Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybų metu vaiko išlaikymas?

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 12:35)
Man nė nešautų į galvą tokį debilizmą dukrai patarinėt. Nors normali dukra gal tai priimtų kaip nevykusį pokštą g.gif

O man tas ex islaikymas nesuvokiamas yra. Vaikams moket taip, viskas tvarkoj. O buvusiajai? Kaip teismas issiaiskins kokios priezastys to, kad ji nedirbo? Uzteks moteriai pasakyt, ai, vyras taip norejo ir basta? O jei visai ne taip buvo, jei ji tingine ir paprasciausiai pati nenorejo dirbt ir dangste tai, kaip vaiku prieziura. Kitas variantas, kuri asmeniskai zinau. Isiskyrusi moteris ne oficialiai dirbo, tai kaip teismui irodyt, kad ji realiai dirba. Samdyt seklius, kad issiaiskintu, nes pati juk neprisipazins. Zodziu, apie tokius fintus, jei jie teisiskai imanomi, privaloma informuot berniukus jau mokyklinio amziaus, kad jie labai gerai pasvarstytu, ar verta zenytis, nes juk nezinai ant ko uztaikysi, po to mokesi iki grabo lentos, kaip kad koki zmogu partrenkes su masina doh.gif Ir kodel tada vyrui islaikymas priklausytu tik tokiu atveju, jei jis neigalus? Nors zmona dare karjera ir jis pasiaukojo del jos, mete savo darba ir priziurejo vaikus. Apskritai, mano manymy, islaikymas priklauso tik tiems, kas dar negali savimi pasirupinti, o suauges, sveikas zmogus, kad ir ilgai nedirbes, pvz kokioj maximoj pardaveju laisvai isidarbintu, isskestom rankom priimtu.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 12:46)
Ir kodel tada vyrui islaikymas priklausytu tik tokiu atveju, jei jis neigalus?

Man atrodo,cia turejo omeny,kad jeigu zmona neigali,tai po skyrybu vyras jai moketi turetu kazka.
kas ir man keista, jeigu neigalumas neturi jokio rysio su santuoka.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 22, 15:12)
Rupintis buvusia zmona ir ja islaikyt?  g.gif

Tokio mąstymo vyrai ne tik buvusiom nepadeda, bet ir esamom žmonom. O vaikai jiems apskritai kaip nereikalingas baląstas. Už 200 Lt tai man du šunis išlaikyt užtenka, o ne du vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 12:41)
Dievaži šlykštu skaityt. Lyg vaikus auginanti moteris nusikaltimą daro kad savo vaikais rūpinasi...

Tai ne nusikaltimas, bet manau protinga moteris nesistengs puse amziaus su vaikais prasedet, nes vien nuo to sedejimo ji taps nebeidomi savo vyrui, ko pasekoje jis ja paliks. Manai ne? Na jei zmogus nostoja tobulet, uzsiciklina tik ant vieno, buities darbai, vaikai, tai ka su tokiu zmogumi pabendrausi? Apskritai, tos toookios ilgos pogimdyvines atostogos yra nenormalu, todel kad tiek ir valstybei kainuoja tokiu mamu islaikymas, tiek ir pati mama praranda sugebejimus dirbt, gal net ir nora dirbt.
Atsakyti
aspYrinai, tamsta diskutuojat, kad diskutuoti. Esmė tame, kad tikrai teismas gali priteisti išlaikymą buvusiam sutuoktiniui. Bet nei aš, nei kaip suprantu niekas iš šios temos dalyvių, nežino realios teismų praktikos šiuo klausimu. Netgi konkrečių įstatymų. Taigi diskusija bevertė. Nes tam kad diskutuot, reiktų gilesnių bent jau terorinių teisinių žinių. O dabar girdėjom kad skamba, bet nežinom kurioj parapijoj.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 11:46)
O man tas ex islaikymas nesuvokiamas yra. Vaikams moket taip, viskas tvarkoj. O buvusiajai? Kaip teismas issiaiskins kokios priezastys to, kad ji nedirbo? Uzteks moteriai pasakyt, ai, vyras taip norejo ir basta? O jei visai ne taip buvo, jei ji tingine ir paprasciausiai pati nenorejo dirbt ir dangste tai, kaip vaiku prieziura. Kitas variantas, kuri asmeniskai zinau. Isiskyrusi moteris ne oficialiai dirbo, tai kaip teismui irodyt, kad ji realiai dirba. Samdyt seklius, kad issiaiskintu, nes pati juk neprisipazins. Zodziu, apie tokius fintus, jei jie teisiskai imanomi, privaloma informuot berniukus jau mokyklinio amziaus, kad jie labai gerai pasvarstytu, ar verta zenytis, nes juk nezinai ant ko uztaikysi, po to mokesi iki grabo lentos, kaip kad koki zmogu partrenkes su masina  doh.gif Ir kodel tada vyrui islaikymas priklausytu tik tokiu atveju, jei jis neigalus? Nors zmona dare karjera ir jis pasiaukojo del jos, mete savo darba ir priziurejo vaikus. Apskritai, mano manymy, islaikymas priklauso tik tiems, kas dar negali savimi pasirupinti, o suauges, sveikas zmogus, kad ir ilgai nedirbes, pvz kokioj maximoj pardaveju laisvai isidarbintu, isskestom rankom priimtu.

O man visokie varijantai yra suvokiami jei žmonės yra supratingi, atsakingi ir geranoriški vieni kitiems. Be rimtos priežasties jokių išlaikymų nieks nepriteisinėja, nebent tai vyksta abipusiu susitarimu. Ypač jei vyras sugriovė šeimą tai kartais sąžinės priekaištai labai nepigiai kainuoja, ir jis padės kuom galės ir remontus atėjęs pas exs darys, ir pinigų šukuosenai duos ir t.t. nes ji yra JO VAIKŲ MOTINA. Kita vertus vien iš žmogiškos pagarbos tam nė teismo sprendimų nereikia nei bylinėjimosi, jis tiesiog padeda ir tiek. Ir nereikia čia kurstyti nesantaikos tarp lyčių kažkokius vaikus nuteikinėjant nuo mažens, nes ką duosi- tą ir turėsi.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 12:52)
Apskritai, tos toookios ilgos pogimdyvines atostogos yra nenormalu, todel kad tiek ir valstybei kainuoja tokiu mamu islaikymas, tiek ir pati mama praranda sugebejimus dirbt, gal net ir nora dirbt.

Per kurią čia vietą valstybė mamas išlaiko? Kiek dirbo, užsidirbo, tiek vienus metus gauna iš sodros, o kitais - 40 proc. berods? g.gif Čia daug? Tai turbūt 4 mėnesių vaiko priežiūros atostogos, kaip siūloma pakeisti naujajame darbo kodekse, būtų pats tas? Mama neitų dirbti, nes neturėtų kur palikti kūdikio, o visokie vyrai-patinai ir piktos bobelkos šnypštų - vyro išlaikytinė. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2015 04 24, 11:52)
Tai ne nusikaltimas, bet manau protinga moteris nesistengs puse amziaus su vaikais prasedet,

Protingi vyrai irgi ne 200 Lt savo vaikams skiria. Jei nesugebi daugiau uždirbt tai ne motina kalta.
Atsakyti
Aspirinas pats nori namie su vaikais sėdėti smile.gif Arba atiduoti visą žmonos algą auklei. Smaguma.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 12:58)
O man visokie varijantai yra suvokiami jei žmonės yra supratingi, atsakingi ir geranoriški vieni kitiems. Be rimtos priežasties jokių išlaikymų nieks nepriteisinėja, nebent tai vyksta abipusiu susitarimu. Ypač jei vyras sugriovė šeimą tai kartais sąžinės priekaištai labai nepigiai kainuoja, ir jis padės kuom galės ir remontus atėjęs pas exs darys, ir pinigų šukuosenai duos ir t.t. nes ji yra JO VAIKŲ MOTINA. Kita vertus vien iš žmogiškos pagarbos tam nė teismo sprendimų nereikia nei bylinėjimosi, jis tiesiog padeda ir tiek. Ir nereikia čia kurstyti nesantaikos tarp lyčių kažkokius vaikus nuteikinėjant nuo mažens, nes ką duosi- tą ir turėsi.

Pala pala. Ok, as issiskyriau, zmona sukure nauja seima, tai ja ir dabartinis vyras islaiko ir as dar islaikau? lotuliukas.gif Na tikrai neblogai. Sakai be rimtos priezasties nieks islaikymu nepriteisineja. Daviau pvz, kai realiai dirba, bet oficialiai ne, tai juk tada oficialiai kaip ir priklausytu moket wink.gif Toks jausmas, kad pas mus visi zmones labai saziningi ir tikrai nebando vienas kito isdurt biggrin.gif
QUOTE(Čija @ 2015 04 24, 12:59)
Per kurią čia vietą valstybė mamas išlaiko? Kiek dirbo, užsidirbo, tiek vienus metus gauna iš sodros, o kitais - 40 proc. berods? g.gif  Čia daug? Tai turbūt 4 mėnesių vaiko priežiūros atostogos, kaip siūloma pakeisti naujajame darbo kodekse, būtų pats tas? Mama neitų dirbti, nes neturėtų kur palikti kūdikio, o visokie vyrai-patinai ir piktos bobelkos šnypštų - vyro išlaikytinė. bigsmile.gif

Tai jo, jei paskaiciuosi kiek kainuoja vienos tokios mamos islaikymas, tada nedaug, bet paemus realiu motinu atostogose skaiciu, suma ogogo kokia butu. Tada aisku, sumazinus iki 4 men, valstybe gan neblogai sutaupytu, kas tikrai gerai atsilieptu visiems pileiciams, o ne vienai grupei.
O jei jau kalba pakrypo apie islaikytines, tai butent tokios ir nori po skyrybu islaikytinem ir pasilikt, nes joms juk patogu, kam diebt, jei kazkas uz tave gali nugara lenkt, paprasom teismo islaikymo ir vualia, dar metus galima pasiilset biggrin.gif
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 13:03)
Protingi vyrai irgi ne 200 Lt savo vaikams skiria. Jei nesugebi daugiau uždirbt tai ne motina kalta.

Kur as kalbejau apie 200 lt? Prasau idet citata, kitu atveju, nereikia nesamoniu skleist.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 04 24, 12:58)

o kas sieja vyrą ir moteri? vaikai. tai vaikais ir reikia rūpintis. vyras lygiaverčiai padeda finansiškai, rūpinasi jų auklėjimu, bendrauja, ir t.t.

kažin, kiek čia norinčių rūpintis vaikų tėvu atsirastų, jeigu jis vaikus augintu po skyrybų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(C10H12N2O @ 2015 04 24, 12:30)
o kas sieja vyrą ir moteri? vaikai. tai vaikais ir reikia rūpintis. vyras lygiaverčiai padeda finansiškai, rūpinasi jų auklėjimu, bendrauja, ir t.t.

kažin, kiek čia norinčių rūpintis vaikų tėvu atsirastų, jeigu jis vaikus augintu po skyrybų  rolleyes.gif

Jei visi tiek pastangų dėtų kad pilnas gražias šeimas turėt kiek deda skirdamiesi ir draskydamiesi, tai pasaulis daug gražesnis būtų o jame daug daugiau laimingų vaikų. Aš su vyru nuo vaikystės kartu augau, ir didesnę gyvenimo dalį praleidau su juom nei be jo, todėl ne tik vaikai mus sieja. Ne viskas gyvenime vien pinigais matuojama, todėl kas tą supranta tai tokių peripetijų neišgyvena. Už centus pagatavi vieni kitiems gerkles perkąst, vat tas bjauriausia, o vaikai lieka paskutiniam plane. Ir dar, daugiausia skundžiasi ir verkia dėl išnaudojimo tie vyrai, kurie realiai nieko ir nepadeda ir neduoda.
Atsakyti