Na siaip atsizvelgiama ne i pajamas, kad "vuo tevas daug uzdirba reikia padoru gabala nurezt nuo jo", o i vaiko poreikius, jei motina uzsiprasytu kokius 4000 alimentu, o tevas uzdirba daleiskim 18,000 ji turetu irodyti, kad vaiko islaikymui ir jo poreikiams tiek reikia (jei vyras nesutinka su alimentu suma). O toks pasakymas kaip "taigi daug uzdirbi, gali sau leisti tiek moket" nebetinka.
QUOTE(Ozito @ 2013 11 19, 13:13)
Na siaip atsizvelgiama ne i pajamas, kad "vuo tevas daug uzdirba reikia padoru gabala nurezt nuo jo", o i vaiko poreikius, jei motina uzsiprasytu kokius 4000 alimentu, o tevas uzdirba daleiskim 18,000 ji turetu irodyti, kad vaiko islaikymui ir jo poreikiams tiek reikia (jei vyras nesutinka su alimentu suma). O toks pasakymas kaip "taigi daug uzdirbi, gali sau leisti tiek moket" nebetinka.
Na, suprantama, kad esmė yra vaiko poreikiai. Ir jie nelabai keičiasi nuo to, skyrybų metas ar ne. Jų kitimą įtakoja paties vaiko amžius, jo sveikata, talentai, pomėgiai ir specifiniai poreikiai, jei tokių yra. Bet vaikas turi poreikį ne tik stogui, kruopų košei ir batams iš humanos. Jį reikia lavinti, mokyti ir jis mėgsta pramogas. Iš esmės, dabar numatytas min yra berods 450Lt iš vieno iš tėvų ir iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad su tais 900Lt ne ką reikšmingo išeina nuveikti - tenkintini tik būtinieji jo poreikiai ir vaikas gali lankyti tik nemokamą būrelį. Bet yra šeimų, kurios kartu gyvendamos tikrai negali skirti po tokią sumą kiekvienam savo vaikui, taip kad... Kiekvienas gyvena pagal galimybes.
O kas dėl gerai uždirbančio vyro, kuris jaučiasi apiplėšiamas . Nagi, gali pakovoti dėl santykinai nedidelių alimentų, jei ex neatrodo motiniškai atsidavusi (būna įvairių moterų juk), o po to pats pirkti rūbus, batus ir kitus reikalingus daiktus vaikui. Bet kiek aplinkiniai pavyzdžiai rodo - tie, kurie uždirba -niolika tūkst., o keli šimtai alimentų jiems atrodo motinos išsidirbinėjimai, paprastai neperka batų savo vaikams, net jiems patiems paprašius. Nors akivaizdu, kad iš vaikiškų batų mama tikrai juk nepasipelnys
Beje, aš ta moteris, kuri išlaiko 2/3 savo vaiko. Nors tėvo faktinės pajamos didesnės nei mano
tai vis dar jis toks pat, ane?
man kazkaip iseina bureliai. dramos burelis - 50lt menesiui, keramika - 40lt. skautu metinis mokestis - 40lt.
taigi, apie 90lt bureliai, is 900lt manau imanoma....nebutinA VIEN VARDINIU RUBU PIRKT, NORS MERGAITE, SUPRANTU, KITAIP.
man kazkaip iseina bureliai. dramos burelis - 50lt menesiui, keramika - 40lt. skautu metinis mokestis - 40lt.
taigi, apie 90lt bureliai, is 900lt manau imanoma....nebutinA VIEN VARDINIU RUBU PIRKT, NORS MERGAITE, SUPRANTU, KITAIP.
QUOTE(given444 @ 2013 11 19, 23:31)
Na, pas mane žirgyną išsiprašė. Jau antrus metus lanko, laiminga be galo. Lanko sykį į savaitę, moku 120-150 Lt/mėn. Reikėjo pirkti šalmą, kelnes, batus, striukę. Ji labai norėtų ir dažniau eiti, bet...
Ir vardinių rūbų neperkam. Nors gyvenam gerai, nes galime ir atostogauti ne namie savaitę ar dvi per metus.
O jis, taip - toks pat. Žmonės juk nesikeičia, jei patys nemato reikalo pokyčiams
aisku.
daugiausia tai suryja po to visokie korepetitoriai. vat nori privaciai mokytis uzsienio kalba intensyviau...
daugiausia tai suryja po to visokie korepetitoriai. vat nori privaciai mokytis uzsienio kalba intensyviau...
QUOTE(given444 @ 2013 11 19, 22:31)
Teisingai parasei, Given
Ir visai nereikia is kuistiku rubus pirkti, vaika maitinti vien makaronais, o burelius leisti vien nemokamus, tiesiog nereika perlenkti lazdos ir pykti bei ambicijas ismesti lauk.
Šiandien gali nė kiek nekainuoti, jeigu tik tėtukas daug uždirba. LAT net neimami mokesčiai jeigu uždrbis nemažas (pvz iki 10 000Lt).
kaskur skaiciau tokia situacija, tai susimasciau. Zodziu, mama su vaiku isvyko gyventi i uzsieni, o vyrui liepe visus vaiko islaikymui skirtus pinigus siusti i jos mamos saskaita, kadangi ji vaika pati islaikys, o kadangi vyras, a taip a taip, turi moket, nes priteista, taitegul perveda jojos mamai, kuri ukininke, kiaules augina ir jai nelengva (kombikormas brangus ir t.t.) kaip suprantu vyras neprivalo siusti, bet jei nesius, skola augs. Kaskaip nei 6 nei 9 gaunas
QUOTE(Ozito @ 2013 11 27, 16:47)
kaskur skaiciau tokia situacija, tai susimasciau. Zodziu, mama su vaiku isvyko gyventi i uzsieni, o vyrui liepe visus vaiko islaikymui skirtus pinigus siusti i jos mamos saskaita, kadangi ji vaika pati islaikys, o kadangi vyras, a taip a taip, turi moket, nes priteista, taitegul perveda jojos mamai, kuri ukininke, kiaules augina ir jai nelengva (kombikormas brangus ir t.t.) kaip suprantu vyras neprivalo siusti, bet jei nesius, skola augs. Kaskaip nei 6 nei 9 gaunas
koks skirtumas kam, jis privalo ir tiek.
QUOTE(M.K. @ 2013 11 27, 19:08)
koks skirtumas kam, jis privalo ir tiek.
na nesutinku, yra skirtumas kam. Tevas gali kreiptis i vaiku teise ir tada mama privales rinkti kvitus kur tuos pinigus isleidzia. Bet dabar susimasciau, jei pvz mama, isvaziuoja su vaiku i uzsieni, ten jug pragyvenimo lygis didesnis, tai ir vaikui islaikyti reikia daugiau, o tevas dirba LT uz koki 1500. Kazin ar mama gali pasididint alimentus pagal tos salies pragyvenimo lygi ?
QUOTE(Ozito @ 2013 12 02, 11:32)
na nesutinku, yra skirtumas kam. Tevas gali kreiptis i vaiku teise ir tada mama privales rinkti kvitus kur tuos pinigus isleidzia. Bet dabar susimasciau, jei pvz mama, isvaziuoja su vaiku i uzsieni, ten jug pragyvenimo lygis didesnis, tai ir vaikui islaikyti reikia daugiau, o tevas dirba LT uz koki 1500. Kazin ar mama gali pasididint alimentus pagal tos salies pragyvenimo lygi ?
jei teismas priteisė, jis ir tuei mokėt, kam perves-susitarimo reikalas. Vyras privalo išlaikyti savo vaikus.
QUOTE(M.K. @ 2013 12 02, 17:45)
jei teismas priteisė, jis ir tuei mokėt, kam perves-susitarimo reikalas. Vyras privalo išlaikyti savo vaikus.
na taip privalo, bet privalo išlaikyt vaiką, o ne kiaules