Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybų metu vaiko išlaikymas?

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 13:55)
Jei visi tiek pastangų dėtų kad pilnas gražias šeimas turėt kiek deda skirdamiesi ir draskydamiesi, tai pasaulis daug gražesnis būtų o jame daug daugiau laimingų vaikų. Aš su vyru nuo vaikystės kartu augau, ir didesnę gyvenimo dalį praleidau su juom nei be jo, todėl ne tik vaikai mus sieja. Ne viskas gyvenime vien pinigais matuojama, todėl kas tą supranta tai tokių peripetijų neišgyvena. Už centus pagatavi vieni kitiems gerkles perkąst, vat tas bjauriausia, o vaikai lieka paskutiniam plane. Ir dar, daugiausia skundžiasi ir verkia dėl išnaudojimo tie vyrai, kurie realiai nieko ir nepadeda ir neduoda.

O i mano komentara atsakymo nebus? biggrin.gif
Vai vai, kas cia prabilo apie centus, ar ne ta pati, kuri taip pergivena del ju wink.gif Jei jau taip nesvarbu butu, tai kazi ar kalbetum apie privaloma buvusios zmonos islaikyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 13:29)
Tai jo, jei paskaiciuosi kiek kainuoja vienos tokios mamos islaikymas, tada nedaug, bet paemus realiu motinu atostogose skaiciu, suma ogogo kokia butu. Tada aisku, sumazinus iki 4 men, valstybe gan neblogai sutaupytu, kas tikrai gerai atsilieptu visiems pileiciams, o ne vienai grupei.

ir kaipgi sutaupytu?
pirma itariu prasidetu reikalavimai mazinti mokescius (paslaugos taigi nebeteiks), o tai mazesnis lesu surinkimas.
O antra, idomu kiek isleis pasalpoms ir kompensacijoms. Nes ok dirbo du, gime vaikas, valstybe moka keturi menesius - o toliau? Darzeliai priima anksciausiai nuo metu ir tai ne visi (o ir siaip juose vietu truksta). Tai tada lieka seimoje vienas dirbantis ir jo uzdirbama atlyginima dalina 3 asmenims. Pasiziurejus statistika, kokie yra uzdarbiai LT, tai tikrai abejotina ar to vieno asmens uzdarbis bus toksai, kad nepriklausytu paslapos ir kompensacijos.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 13:03)
O i mano komentara atsakymo nebus? biggrin.gif
Vai vai, kas cia prabilo apie centus, ar ne ta pati, kuri taip pergivena del ju wink.gif Jei jau taip nesvarbu butu, tai kazi ar kalbetum apie privaloma buvusios zmonos islaikyma smile.gif

O kur aš kalbėjau apie privalomą buvusios išlaikymą g.gif Ir ar tu išlaikai buvusią ar čia tik teorinė kontempliacija? Man nėra ko dėl centų pergyvent, aš viską turiu ir nei vaikam nei man nieko netrūksta, jeigu ką. Pati neprastai uždirbu o ir tėvas vaikam nieko negaili, taigi man tokios nesąmonės nesuprantamos. Apskritai mano aplinkoj tokių "nuskriaustų" vyrų nėra, jeigu ir išsiskyrę tai garbingai rūpinasi vaikais o moterys visos dirba ir užsidirba.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 13:55)
Jei visi tiek pastangų dėtų kad pilnas gražias šeimas turėt kiek deda skirdamiesi ir draskydamiesi, tai pasaulis daug gražesnis būtų o jame daug daugiau laimingų vaikų. Aš su vyru nuo vaikystės kartu augau, ir didesnę gyvenimo dalį praleidau su juom nei be jo, todėl ne tik vaikai mus sieja. Ne viskas gyvenime vien pinigais matuojama, todėl kas tą supranta tai tokių peripetijų neišgyvena. Už centus pagatavi vieni kitiems gerkles perkąst, vat tas bjauriausia, o vaikai lieka paskutiniam plane. Ir dar, daugiausia skundžiasi ir verkia dėl išnaudojimo tie vyrai, kurie realiai nieko ir nepadeda ir neduoda.

jeigu tokie vienas kitam geranoriški, tai kam reikėjo skirtis? o jeigu jau išsiskyrė, tai gal nebuvo ir santuokoj geranoriški, tad kam vaidinti ir ko reikalauti, jau kai skiriasi? rolleyes.gif
as visiškai suprantu vaiku klausima, 100 proc palaikau islaikyma abieju tevu, bet ne ex.
juolab, kad islaikymas vaiku yra abieju tevu reikalas, tai jeigu ex vyras islaiko zmona,tai ji is jo pinigu islaiko vaikus,taip iseina, kad jis vienas islaiko ir judvieju vaikus,ir ex zmona? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2015 04 24, 14:05)
ir kaipgi sutaupytu?
pirma itariu prasidetu reikalavimai mazinti mokescius (paslaugos taigi nebeteiks), o tai mazesnis lesu surinkimas.
O antra, idomu kiek isleis pasalpoms ir kompensacijoms. Nes ok dirbo du, gime vaikas, valstybe moka keturi menesius - o toliau? Darzeliai priima anksciausiai nuo metu ir tai ne visi (o ir siaip juose vietu truksta). Tai tada lieka seimoje vienas dirbantis ir jo uzdirbama atlyginima dalina 3 asmenims. Pasiziurejus statistika, kokie yra uzdarbiai LT, tai tikrai abejotina ar to vieno asmens uzdarbis bus toksai, kad nepriklausytu paslapos ir kompensacijos.

Kodel mokescius sumazint? Mano galva juos tik didint reikia. Tai va, uz tuos sutaupytus pinigus galetu papildomus darzelius irengt, plius dar sukurtu papildomu darbo vietu.
Apskritai, jus pasiziurekit i kitas salis, kur dar taip ilgai atostogauja kaip pas mus?
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 14:20)
O kur aš kalbėjau apie privalomą buvusios išlaikymą  g.gif Ir ar tu išlaikai buvusią ar čia tik teorinė kontempliacija? Man nėra ko dėl centų pergyvent, aš viską turiu ir nei vaikam nei man nieko netrūksta, jeigu ką. Pati neprastai uždirbu o ir tėvas vaikam nieko negaili, taigi man tokios nesąmonės nesuprantamos. Apskritai mano aplinkoj tokių "nuskriaustų" vyrų nėra, jeigu ir išsiskyrę tai garbingai rūpinasi vaikais o moterys visos dirba ir užsidirba.

Na tai ir saunu. As irgi uz tai, kad isiskyrus tevai turi islaikyt vaikus, bet sorry, tikrai ne buvusias zmonas. Gerai kai tikrai gerai uzdirbi, penkiazenklemis sumomis, tada gal ir paprasciau, kitu atveju, vyras kaip ir nebeturi galimybes kitos seimos sukurt, nes juk taptu islaikytiniu savo naujai draugei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 14:20)
O kur aš kalbėjau apie privalomą buvusios išlaikymą  g.gif Ir ar tu išlaikai buvusią ar čia tik teorinė kontempliacija? Man nėra ko dėl centų pergyvent, aš viską turiu ir nei vaikam nei man nieko netrūksta, jeigu ką. Pati neprastai uždirbu o ir tėvas vaikam nieko negaili, taigi man tokios nesąmonės nesuprantamos. Apskritai mano aplinkoj tokių "nuskriaustų" vyrų nėra, jeigu ir išsiskyrę tai garbingai rūpinasi vaikais o moterys visos dirba ir užsidirba.

nesuprantu, del ko jus tada gincijates? biggrin.gif jeigu pas jus moterys dirba ir uzsidirba,tai ir valio. o vaiku klausimo tai cia nekele niekas, visiems aisku,kad juos reikia islaikyti
Atsakyti
O jei šeimoje auga neįgalus vaikas, dėl kurio rūpybos šeimoje buvo nuspręsta moteriai mesti visus darbus ir karjerą bei likti prie sergančio vaiko? Kaip tokiu atveju, kai tėveliui pabosta ta pavargusi niurzganti žmona, tai pameta jai minimalius alimentus ir sukis kaip išmanai, nes pati kalta kad su vaiku sėdėjai?
O žinau atvejį kai vyras, gerai uždirbantis, įkalbėjo žmoną mesti darbą vardan to, kad ji prižiūrėtų ne tik jų vaikus, vežiotų po būrelius ir panašiai, bet ir prižiūrėtų jo sunkiai sergantį tėvą, nes anas svetimų jokių slaugių neprisileisdavo tik tai marčią. Ir ką uošvis pasimirė, o po poros mėnesių vyras žmonikę nudžiugino skirybų dokumentais. Manot neverta tokiai ex bent kurį laiką mokėt bent kiek už taip vadinamą išlaikymą? Tiesa, ji to išlaikymo net neprašė, betir alimentus gavo minimalius.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 04 24, 14:44)
O jei šeimoje auga neįgalus vaikas, dėl kurio rūpybos šeimoje buvo nuspręsta moteriai mesti visus darbus ir karjerą bei likti prie sergančio vaiko? Kaip tokiu atveju, kai tėveliui pabosta ta pavargusi niurzganti žmona, tai pameta jai minimalius alimentus ir sukis kaip išmanai, nes pati kalta kad su vaiku sėdėjai?
O žinau atvejį kai vyras, gerai uždirbantis, įkalbėjo žmoną mesti darbą vardan to, kad ji prižiūrėtų ne tik jų vaikus, vežiotų po būrelius ir panašiai, bet ir prižiūrėtų jo sunkiai sergantį tėvą, nes anas svetimų jokių slaugių neprisileisdavo tik tai marčią. Ir ką uošvis pasimirė, o po poros mėnesių vyras žmonikę nudžiugino skirybų dokumentais. Manot neverta tokiai ex bent kurį laiką mokėt bent kiek už taip vadinamą išlaikymą? Tiesa, ji to išlaikymo net neprašė, betir alimentus gavo minimalius.

As tai manau tokiu atveju, jei vaikas neigalus, teismas didesnius alimentus turetu priteist, o ne zmonos islaikyma. Sakau, man galvoj netelpa, kaip galima islaikyt suaugusi zmogu, nebent pats ji invalidu padarai, kitu atveju, kaip galima permesti kitam zmogui prievole rupintis tuo, kas realiai, kad ir sunkiai, bet gali pats savimi pasirupinti. Na cia matyt tik tos moterys taip gali sugalvot, kurios visa gyvenima buvo islaikytinem, ir nesuvokia, kad gali pinigus uzdirbt dirbdamos darbe, o ne gaudamos pinigus uz puodu sveitima.
Atsakyti
QUOTE(C10H12N2O @ 2015 04 24, 13:21)
jeigu tokie vienas kitam geranoriški, tai kam reikėjo skirtis? o jeigu jau išsiskyrė, tai gal nebuvo ir santuokoj geranoriški, tad kam vaidinti ir ko reikalauti, jau kai skiriasi? rolleyes.gif
as visiškai suprantu vaiku klausima, 100 proc palaikau islaikyma abieju tevu, bet ne ex.
juolab, kad islaikymas vaiku yra abieju tevu reikalas, tai jeigu ex vyras islaiko zmona,tai ji is jo pinigu islaiko vaikus,taip iseina, kad jis vienas islaiko ir judvieju vaikus,ir ex zmona? mastau.gif

Žmonės skiriasi dėl vienos priežasties- kai nenori būti kartu. Ir tai nereiškia kad visais atvejais skiriasi draskydamiesi. O kad buvusieji pilnai išlaikytų savo buvusias kurios dar ir vaikus augina, tai realiai dar nesu sutikus tokio atvejo. Bet nors čia tik teorinė galimybė skyrybų atveju šitas punktais būtinai aptariamas ir įrašomas net skyrybų sutartyje, vadinasi yra teismiškai realus. O kad buvęs vyras davė kelis litus o gal ir tų nedavė bet jau rėkia kad išlaiko- tai dar nesiskaito kad išlaiko.
Atsakyti
Ok, bandau isivaizduot save moters vietoje. Jei po skyrybu man vyras moketu kazkokias ismokas, man geda butu zmonem pasakyt, nes tai reikstu, kad esu nieko vertas, nieko nemoku ir nesugebu, todel kazkas manim turi rupintis.
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 14:54)
Žmonės skiriasi dėl vienos priežasties- kai nenori būti kartu. Ir tai nereiškia kad visais atvejais skiriasi draskydamiesi. O kad buvusieji  pilnai išlaikytų savo buvusias kurios dar ir vaikus augina, tai realiai dar nesu sutikus tokio atvejo. Bet nors čia tik teorinė galimybė skyrybų atveju šitas punktais būtinai aptariamas ir įrašomas net skyrybų sutartyje, vadinasi yra teismiškai realus. O kad buvęs vyras davė kelis litus o gal ir tų nedavė bet jau rėkia kad išlaiko- tai dar nesiskaito kad išlaiko.

Kam dave? Jei kalba apie alimentus, tai labai aiskiai buna nurodyta kokia suma reikia kas menesi pervedinet, tai kaip cia nepervedinedamas gali rekt, kad islaikai? Israsus pasikeli ir matai. Aisku, jei grynais moki, tada pats bukas esi, pats kazkada pasimokiau ir ismokau pamoka, tar buvusiuju viskas tik per banka ir oficialiai, kitaip nieko neirodysi, tas geranoriskumas tam tikrose situacijose labai greit dingsta smile.gif Kitas dalykas, vaikai juk bendri, vadinasi ne tik vyras turi juos islaikyt, bet ir zmona, nes kai kuriom atrodo, kad jos motinos, todel yra sventos karves ir prie vaiku finansines geroves visiskai neturi prisidet. Mat uztenka kad jos atliko sventa reikala, pagimde vaika ir visas pasaulis dabar iki grabo lentos turi jaustis joms skolingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 13:54)
Sakau, man galvoj netelpa, kaip galima islaikyt suaugusi zmogu, nebent pats ji invalidu padarai, kitu atveju, kaip galima permesti kitam zmogui prievole rupintis tuo, kas realiai, kad ir sunkiai, bet gali pats savimi pasirupinti. Na cia matyt tik tos moterys taip gali sugalvot, kurios visa gyvenima buvo islaikytinem, ir nesuvokia, kad gali pinigus uzdirbt dirbdamos darbe, o ne gaudamos pinigus uz puodu sveitima.

Na ne visos gali dirbti (kalbu apie neįgalių vaikų mamas). Be, to išlaikymas vargu ar būna pilnas, dažniausiai tik dalinis, priklausantis nuo daugelio situacijų. Tarkim gyvenamojo būsto, ar tai moters asmeninis turtas, ar bendra nuosavybė, jei bendra tai kaip ji bus dalinama, ar vyras išeis, ar moteris ieškosis naujos vietos gyventi. Ar yra paskolos būstui. Tarkim mano minėtoj situacijoj, kai motina lieka su neįgaliu vaiku bute pirktame su paskola, dažnai vyrui pritesiama ir tos paskolos pilnas išmokėjimas, o tai jau ir būtų vienas iš ex išlaikymo variantų. Arba būstas aplamai buvo vyro asmeninė nuosavybė įgyta prieš santuoka. Yra atveju, kad teismas ir butą tokiu atveju palieka žmonai (aišku, be galimybės jį parduoti ir taip ale pasipelnyti) ir dar vyrui priteisia komunalinių didžiają dalį ar bent pusę apmokėt. Tai irgi yra išlaikymas.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 15:04)
Ok, bandau isivaizduot save moters vietoje. Jei po skyrybu man vyras moketu kazkokias ismokas, man geda butu zmonem pasakyt, nes tai reikstu, kad esu nieko vertas, nieko nemoku ir nesugebu, todel kazkas manim turi rupintis.

Kiekviena situacija individuali.
Imkime klasikinį variantą kai vaikas lieka su mama. Sakykime, kad abu dirba, galbūt vyras uždirba daugiau, buvusi žmona mažiau (klasikinis variantas, nes pagal statistiką, deja, moterys uždirba mažiau). Bet buvusi žmona, besirūpindama vaikais, ypač jei jie dar nedideli, dažniausiai nelabai ir gali siekti geresnio ar perspektyvesnio darbo. Jai reikia ne tik uždirbti tą pačią sumą vaiko išlaikymui. Jai reikia skirti savo laiką ir vaiko priežiūrai. Ji negali dirbti viršvalandžių, ji negali vykti į savaitines komandiruotes ir pan. Gerai, jei vaiko tėvas supratingas ir prisidės tokiu atveju prie vaiko priežiūros ir derinsis abu savo darbo grafikus. Bet jei viskas tik ant moters pečių, tai jai iš tiesų sunku uždirbti tiek pat kiek buvęs vyras. Net jei ji nori ir stengiasi. Nes iš tiesų ir be proto sunku suderinti ir sėkmingą karjerą ir kokybišką vaikų priežiūrą (turiu omenyje iš tiesų skirti vaikams dėmesio).
Nesakau, kad tokiu atveju vyras privalo mokėti papildomą kompensaciją buvusiai žmonai. Bet jei taip būtų, tai tame nėra nieko gėdingo, priimti pinigus. Tai ne išmalda.
Atsakyti