QUOTE(gntrs @ 2014 11 10, 01:12)
Kam moketi moterims islaikyma,nesuprantu.gal kas paaiskins
na moterims išlaikymo ir nereikia, apart išimtinius atvejus dėl ligos ir pan. Išlaikymas reikalingas vaikams. Savo vaikams, beja.
QUOTE(gntrs @ 2014 11 12, 01:20)
jeigu moteris pasiima auginti vaikus,tegul pati ir islaiko.Ar ne taip?
jei norite diskusijos, ji turi būti konstruktyvi. Ar bent suvokiate kokią nesąmonę parašėte?
kodel pats auginu du vaikus ir jokios ismaldos neprasau? Manau,jeigu zinai,kad pats ar pati negalesi pasirupinti ir auginti savarankiskai vaikus,tada palik tam kas jais pasirupins. Moterys teisme kovoja del vyro pinigu ir visokiu ismoku gavimo ,kad galetu juos gauti ,o vaikai joms kaip irankis tai pasiekti. 50% moteru atsisakytu auginti savo vaikus,jeigu reiketu auginti be jokio islaikymo priteisimo. Cia 15min. vygde apklausa. Moterys siais laikais nieko vertos.
QUOTE(gntrs @ 2014 11 12, 10:23)
kodel pats auginu du vaikus ir jokios ismaldos neprasau? Manau,jeigu zinai,kad pats ar pati negalesi pasirupinti ir auginti savarankiskai vaikus,tada palik tam kas jais pasirupins. Moterys teisme kovoja del vyro pinigu ir visokiu ismoku gavimo ,kad galetu juos gauti ,o vaikai joms kaip irankis tai pasiekti. 50% moteru atsisakytu auginti savo vaikus,jeigu reiketu auginti be jokio islaikymo priteisimo. Cia 15min. vygde apklausa. Moterys siais laikais nieko vertos.
iš kur tokia statistika?
jei reiktų, jei mano ex sukvailios ir nuspręs nebeduoti vaikams išlaikymo - trauk perkūnai. Išlaikysiu pati. Taip, bus sunkiau, negalėsiu nupirkti vaikams visko ką jie buvo įpratę gauti. Bet išgyvensim nebadaudami.
Tai kad auginu vaikus viena, tai ne vien finansinės išlaidos maistui, priemonėms, rūbams. Tai išlaidos laikui. Aš turiu suspėti visur, ir dirbti (ne valstybinėje įstaigoje), ir vaikus visur suvežioti. Dėl šito net nesiskundžiu. Tai mano pasirinkimas, nes to vyras net nedarė kai buvom santuokoje. Bet išlaikymu vaikams jis turi prisidėti. Man jo pinigų nereikia, pati dirbu ir užsidirbu.
Ir išlaikymas vaikams, tai ne išmalda. Vaikas neturi nukentėti dėl to, kad tėvai nebesugeba gyventi kartu.
QUOTE(gntrs @ 2014 11 10, 02:12)
Kam moketi moterims islaikyma,nesuprantu.gal kas paaiskins
Pirmiausia jau pats pirmas sakinys yra ydingas. Išlaikymas mokamas VAIKAMS, ne moterims
15 min. ten rasite
Taip tik vadinasi islaikymas vaikams. Per menesi isleidziu vaikams apie 400lt. Aprupinti jie nuo koju iki ausu,lanko burelius ir tiek pilnai jiems uztenka. Dabar maziausias islaikymas 400lt vaikui per menesi. Tad, jeigu as noreciau gauti is vaiku mamos islaikyma apie 800lt per menesi,tada man liktu 400lt. Visai neblogai,tuom ir naudojasi moterys.
Taip tik vadinasi islaikymas vaikams. Per menesi isleidziu vaikams apie 400lt. Aprupinti jie nuo koju iki ausu,lanko burelius ir tiek pilnai jiems uztenka. Dabar maziausias islaikymas 400lt vaikui per menesi. Tad, jeigu as noreciau gauti is vaiku mamos islaikyma apie 800lt per menesi,tada man liktu 400lt. Visai neblogai,tuom ir naudojasi moterys.
QUOTE(gntrs @ 2014 11 12, 11:59)
15 min. ten rasite
man įdomu kaip tus skaičiuoji kiek išleidi vaikui per mėnesį? su rūbais, batais, būreliais - viskas aišku, tiesioginės išlaidos labai gerai matomos.
Bet išlaikant vaiką yra daug netiesioginių išlaidų.
Tarkime buto išlaikymas. Teroiškai, jei gyvenčiau viena, išnaudočiau mažiau elektros, vandens, galų gale man nereikėtų tokio didelio buto, kurio šildymas brangiau kainuoja. Turiu mašiną, bet jei nereikėtų vaikų vežioti į darželį ar mokyklą, tai gal ir be jos apsieičiau, su autobusu man į darbą nuvykti paprasčiau, o dabar tenka kamščių metu deginti brangų benziną. Bet kitos išeities tiesiog neturiu. Tai netiesioginės išlaidos, bet visgi jos priskiriamos prie vaiko išlaikymo.
Galų gale, jei vaikas susirgo, tai kainuoja ne tik vaistai. Man tenka arba pačiai imti nedarbingumą (o tai reiškia mažesnes mano pajamas) arba samdytis auklę (išlaidos).
Vaikai nori ir į kiną, ir į teatrą. Aš pati į tuos spektaklius neičiau, bet turiu pirkti bilietą ir sau, nes vaikai per maži kad nueitų vieni.
QUOTE(gntrs @ 2014 11 12, 11:59)
15 min. ten rasite
tai jei perki jiems visoki shuda, tai tiek ir tekainuoja. niekur nevedi, papildomai nelavini, rengi kinietisku slamstu, auni batus kurie ateity sudilins sanarius ir sukels dar aibe medicininiu problemu. vandens ir elektros irgi turbut jiems nenaudoji, uztenka karta per savaite gi atpraust, gyvenat turbut irgi kokiam bendrabucio kambary.
nes pas mane vien buto islaikymas ziemos metu 700 kainuoja, padalinkim is 4 asmenu - jau gausis 175 lt zmogui per menesi.
o dabar dar pvz astuonmecio kasmenesines ir pastovios islaidos: 100 maitinimas mokykloj, 40 sporto mokykla, 40 muzikos mokykla (cia tos, pacios pigiausios, valdiskos, ne privacios). 20 prailginta grupe. tai vat su busto islaidom vienam vaikui vien pastovi menesine suma be maisto, be drabuziu, be pramogu, be ligu, be mokymo priemoniu, pratybu, benzino, vasaros stovyklos, gimtadienio torto ir kaledu dovanos yra 375. o gyvenu provincijoj, kur viskas pigiau nei didmiesty. todel gal cia jau nebeskiesk apie 400 islaidu per menesi vaikui. nori pasakyt, kad vaikas dar uz 400 per men. nesuvalgo, neapsirengia, nepramogauja, mokyklinem priemonem neisnaudoja? nebejuokink, as jau 17 m mama, ne vakar gimiau, puikiai zinau kiek kas kainuoja. mano vyresniajam batai 44 dydzio kainuoja virs 200 visada, ir iseitis nebent su slepkem uz 12lt apskritus metus leist butu, jei reiktu i 400 per menesi tilpt.
sneki cia kazkokias nesamones, ir manai kad mamos tipo neaugina, kainu nezino. akivaizdu, kad pats neaugini, skiedi ir tiek, nes muset susinervinai kad alimentus priteise.
beje, as alimentu negaunu, nors esu po 500 kiekvienam vaikui prisiteisus. nes matyt tetusis masto taip pat kaip tu, kad tiek nereikia. aciu dievui, kad darba gerai apmokama turiu, ir vyras dabartinis padeda. kitaip nzn kur reiktu detis su tokiais kaip tu vyru mentalitetais
QUOTE(gntrs @ 2014 11 13, 09:44)
jus taip suskaiciavote kiekviena centa,lyg vaikai butu svetimi. Tuom ir pasizymi moteru auginancios vaikus,protas ir mastymas. Atiduokite vaikus auginti ju tevams,tada nereikes daugiau dejuoti.
vaikai ne daiktas, kuris kažkam atiduodamas nes per brangiai kainuoja išlaikymas.
Vaikai auga su tuo, kuris gali ne tik finansiškai geriau užtikrinti jų gerbūvį. Auga su tuo, kuris gali geriau vaikais pasirūpinti.
Man labai gaila, kad jums taip nepasisekė su buvusia žmona, kuri nei vaikus norėjo auginti, nei prisideda prie jų išlaikymo. Bet tai nereiškia, kad moterys, kurios po skyrybų augina vaikus, iš buvusio vyro nori tik pinigų.
Pats juk taip pat įvardinote sumą, kurią išleidžiate vaikams. Taigi ir pasidomėjau kokios tos sumos sudedamosios dalys. Tiesiog tam kad diskutuoti, reikia žinoti apie ką diskutuojame.