikymą o ne vaikų ir dar konkrečiai klausiau ar pačiam yra priteista išlaikyt buvusią žmoną kad tiek čia dėl to putojiesi? Panašu kad diskusija beviltiška. Ir jau kartojuosi, bet šiaip sau dėl moters užgaidų tokių išlaikymų nieks nepriteisinėja.
Papildyta:

O dėl ligoniukų vaikų tai daug vyrų palieka šeimas dėl neįgalaus vaiko (nes kinkos pasidaro per silpnos), tuomet alimentai skaičiuojami visai kitaip ir invalidumai visokie prisideda, slauga ir t.t. Bet kokiu atveju jei gyvenime sutikai tik naudos siekiančius žmones, tai kaltink tik pats save kad laiku to nesupratai  verysad.gif

Ne. Man nepriteista. Bet tik del to, kad pasisamdziau advokate, kuri perskaicius buvusios zmonos advokates reikalavimus pasiurpo. Ko pasekoje ikalbejo mane siek tiek pagerint salygas mano naudai, nors visvien mane durniumi isvadino. Tada man rodesi kad gerai eliuosi, dabar sutinku su ja, kad tikrai durnas buvau ir galejau kur kas geresnes salygas sau issikovot. Taip tada irgi naviai galvojau, kad va, viska graziai reikia, su pagarba vienas kitam doh.gif Kokia dar pagarba, kai ziurima tik savo interesu, o kitas gali ir badu padvest. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gera_pukuota @ 2015 04 24, 15:55)
Bet buvusi žmona, besirūpindama vaikais, ypač jei jie dar nedideli, dažniausiai nelabai ir gali siekti geresnio ar perspektyvesnio darbo. Jai reikia ne tik uždirbti tą pačią sumą vaiko išlaikymui. Jai reikia skirti savo laiką ir vaiko priežiūrai. Ji negali dirbti viršvalandžių, ji negali vykti į savaitines komandiruotes ir pan. Gerai, jei vaiko tėvas supratingas ir prisidės tokiu atveju prie vaiko priežiūros ir derinsis abu savo darbo grafikus. Bet jei viskas tik ant moters pečių, tai jai iš tiesų sunku uždirbti tiek pat kiek buvęs vyras. Net jei ji nori ir stengiasi. Nes iš tiesų ir be proto sunku suderinti ir sėkmingą karjerą ir kokybišką vaikų priežiūrą (turiu omenyje iš tiesų skirti vaikams dėmesio).

drinks_cheers.gif Visiškai pritariu. Užtat mano manymu labai neblogas variantas, kaip kai kuriose kitose šalyse, vaikai 2 savaites gyvena su tėčiu, dvi - su mama.
Atsakyti
QUOTE(C10H12N2O @ 2015 04 24, 17:13)
kad priziureti senoli, tai galima susitvarkyti slauga. aisku milijonu neduos, bet nereiks verkti, kad ant nulio sedite.

Ne taip parasta slaugą sustvarkyti. Ji taip pat nustatoma teisminiu keliu. O jei yra vaikai tai marti tik kažkelintoj eilėj po jų. Pirmiausia tėvais turi rūpintis vaikai, ir garantuoju, kad minėtu atveju slaugos pinigėlius ėmė kažkas kitas, o marčiai beliko prausti, pampersus keisti ir sriubelę virti. Nes juk vyras ir uošvis prašė, šiaip ar taip "ana nieko neveikė tik vaikus augino".
Gyvenime visokių peripetijų pilna, kiek šeimų- tiek dramų. Kurie geraširdžiai- lieka ant ledo, o naglesni- teisuoliai...
Papildyta:
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 17:18)
Ne. Man nepriteista. Bet tik del to, kad pasisamdziau advokate, kuri perskaicius buvusios zmonos advokates reikalavimus pasiurpo. Ko pasekoje ikalbejo mane siek tiek pagerint salygas mano naudai, nors visvien mane durniumi isvadino. Tada man rodesi kad gerai eliuosi, dabar sutinku su ja, kad tikrai durnas buvau ir galejau kur kas geresnes salygas sau issikovot. Taip tada irgi naviai galvojau, kad va, viska graziai reikia, su pagarba vienas kitam  doh.gif Kokia dar pagarba, kai ziurima tik savo interesu, o kitas gali ir badu padvest. biggrin.gif

Tai apie ką čia kalba tada? Kitą kartą žiūrėk kam kiši ir pasaka baigta.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:17)
Panašu kad tamstai visos globalinės problemos jau susiveda tik į buvusias žmonas  biggrin.gif Pats turi laiko vidury darbo dienos forume sėdėt, kas reiškia kad nepersidirbi, o tuo tarpu moterys turėtų art net be atostogų ar kaip čia  g.gif
O apie uždarbį tai manau kad neesmė kiek nulių uždirbi, svarbiau kaip tuos pinigus paskirstai ir išleidi. Kitam ir šešių nulių negana. O ten draugės ir t.t., tai jei jau negali kitos šeimos kurt nes finansinės galimybės neleidžia, tai nieks nekaltas. Eit per moteris ir vaikus užtaisinėt bet koks durnius gali, bet juos dar ir užaugint reikia. Kurk nors ir 6 tas šeimas ir turėk nors ir 12 draugių kaip arabų šeichas, skirtumas tik tas, kad jis išgali visa tai išlaikyti, o tamsta tik sapnuose.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Butu gerai, kad jos, t.y. moterys apskritai dirbtu, kam cia be atostogu varyt, o ne galvotu taip, issiskyriau, vadinasi buves turi pilnai islaikyt vaikus, as pati juk nedirbu, kas is to, kad po skyrybu jau kazkelinti metai praejo, ir dar man paciai turi padet, juk reikia ir sukuosenas pasidaryt, manikiurus, o kiek drabuziai kainuoja. biggrin.gif Vat ir gaunasi sudas, kai ant svetimos kupros i roju nori nukeliaut. Niekas nepakeis mano nuomones. Vaikus islaikyt privalo abu tevai, o ne vienas. Savimi paciais patys ir turi rupintis, o ne reikalaut duokles uz praleistus kartu metus, o jei viena puse turi galimybiu ir noro, tai prasau, galima juk visiem padet, o ne sakyt, kad kazkas privalo prisiimt uz tave atsakomybe ir truks plys turi buvusia/i sutuoktine/i islaikyt. Aisku, galima sakyt, musu teismai logiskai spremdzia tokias problemas. biggrin.gif Kur tau, kai teko susidurt, galiu atsakingai pasakyt, kad nieks net neziuri i tuos istatymuose numatytus procentus, jei nors ir pats uz save nepakovosi gali ne tik kad visa 100% tavo pajamu paskirt islaikymui, bet dar ir daugiau. Taip kad nereikia cia man skiest, kokie vyrai klaules ir skystalai, o kokios moterys nuskriaustos ir doros. Tiek vienoj, tiek ir kitoj pusej yra ir geru ir slyksciu zmoniu.
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:33)

Labai atsiprasau, bet kiek zinau, mes kartu karviu neganem, tad gal ir neaiskink man ir kitiems zmonems kur ir kam ka kisti.
Labai dziugu, kad tavo seimoj viskas dabar puiku, bet nespjauk i sulini, gyvenimas visokiu pokstu gali iskrest, tad ar nebus nemalonu, kai kazkas po kurio laiko mestels tau replika, neva reikejo anksciau galvot pries ka kojas iskieti.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 17:41)
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Butu gerai, kad jos, t.y. moterys apskritai dirbtu, kam cia be atostogu varyt, o ne galvotu taip, issiskyriau, vadinasi buves turi pilnai islaikyt vaikus, as pati juk nedirbu, kas is to, kad po skyrybu jau kazkelinti metai praejo, ir dar man paciai turi padet, juk reikia ir sukuosenas pasidaryt, manikiurus, o kiek drabuziai kainuoja. biggrin.gif Vat ir gaunasi sudas, kai ant svetimos kupros i roju nori nukeliaut. Niekas nepakeis mano nuomones. Vaikus islaikyt privalo abu tevai, o ne vienas. Savimi paciais patys ir turi rupintis, o ne reikalaut duokles uz praleistus kartu metus, o jei viena puse turi galimybiu ir noro, tai prasau, galima juk visiem padet, o ne sakyt, kad kazkas privalo prisiimt uz tave atsakomybe ir truks plys turi buvusia/i sutuoktine/i islaikyt. Aisku, galima sakyt, musu teismai logiskai spremdzia tokias problemas. biggrin.gif Kur tau, kai teko susidurt, galiu atsakingai pasakyt, kad nieks net neziuri i tuos istatymuose numatytus procentus, jei nors ir pats uz save nepakovosi gali ne tik kad visa 100% tavo pajamu paskirt islaikymui, bet dar ir daugiau. Taip kad nereikia cia man skiest, kokie vyrai klaules ir skystalai, o kokios moterys nuskriaustos ir doros. Tiek vienoj, tiek ir kitoj pusej yra ir geru ir slyksciu zmoniu.
Papildyta:

Labai atsiprasau, bet kiek zinau, mes kartu karviu neganem, tad gal ir neaiskink man ir kitiems zmonems kur ir kam ka kisti.
Labai dziugu, kad tavo seimoj viskas dabar puiku, bet nespjauk i sulini, gyvenimas visokiu pokstu gali iskrest, tad ar nebus nemalonu, kai kazkas po kurio laiko mestels tau replika, neva reikejo anksciau galvot pries ka kojas iskieti.

Nesupratau, tau buvusios žmonos išlaikymas nepriskirtas ir jos neišlaikai bet rašai taip lyg išlaikytum. Ar čia koks asmenybės sutrikimas ar susidvejinimas-lieka paslaptis...Keli metai po skyrybų praėjo o vis loji ant buvusios žmonos, gal tamstai pas psichologus laikas? O dėl mano tarpukojo nesijaudink, aš visa laiminga jau anūkų laukiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:52)
Nesupratau, tau buvusios žmonos išlaikymas nepriskirtas ir jos neišlaikai bet rašai taip lyg išlaikytum. Ar čia koks asmenybės sutrikimas ar susidvejinimas-lieka paslaptis...Keli metai po skyrybų praėjo o vis loji ant buvusios žmonos, gal tamstai pas psichologus laikas? O dėl mano tarpukojo nesijaudink, aš visa laiminga jau anūkų laukiu  mirksiukas.gif

Ok
Paaiskinsiu dar karta. Dabar paskaiciavau, tai pacioj pradzioj, po skyrybu mokejau 91% nuo savo pajamu, vaiku islaikymui, plius dar visos bendros paskolos ant manes kabojo. Tai cia yra tas gerasisi variantas, kuriam mane ikalbejo mano advokate, kitu atveju, man butu teke dar daugiau moket. Ka as tuo noriu pasakyt. O tai, kad musu teismu sistema visiskai nesigilina i istatymuose numatytus islaikymo procentus, kuriuos gali prisiteist moteris is vyro. Todel, yra be galo daug galimybiu nesaziningom moterim (oi, apie ka as cia, juk visos moterys tobulos, cia tik vyrai oziai, nes visi tik po 200 lt moka biggrin.gif) pasipelnyt is nutrukusios santuokos, ir visa tai pateikt, kaip naturalu dalyka, beigi net aplinkiniams sukelt galescio protruki. Neva va, as tiek metu paaukojau savo seimai, vaikam, praradau realias galimybes siekt karjeros (aisku niekas juk nesigilins i tai, kad ji realiai net ir nenorejo karjeros siekt), likau prie suduzusios geldos (juk to irgi nieks nesiaiskins, kad butent ji sau susizere visus seimos finansus iskaitant NT). Svarbu viska pateikt teisinga veido israiska smile.gif
Kalbant apie psichologus, idomu kaip paciai reiktu jaustis panasioje situacijoje, jei zinai, kad bet kuria minute gali paskambinti, uzeiti, atsiusti laiska ar koki igaliotini tavo ex su naujais reikalavimais. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 18:17)
Ok
Paaiskinsiu dar karta. Dabar paskaiciavau, tai pacioj pradzioj, po skyrybu mokejau 91% nuo savo pajamu, vaiku islaikymui, plius dar visos bendros paskolos ant manes kabojo. Tai cia yra tas gerasisi variantas, kuriam mane ikalbejo mano advokate, kitu atveju, man butu teke dar daugiau moket. Ka as tuo noriu pasakyt. O tai, kad musu teismu sistema visiskai nesigilina i istatymuose numatytus islaikymo procentus, kuriuos gali prisiteist moteris is vyro. Todel, yra be galo daug galimybiu nesaziningom moterim (oi, apie ka as cia, juk visos moterys tobulos, cia tik vyrai oziai, nes visi tik po 200 lt moka biggrin.gif) pasipelnyt is nutrukusios santuokos, ir visa tai pateikt, kaip naturalu dalyka, beigi net aplinkiniams sukelt galescio protruki. Neva va, as tiek metu paaukojau savo seimai, vaikam, praradau realias galimybes siekt karjeros (aisku niekas juk nesigilins i tai, kad ji realiai net ir nenorejo karjeros siekt), likau prie suduzusios geldos (juk to irgi nieks nesiaiskins, kad butent ji sau susizere visus seimos finansus iskaitant NT). Svarbu viska pateikt teisinga veido israiska smile.gif
Kalbant apie psichologus, idomu kaip paciai reiktu jaustis panasioje situacijoje, jei zinai, kad bet kuria minute gali paskambinti, uzeiti, atsiusti laiska ar koki igaliotini tavo ex su naujais reikalavimais. wink.gif

Yra nustatytas alimentų minimumas mūsų Valstybėje, ir tas minimumas galioja visiems. Jei uždirbi mažiau nei alimentų minimumas- tai dirbk daugiau arba keisk darbą jei nesi invalidas, bet vaikus išlaikyti privalai. Negali dangstytis pinigų neturėjimu kad išvengt savo vaikų išlaikymo, nes tikrai Lietuvoje nepriteisinėja tūkstantinių sumų iš lemputės. Aš labai abejoju kad tamstai priteisė virš 300 Eur alimentų vaikui, nors mano ex tokią sumą moka savanoriškai. Tu visą pyktį nukreipęs į buvusią žmoną, o apie vaikus iš viso nieko nekalbi ir tai viską apie tave pasako. Ir ne nuo veido išraiškos teismo sprendimai priklauso, o nuo faktų, pateiktų dokumentaliai. Visi tavo postai permirkę pykčiu, matyt nebuvai geras nei vyras nei tėvas, ir gavai ko nusipelnei. Ieškai ko nepametęs mano supratimu. Teismai senai praėję, dukrai tuoj 18 metų kaip rašai, tai gal jau laikas apsiramint ir palikt savo buvusią ramybėj ir pradėt galvot kaip padėt dukrai mokytis ir įsitvirtint gyvenime o ne kaip sangulaut einant iš lovos į lovą ir gimdant vaikus kaip rašei?
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 18:33)

vyras paliko - vyras kaltas
vyras skrudzas - vyras kaltas
zmona ragana - reikejo ziuret kur kisi - vyras kaltas
zmona paliko - vyras buvo negeras - vyras kaltas
....
ar buna kitaip? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 19:31)
Yra nustatytas alimentų minimumas mūsų Valstybėje, ir tas minimumas galioja visiems. Jei uždirbi mažiau nei alimentų minimumas- tai dirbk daugiau arba keisk darbą jei nesi invalidas, bet vaikus išlaikyti privalai. Negali dangstytis pinigų neturėjimu kad išvengt savo vaikų išlaikymo, nes tikrai Lietuvoje nepriteisinėja tūkstantinių sumų iš lemputės. Aš labai abejoju kad tamstai priteisė virš 300 Eur alimentų vaikui, nors mano ex tokią sumą moka savanoriškai. Tu visą pyktį nukreipęs į buvusią žmoną, o apie vaikus iš viso nieko nekalbi ir tai viską apie tave pasako. Ir ne nuo veido išraiškos teismo sprendimai priklauso, o nuo faktų, pateiktų dokumentaliai. Visi tavo postai permirkę pykčiu, matyt nebuvai geras nei vyras nei tėvas, ir gavai ko nusipelnei. Ieškai ko nepametęs mano supratimu. Teismai senai praėję, dukrai tuoj 18 metų kaip rašai, tai gal jau laikas apsiramint ir palikt savo buvusią ramybėj ir pradėt galvot kaip padėt dukrai mokytis ir įsitvirtint gyvenime o ne kaip sangulaut einant iš lovos į lovą ir gimdant vaikus kaip rašei?

o koks tas alimentu minimumas? pirma karta girdziu.
o ta paryskinta, moterims irgi galima pritaikyti
Atsakyti