Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis makšties žiedas

Tai ka, merginos, ar vis dar tokios pat nusigandusios ir susiraukusios, kad "fui, tas kontraceptinis ziedas Nuvaring, nesamone..." schmoll.gif
Geriau apsilankykit www.ziedas.lt ir issamiau susipazinkite su tuo daikciuku cool.gif . Jis puikiai veikia thumbup.gif Mes , trys padruzkes jau pusmetis kaip sekmingai naudojam. Isbandykit ir jus. Manau, kad nenusivilsite. smile.gif O vaistininkams taip pat reikia laiko, kol suzino apie naujus vaistus ir priemones. Be to, ne visi ir labai zingeidus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasvyte @ 2005 07 21, 07:19)
O GAL ŽINOTE AR GALIMA KEISTI PLEISTRUS ŽIEDU?MAN KAIP TIK REIKIA NAUJOS PLEISTRU PAKUOTES, BET MAN JIE schmoll.gif , NORĖČIAU PABANDYT ŽIEDELĮ, O GYDYTOJA ATOSTOGAUJA... doh.gif

Galima keisti zieda pleistru. Mano draugei ginekologe patare daryti taip: 1) sunaudojus visus 3 dezuteje esancius pleistrus, nuemus paskutini pleistra galima isideti zieda ta pacia diena arba po neilgesnes kaip 7 dienu pertraukos; 2)
sunaudojus ne visus dezuteje esancius pleistrus, zieda reikia isideti ta pacia diena,
kai nuimamas pleistras, bet tada gali truputi sutrikti ciklas ir gali teplioti. O papildomai saugotis nereikia.

Be to, yra sukurtas tinklapis kontraceptiniam ziedui www.ziedas.lt, kuriame taip pat galima konsultuotis su ginekologu.

Atsakyti
Gal kuri nors is vartojanciu ar zinanciu galetu parasyti hormonu (etinilestradiolio ir desogestrelio) kieki ziede, nes kazkaip niekur nerandu doh.gif
Noreciau palyginti su KT, nes kaip raso, kad ziede ji yra mazesne.
Atsakyti
Galiu parašyti..
Etinilestradiolio dozė žiede yra 2,7 mg, o etonogestrelio 11,7 mg. Etonogestrelis iš žiedo išsiskiria (3 savaites) kasdien po 0.12 mg. per parą, o etinilestradiolis - 0.015 mg. per parą greičiu.

Pvz. gėriau laikomus mažos dozės konteaceptikus Cilest, Logest ir kt., tai juose etinilestradiolio vienoje tabletėje buvo 0,035 mg, o iš progestagenų 0,25 mg (itesa, logeste lyg ir mažiau g.gif ).
Kaip matyt, naudodama žiedą per parą gauni perpus mažesnę hormonų dozę, nei išgerdamas per dieną vieną tabletę kontraceptikų doh.gif

Kol kas viskas puiku...žiedas labai tinka, jokio pašalinio poveikio, naudoju jau beveik pusmetį, ar tik ne 6 -tą žiedą dabar esu įsidėjus..ginekologė irgi patvirtino, kad jei tinka ir patinka, tai ir thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 08 08, 21:20)
Galiu parašyti..
Etinilestradiolio dozė žiede yra 2,7 mg, o etonogestrelio 11,7 mg. Etonogestrelis iš žiedo išsiskiria (3 savaites) kasdien po 0.12 mg. per parą, o etinilestradiolis - 0.015 mg. per parą greičiu.

Tai kaip is cia supratau, ziede hormonu yra daugiau negu ju speja issiskirti per 3 sav.? g.gif arba kazkaip ne taip suskaiciavau.. tongue.gif
nes, jei ta doze (2.7 ir 11.7mg) padalintumeme 21dienai, tai gautumem etinilestradiolio 0.129 ir etonogestrelio 0.55mg per diena.
Atsakyti
Na turbūt visgi skaičiuojant įprastai matematiškai taip ir gautųsi, bet čia juk kontraceptinis žiedas, veikliosios medžiagos..hormonai, gyvas organizmas, kiekvienas individualus organizmas..ax.gif Aš atvirai pasakius nenutuokiu nei kaip gaminama, nei kokiu principu visgi užtikrinama, kad tiek ir tiek tų hormonų skirtųsi, bet akivaizdu, kad su žiedu man geriau nei geriant tabletes ax.gif Čia jau faramcinių benrovių "aukštosios materijos", technologijos ir pan., kaip jie sukūrė, kaip jie gamina, kaip jie tyrė ir t.t. šį vaistą. Abejoju, kad vaisto anotacijoje būtų pateikiama klaidinanti informacija g.gif
Kaip parašyta instrukcijoje visame žiede yra tiek hormonų kiek minėjau aukščiau, o išsiskiria tokiu greičiu..ten nerašoma, kad po 21 d. žiede nebelieka nė mili, nė mikrogramo g.gif Rašo, kad ilgiau vartojant nei 21 d. patikima kontracepcija nebeužtikrinama, todėl ilgiau laikant, geriau laimės nebandyti, ypač jei nenori pastoti biggrin.gif Gal yra koks hormonų "rezervas" tame žiede tuo atveju, jei jis būtų plaunamas iškritęs, arba jei jis užsibūtų ilgiau neišimtas ar tam, kad galėtume maudytis karštoje vonioje (pvz. anotacijoje rašoma, kad šiltas ar karštas vanduo gali pakenkti "išplaudamas" hormonus iš žiedo)..ai, ką čia spėliosi biggrin.gif "Bile" padeda, "bile" patogu biggrin.gif
Atsakyti
Nuvaring vartojau po pirmos dukters 6 menesius... Vokietijoje jis ganetinai populiarus..Galiu pasakyti, kad daugiau minusu nei pliusu radau.. Visu pirma, atsirado daug nemaloniu ishskiru, antra - ganetinai brangu, trecia - vyras smileysex.gif metu ji jaute, ir jam nebuvo labai malonu doh.gif Tad po antrosios gimimo dejausi Mirena ax.gif
Atsakyti
sveikutės, norėjau paklausti tų kurios vartoja žiedą: ar jus nieko nejaučiat viduj ir išorėj? žiedo aš irgi nejaučiu bet po mylėjimosi kažką jaučiu netaip, nežinau gal mantas žiedas netinka? norėjau pasiteirauti ar jums būna taip? ar tiesiog mano kūnui netinka žiedas?
Atsakyti
Klausimukas del ziedo:
pirmakart isidejus ji 1-5 ciklo diena,
kai menesines baigias ar reik ji istraukt ir nuplaut?
juk turetu likt nesvarumu kazkokiu..na kraujo liekanu turiu omeny.
As jo nenaudoju, bet svarstau apie tai biggrin.gif
Atsakyti
Jei tau bus ramiau - ištrauk ir nuplauk po šiltu vandeniu, nepakenksi niekuo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 08 20, 18:49)
Jei tau bus ramiau - ištrauk ir nuplauk po šiltu vandeniu, nepakenksi niekuo. smile.gif

Su šiltu vandeniu geriau neplaut. Šilumoje išsiskiria veikliosios medžiagos, taip kad plaunant šiltu vandeniu dalį jų tikrai išplausi, o kaip gi tada kontracepcija.. g.gif
Šiaip jau neliekaten jokių kraujo liekanų, tas žiedas gi aklinai nieko neuždaro..jis "atsigula" makštyje ir tie 4 mm. nėra kliūtis jokioms išskyroms ax.gif
Atsakyti
Na, nusipirkau as ta zieda pabandyti. Dabar tik laukiu menesiniu ir skaitau visa informacine knygute g.gif
Taigi radau idomiu dalyku:
zieda galima laikyti nebutinai 3 sav., bet ir 4sav. ir kontracepcija nesumazeja.Tik negalima laikyti ilgiau 4sav. Kazkaip keista, bet gi vaisto informaciniame lapelyje parasyta - tai apgauti negaletu blink.gif
kadangi mano ciklas normalus buna kas 35d. tai gal man ji laikyti 4sav? Ir pinigu sutaupyciau.. smile.gif Nors baisu visviena.. unsure.gif Ar kas nors taip bande? Gal reiketu pasiklausti ginekologes?
Atsakyti