Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybų metu vaiko išlaikymas?

QUOTE(slavlanta @ 2011 06 17, 12:07)
Idomu, teisme irgi tokie pat butu argumentai?

beja, cia ir teisme tinkantis argumentas. Tingiu cituot, bet trumpai "atsizvelgiama ne tik i faktines pajamas bet ir galimybe uzsidirbti, darbinis potencialas".

Bet siaip, man tai keista, kad jus tiek i ta tema esate isitraukusi. As visad maniau kad alimentu mokejimas buvusiu sutuokiniu reikalas ir kazkaip niekad man nerupejo kiek moka, kodel tiek moka, tt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 birželio 2011 - 22:53
QUOTE(rainiukas @ 2011 06 17, 20:28)
Jus gi dristat kitus "alimentininkais" vadint cool.gif

Taip drystu.Fakto konstatavime izeidimas?Nu tai reiskia akivaizdziai tiesa akis bado laugh.gif .Mokantis alimentus zmogus tiek vyras,tiek moteris yra alimentininkai.Jeigu jus tai zeidzia,tai jau jusu beda,o ne aplinkiniu
Papildyta:
QUOTE(rainiukas @ 2011 06 17, 20:28)
Koks cia straipsnis? g.gif Siaip nerasyta taisykle yra: reikia labai ziureti, su kuo vaika daraisi. Tai pasakytina tiek apie vyrus, tiek apie moteris.

Analogiskai tai pritaikoma ir antrosioms.Jeigu vyras pvz moka alimentus 3 vaikams is pirmos santuokos.Tai gal nevertetu pasigimdyt dar triju su juo ir dejuot,kad neimanoma ismaitint cool.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 06 18, 00:03)
Analogiskai tai pritaikoma ir antrosioms.Jeigu vyras pvz moka alimentus 3 vaikams is pirmos santuokos.Tai gal nevertetu pasigimdyt dar triju su juo ir dejuot,kad neimanoma ismaitint cool.gif

Ne del to dejuojama, o del nepasotinamo pirmuju apetito 4u.gif O kam kiek gimdyt, nereguliuokit. O del isizeidimo, tai zeidzia ne pats pavadinimas, o intonacija ir paniekinimas, su kuriuo jus tai sakot. Jus zeminat moteri, kuri su "alimentininku" gyvena. Mazdaug taip tau ir reikia. Nesistebiu, kad su tokiomis echidniskomis moterimis sunku sugyventi. Jas palieka, jos iskaudintos, jos negali pakesti, kad ju buves sukuria kita seima ir laimingai gyvena joje daug metu. Jos lieka tik pirmosiomis. Su vaiku mirksiukas.gif Jos pagatavos saviems ex (o dar labiau antrosioms zmonoms) gyvenima apnuodyt. Netgi nurodineja, kiek vaiku kam turet. Nezema?
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 06 17, 23:11)

as antroji zmona, jei tai jums baisiai rupi. Ir pirmoji turi vaika nuo mano beveik ex-vyro. Ir kas is to? g.gif O "nurodynejama" ne antrom, treciom, penktom ar siaip sugulovem kiek vaiku turet, o sakoma, kad vyras pries N-tajai zmonai N-taji vaika "padedamas sulaukti" turetu pagalvoti kiek jis gali islaikyti. Tai ne zmonos (nepriklausomai nuo numerio) reikalas (vaikus is anu santuoku islaikyt).

BET del "bedarbiu" ir "gaunanciu minimuma". Konkreciai sioje temoje aptariamoje situacijoje: pajamos 800, islaidos ANTRAM vaikui 500-600, na, alimentai lai skola, bet galima patiket kad tie du suauge tikrai is 200-300lt gyvena? g.gif Taip teiseja ir patikes kad vyras minimuma gauna. Eilinis vyras eilini karta suprates kad "buves vaikas" yra nasta verysad.gif Ir dar liudna kad i tokio vyro poziurio palaikyma taip aktyviai jo zmona dabartine isivelus. O pamineta "iseitis"- "jau beveik pilnametis vaikas gali motinai padet" tai doh.gif "beveik pilnametis vaikas" gali uzsidirbt, o dvieju vaiku visai pilnametis tevas ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 birželio 2011 - 23:29
QUOTE(rainiukas @ 2011 06 18, 00:11)
Ne del to dejuojama, o del nepasotinamo pirmuju apetito 4u.gif O kam kiek gimdyt, nereguliuokit. O del isizeidimo, tai zeidzia ne pats pavadinimas, o intonacija ir paniekinimas, su kuriuo jus tai sakot. Jus zeminat moteri, kuri su "alimentininku" gyvena. Mazdaug taip tau ir reikia. Nesistebiu, kad su tokiomis echidniskomis moterimis sunku sugyventi. Jas palieka, jos iskaudintos, jos negali pakesti, kad ju buves sukuria kita seima ir laimingai gyvena joje daug metu. Jos lieka tik pirmosiomis. Su vaiku mirksiukas.gif Jos pagatavos saviems ex (o dar labiau antrosioms zmonoms) gyvenima apnuodyt. Netgi nurodineja, kiek vaiku kam turet. Nezema?

Pati aiskinot,kad reik ziuret su kuo vaiku turet,dabar priestaraujat pati sau.Vaiku beabejo galima prisidaryt "kiek Dievulis duos",bet reikia nepamirsti,kad juos islaikyti reikia.Tokios,kaip jus, ir pateisina patinus apseklintojus.Atseit kaip drystat patinukui draust daugintis,na,o vaikui alimentai ne jo sritis laugh.gif .
Intonacija persiskaitet ta,kokia norejot.Nepriskyrinekit man savo emociju.Echidna visai fainas gyvunelis,jei ka.tiesa,pasakius man juokinga kai jus cia epitetais zarstotes ir bandot mane suklasifikuoti.Nors nezinot ar as pirma,ar antra zmona.Cia tarp kitko....
Ir jeigu,ka tai buvo nuomone is sono.Negalejau nepasislykstet kai vaikui brukami 125lt....Tai tiesiog pasityciojimas is vaiko.Ir kai tai daro tevas skatinamas antros zmoneles-bjauriau nebuna.Atrodo vaikas sventa dvasia gyvas turetu but,nes moterele akis isvertus rekia "ir mum reikia"
Atsakyti
Siaip, tema eilini karta irodo: moteris turi moraline teise susilaukt tiek vaiku, kiek pajegia islaikyt pati. O vyrai... laikina stotele vaiku gyvenime unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 birželio 2011 - 23:45
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 18, 00:45)
Siaip, tema eilini karta irodo: moteris turi moraline teise susilaukt tiek vaiku, kiek pajegia islaikyt pati. O vyrai... laikina stotele vaiku gyvenime  unsure.gif

Bet tai nera normalu.Du suauge zmones planuoja vaika...Veliau jiems kazkas nepasiseka...Kodel vaikas lieka nuskriaustojo vietoj?Mano tevai išsiskyre jau n metu,bet sugeba draugiskai bendraut iki siol.Bunant vaiku,tetis reme mane reikalingais daiktais,pinigais,taip pat skyre daug demesio.Nors jo antraja zmona tai kazkodel l.nervino cool.gif .Ir tetis niekada neskaiciavo "o kiek mama tau duos".Duodavo,kiek tuo metu reikejo (mama gal neturedavo ar pan.momentais).Siuo metu jis anukele palepina,na,o tecio zmonele vel gi nervuojasi... cool.gif
Ne visi vyrai laikini,Man baisesnes moterys,kurios godulio kurstomos,kursto vyrus neislaikyt vaiku ir pan.Nepamastydamos,kad gal but atsiras trecia ir ju vaikai nebebus islaikomi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 05 25, 11:36)
Laba diena. Gal gales atsakyti vyrai, arba moterys, kurios skyresi. Kiek siuo metu teismas pritesia alimentus vaikui islaikyti, kai vyro alga minimumas?
Gal kas susiduria panasioje situacijoje. Mano vyras mokejo alimentus po 350, po indeksacijos 432 siemet. Bet turime skola 1550 lt, atejo laiskas nuo antstolio  i vyro darbuovete, kad atskaiciuotu nuo minimumo 50 proc. Mes turime vaika iki 3 metu, as VPA uz vaika jau negaunu, tvarkomes socilaines pasalpos. Kokia galimybe bus prisiteisti mazesnius alimentus pvz. 125 lt.? Ar teismas atsizvelgia i sunkia materialine padeti, ir kad reikia kita vaika islaikyti, o ne tik ta viena.? Kas gali atsakyti?

Nesuprantu dviejų dalykų:
1) Kodėl po VPA klausimo autorė nedirba..?
2) Neaiškus man tas "minimumas"(ar tik jis specialiai nesufabrikuotas vengimui prisidėti prie vaiko išlaikymo)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 05 26, 09:00)
Tai as ir sakau, kad yra visokiu situaciju. Jeigu anksciau buvo visada pervedama, kaip nustate teismas. O dabar po indeksacijos 432 lt, tai net norint nelikti skoloje taip neiseina. Vyro alga minimumas, ziema darbu nera. O zmoniskai susitarti neiseis, nes jinai pradejo cia nuo antstoliu vyro skola reguliuoti, nuo pykcio kad atsirado vaikas kitas, kuris visai tevu neturejo(nes ji isivaikinome), tai gal suprasite kodel neeinu dirbti, jam reikia dar adaptuotis, o po to jau i darzeli. Tai va, kaip teismas nuspres, taip ir bus. Bet tada jau, pirmas vaikas tures ir tevui moketi alimetus,(liko mazai laiko kol bus suauges) jeigu nuo tokio darbo kruvio, nuo ryto iki vakaro tetis taps nedarbingas, ir pabloges sveikata. Nes dabar tai vaikui net nerupi is kur tevas duoda tuos pinigus, arba mamos tu vaiku negalvoja, kurios reikalauja vis daugiau ir daugiau.

Kaip jums su tokiomis pajamomis leido įsivaikinti vaiką? Man asmeniškai šlykščiai atrodo kai vyras vengia išlaikyti (tuos šimtą litų nelaikau išlaikymu) savo tikrą vaiką,motyvuodamas įsivaikintojo gerbūviu.
Beje,jūs pati su tuo vaiku iškomandiruokite vyrą mėnesiukui kur ir pragyvenkite dviese iš 250 Lt doh.gif lotuliukas.gif
Man tai juokas ima kai rašote,kad Jums negalima dirbti,nes įvaikinto vaiko dar negalite leisti į darželį,kad jam adaptuotis dar reikia etc. ..... g.gif Manau,pirmojo vaiko mamai tokių klausimų net nekiltų,nes ji su vaiku nepragyventų iš to vyro mokamų alimentų(aš jau nebekalbu apie to šimtuko brukimą). Bet Jūs tai sau leidžiate.
Manau,laikas kelti užpakalį ir eiti pačiai į darbą,nustoti būti vyro ir valstybės išlaikytine mirksiukas.gif
Nesuprantu vistiek kokių paskatų vedini jūs įsivaikinote ir kaip jums leido... g.gif

"jeigu nuo tokio darbo kruvio, nuo ryto iki vakaro tetis taps nedarbingas, ir pabloges sveikata."-ir tik "minimumą" uždirba...? Aria vagšas nuo ryto iki vakaro doh.gif lotuliukas.gif Durniuką išjungiam,gerbiamoji moteriške bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 02 liepos 2011 - 12:20
QUOTE(slavlanta @ 2011 06 17, 11:32)
tiesiog man labai nepatinka zodis "susideda". Santuoka tai visai kitas reikalas. Turiu omeny, kad buvusios antros puses, retai kada isteka, o tiesiog turi sugyventinius. Gauna lengvatas, kad vienos augina vaika. Ir terorizuoja savo vyrus.
Yra ir kitu situaciju aisku, kitos aplinkybes. Bet kas leicia mano seima, tai jeigu tureciau 2 vaikus, manau tevas turetu skirti lesas vienodai. Tai tas pats ir del vaiku skirtingu santuoku. Jeigu vienam 430, o kitam niekas, reiskia laikas mazinti islaikyma pirmam vaikui. Lygybiu santykis cia.

O Jūs tyrimą kokį atlikote,kad retai teka? Ar čia pačiai kažkoks antrosios žmonos sindromas lotuliukas.gif +Ir vėl apie lengvatas kalbate... g.gif Alimentų faktą laikote terorizavimu? blink.gif
Esu beveik tikra,kad būtent pati tokia esate (kuo pats kvepi,tuo ir kitą tepi),labai jau daug apie visokias lengvatas,pašalpas kalbate ir tai įrodo,kad visokiausiais būdais pati jų siekiate. Dar kartą kartoju,kad tas,kas leido jums įsivaikinti,padarė didelę klaidą. Reikėjo tada nors kokią globą pasiimti,nes tas vaikas būtų iš valstybės pinigėlius gavęs ir nereikėtų tada jokių aferų sukti,kad apiplėšti pirmąjį.

P.s. privalėjau pakomentuoti šių postų autorę,nes ji jokios gėdos neturi,godi ir sukta kaip nežinia kas yra(viskas atsispindi jos rašliavoje,tik perskaityti užtenka) blink.gif

Ir dar galiu ją "nudžiuginti",nes,jei tas vaikiukas mokysis,tai jam iki 24 metukų tėvelis turės alimentus mokėti mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 07 02, 13:01)
Nesuprantu dviejų dalykų:
1) Kodėl po VPA klausimo autorė nedirba..?
2) Neaiškus man tas "minimumas"(ar tik jis specialiai nesufabrikuotas vengimui prisidėti prie vaiko išlaikymo)? g.gif

1) VPA dar nesibaige. Vaikui dar nera 3 metu.
2) Greitu laiku vyras iseis ir is to darbo, nes jeigu Jums taip idomu alimentus uz balandi vaikui pervede tik birzelio vidury, tai reiskia ir alga tada buvo.
Kitus postus nekomentuosiu, naujienu man nepasakete. Del mano vaiko visai neturite teises kalbeti kas leido, jeigu domina pajamos, tai skaiciavo mano alga ir vyro puse etato, nes tada jisai taip dirbo. Ir noriu pranesti Jums negera naujiena, kad taip leido mums ivaikinti, gaila kad Jusu niekas tada nepaklause. Aplamai nesuprantu klausimo kas leido ivaikinti, patikekite sitame reikale dalyvauja daugiau tarnybu ir reikalaujama visokiu pazymu. As gi neklausiu vyro pirmos zmonos, kodel pagimde vaika, jeigu nenorejo su jo gyventi?
Byla jau ruosiama i teisma, taigi teismas nuspres, o ne Jus. Kas Jus tokia?
Atsakyti
Kiek siuo metu teismas pritesia alimentus vaikui islaikyti, kai vyro alga minimumas?

Nėra vienintelio teisingo atsakymo. Konkretus išlaikymo dydis kiekvienam vaikui priklauso nuo individualių vaiko poreikių ir nuo kito vaiko tėvo [šiuo atveju - motinos] turtinės padėties (CK 3.192 str. 2 dalis).
Mano vyras mokejo alimentus po 350, po indeksacijos 432 siemet. Bet turime skola 1550 lt, atejo laiskas nuo antstolio  i vyro darbuovete, kad atskaiciuotu nuo minimumo 50 proc. Mes turime vaika iki 3 metu, as VPA uz vaika jau negaunu, tvarkomes socilaines pasalpos. Kokia galimybe bus prisiteisti mazesnius alimentus pvz. 125 lt.? Ar teismas atsizvelgia i sunkia materialine padeti, ir kad reikia kita vaika islaikyti, o ne tik ta viena?

Kada gali būti sumažintas išlaikymo dydis vaikui?
Civilinėje byloje 3K-3-71/2010 LAT Ieškovas prašė sumažinti teismo sprendimu iš jo priteisto išlaikymo nepilnametei dukrai dydį nuo 500 Lt iki 200 Lt per mėnesį, nes pasikeitė jo turtinė padėtis, ieškovas neteko darbo, antroje santuokoje jam gimė sūnus. Pirmosios ir apeliacinės instancijų teismai ieškinį tenkino. Atsakovė (dukters motina) pateikė kasacinį skundą. LAT konstatavo, kad teismai, įvertinę šalių turtinę padėtį, tą aplinkybę, jog ieškovas yra bedarbis, dėl pablogėjusios šalies ekonominės situacijos yra sumažėjusios jo galimybės susirasti darbą, taip pat turi finansinių įsipareigojimų bankui, išlaiko kitą nepilnametį vaiką, pagrįstai sumažino išlaikymą nepilnametei dukteriai iki 200 Lt per mėnesį. Nustatant vieno iš tėvų turtinę padėtį, vertintinas ne tik jo turimas turtas ir gaunamos pajamos, bet ir tai, kokių priemonių jis ėmėsi, kad gautų atitinkančias savo amžių bei profesines galimybes pajamas, iš kurių būtų teikiamas išlaikymas vaikams. Nagrinėjamu atveju ieškovas siekė surasti darbą, tačiau negalėjo to padaryti dėl objektyvių priežasčių. LAT atmetė atsakovės argumentus, kad išlaikymo dydis negali būti mažesnis kaip 1 MMA pagal CK 6.461 str. 2 d. ir pabrėžė, jog minimalios mėnesinės algos dydis pripažintinas tik orientaciniu (rekomendaciniu) kriterijumi, priteisiant vaikui išlaikymą būtiniems poreikiams patenkinti, kuris taikomas atsižvelgiant į konkrečias bylos aplinkybes.
Taigi, TAIP, teismas atsižvelgia į esamą materialinę padėtį bei poreikį išlaikyti kitą vaiką, kaip atsižvelgia ir į kitus dalykus (pastangas, galimybes, vaikų poreikius, kitos pusės turtinę padėtį, etc.).
Tačiau tikrai nesumažins iki 125,- Lt. Kokia sudėtinga padėtis bebūtų, tėvų pareiga išlaikyti vaiką išlieka imperatyvia, ir minimalus dydis turi būti ne mažesnis nei BSI [bazinė socialinė išmoka] (buvęs MGL [minimalus gyvenimo lygis]). Šiuo metu tai 130,- Lt.
QUOTE(*Liūtė* @ 2011 05 26, 08:42)
TEVAS NE KA GALI SIULO, O SU VAIKO MAMA VIENODAI DALINASI. 50/50.

Netiesa. Abu tėvai privalo teikti išlaikymą savo vaikui proporcingai savo turtinei padėčiai (CK 3.192 str. 3 dalis).
Atsakyti